A pszichiátriai betegek vagy esznek, vagy kezelést kapnak?

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  Medipress

Kimutatták, hogy Ausztráliában a mentális problémával küszködők zöme nem engedheti meg magának az orvosi ellátás igénybevételét.

A tanulmány 400 pszichiátriai betegek vizsgált, melyek között depressziósok, bipoláris betegek, és skizofréniások voltak. Úgy találták, hogy a legtöbbjük szembesül a problémával, hogy inkább gyógyszerekre, vagy pedig élelemre költsön.

"A mentális egészségi problémák kialakulásának kockázata roppant alulértékelt" - nyilatkozott Barbara Hocking, a SANE nevű csoport főigazgatója. - "A kormánynak sürgősen meg kellene bizonyosodnia, hogy a pszichiátriai betegek tényleg megkapják-e a szükséges kezelést. Ez nem csak a pszichiátriai ellátásról szól, hiszen körükben a többi krónikus betegség előfordulása is gyakoribb."

A SANE áprilisban és májusban végzett online felmérése szerint a pszichiátriai betegek mintegy 40 százalékának jövedelme nem éri el az évi 20 ezer ausztrál dollárt.

A válaszadók több, mint fele (54 százalék) úgy érzi, nem engedheti meg magának az orvosi kezelést, míg 96 százalék gondolja úgy, hogy választania kellett az egészségügyi ellátás és az alapvető szükségletek (például étkezés) között.

A válaszadók 20 százaléka több, mint havi 100 dollárt kénytelen gyógyszerekre költeni, míg 32 százalékuk inkább nem jelentkezik be egészségügyi ellátásra.

Az eladósodás fontos probléma a válaszadók 53 százalékánál, melyet hitelkártyával próbálnak orvosolni, és 29 százalékukat tavaly már a hitelezők is megkeresték.

Leszokás a dohányzásról

Leszokás a dohányzásról

31 százalékuk volt dohányos, szemben a teljes populáció 18 százalékos átlagával. Barbara Hocking elmondta, hogy a dohányosok mintegy fele nem engedheti meg magának a nikotinpótló kezelést (például tapasz), annak ellenére, hogy le szeretnének szokni.

"A tervezett cigaretta-áremelések közepette, most fontosabb, mint eddig bármikor a nikotinpótló kezelés támogatása, hogy az alacsony jövedelműek is egészséges, füstmentes életet élhessenek."

Dr. Hocking szerint az egészségügyi ellátást elérhetővé kell tenni az alacsonyabb jövedelmű csoportok számára, valamint a kormánynak támogatnia kellene a pszichiátriai problémával küszködők számára működő tanácsadó szervezeteket.

Animáció: HáziPatika.com

Kapcsolódó cikkek

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag