A nyilvántartásban nem létezett az éheztetett kislány

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  HírTV.hu

Nem tudtak a hatóságok arról a kislányról, akit egy óbudai lakásban találták meg a rendőrök az éhezéstől teljesen legyengülve. A Magyar Televízió Szempont című műsora csütörtök este arról számolt be, hogy sem a III. kerületi polgármesteri hivatal, sem a védőnői szolgálat, sem a gyermekjóléti szolgálat nyilvántartásában nem szerepelt a kétéves gyermek.
Az Amfitetráum utcai lakásban a kislány mellett megtalálták halott édesanyját és édesapját is, aki szintén alultáplált volt. Kiderült, hogy a 36 éves asszony spontán vetélés miatti vérzéses sokkba halt bele. Az apát és gyermekét kórházba vitték, a férfit őrizetbe vették. A 37 éves családfő szerdai kihallgatásán azt mondta, hogy a család tisztító böjtön vett részt.

Bús Balázs óbudai polgármester a köztévének azt mondta, hogy a kislánynak sem anyakönyvi kivonata, sem taj-száma nincs. Valószínűleg nem kórházban született - fűzte hozzá.

A Független Hírügynökség információi szerint akár több hónapig is megfigyelés alatt tarthatják az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) a 37 éves apát. Egyelőre nem tudni, hogy a férfi felelősnek érzi-e magát a történtekért, illetve a kislány a három hét alatt pontosan mit evett és mennyit. Az apa állítása szerint a hatkilósra lefogyott, kétéves kislánya, ha kért, kapott gyümölcsöt. Ennek ellentmond, hogy a lakásban semmilyen élelmiszert nem találtak, és az anyának - legyengült fizikai állapota miatt - feltehetően nem volt teje.

A kislány hiába ragaszkodik apjához, a következő hónapokban biztosan nem láthatja. Az IMEI-ben kezeltekre szigorúbb szabályok vonatkoznak ugyanis, mint a börtönlakókra: onnan csak kivételes esetekben lehet kihozni, látogatni pedig egyáltalán nem lehet, a kihallgatások is az intézetben lesznek. A kislány egyébként jobban van, állapota folyamatosan javul, erősödik.

FH

Kapcsolódó cikkek

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag