A kozmetikai sebészet is műtét!

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

Az Egyesült Államokban tavaly 11 milliónál is több szépészeti operációt végeztek - a páciensek közül pedig sokan nincsenek tisztában azzal, hogy ezek többsége órákig tartó, altatásban végzett műtéti beavatkozás. A kozmetikai sebészet érzéstelenítési technikájának speciális kérdéseiről az International Hospital Equipment and Solutions szakfolyóirat közölt tanulmányt.

Mellplasztika

Mellplasztika


Peter J. Taub és Laurence Hausman hangsúlyozza, hogy a kozmetikai műtétre jelentkező páciensek általában igen jól tájékozottak a beavatkozással kapcsolatban, alaposan ismerik a sebész korábbi eredményeit, de legtöbbször nem tudják, hogy a műtéti érzéstelenítés, altatás során mire kell számítaniuk.
A műtéti előkészítés ennek megfelelően részletes tájékoztatással kezdődik. A tájékoztatás ugyanakkor az altatóorvos tájékozódását is magába foglalja: föl kell mérnie, hogy az adott kozmetikai műtétre jelentkező személy számára a beavatkozás milyen mértékű kockázatot jelent, és a tervezett érzéstelenítés, altatás szempontjából mi az optimális módszer.

A New Yorkban dolgozó szakemberek leírják, hogy a részletes és gondos bevezető vizsgálatok, a korszerű altatási technika eredményeként a kozmetikai sebészet igen ritkán jár súlyos műtéti szövődménnyel, esetleg halállal, de teljes kockázatmentesség itt sem létezik.
A kutatók felsorolják azokat a laboratóriumi vizsgálatokat, melyeknek elvégzése a műtét előtt javasolt vagy feltétlenül szükséges.

Naturális fotók mellplasztikáról

Naturális fotók mellplasztikáról
A fiatal nők - a kozmetikai műtétek leggyakoribb alanyai - esetében például a terhességi próba elengedhetetlen.
Megfelelően felszerelt rendelőkben nagy gyakorlatú munkacsoportok mind többféle beavatkozást végeznek el járóbeteg rendelés formájában - akár altatásban is. Mint írják, ez főleg az Egyesült Államokban van így, bár kétségtelen, hogy az európai gyakorlat mind több területen követi az amerikai példát.
Rendkívül sokféle gyógyszer létezik, melyekkel részben a műtét előtti feszültség, szorongás csökkenthető, részben a kozmetikai beavatkozások utáni legkellemetlenebb szövődmény, az altatást követő hányás kockázata minimalizálható.
Igen választékos az altatószerek és altatási módszerek listája is. A néhány perces bódítástól a több órás altatásig mindenre van lehetőség. Az utóbbi eljárások alkalmazásához mindenképp szükség van olyan műtét utáni őrzőszobára, ahol a lassú ébredés feltételei biztosíthatók.

Animáció, képgaléria: HáziPatika.com
Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag