A Danone és a TV2 együtt tesz a gyermekekért

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

Folytatódik a Danone Kft. "Tegyünk együtt a gyermekekért" elnevezésű programja, amit a vállalat 1999-ben indított útjára, s melynek a TV2 már második éve a médiapartnere - áll a csatorna közleményében. Az idei program keretében a vállalat minden júliusban és augusztusban eladott, minden egyes Könnyű és Finom terméke után 1 forintot adományoz a Magyar Gyermekonkológiai Hálózathoz tartozó gyermekonkológiai és rehabilitációs központoknak a daganatos megbetegedésben szenvedő gyerekek rehabilitációjának támogatására. Ebben az évben a rehabilitáción túlmenően a kezdeményezés támogatja a kemoterápiás kezelések során fellépő táplálkozási problémák elleni programokat is, és egy egyedi, "A Gyógyulás arcai" címmel megrendezett fotókiállítás keretében mutatja be a daganatos beteg gyermekek mindennapjait a lakosságnak.
A 9.évre visszatekintő "Tegyünk együtt a gyermekekért" program immár 6. éve támogatja a daganatos beteg gyermekek rehabilitációját. A programban eddig több mint 160 millió forint gyűlt össze. A támogatásból a csaknem 2.500 daganatos gyerek gyógyítását és rehabilitációját végző Magyar Gyermekonkológiai Hálózat onkológiai és rehabilitációs központjai életmentő orvosi berendezések beszerzését, klinikai létesítmények rekonstrukcióját, és több baba-mama szoba kialakítását valósították meg.
Az idei "Tegyünk együtt a gyermekekért" program egyik új eleme, hogy ösztönzi a gyermekonkológiai intézeteket olyan klinikai táplálkozási programok megvalósítására, amelyek a kis betegek táplálkozási problémáira keresnek megoldást az aktív kezelés időszakában. Köztudott, hogy az intenzív rákellenes kezelés intenzív táplálkozási támogatást igényel, mivel a szervezet kezelések alatt megnövekedett anyagcseréje a gyermekek súlyvesztéséhez és a testtömeg és testarányok kedvezőtlen változásához vezet. A gyermekek teste ilyenkor tulajdonképpen éhezik.
Az idei "Tegyünk együtt a gyermekekért" program másik újdonsága az, hogy annak keretében egy rendhagyó fotókiállítás igyekszik bemutatni a daganatos beteg gyermekek rehabilitációjának ügyét a magyar lakosságnak. A Gyógyulás arcai" című fotókiállítás eljut mindazon városokba Magyarországon, ahol gyermekonkológiai központ működik, így látható lesz majd Budapesten, Miskolcon, Debrecenben, Szegeden, Pécsett és Szombathelyen is.
A gyermekkori daganatos megbetegedések gyakorisága világszerte növekszik, de köszönhetően az orvosok és szakemberek odaadó munkájának, valamint korszerű terápiáknak ma már tízből hét gyermek teljesen felépül ezekből a betegségekből. Ehhez a munkához igyekszik támogatást nyújtani 1999 óta a Danone Kft. által indított "Tegyünk együtt a gyermekekért" program és az utóbbi időben a programhoz kapcsolódó TV2 is.

x

Kapcsolódó cikkek

Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag