Kérdések és válaszok
Miómaműtét:

17 hetes terhes vagyok. 34 éves. 4x5 cm-es intram. miómám van. Az amniocentézis elvégezhető még nagyobb kockázat nélkül, vagy inkább álljunk el ettől? Ultrahang, vérvétel tesztek negatívak, csak a korom indokolná a beavatkozást.

A HáziPatika.com szakértőjének válasza miómaműtét témában:

A miómája nem nagy, ha az anatómiai elhelyezkedése lehetővé teszi, az amniocentézis elvégezhető. A bevett gyakorlat az, hogy végeznek egy kromoszómaszűrést, vérből és ultrahanggal, a 12. vagy 16. héten, s ha a terhességét alacsony kockázatúnak találják, az amniocentézistől elállnak. Pusztán életkor alapján már csak kevés helyen végeztetnek amniocentézist.

terhességmiómaműtétaminiocentézis

Cikkek