Anyák napján kezdődik a Születés hete programsorozat

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  InforMed

Budapest, 2007. április 25. (MTI) - Anyák napján, május 6-án kezdődik az idén ötödik alkalommal megrendezendő Születés Hete országos rendezvénysorozat; az eseményen Novodomszky Éva, televíziós személyiség, Soma előadóművész, valamint Rúzsa Magdi, a Megasztár győztese is részt vesz - tájékoztatta a szervező Társaság a Várandósság és Anyaság Megszenteléséért (TAVAM) az MTI-t.
A szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozat - melynek célja, hogy a háborítatlan szülés hazai lehetőségei és az azokhoz kapcsolódó kutatási eredmények minél több, szülés előtt álló nőhöz, családhoz és egészségügyi dolgozóhoz eljuthassanak - 57 település, 154 helyszínén több mint 900 eseményt ölel majd fel május 7-étől 13-áig.
A téma iránt érdeklődők ingyenes előadások, műhelyek és tájékoztatófilmek közül szemezgethetnek.
A megnyitó a budapesti Aranytíz Művelődési Központban lesz, ahol Soma a női élet teljességére hívja majd fel a figyelmet, míg Novodomszky Éva arról beszél, milyen változásokat indított el benne első gyermeke születése.
A programok segítenek abban, hogy "a várandósság ideje ne szorongással, bizonytalansággal teli időszak legyen, hanem olyan értékes életszakasz, amely a leendő édesanyákat megerősíti nőiségükben, kisbabájukkal és a párjukkal való kapcsolatukat elmélyíti, s megadja a lehetőséget, hogy a szülést méltó módon, megrendítően szép kiteljesedésként élhessék át" - fogalmazott a TAVAM.
A TAVAM szülészeti és anyasági ellátással foglalkozó szervezeteket és szakembereket, valamint olyan anyákat és családokat tömörít, akik a szülés, a születés méltóságáért, a szülés, születés teljességének megéléséért, a bizonyítékokon alapuló orvoslás eredményeinek elismeréséért fogtak össze. A TAVAM évek óta harcol a szülés, születés helyének, módjának és kísérőinek szabad megválasztásáért, az önrendelkezési jog érvényesítéséért, továbbá a szabadon szülni, szabadnak születni elv megvalósulásáért, a mindenütt jó, de legjobb biztonságban elv érvényesüléséért.
(MTI-Panoráma)

Kapcsolódó cikkek

Foglalj orvost!

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükHasmenés

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükGyakran előforduló bélrendszeri panasz a hasmenés, a túlzott bélgáztermelődés

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Ébredj fel

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Bizonyos betegségek kialakulásában éppoly meghatározóak lehetnek a genetikai tényezők, mint az életvitelünk.

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag