ÁEK-főigazgató: zökkenőmentes a betegek ellátása

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

Zökkenőmentes a betegek fogadása és ellátása az egy nap óta működő Állami Egészségügyi Központban (ÁEK), a Központi MÁV Kórházban viszont több orvos olyan levelet kapott a vezetéstől, hogy július 20-ig ne vegye fel a munkát a kórházban.
Zökkenőmentes a betegek fogadása és ellátása a vasárnap óta működő Állami Egészségügyi Központban (ÁEK) - mondta el az intézmény főigazgatója hétfőn újságíróknak, Budapesten.
A járóbeteg-szakellátások működnek, a fekvőbeteg-osztályok vettek fel betegeket, és a sürgősségi osztályok is fogadtak ellátásra szorulókat - tette hozzá Szilvásy István. "Az élet beindult, zökkenőmentesen" - fogalmazott.
A négy intézmény összevonásából létrejött ÁEK 2.950 embert foglalkoztat, a korábbi összintézményi létszám 5.400 volt, ám 110 álláshely még betöltetlen - ismertette Szilvásy István. A főigazgató - aki korábban a BM Kórházat igazgatta - elmondta: ott és az ÁEK-ban is fiatalok segítenek a bejáratnál a betegeknek az eligazodásban, valamint a BM Kórháztól kisbuszok szállítják az ÁEK-be azokat a betegeket, akik nem értesültek arról, hogy a BM Kórházban megszűnt a járóbeteg-ellátás.
Az ÁEK-ban továbbfoglalkoztatottak december végéig azt az illetményt kapják, mint korábbi munkahelyükön, januártól pedig egy egységes, a megfelelő elvek alapján történik a bérezés.
Bazsó Péter, a Központi MÁV Kórház orvos-igazgatója újságíróknak elmondta: a dolgozók feszültek, de ez a feszültség nem érződik a betegellátásban.
"Minden nagy változás esetén a dolgozók feszültek, ekkora változás pedig még soha nem volt" - fogalmazott az átalakítás alatt lévő intézmény vezetője. A szülészet, a koraszülött-, a gasztroenterológiai- és az onkológiai ellátás még az Országos Gyógyintézeti Központban folyik, ezen szakmák "áttelepülése" még nem történhet meg a MÁV Kórházban folyó átalakítások miatt.
Prókay Sándorné, a Vasútegészségügyi Dolgozók Szakszervezetének (Vedosz) ügyvezető alelnöke a MÁV kórházban szintén újságírók előtt azt nyilatkozta, hogy hétfőn több főorvos kapott értesítést arról, hogy július 20-ig "nem tartanak igényt munkájukra". Az érdekvédő azt nem tudta megmondani, hogy július 20-a után mi lesz ezekkel az orvosokkal.
Több dolgozó járt úgy, hogy reggel értesítették, nem a MÁV kórházban kell a munkát felvennie, és átirányították az Országos Gyógyintézeti Központba - mondta el az érdekvédő.
Az informatikai rendszert is "szétválasztották", több orvos jelezte, hogy a vizsgálatra jelentkező betegek adatait, a kért vizsgálatot nem tudja számítógépen dokumentálni - mondta el.
A káosz ellenére a dolgozók példásan helytálltak - hangsúlyozta Prókay Sándorné.
2007-07-02 17:03
Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Foglalj orvost!
Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag