Influenza: ezekben a kórháziakban van látogatási tilalom - frissített

Az influenzajárvány miatt újabb egészségügyi intézmények vezettek be látogatási tilalmat - olvasható az ÁNTSZ honlapján.

Az influenzás megbetegedések halmozódása esetén az egészségügyi intézmények vezetői saját hatáskörben látogatási tilalmat rendelhetnek el betegeik védelme érdekében. Az alábbi kórházakban nem látogathatóak a betegek - az ÁNTSZ január 27-i közlése alapján.

Influenza tünetei

Egyre több az influenzás megbetegedés. Miben különbözik a náthától? Tünetek, diagnózis, kezelés ide kattintva olvasható!

Bács-Kiskun megye

A Bajai Szent Rókus Kórház (6500 Baja, Rókus u. 10.) kórház vezetője saját hatáskörében látogatási tilalmat rendelt el 2015. január 28-tól a Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon és a Gyermekosztályon (részleges látogatási tilalom).

Baranya megye

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (7624 Pécs, Ifjúság útja 13, Rákóczi út 1-3, Akác utca 1., Édesanyák útja 17.) következő osztályain rendeltek el látogatási tilalmat 2015. január 22-től: I. sz. Belklinika Haematológiai Osztály, Intenzív Osztály 3 telephelyen, Onkoterápiás Intézet, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, NIC és Újszülött Osztály, Gyermekgyógyászati Klinika PIC, ITO és Onkológiai Osztály.

Békés megye

A Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve 2015. január 30. (péntek) reggel 7 órától az ellátás minden területét érintő látogatási tilalom elrendelésére hívta fel a megyében működő három kórházat: Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet (5600 Békéscsaba, Gyulai út 18.), Pándy Kálmán Kórház-Rendelőintézet (5700 Gyula, Semmelweis u. 1.), Orosháza Városi Önkormányzat Kórháza (5900 Orosháza, Könd u. 59.).

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Saját hatáskörben látogatási tilalmat rendelt el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház (3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76.) 2015. január 26-tól. Érintett osztályok: Velkey László Gyermekegészségügyi Központ, Szülészet-Nőgyógyászati Osztály.

Látogatási tilalmat rendeltek el a Kazincbarcikai Kórház és Nonprofit Kft. (3700 Kazincbarcika, Május 1. út 56.) 2015. január 30-tól a következő osztályokon: Szülészet-Nőgyógyászat, Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály, Ápolási Osztály.

Budapest

Látogatási tilalmat rendeltek el a Szent Imre Kórház (1115 Budapest, Tétényi út 12-16.) Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályának Szülészeti részlegén 2015. január 27-től.

Az intézmény minden osztályára vonatkozó látogatási tilalmat rendeltek el a MAZSIHISZ Szeretetkórházban (1145 Budapest, Amerikai út 53-55.) 2015. január 27-től egy hét időtartamra.

Látogatási tilalmat rendelt el saját hatáskörben a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak (1125 Budapest, Diós árok 1-3.). A látogatási tilalom a kórház Szülészeti Osztály újszülött, koraszülött, valamint a Pathológiás újszülött intenzív részlegét érinti.

A Szent Margit Kórház (1032 Budapest, Bécsi út 132.) Általános Belgyógyászati (IV. Belgyógyászat) és a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályán 2015. január 28-tól rendeltek el látogatási tilalmat.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet (1204 Budapest, Köves út 1.) Szülészeti, Újszülött és Patológiás Újszülött részlegén 2015. január 23-tól rendeltek el látogatási tilalmat.

Fejér megye

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi szakigazgatási szerve 2015. január 23-tól kórházi látogatási tilalom elrendelésére hívta fel a megye valamennyi fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményét, minden osztályra kiterjedően. Az intézkedésre azért volt szükség, mert az influenza figyelőszolgálat adatai szerint a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány valamennyi járás és a megye területén jelentősen meghaladta a járványos küszöb értéket.

Győr-Moson-Sopron megye

A Karolina Kórház (Mosonmagyaróvár, Régi Vámház tér 2.) főigazgató főorvosa az Ápolási Osztályon az influenzaszerű megbetegedések halmozódása miatt 2015. január 28-tól visszavonásig látogatási tilalmat rendelt el.

Hajdú-Bihar megye

A betegek védelme érdekében részleges látogatási tilalmat rendeltek el a Debreceni Egyetem Klinikai Központban (4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98.), a Transzplantációs és onkohaematológiai, valamint intenzív osztályain 2015. január 26. kezdőnappal.

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet (4031 Debrecen, Bartók Béla út 2-26.) valamennyi fekvőbeteg ellátó osztályán 2015. január 27. reggel 6 órától.

Heves megye

A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet (3300 Eger, Széchenyi u. 27-29. saját hatáskörben látogatási tilalmat rendelet el 2015. január 28-tól. Érintett osztályok: I. Belgyógyászati Osztály, Kardiológiai Osztály, Gastroenterológia, Infektológiai Osztály.

Komárom-Esztergom megye

Az intézményekben megemelkedett légúti fertőzések miatt látogatási tilalmat rendeltek el az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézetben (2840 Oroszlány, Alkotmány u. 2.) a krónikus fekvőbeteg ellátás teljes területén 2015. január 26-tól; valamint a tatabányai Szent Borbála Kórház (2840 Tatabánya, Dózsa György u. 77.) összes fekvőbeteg ellátást végző osztályán 2015. január 28-tól.

Látogatási tilalom van érvényben az Árpád-Házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet (2890 Tata, Váralja u. 6.) fekvőbeteg osztályain.

Nógrád megye

A Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet (2660 Balassagyarmat, Rákóczi út 125-127.) saját hatáskörben 2015.01.19-től visszavonásig látogatási tilalmat rendelt el a Gyermekgyógyászati, a Szülészet-nőgyógyászati és az Infektológiai Osztályon, valamint az Újszülött részlegen.

Látogatási tilalmat rendeltek el a Szent Lázár Megyei Kórház (3100 Salgótarján, Füleki út 54-56.) következő osztályain 2015. január 30-tól: Gyermekosztály, Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály, Szülészeti és Újszülött részleg.

Pest megye

A Jávorszky Ödön Kórházban (2600 Vác, Angenti Döme tér 1-3.) látogatási tilalmat rendeltek el 2015. január 23-tól. A látogatási tilalom az egész kórház területét érinti.

Látogatási tilalmat rendelt el a kórház minden osztályára vonatkozóan a Tüdőgyógyintézet Törökbálint (2045 Törökbálint, Munkácsy M. u. 70.) 2015. január 30-tól.

Somogy megye

A Somogy Megyei "Kaposi Mór" Oktató Kórház 2015. január 27. 14 órától kezdődően az egész intézményre kiterjedően, a kaposvári székhelyén (Kaposvár, Talián Gy. u. 20-32.), a mosdósi telephelyén (Mosdós, Petőfi S. u. 4.) és a marcali telephelyén (Marcali, Széchenyi u. 17-21.) megelőzési céllal látogatási tilalmat rendelt el valamennyi fekvőbeteg ellátó osztályán.

Megelőzési céllal látogatási tilalmat rendeltek el 2015. január 28-tól a Siófoki Kórház-Rendelőintézet Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályán, az Újszülött részlegen, a Krónikus Osztályon és az Intenzív Osztályon.

Tolna megye

A Tolna Megyei Balassa János Kórház (7100 Szekszárd, Béri Balogh u. 5-7.) főigazgató főorvosa saját hatáskörben 2015.01.30-tól valamennyi osztályra vonatkozóan teljes körű látogatási tilalmat rendelt el.

Vas megye

A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház (9700 Szombathely, Markusovszky u. 5.) Urológiai Sebészeti Osztályán jelentkező influenzaszerű tünetek halmozódása miatt az intézmény által saját hatáskörben látogatási tilalom került elrendelésre 2015. január 29-től.
A részleges látogatási tilalom az alábbi osztályokat érinti: Urológiai Sebészeti Osztály, Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály, Onkoradiológiai Osztály, Haematológiai és Haemosztazeológiai Osztály, Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály, Szülészet-Nőgyógyászati Osztály.

Veszprém megye

Látogatási tilalmat rendeltek el a tapolcai Deák Jenő Kórház (Tapolca, Ady Endre u. 1-3.) Ápolási Osztályán 2015. január 23-tól.

Látogatási tilalmat rendeltek el 2015. január 28-tól a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház (8200 Veszprém, Kórház u. 1.) fekvőbeteg osztályain.

Életmódváltók

Nézze meg Ön is: Aranyértippek a szakorvostól

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaDaganatos betegségek

A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaJó néhány testi tünetnek nem tanúsítunk túl nagy jelentőséget

Az alvással így manipulálhatnak minketAlvás

Az alvással így manipulálhatnak minketMi történik velünk, ha nem alszunk?

A szemszárazság enyhítéseSzemszárazság

A szemszárazság enyhítéseMilyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre?

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreKegel-gyakorlat

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreLássuk, hogyan végezhetik el a férfiak a hasznos tréninget!

Ételek nátha és megfázás ellenNátha

Ételek nátha és megfázás ellenAz ősz és a tél hagyományosan a megfázás és nátha időszaka is

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+4, +10 °C
Minimum:
-3, +2 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt a párásság fokozatosan mindenhol megszűnik, emellett tovább növekszik, vastagszik a felhőzet.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag