Apró titokkal legyőzhető a félelem

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Van, hogy életünket állandó félelem befolyásolja, amely megakadályoz abban, hogy azt tegyük, amit a legjobban szeretnénk. Szerencsére azonban a vizelettartási panasz nem ilyen, hiszen már létezik biztonságos, diszkrét, tökéletes megoldás.

A nő örök, tartja a mondás, és én mindig is vallottam, hogy a kor előre haladtával nem kell bezárkózni. Életemet igyekeztem mindig aktívan, teljesen élni. Jelenleg 64 éves, büszke nagymama vagyok, igyekszem minél több időt tölteni a családommal és besegíteni harmadik gyermekét váró lányomnak. Az elmúlt időszakban azonban egyre kevésbé tudtam önfeledten élvezni az unokáimmal töltött időt, mivel vizelettartási panaszom miatt gyakran én sürgettem őket, hogy a játszótérről időben hazaérjünk. Pedig praktikus, speciálisan kifejlesztett betétet használtam, amivel addig órákig tudtam a kertben kertészkedni, vagy egy több órás nagybevásárlás a piacon sem okozott gondot.
A helyzet azonban rosszabbodott, és sajnos egyszer előfordult már egy "apró baleset" is, amikor nem értem haza időben, és a ruhám foltos lett. Azóta azt vettem észre magamon, hogy nem szívesen mozdulok ki. Egyre nagyobb teher volt az unokáimhoz való eljutás is, hiszen kétszer át kell szállni a buszon, és féltem, ha lekésem a csatlakozást, ismét megtörténik a "baj". Régebben rendszeresen jártunk kirándulni a barátnőimmel, egy idő után azonban különböző okokra hivatkozva ezeket a programokat is lemondtam, mert nem vállaltam a kockázatot.

Pár hónapja is meglátogatva egy ilyen kirándulásra hívott az egyik régi kedves barátnőm, amit szintén a családra hivatkozással igyekeztem volna lemondani, amikor félbeszakított. A szemembe nézett és nyíltan rákérdezett, hogy mi a valódi oka a távolmaradásomnak. Nagyon régóta ismerjük egymást és persze átlátott a szitán, hogy mindez csak kifogás, hiszen korábban én voltam az egyik legaktívabb kiránduló a csoportban. Nem volt könnyű belekezdeni, de elmondtam neki, hogy miről is van szó. Elmeséltem a "balesetet" is és azt, hogy miként próbálom elkerülni a hasonló eseteket.

Végighallgatott, majd legnagyobb meglepetésemre elmondta, hogy ő is évek óta tapasztalja az inkontinencia tüneteit. Alig tudtam elhinni, hiszen ő az, aki fiatalokat meghazudtoló módon rendszeresen kerékpárral közlekedik, nagyokat kirándul és van, hogy évente több alkalommal is hosszú repülőutat tesz meg, hogy meglátogassa külföldön élő fiát és unokáit. Meglepettségemet látva elárulta a titkát: rátalált egy olyan eszközre, amelyben teljes biztonságban érzi magát. Nagyon kíváncsi lettem, és mivel mindig hord a táskájában egy tartalékot, megmutatta. Elsőre nem is mondtam volna pelenkának, inkább kényelmes és kifejezetten esztétikus fehérneműnek látszott. A fehérneműhöz hasonló pelenkanadrág ráadásul diszkrét, és gumírozott részeinek köszönhetően mozgás közben is jól illeszkedik a testhez, puha, kellemes tapintású az anyaga, olyan, mint egy pamut alsónemű.

Nálam hagyta, hogy próbáljam ki. Amint elment, felvettem és pár perc múlva szinte el is felejtettem, hogy mit viselek. Másnap első utam a patikába vezetett, ahol a megfelelő méretben vettem a termékből és még hasznos tanácsokkal is elláttak. Utána azonnal felhívtam a barátnőmet, nehogy nélkülem induljanak el kirándulni! Azóta nem csak ezeken a programokon vagyok rendszeres résztvevő, de az unokáimat is gyakrabban meglátogatom.Év magánrendelője 2017

Keressük az Év magánrendelőjét!

Ossza megmásokkal is személyes tapasztalait!

Szavazatával wellness hétvégét nyerhet!

Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol
Aktuális
Utazás és sport inkontinenciával?Utazás

Utazás és sport inkontinenciával?Döntsük le a tabut és beszéljünk a megoldási lehetőségekről!

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreKegel-gyakorlat

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreHétköznapi tevékenység közben is végezhető

Zöldséges sült csirkeRecept

Zöldséges sült csirkeRostdús fogás az egész családnak

Fényvédelem: milyen krémet keressünk?Fényvédelem

Fényvédelem: milyen krémet keressünk?Elmondjuk miért fontos és milyen krémeket érdemes választani

Ez történik, ha átvilágítanakArctisztítás

Ez történik, ha átvilágítanakMelyik képalkotó eljárás miben segít?

Kiemelt téma cikkei

Inkontinencia teszt

Előfordul-e, hogy vizelete elcseppen, mielőtt WC-re érne?