Álomnyaralás inkontinenciával? Lehet!

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Ki ne vágyna felhőtlen pihenésre, amit semmilyen egészségügyi probléma nem árnyékol be!? A vizeletcsepegéssel élők nyaralását azonban igencsak megnehezíti a betegséggel járó kényelmetlenség, ezért sokan nem mernek útnak indulni. Az inkontinenciával küzdő Magdinak élete álma teljesült, amikor egy utazást kapott a Loire völgyébe. Története azt bizonyítja, hogy ez a betegség ma már egy hosszabb utazásnál sem jelent gondot.

"Mindig is szerettem volna eljutni Franciaországba, végighajózni a Loire folyón, és megnézni azokat a gyönyörű kastélyokat" - kezdi élménybeszámolónak is beillő történetét Magdi, aki épp tavaly nyáron, az utazás alatt töltötte be 65. évét.

Férjét évekkel korábban elvesztette, ezért sem kedve, sem anyagi lehetősége nem volt, hogy álmát valóra váltsa. Mindemellett még a néhány éve diagnosztizált vizeletcsepegés is visszatartotta attól, hogy útnak induljon.
"Ha csak végiggondoltam azt, hogy mi mindenre volna szükségem egy több napos nyaraláshoz, már elment a kedvem. Egy inkontinens betegnek nagy stresszt és feszültséget okoz, hogy az átlagnál jóval többször kell felkeresnie az illemhelyet, hogy betétekkel, pelenkákkal, törlőkendőkkel szinte megtelik a bőrönd, hogy izgulni kell a repülőn vagy hajón, hogy a WC mellett kap-e helyet. Kellemetlen, hogy mindig rám kell várniuk a többieknek, ha meleg van, nem ihatok annyit, amennyit kellene, különben megint WC-t kell keresni - egyszóval így utazni, egy rémálom" - ecseteli Magdi a nehézségeket.

Talán nem is jut eszébe megoldást keresni a problémájára, ha egy szép napon be nem állítanak a gyerekei a nagy ajándékkal. "A fiam és a lányom tudta, hogy szeretném egyszer látni a Loire völgyét, ezért a 65. születésnapomra megleptek egy úttal. Nagyon örültem neki, de az örömömet a betegség be is árnyékolta" - meséli. Visszaadni semmiképp se szerette volna, valamint "túl nagy volt a csábítás is", ezért elkezdett az interneten valamilyen megoldás után kutatni.Így talált rá a fehérneműként is hordható nadrágpelenkára. "Képről hordhatónak és diszkrétnek tűnt, úgyhogy el is határoztam, hogy másnap veszek egy csomaggal a patikában. Engem első használatra meggyőzött. Kinézetre is, érzésre is tényleg olyan, mint egy hagyományos alsónemű, diszkrét, nem szivárog, nem látszik át és könnyű benne mozogni!

Tudtam, hogy ez kell nekem, mert biztos voltam benne, hogy a több órás hajókázás alatt nem tudok akkor WC-re menni, amikor szükséges, s hogy a hagyományos betétek nedvtartása miatt csak szoronganék" - osztja meg lelkendezve tapasztalatait. Az út - természetesen - csodálatosan sikerült, Magdi azóta is ajánlja a hasonló problémával küszködőknek a - szerinte - "mindentudó" nadrágpelenkát.Keressük az Év magánrendelőjét!

Ossza megmásokkal is személyes
tapasztalait!

Szavazatával wellness hétvégét nyerhet!

Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol
Aktuális
Csicseriborsó-levesCsicseriborsó

Csicseriborsó-levesKülönleges finomság, melyet az egész család szívesen fogyaszt

Aranyér és a sportSport

Aranyér és a sportMozogjon a keringéséért!

Van megoldás?Striák

Van megoldás? Mik azok a striák, és mit lehet tenni ellenük?

Természetes bőrápolókBőrápolás

Természetes bőrápolókA 8 legnépszerűbb szépítő növény

A zsíros korpaKorpásodás

A zsíros korpaEgy alattomos fertőzés eredménye

TSH-szintPajzsmirigy

TSH-szintMekkora az ideális érték?

A fogamzásgátló elhagyásának következményeiFogamzásgátló

A fogamzásgátló elhagyásának következményeiOlykor felborul a ciklus és rendszertelenül jelentkezik a vérzés

Kiemelt téma cikkei

Inkontinencia teszt

Előfordul-e, hogy vizelete elcseppen, mielőtt WC-re érne?