Pelenkanadrág az anyukának?

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Sok kismama tapasztalja a terhesség második részében és a szülés utáni időszakban azt, hogy nem ura a testének, vizelettartása nem olyan biztos, mint előtte volt. Zsuzsa második gyerekét várta, amikor az inkontinenciával szembesült, ám nála a vizelettartási zavar a szülés után is megmaradt. Története remek példa arra, hogy a megfelelő módszerekkel mindenre van megoldás!

Zsuzsa 40 évesen vállalta második gyermekét, sajnos a babavárás és érkezés örömét apróbb testi kellemetlenségek árnyékolták be. "A várandósság utolsó heteiben tapasztaltam, hogy egy erősebb köhögés, tüsszentés, vagy nevetés alkalmával elcseppent a vizeletem. Sejtettük, hogy nagy babánk lesz, és így is lett: Zsófi 4 kilogrammal született, ezért a vizeletcsepegést én betudtam annak, hogy a kislányom ráült a hólyagomra" - meséli történetét Zsuzsa. "Az orvosom szerint az idősebb korban gyereket vállaló anyukáknál ez nem ritka jelenség, ráadásul én sokat fel is szedtem a terhesség alatt, a nagysúlyú szüléstől pedig elgyengültek a záróizmaim" - adja tudtunkra.
Zsuzsa az interneten bukkant egy fehérneműként használható pelenkanadrágra, amit igazából eldobható bugyinak vásárolt meg. "Vettem egy csomaggal a gyógyszertárban a pelenkanadrágból. Meglepődtem, hogy tényleg olyan, mint egy bugyi, és az ára is elfogadható volt! Az első használat után megszerettem: kényelmesnek és diszkrétnek éreztem, hiszen alig különbözik egy alsóneműtől, biztonságban éreztem magam, mert még a szűk nadrágon se esett folt, és semmilyen szag nem árulkodott a problémáról" - osztja meg velünk tapasztalatait.

A nadrágnak a szülés után is nagy hasznát vette, mert az a gyermekágyi folyást is sokkal jobban felfogta, mint a hagyományos betét, ami gyakran elmozdult éjszaka, emiatt foltos lett az alsónemű, a pizsama, az ágynemű, márpedig egy ágyneműhúzást szoptatás alatt nem lehet olyan gyorsan kivitelezni.

A probléma azonban később sem múlt el, saját szavai szerint sajnos hónapokkal később is "be-becsurrant." Urológus szakorvost is felkeresett, szerencsére a fertőzéseket sikerült kizárni. A regenerálódásra és az izmok erősítésére gátizomtornát javasolt a szakember.

Zsuzsa a pelenkanadrágnak köszönhetően intenzívebb edzést is bevállal

Zsuzsa a pelenkanadrágnak köszönhetően intenzívebb edzést is bevállal"Idővel a fogyás és a torna együtt sokat segített, de a tünetek nem múltak el maradéktalanul" - emlékszik vissza Zsuzsa - ezért jelenleg a betétet és a pelenkanadrágot kombinálva használja: nappalra elég a betét, éjjel azonban még gyakran használja a nadrágot, főleg ha köhögés miatt még nagyobb vizeletvesztést tapasztal. "A legnagyobb segítséget az jelenteti, hogy aggódás nélkül tudok részt venni a baba-mama tornán, mert ott bizony egy-egy emeléses gyakorlatnál néha éreztem, hogy "becsurran". A nadrágnak köszönhetően azonban senki sem vette észre, nem kellett a vécére szaladgálnom" - mondja.

Zsuzsa a saját tornáját sem hagyta abba, sőt a pelenkanadrágnak köszönhetően intenzívebb edzést is bevállal, ettől a kondíciója is jobb lett, és a súlya is közelíti a szülés előtti értéket.Év magánrendelője 2017

Keressük az Év magánrendelőjét!

Ossza megmásokkal is személyes tapasztalait!

Szavazatával wellness hétvégét nyerhet!

Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

31686

Orvos válaszol
Aktuális
Utazás és sport inkontinenciával?Utazás

Utazás és sport inkontinenciával?Döntsük le a tabut és beszéljünk a megoldási lehetőségekről!

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreKegel-gyakorlat

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreHétköznapi tevékenység közben is végezhető

Zöldséges sült csirkeRecept

Zöldséges sült csirkeRostdús fogás az egész családnak

Fényvédelem: milyen krémet keressünk?Fényvédelem

Fényvédelem: milyen krémet keressünk?Elmondjuk miért fontos és milyen krémeket érdemes választani

Ez történik, ha átvilágítanakArctisztítás

Ez történik, ha átvilágítanakMelyik képalkotó eljárás miben segít?

Kiemelt téma cikkei

Inkontinencia teszt

Elcseppen-e a vizelete az alábbi helyzetekben: köhögéskor, tüsszentéskor, nevetéskor, járás közben, lépcsőn lefelé, lefelé menéskor, ugráskor, tornázáskor, szökdécseléskor, állás közben?