Pelenkanadrág az anyukának?

Sok kismama tapasztalja a terhesség második részében és a szülés utáni időszakban azt, hogy nem ura a testének, vizelettartása nem olyan biztos, mint előtte volt. Zsuzsa második gyerekét várta, amikor az inkontinenciával szembesült, ám nála a vizelettartási zavar a szülés után is megmaradt. Története remek példa arra, hogy a megfelelő módszerekkel mindenre van megoldás!

Zsuzsa 40 évesen vállalta második gyermekét, sajnos a babavárás és érkezés örömét apróbb testi kellemetlenségek árnyékolták be. "A várandósság utolsó heteiben tapasztaltam, hogy egy erősebb köhögés, tüsszentés, vagy nevetés alkalmával elcseppent a vizeletem. Sejtettük, hogy nagy babánk lesz, és így is lett: Zsófi 4 kilogrammal született, ezért a vizeletcsepegést én betudtam annak, hogy a kislányom ráült a hólyagomra" - meséli történetét Zsuzsa. "Az orvosom szerint az idősebb korban gyereket vállaló anyukáknál ez nem ritka jelenség, ráadásul én sokat fel is szedtem a terhesség alatt, a nagysúlyú szüléstől pedig elgyengültek a záróizmaim" - adja tudtunkra.
Zsuzsa az interneten bukkant egy fehérneműként használható pelenkanadrágra, amit igazából eldobható bugyinak vásárolt meg. "Vettem egy csomaggal a gyógyszertárban a pelenkanadrágból. Meglepődtem, hogy tényleg olyan, mint egy bugyi, és az ára is elfogadható volt! Az első használat után megszerettem: kényelmesnek és diszkrétnek éreztem, hiszen alig különbözik egy alsóneműtől, biztonságban éreztem magam, mert még a szűk nadrágon se esett folt, és semmilyen szag nem árulkodott a problémáról" - osztja meg velünk tapasztalatait.

A nadrágnak a szülés után is nagy hasznát vette, mert az a gyermekágyi folyást is sokkal jobban felfogta, mint a hagyományos betét, ami gyakran elmozdult éjszaka, emiatt foltos lett az alsónemű, a pizsama, az ágynemű, márpedig egy ágyneműhúzást szoptatás alatt nem lehet olyan gyorsan kivitelezni.

Az inkontinencia nem betegség, hanem tünet vagy tünetegyüttes. Ha sikerül a tünetek alapján besorolni, kicsivel többet tudhatunk az okokról is. További információért kattintson!A probléma azonban később sem múlt el, saját szavai szerint sajnos hónapokkal később is "be-becsurrant." Urológus szakorvost is felkeresett, szerencsére a fertőzéseket sikerült kizárni. A regenerálódásra és az izmok erősítésére gátizomtornát javasolt a szakember.

Zsuzsa a pelenkanadrágnak köszönhetően intenzívebb edzést is bevállal

Zsuzsa a pelenkanadrágnak köszönhetően intenzívebb edzést is bevállal

"Idővel a fogyás és a torna együtt sokat segített, de a tünetek nem múltak el maradéktalanul" - emlékszik vissza Zsuzsa - ezért jelenleg a betétet és a pelenkanadrágot kombinálva használja: nappalra elég a betét, éjjel azonban még gyakran használja a nadrágot, főleg ha köhögés miatt még nagyobb vizeletvesztést tapasztal. "A legnagyobb segítséget az jelenteti, hogy aggódás nélkül tudok részt venni a baba-mama tornán, mert ott bizony egy-egy emeléses gyakorlatnál néha éreztem, hogy "becsurran". A nadrágnak köszönhetően azonban senki sem vette észre, nem kellett a vécére szaladgálnom" - mondja.

Zsuzsa a saját tornáját sem hagyta abba, sőt a pelenkanadrágnak köszönhetően intenzívebb edzést is bevállal, ettől a kondíciója is jobb lett, és a súlya is közelíti a szülés előtti értéket.Gerinctorna

További cikkek
Hozzászólások

Kiemelt téma cikkei

Inkontinencia teszt

A tünetei változtak-e az elmúlt 6-12 hónap alatt?