A szegény országokban tarolni fog az új influenza

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  Medipress

Az ENSZ szakértői szerint az új H1N1 influenza-járvány robbanásszerű kitörése fenyegeti a szegény országokat, ezért gyors pénzügyi segítséget kellene nyújtani az oltóanyag beszerzéséhez.

"Jelen pillanatban azt látjuk, hogy az A(H1N1) vírus megkezdte betörését a világ legszegényebb országaiba" - nyilatkozta az ENSZ egészségügyi ága, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértője. "Becsléseink szerint a vírus megjelenésével a hatás eltérő mintájával kell számolnunk a szegény közösségekben".

Influenza

Influenza

David Nabarro, az ENSZ influenza-koordinátora elmondta, hogy a gyártók és a gazdag országok egyaránt készek arra, hogy hozzáférhetővé tegyék az oltóanyagot a fejlődő nemzetek számára, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy ennek ellenére lehetséges, hogy a mennyiség nem lesz elegendő.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy a fejlődő országokban élő lakosság csupán kis százaléka számára van elegendő oltóanyag" - nyilatkozta. "A következő néhány hétben az a legfontosabb feladat, hogy elegendő mennyiségű vakcina jusson el időben az egészségügyi dolgozókhoz és a kiemelt szakmák ellátóihoz a fejlődő országokban, hogy segíteni lehessen ezeken a közösségeken a világjárvány következő hullámának kialakulásakor."

A WHO az elmúlt héten bejelentette, hogy a gyógyszergyártók egy év alatt csak hárommilliárd adag "sertésinfluenza" oltóanyagot tudnak előállítani, ami a világ népességének alig felének elegendő. Nabarro pénzügyi segélyt is kért a nemzetközi közösségtől, hogy a szegény gazdaságok megfelelő ismeretterjesztő programokkal és az egészségügyi ellátórendszer fejlesztésével felkészülhessenek a világjárványra.

A WHO adatai szerint az A(H1N1) vírus áprilisi megjelenése óta legalább 3917 emberéletet követelt. A halálesetek többsége az amerikai régióban következett be.

Copyright AFP [2009] / Translation Medipress

Animáció: HáziPatika.com

Kapcsolódó cikkek

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag