Alternatív megoldás a fülzúgásra

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  HáziPatika.com

fülzúgás, tinnitusz, újdonság

A fülzúgás Magyarországon körülbelül félmillió embert érint, ráadásul egyre fiatalabbaknál jelenik meg ez a rendkívül kellemetlen betegség. A fülzúgással együtt élő személyek olyan hangokat hallanak egyik vagy mindkét fülükben, melyeket környezetük nem. Ez a sípolás, kattogás, morajlás, sistergés, dübörgés rendkívül zavaró, csökkenti a koncentrálóképességet, megnehezíti az elalvást, és állandó frusztrációt eredményez. Mivel a beteg nem tudja kikapcsolni a hangforrást, állandóan szorong, hogy mikor múlik el vagy jön elő ismételten a hang, amely emeli a stressz-szintet, ezáltal a tünetek még jobban felerősödnek.

A fülzúgás hátterében állhatnak fülészeti és neurológiai betegségek, bizonyos szervi betegségek, vagy akár trauma is. A legtöbb esetben a fülcsengés összefüggésbe hozható a fül elégtelen vérellátásával, amikor a sejtekhez, szövetekhez nem jut elegendő oxigén.

Ha valaki tartósan, egy-két napon túl nem hall jól vagy zúg a füle, sürgősen fül-orr-gégészhez kell fordulnia, hogy kiderüljön a probléma háttere. Minél hamarabb elkezdik a kezelést, annál nagyobb esély van a betegség megszüntetésére! A gyógyszeres kezelés mellett alternatív gyógymódok is léteznek, mint például az autogén tréning, a hipnózis, vagy az oxigén regeneráló erejét felhasználó hiperbár oxigénterápia.

A hiperbár oxigénterápia során a páciensek egy speciális kialakítású nyomásálló kamrában (ún. keszon kamrában) a normál légköri nyomásnál 2,5-szer nagyobb nyomáson 100 százalékos orvosi tisztaságú oxigént lélegeznek be. A koncentráltan belélegzett oxigén a szokványos körülményeknél 15-20-szoros koncentrációban éri el a sejteket, szöveteket. A megnövekedett oxigénmennyiség hatására olyan élettani folyamatok indulnak be a szervezetben, amelyek a sérült, nehezen gyógyuló területek gyorsabb regenerációját idézik elő. Így javul a belső fül vérkeringése, a trauma vagy más szervi betegség miatt kialakult duzzanat gyorsabban húzódik vissza, a fülzúgás csökken, akár meg is szűnhet. Nemzetközi kutatási eredmények azt bizonyítják, hogy az időben ellátott és hiperbár oxigénterápiával gyógyított páciensek 82 százalékánál jelentős változás állt be.

"A hozzánk forduló betegek általában végső kétségbeesésükben jutnak el a hiperbár oxigénterápiáig. Amikor már minden szakorvost végigjártak, amikor a hagyományos módszerek nem működnek akkor keresik fel a Hiperbár Centrumot. Számos esetben látjuk, hogy még magát a pácienst is meglepi a fülzúgás, a zajok megszűnése, vagy jelentős mérséklődése" - mondta dr. Máté Attila, a Baromedical Zrt. kereskedelmi igazgatója. "Eddigi tapasztalatink alapján elmondható, hogy a fülzúgás kialakulásának minél korábbi fázisában keresnek meg bennünket az érintettek, annál nagyobb az esély arra, hogy a terápia hatékonyan tud segíteni állapotuk javításában."

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükHasmenés

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükGyakran előforduló bélrendszeri panasz a hasmenés, a túlzott bélgáztermelődés

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Ébredj fel

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Bizonyos betegségek kialakulásában éppoly meghatározóak lehetnek a genetikai tényezők, mint az életvitelünk.

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag