Kérdések és válaszok
Mellrák:

45 éves vagyok és a napokban kiderült, hogy mellemben csomó van, ami már 2 centis. A mammográfia alapján azt mondják, rosszindulatú, jövő héten lesz a biopszia eredménye. A kérdésem: ha a mammográfia alapján látszik, hogy rosszindulatú, miért van szükség a a biopsziára? Egy barátnőm azt monja (neki már megműtötték a mellét) nem kellett volna engednem, hogy megszúrják, mert így nagyobb az esélye, hogy jobban szétterjedjenek a sejtek.

A HáziPatika.com szakértőjének válasza mellrák témában:

Az emlődaganatok rendkívül sokfélék lehetnek, van, amelyik gyorsan áttétet képez és nő, van, amelyik viszonylag jobban viselkedik, lassan nő, lehet, hogy hormonterápiára érzékeny és nem kemoterápiára stb. A műtét előtti biopszia nagyban hozzásegít a kezelés megtervezéséhez, tudniillik nem mindegy, hogy műtéttel, netán kemoterápiával érdemes kezdeni. A daganatból történő mintavétel során nem kell szóródással számolni, ennek nincs reális veszélye. A biopszia után ráadásul így vagy úgy , de kezelést kezdenek, ami mellett nem is illik szóródnia.

mellrákmammográfiaemlőrák

Cikkek