Érdekvédelem az inkontinensekért

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

A 2006 őszén alakult Inkontinencia Betegegyesület mára 850 tagot számlál. Megalakulása óta az egyesület elsősorban tagokat toborzott, orvosi tanácsadást szervezett, illetve különböző rendezvényeken felvilágosítást nyújtott.
A civil szervezet azzal a céllal alakult meg, hogy a vizelettartási zavarral együtt élők érdekeit szolgálja. Tehát egyik központi feladatának tekinti, hogy segítse a politika, a gazdaság, az egészségügy szereplőivel folytatott tárgyalásokat, hogy az élethosszig tartó segédeszközökhöz, gyógyszerekhez a betegek megfizethető áron juthassanak hozzá. A mögöttünk maradt egy év során sikerült elérni, hogy a döntéshozók elismerjék az egyesület létezését, és különböző kérdésekben folyamatosan kikérik a szervezet véleményét!
Az inkontinensek életminőségét javító gyógyászati segédeszközökkel kapcsolatos rendeletek többször is változtak az utóbbi hónapokban. Sajnos a módosítások nagyban megnehezítették az érintettek tájékozódását. Szerencsére a jelenlegi rendszer a korábbiaknál jobb helyzetet, minden eddiginél kedvezőbb feltételeket és árakat teremtett a vizelettartási zavarral élőknek, ha gyógyászati segédeszköz-vásárlásra szorulnak.
Az egyesület telefonszámára rengeteg kérdés érkezett nemcsak a vizelettartási zavarról, az éppen érvényben lévő szabályozásokról, hanem az inkontinencia termékekről is. Az eddig ismert hagyományos segédeszközök mellett szintén megjelentek a legújabb, modernebb változatok. Az érintettektől kapott jelzések alapján kiderült, fontos kiemelni, hogy minden terméknél csak a megfelelő használat nyújthat teljes biztonságot. Minden inkontinensnek készült eszköznél az egyik legfontosabb, hogy a szivárgásmentes legyen.
Figyelni kell a helyes mozdulatokra és azok sorrendjére, amik azonban a régebbi és az újabb típusú termékeknél nem teljesen azonosak. A szükséges mozdulatok a modern kialakításúaknál egyszerűen elsajátíthatóak, egyedül is elvégezhetőek. Kulcsfontosságú a biztonságos felhelyezéshez a termék megfelelő kibontása és a rögzítő részek kisimítása. De bármely típust is választja valaki, ügyelni kell arra, hogy az, inkontinencia mértékének megfelelő, a mozgékonysághoz legjobban igazodó legyen. Mint ahogy fontos a testalkathoz legjobban igazodó méret! Akkor is figyelmesen el kell olvasni a gyártók-, forgalmazók által megadott mérettáblázatokat, ha először választ terméket valaki, vagy ha át szeretne térni egy másik típusra, mert a ruházatoknál már megszokott jelölések (S, M, L, XL), különböző méreteket jelenthetnek az egyes típusoknál. A megfelelő termék kiválasztása kiemelkedően fontos az életminőség javításához, hogy az inkontinens kényelmesen, higiénikusan és biztonságban élhesse mindennapjait.
Egyetlen érintett se felejtse el, hogy az inkontinencia sokszor gyógyítható, állapota javítható, így panaszával minden esetben fel kell keresni az orvost!
Az Inkontinencia Betegegyesület a jövőben is egyik legfontosabb feladatának tartja az érintettek tájékoztatását, érdekeinek képviseletét, védelmét és tervezi tagságának bővítését.
További információért tárcsázza a 06-80-62-55-11-s ingyenesen hívható telefonszámot!
Gyere és fuss az életmódváltókkal!
Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol
Aktuális
Munkahelyi stressz tesztStressz

Munkahelyi stressz tesztFeszült? Úgy érzi, túl stresszes az élete?

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isCukorbetegség

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isAz utóbbi 12 évben megduplázódott a cukorbetegek száma Magyarországon

	Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?Édesítőszerek

Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?A tudatosan táplálkozók számára is jó választás

Ez történik, ha átvilágítanakArctisztítás

Ez történik, ha átvilágítanakMelyik képalkotó eljárás miben segít?

BokarándulásSérülések

BokarándulásEzért kell komolyan venni!

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Hidegfront

Maximum:
+18, +26 °C
Minimum:
+14, +20 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt a Tiszántúlon a vékonyabb felhőzet mellett némi napsütésre is számíthatunk, másutt erősen felhős, borult lesz az ég.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge, közepes

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag