Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Hogyan figyeljünk ADHD-s társainkra?

Médiatár

Hogyan figyeljünk ADHD-s társainkra?

Minden szülőt és pedagógust érinthet az ADHD, mert minden általános és középiskolai osztályban lehet egy ilyen problémával küzdő gyermek....

Teljes leírás...

Minden szülőt és pedagógust érinthet az ADHD, mert minden általános és középiskolai osztályban lehet egy ilyen problémával küzdő gyermek.

Pszichiátriai betegségek

A pszichiátriai (elmegyógyászati) betegségek közé a gondolkodás, az érzelmi élet és a viselkedés zavarai tartoznak. Hátterükben több tényező is állhat, leggyakrabban testi, pszichológiai, szociális, kulturális vagy örökletes tényezők bonyolult kölcsönhatásai idézhetik elő.
A pszichiátriai kórképek közül a többség által nem is betegségnek, hanem csak egy rossz szokásnak tekintett dohányzás, azaz a nikotinfüggőség a legelterjedtebb. Gyakorisága nagyon magas, a felnőtt korú nők 23, a férfiak 38%-a dohányzik napi rendszerességgel. Sajnos, a nikotinfüggőség korán alakul ki: a 11. osztályosok körében végzett felmérés szerint a fiúk 39,8, a lányok 34,5%-a cigarettázik.
A második helyen az alkoholizmus áll: az ismert alkoholbetegek száma a lakosság 10%-ára tehető, az utóbbi három évtizedben alkohol okozta az összhalálozás szintén 10 százalékát. A 35 és 64 év közötti férfi korcsoportban az alkoholnak tulajdonítható halálozások gyakorisága harminc év alatt a 3,2-szeresére nőtt.
Harmadikként a depressziót kell említeni: felmérések szerint a lakosság 15%-a legalább életében egyszer átesik egy súlyos depressziós időszaka és minden hónapban a népesség 3-5%-a tekinthető depressziósnak.

Bővebben...

Minden szülőt és pedagógust érinthet az ADHD, mert minden általános és középiskolai osztályban lehet egy ilyen problémával küzdő gyermek.

Küldje tovább a képgalériát / videót barátjának, ismerősének!

Elküld

 
Az itt megadott adatokat nem tároljuk el és nem használjuk fel semmi más célra, csak hogy ismerősének elküldjük az Ön által kijelölt oldalt. Az oldalainkon található anyagok, információk bármilyen felhasználása csak a Central Médiacsoport Zrt. írásbeli engedélyével történhet.
Címkék:ADHD

Legjobb cikkek és szolgáltatások a témában

Kérdése van? Lehet, hogy itt választ talál!

Tudjon meg többet lexikonunkból!

Tesztelje magát!

Szponzorált hirdetések