Dr. Gyöngyösi Péter

Kapcsolódó videók

Betegségek

VideóRendelő: Örökölhető-e a glaukóma?

Dr. Gyöngyösi Péter szemész szakorvos válaszában kifejti, hogy a glaukómára való hajlam örökölhető csak, maga a betegség nem. A rendszeres szűrés azonban elengedhetetlen főleg egy olyan családban, ahol több esetben is felbukkant már a glaukóma.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen tünetei vannak a glaukómának?

A glaukómának az esetek többségében nincsenek tünetei, éppen ezért, ha felmerül bennünk a gyanú, mindenképpen keressünk fel szemész szakorvost - mondja el válaszában Dr. Gyöngyösi Péter.

Betegségek

VideóRendelő: Visszaromolhat-e a szemünk a látásjavító műtét után?

Látásjavító műtétet 23 év fölött javasolt végezni, hiszen testünk nagyjából eddig az életkorig fejlődik. A műtétet követően látásromlás bekövetkezhet ugyan, de az a műtéttől független folyamat. Látásvisszaromlásra pedig volt már ugyan példa, de a gyakorisága alig mérhető - mondja el válaszában Dr. Gyöngyösi Péter szemész szakorvos.

Betegségek

VideóRendelő: Okozhat szemtüneteket a klimax?

A klimax egy nagyon komoly hormonális változás a nők testében, ami igen nagy százalékban okozhat szemszárazságot. Dr. Gyöngyösi Péter szemész szakorvos A VideóRendelőben mondja el erre vonatkozó tanácsait.

Betegségek

VideóRendelő: Mi okozhatja a hirtelen fellépő szemszárazságot?

A hirtelen, egyik-napról a másikra fellépő szemszárazságnak számtalan oka lehet. Vírus, genetika, de akár stressz és fáradtság is állhat a probléma mögött - fejti ki válaszában Dr. Gyöngyösi Péter szemész szakorvos.

Betegségek

VideóRendelő: Színtévesztésre szemüveg?

A magyar kutatásoknak köszönhetően, valóban létezik már a szemtévesztésre kifejlesztett speciális szemüveg. Dr. Gyöngyösi Péter szemész szakorvos a VideóRendelőben beszél arról, hogyan is működik ez a szemüveg.

Betegségek

VideóRendelő: Valóban hasznos a szemtorna?

Dr. Gyöngyösi Péter szemész szakorvos a VideóRendelőben beszél a szemtorna fontosságáról és szerepéről.

Betegségek

VideóRendelő: A cukorbetegség okozhat szemproblémákat?

A cukorbetegség sajnos rengeteg problémát okozhat, így akár a szemeket is érintheti. Dr. Gyöngyösi Péter a VideóRendelőben beszél a diabétesz okozta leggyakoribb szembetegségekről és kezelésükről.

Betegségek

VideóRendelő:Mitől láthatunk apró, amőbaszerű foltokat fény hatására?

Ezeket a szinte mindenkinél jelentkező foltokat külső és belső tényezők is okozhatják. Dr. Gyöngyösi Péter a VideóRendelőben részletezi a lehetséges okokat.

Betegségek

VideóRendelő: Érdemes látásjavító műtétet végezni terhesség előtt?

Dr. Gyöngyösi Péter a VideóRendelőben részletezi a látásjavító műtét gyógyulási idejét és ennek függvényében a műtét legideálisabb idejét.

Betegségek

VideóRendelő: A száraz szem okozhat egyéb betegségeket?

A száraz szem hátterében több ok is állhat. Ilyenkor a szem védőpajzsa eltűnik és védtelenné válunk a fertőzésekkel, sérülésekkel szemben - mondja el válaszában Dr. Gyöngyösi Péter szemész.

Betegségek

VideóRendelő: A hosszú ideje viselt kontaktlencse okozhat-e szemproblémákat?

Dr. Gyöngyösi Péter szemész szakorvos a VideóRendelőben részletezi a kontaktlencse okozta szembetegségeket és felhívja mindenki figyelmét a félévenkénti kontrollra.

Gyógyszerkereső

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +21 °C
Minimum: +6 °C

A fátyol- és átmenetileg megnövekvő gomolyfelhőzet mellett legalább több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szelet élénk, a nyugati országrészben erős, főként az Északnyugat-Dunántúlon helyenként viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 24 fok között várható. Késő estére általában 12 és 17 fok közé hűl le a levegő. Időjárási frontra az előrejelzések szerint nem kell számítani, így az időjárásra érzékenyek tünetei várhtóan csillapodnak majd.