Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, október 24., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+4, +10 °C

Maximum:
+9, +14 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős É

2-7
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt változóan, keleten, délkeleten időnként erősen felhős lesz az ég és ott elszórtan futó zápor várható. Délután fokozatosan keleten is tovább csökken a felhőzet és több órára kisüt a nap, csapadák már nem várható. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 4, 10 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 14 fok között alakul. Késő este 5, 10 fok lesz. Kedden már nem kell fronthatással számolni. A hűvös, szeles időben görcsös panaszok erőteljesebben jelentkezhetnek, az arra hajlamosak ízületi fájdalmakra készüljenek, elsősorban a kopásos eredetű bántalmak fokozódnak. Nagy a megfázásveszély, réteges öltözet javasolt, több fokkal a szél is rontja a hőérzetet. Főleg a nyugaton és középen élők számára a több órás napsütés viszont javítja a hangulatot, a közérzetet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás emelkedés

Holnap, október 25., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+1, +6 °C

Maximum:
+9, +14 °C

Szél: mérsékelt ÉNY

7-10
Napsütéses
órák száma
Délelőtt a több órás napsütést csak kisebb felhősödés zavarhatja, csapadék nem várható. Délután kissé-közepesen felhős lesz az ég, csapadékkal nem kell számolni. A szél napközben mérsékelt északnyugati lesz. Hajnalban 1, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 14 fok között alakul.

Holnapután, október 26., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+2, +7 °C

Maximum:
+12, +17 °C

Szél: élénk DNY

6-8
Napsütéses
órák száma
Napos, gyengén felhős idő várható, délutántól északon lehet több felhő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk délnyugati lesz. Hajnalban 2, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 17 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag