Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, június 25., vasárnap

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+18, +23 °C

Maximum:
+29, +35 °C

UV sugárzás: közepes, erős

5-8
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt sok lesz a felhő felettünk, csupán rövid időszakokra bukkanhat elő a nap. Szórványoan várható zápor, helyenként zivatar is előfordulhat. Délután változóan, több helyen erősen felhős lesz az ég. Elszórtan záporok, néhol zivatar is előfordulhat. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 18, 23 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 35 fok között alakul. Késő este 26, 31 fok lesz. Vasárnap kettősfronti hatás érvényesül, a kánikulai meleghez most már fülledtség is társul. Gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás és a rosszullét is. Egyesek nehézlégzést, illetve idegi feszültséget is tapasztalhatnak, többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén. A zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A szabadban változó komfortérzetre kell készülni, a szabadtéri programok során az esernyőkre is szükség lehet. A napszúrás kockázata csak a tartósan napos tájakon áll fenn A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Holnap, június 26., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+27, +33 °C

UV sugárzás: erős

Szél: élénk ÉNY

13-16
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt a gyengén felhős, napos időben gyorsan melegszik a levegő. Csapadék nem lesz. Délután szinte alig lesz felhő az égen, sok napsütésre készülhetünk. Csapadék nem várható. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 27, 33 fok között alakul. Késő este 16, 22 fok lesz. Hétfőn nem érkezik front, azonban az ismét fokozódó kánikula többeknél okozhat panaszokat. Fejfájás, migrén jelentkezhet, csökken a fizikai és a szellemi munkavégző-képesség. Többen fáradékonyak, tompák lehetnek, emellett ingerlékenység is jelentkezhet. Fokozódik a szervezetet érő hőterhelés, a szívbetegek a legveszélyeztetettebbek. A tűző napon fennáll a napszúrás és a leégés veszélye. A nagyvárosok levegője tovább romlik, a pollenterhelés viszont nem fokozódik számottevően. A légszennyezettség alacsony, növekszik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnapután, június 27., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+12, +17 °C

Maximum:
+29, +34 °C

Szél: gyenge szél, szélcsend

11-14
Napsütéses
órák száma
Napos, gomolyfelhős időre és rendkívüli hőségre kell készülni. Számottevő csapadék nem várható. A szél napközben gyenge lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 34 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag