Humánmeteorológia®

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, március 27., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-3, +2 °C

Maximum:
+10, +15 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: mérsékelt ÉK

4-12
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt keleten egyre többfelé megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, míg az ország más részein alig zavarja majd felhő a kellemesen napos időt. Csapadék nem várható. Délután a Dunántúlon időnként, másutt gyakran és erősen gomolyfelhős lesz az ég, a legtöbb napsütésre a nyugati megyékben élők számíthatnak. Csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt északkeleti lesz. Hajnalban -3, 2 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 15 fok között alakul. Késő este 4, 9 fok lesz. Hétfőn frontmentes idő várható, javul kissé az élettani helyzet, ugyanakkor a hidegfrontra fokozottan érzékenyeknél eleinte még többféle panasz jelentkezhet. A csípősen hideg reggelen felerősödnek a kopásos ízületi fájdalmak, de a tünetek napközben várhatóan fokozatosan enyhülnek. Mérséklődnek a vérnyomásproblémák, estére többeknél a görcshajlam is jelentősen csökkenhet. Növekszik viszont a pollenterhelés, romlik az allergiások állapota. Az óraátaállítás miatt egyeseknél továbbra is jelentkezhet fáradékonyság, illetve alvászavar. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, március 28., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-2, +4 °C

Maximum:
+13, +18 °C

10-12
Napsütéses
órák száma
Napos, száraz időre készülhetünk, alig lesz felhő az égen. Csapadék nem valószínű. A szél napközben változó lesz. Hajnalban -2, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, március 29., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+1, +7 °C

Maximum:
+16, +21 °C

Szél: élénk NY

9-12
Napsütéses
órák száma
Többórás napsütésre és a nap nagy részében gyengén felhős időre van kilátás. Később északnyugat felől kissé megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb északnyugaton alakulhat ki elvétve egy-egy futó zápor. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 1, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 21 fok között alakul.

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag