Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, augusztus 19., szombat

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+18, +24 °C

Maximum:
+24, +36 °C

UV sugárzás: közepes, erős

4-11
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt északnyugat felől elkezd növekedni, vastagodni a felhőzet, de a keleti országrészben még gyengén felhős, derült lesz az ég. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb a nyugati határnál lehet néhol kisebb eső. Délután a Dunántúlon északnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, közben keleten a fülledt időben is egyre több gomolyfelhő képződik. Északon és nyugaton elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 18, 24 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 36 fok között alakul. Késő este 16, 28 fok lesz. Szombaton napközben az ország nagy részén nem érvényesül fronthatás, a Dunától keletre a hőség veszi igénybe a szervezetet. Továbbra is fáradtság, koncentrálási problémák jelentkezhetnek, a tartós hőterhelés már az egészséges szervezetet is megviseli. A Dunántúlon a késő délutáni, esti óráktól hidegfronti hatás miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, növekszik az infarktusveszély. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Holnap, augusztus 20., vasárnap

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+17, +28 °C

Szél: erős É

0-5
Napsütéses
órák száma
Nyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, a nap második felére már csak a Tiszántúlon lehetnek borult területek. Eleinte több helyen valószínű eső, zápor, később a csapadékzóna egyre keletebbre szorul. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 28 fok között alakul.

Holnapután, augusztus 21., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+11, +16 °C

Maximum:
+21, +26 °C

Szél: élénk É

11-13
Napsütéses
órák száma
Jobbára derült lesz az ég, csak helyenként zavarhatja kevés felhő a sok napsütést. Csapadék nem várható. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 21, 26 fok között alakul.

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag