Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, július 28., péntek

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+12, +18 °C

Maximum:
+24, +31 °C

UV sugárzás: közepes, erős

Szél: élénk ÉNY

3-12
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt napos, többnyire gyengén felhős idő várható, felhősebb tájak inkább csak az északi megyékben fordulhatnak elő. Csapadék nem lesz. Délután átmenetileg megnövekszik a felhőzet, a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre szinte minden számíthatunk. Csapadék általában nem alakul ki, legfeljebb északon lehet helyenként egy-egy futó zápor. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 12, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 31 fok között alakul. Késő este 17, 24 fok lesz. Pénteken már nem kell markáns fronthatástól tartani, csak fokozottan-hidegfront érzékenyek esetében maradhatnak tartósabbak a panaszok. Reggel a hűvösebb északi tájakon továbbra is felerősödhetnek a kopásos ízületi bántalmak, néhányan pedig még mindig görcsös fejfájásra, hasi- és izomgörcsökre panaszkodhatnak napközben. Csökken viszont a szívbetegeket érő terhelés, a gyorsan melegedő időben az arra hajlamosakál is csupán kisebb vérnyomás-ingadozás léphet fel. Növekszik a pollenterhelés: a csalánfélék intenzív panaszokat válthatnak ki, a parlagfű helyenként a tüneteket okozó szintet is elérheti! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás emelkedés

Holnap, július 29., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+14, +20 °C

Maximum:
+28, +33 °C

Szél: mérsékelt NY

6-14
Napsütéses
órák száma
A többórás napsütést a keleti tájak kivételével csak kevés kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő zavarhatja. A nyári melegben csapadéktól sehol sem kell tartani. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 14, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 28, 33 fok között alakul.

Holnapután, július 30., vasárnap

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+16, +22 °C

Maximum:
+30, +35 °C

Szél: élénk D

4-13
Napsütéses
órák száma
A hőségben a Dunántúlon várható intenzívebb gomolyfelhő-képződés, errefelé helyenként zápor, zivatar sem kizárt. Máshol csapadékmentes időre és többórás napsütés lehet számítani. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 16, 22 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 35 fok között alakul.

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag