Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, június 27., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+15, +21 °C

Maximum:
+29, +34 °C

UV sugárzás: közepes, erős

Szél: élénk D

6-12
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt az ország nagy részén döntően fátyolfelhők szűrik a napsütést, emellett nyugaton, illetve északon gomolyfelhők is lesznek. Csapadék nem várható. Délután folytatódik a változóan felhős, alapvetően napos idő, csapadék kialakulása nem valószínű. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 15, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 34 fok között alakul. Késő este 24, 29 fok lesz. Kedden sem fronthatás, hanem a továbbra is rendkívül meleg idő okozza majd a legtöbb panaszt. Újból gyakori tünet lehet a migrén, fokozódnak a keringési- és vérnyomásproblémák. Az ízületi bántalmakkal élőknél a gyulladásos panaszok is felerősödhetnek. Északnyugaton az élénk légmozgás ugyan kellemesen csökkenti a hőérzetet, a szélre érzékenyeknél viszont görcsös fejfájás, ingerlékenység is felléphet. Ismét erősödik a pollenterhelés, a kevésbé szeles északkeleti, keleti tájakon kissé emelkedik a légszennyezettség szintje. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Holnap, június 28., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+17, +23 °C

Maximum:
+30, +36 °C

UV sugárzás: erős

Szél: erős D

5-13
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt változóan felhős időre van kilátás, keleten helyenként felhő is alig lesz az égen. Csapadék nem valószínű. Délután a sok napsütés hatására egyre több gomolyfelhő képződik, amelyekből északon több helyen várható zápor, néhol zivatar kialakulása, illetve helyenként délnyugaton is eleredhet a záporeső. A szél napközben eros déli lesz. Hajnalban 17, 23 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 36 fok között alakul. Késő este 26, 31 fok lesz. Szerdán tovább fokozódik a hőség. Különösen a szívbetegek számára jelent ez nagy megterhelést, de a tartós forróság már az egészséges szervezetet is megviselheti. A rendkívül szeles időben fokozódnak a szélre érzékenyek panaszai, a gyerekek is elevenebbek lehetnek. Nagy a kiszáradás kockázata, a napos tájakon fokozott napszúrásveszéllyel és a déli órákban extrém erős UV-sugárzással is számolni kell! A csapadékos területeken némileg enyhül a pollenterhelés, máshol azonban további romlás várható az allergiahelyzetben. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnapután, június 29., csütörtök

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+16, +22 °C

Maximum:
+26, +32 °C

Szél: viharos DNY

5-14
Napsütéses
órák száma
Is változékony időben lesz részünk: a déli és a középső tájakon többórás napsütésre, míg északon és keleten a megnövekvő gomolyfelhőzetből elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A szél napközben viharos délnyugati lesz. Hajnalban 16, 22 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 26, 32 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Viharos idő

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag