Humánmeteorológia®

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, március 26., vasárnap

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
0, +6 °C

Maximum:
+8, +13 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős É

4-11
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt déli, illetve középső megyékben többfelé erősen felhős, borult lesz az ég, ott elszórtan továbbra is várható kisebb eső, zápor. Máshol csapadék nem valószínű, a változó felhőzet mellett pedig több-kevesebb napsütésre is lehet számítani. Délután a borongós tájakon is felszakadozik a felhőzet, országszerte gomolyfelhős, napos időre készülhetünk. Ezekből azonban számottevő csapadék már sehol sem alakul ki. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 0, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 8, 13 fok között alakul. Késő este 1, 7 fok lesz. Vasárnap hidegfronti hatás érvényesül, romlik az arra érzékenyek állapota. Egyre többen tapasztalhatnak hasi-, illetve izomgörcsöket, többfelé a görcsös fejfájást az élénk, erős szél tovább fokozhatja. A megterhelő időben a gyakoribb vérnyomás-ingadozás mellett erősödhetnek a szívpanaszok, növekszik az infarktusveszély. A szeles tájakon jelentősen romlik a hő- és komfortérzet, sokan idegesebbek, ingerlékenyebbek lehetnek a megszokottnál. A napos időszakok viszont javítják a közérzetet, a pollenterhelés is kissé csökken. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Ma, március 27., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-3, +2 °C

Maximum:
+8, +14 °C

Szél: mérsékelt ÉK

6-12
Napsütéses
órák száma
Keleten megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, máshol a derült, gyengén felhős időben többórás napsütés várható. Csapadék nem lesz. A szél napközben mérsékelt északkeleti lesz. Hajnalban -3, 2 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 8, 14 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, március 28., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-2, +4 °C

Maximum:
+13, +18 °C

10-12
Napsütéses
órák száma
Napos, száraz időre készülhetünk, alig lesz felhő az égen. A szél napközben változó lesz. Hajnalban -2, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag