Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, november 22., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-2, +6 °C

Maximum:
+2, +14 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk DNY

0-7
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt borult lesz az ég. Helyenként azonban beborul az idő, átmenetileg ködre is számítani kell, főként északon. Délután derült lesz az ég. Csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk délnyugati lesz. Hajnalban -2, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 2, 14 fok között alakul. Késő este 1, 8 fok lesz. Szerdán a távozó kettősfront mögött már nem érvényesül fronthatás. Ennek ellenére a Dunántúlon és északon enyhébb izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek az érzékenyeknél, emellett többen fejfájást is tapasztalhatnak. A tünetek intenzitása napközben fokozatosan csökken. Keleten a borongós idő fokozhatja az álmosságérzetet, lehangoltságot, rosszkedvet is okozhat. A Dunántúlon a naposabb tájakon javul a közérzet és a hangulat, a hőérzet is pozitív irányba változik. A fertőzések terjedésének kedveznek a körülmények, gyakori, alapos kézmosás javasolt. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Holnap, november 23., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+1, +6 °C

Maximum:
+4, +15 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: mérsékelt D

0-7
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt a ködök főleg északon, északkeleten tartósan megmaradnak, másutt fokozatosan kisüt a nap, csapadék nem várható. Délután északon, északkeleten tartós ködfoltok, ködfelhőzet várható, másutt több órás napsütésre számíthatunk, csapadék nem lesz. A szél napközben mérsékelt déli lesz. Hajnalban 1, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 15 fok között alakul. Késő este 3, 10 fok lesz. Csütörtökön nincs fronthatás a térségünkben. A ködös, nyirkos reggelen a kopásos ízületi panaszok felerősödnek. A tünetek intenzitása napközben fokozatosan csökken. A tartósan ködös, borongós területeken álmosságérzetet, lehangoltságot, fáradságot rosszkedvet tapasztalhatunk. A naposabb tájakon javul a közérzet és a hangulat, a hőérzet is pozitív irányba változik. Az immunrendszerünket erősítsük vitamin bevitellel, fogyasszunk sok gyümölcsöt! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Köd

Holnapután, november 24., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+1, +6 °C

Maximum:
+4, +14 °C

Szél: mérsékelt D

0-5
Napsütéses
órák száma
Délelőtt a ködök sokfelé tartósan megmaradnak, helyenként fokozatosan kisüt a nap, csapadék nem várható. Délután északon, keleten tartós ködfoltok, ködfelhőzet várható, főleg a Dunántúlon pár órás napsütésre számíthatunk, csapadék nem lesz. A szél napközben mérsékelt déli lesz. Hajnalban 1, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 14 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Köd

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag