Humánmeteorológia®

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, április 27., csütörtök

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+5, +12 °C

Maximum:
+10, +25 °C

UV sugárzás: közepes

0-8
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt a Dunántúlon borongós, máshol változóan felhős időre van kilátás, naposabb tájak délkeleten fordulhatnak elő. Helyenként lehet kisebb eső, futó zápor, de számottevő csapadék nem valószínű. Délután a Tiszántúlon továbbra is sok napsütésre lehet számítani. Máshol gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, de az északi tájak kivételével hosszabb-rövidebb napos időszakok is lesznek. Többfelé várható eső, zápor, néhol egy-egy zivatar sem kizárt. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 5, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 25 fok között alakul. Késő este 8, 19 fok lesz. Csütörtökön kettősfronti hatás érvényesül, előbb egy meleg-, majd egy hidegfront vonul át térségünk felett. Az élettanilag megterhelő napon a frontérzékenyeknél tovább erősödnek a különböző eredetű fejfájásos tünetek, csökken a teljesítő- és a munkavégzőképesség is. Romlik a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedők állapota, a hidegfrontra érzékenyek körében fokozódik a görcshajlam. Az összetett időjárási helyzet a frontérzékenyeken kívül másokat is megviselhet, ajánlott tudatosan kerülni a stresszes helyzeteket! A keleti tájakon ugyanakkor a sok napsütés kedvezően befolyásolja a hangulatot és a közérzetet is. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Holnap, április 28., péntek

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+5, +14 °C

Maximum:
+8, +25 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

0-3
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt északnyugaton erősen felhős, borult lesz az ég, szórványosan esőre is készülni kell. Máshol a változó felhőzet és az elszórt záporok mellett napos időszakok is előfordulnak, délkeleten lesz a legtöbb napsütés. Délután általában erősen felhős, borult lesz az ég, délekelten lehet több szűrt napsütés. Egyre többfelé kell csapadékra készülni: északnyugaton esős idő lesz, máshol szórványos záporok, néhol zivatarok alakulnak ki. Akár felhőszakadás, jégeső is lehet. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 5, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 8, 25 fok között alakul. Késő este 6, 15 fok lesz. Pénteken kettősfronti hatás érvényesül, a hideg- és a melegfrontra érzékenyekre is nehéz nap vár. Többeknél fejfájás, migrén jelentkezhet, az arra hajlamosaknál keringési- és vérnyomásproblémák léphetnek fel. A panaszok napközben várhatóan erősödnek. Keleten a fülledt tájakon a légzőszervi megbetegedéssel küzdők tünetei is fokozódhatnak, a zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Az UV-sugárzás nem lesz számottevő, és a levegő pollentartalma is alacsony marad. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás erősen változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnapután, április 29., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+4, +10 °C

Maximum:
+12, +17 °C

Szél: erős ÉNY

0-4
Napsütéses
órák száma
Napos és felhős időszakok váltakoznak, változékony időre számíthatunk. Keleten szórványosan várható eső, zápor, máshol csak kis eséllyel alakulnak ki záporok. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 4, 10 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 17 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Viharos idő

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag