Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
szeptember
22
hétfő
Fronthatás:
Hidegfront
Napsütéses
órák száma
3-5
Maximum:
+16, +21 °C
Minimum:
+12, +17 °C
UV sugárzás: közepes
Szél: erős ÉNY
Hazánkban hétfőn délelőtt a hajnalban érkezett hidegfront gyorsan halad kelet felé, sokfelé lesz erősen felhős az ég. Közben északnyugaton már egyre többfelé kisüt a nap, ott felhőátvonulásokra számíthatunk. Főleg keleten, délkeleten várható szórványos zápor, zivatar. Délután a hidegfront elhagyja az országot, mögötte északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. A felhőátvonulásokból főként keleten, északkeleten, illetve a déli területeken alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatar is lehet. A szél napközben erős északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 21 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Hétfőn erős hidegfronti hatás érvényesül. Többeknél jelentkezhet görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök, a mindenórás kismamáknál beindulhat a szülés. Fokozódik az infarktusveszély. Sokan tapasztalhatnak ingerlékenységet, nyugtalanságot is. A szabadban jelentősen csökken a hő- és komfortérzet, a szabadtéri programok során sokfelé szeles időre kell kézülni. A panaszok napközben csak lassan mérséklődnek. A légszennyezettség közepes, csökken. A porkoncentráció közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.
Fronttal jön a fejfájása? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintsin ide!
Holnap
szeptember
23
kedd
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
3-11
Maximum:
+14, +17 °C
Minimum:
+5, +10 °C
Szél: erős ÉNY
Egészséget befolyásoló hatások
Viharos idő
Délelőtt nyugat felől lassan felszakadozik a felhőzet, a Dunántúlon helyenként zavartalan napsütés várható. A középső megyékben napos-felhős időszakok váltakoznak, míg a Tiszántúl térségében sokfelé erősen felhős lesz az ég, elsősorban itt lehet számítani esőre, záporra, de másutt is előfordulhat gyenge eső. Délután a kisebb felhőátvonulások ellenére zömmel napos idő várható, helyenként teljesen derült idő várható. A Tiszántúlon lehet több a felhő, itt elszórtan futó zápor, gyenge eső alakul ki. A szél napközben erős északnyugati lesz. Hajnalban 5, 10 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 14, 17 fok között alakul.
Holnapután
szeptember
24
szerda
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
9-11
Maximum:
+13, +18 °C
Minimum:
+2, +8 °C
Szél: mérsékelt NY
Napos, száraz, de hűvös idő várható, csak kevés felhő jelenik meg az égen. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 2, 8 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag