Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, december 18., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-5, 0 °C

Maximum:
0, +5 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk DNY

0-4
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt keleten több órára kisüt a nap, nyugaton megnövekszik a felhőzet és kisebb havazás lehet. Délután változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, elszórtan kisebb havazás, hózápor alakulhat ki. A szél napközben élénk délnyugati lesz. Hajnalban -5, 0 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 5 fok között alakul. Késő este -2, 3 fok lesz. Hétfőn nincs közvetlen fronthatás. A hideg reggelen felerősödhetnek a kopásos ízületi bántalmak, napközben csak kissé mérséklődhetnek a panaszok. A változékonyabb időben az arra érzékenyek fejfájást tapasztalhatnak. A megnövekvő felhőzet és a szél rontja a hőérzetünket, komfortérzetünket, illetve levertebbek, fáradékonyabbak lehetünk. A télies időben vigyázzunk a megfázással, az időjárásnak megfelelően öltözködjünk! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: 

Holnap, december 19., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-10, -2 °C

Maximum:
-1, +3 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: mérsékelt ÉNY

3-6
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt a több órás napsütést délen zavarhatja felhősödés, de csapadék ott sem várható. Délután a napsütés mellett kevés felhő lesz az égen, csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt északnyugati lesz. Hajnalban -10, -2 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -1, 3 fok között alakul. Késő este -6, -1 fok lesz. Kedden nincs front a környzetünkben. Hideg, téli napra készüljünk. A kopásos ízületi bántalmak már reggel jelentkezhetnek és napközben is csak kissé mérséklődhetnek a panaszok. A délelőtti erőteljesebb hőmérséklet emelkedés az érzékenyeknél fejfájást, migrénes panaszt okozhat. A napsütés jótékonyan hat a közérzetünkre, hangulatunkra, emeli a hőérzetünket. Menjünk ki a szabadba, de öltözzünk jó melegen, rétegesen! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás emelkedés

Holnapután, december 20., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-10, -2 °C

Maximum:
-1, +3 °C

Szél: mérsékelt ÉNY

1-5
Napsütéses
órák száma
Délelőtt a napsütést kisebb felhősödések zavarhatják, csapadék nem várható. Délután változóan felhős lesz az ég, északkeleten növekszik meg erősen a felhőzet és ott elszórtan havazás alakul ki. A szél napközben mérsékelt északnyugati lesz. Hajnalban -10, -2 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -1, 3 fok között alakul.

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag