Humánmeteorológia®

A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika

Ma, május 4., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+7, +12 °C

Maximum:
+12, +21 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: erős É

0-2
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt keleten néhol elvékonyodhat átmenetileg a felhőzet, máshol erősen felhős, borult időre van kilátás. Nyugaton többfelé, északkeleten elszórtan alakulhatnak ki záporok. Délután általában erősen felhős, borult lesz az ég. Sokfelé, akár több alkalommal is kialakulhat eső, zápor. Helyenként felhőszakadásra is számítani kell! A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 21 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Szerdán nem érkezik front, azonban sokfelé párás, füllest lesz a levegő, és ez többeknél okozhat panaszokat. Elsősorban légszomj, rosszullét jelentkezhet, a zivatarok területén pedig átmenetileg romolhat az asztmások állapota. A szélre érzékenyek körében gyakori lehet a fejfájás, emellett ingerlékenységet, nyugtalanságot is tapasztalhatnak. A szabadban romlik a komfortérzet, változékonyságra kell készülni, illetve a hőérzet is több fokkal a mért értékek alatt alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnap, május 5., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+8, +13 °C

Maximum:
+15, +22 °C

UV sugárzás: közepes, erős

Szél: erős É

4-10
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt a változóan felhős időben több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Délután időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, a nyugati és középső országrészben, valamint északon várhatóak nagyobb valószínűséggel futó záporok. Egy-egy zivatar sem kizárt. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Csütörtökön frontmentes idő várható, összességében enyhülnek a panaszok. A fokozottan érzékenyek körében elsősorban a délutáni órákban jelentkezhet vérnyomás-ingadozás, múló rosszullét. A záporok, zivatarok környezetében előfordulhat légszomj, romolhat az asztmások állapota. A szélre érzékenyek körében enyhe fejfájás, nyugtalanság jelentkezhet. A változékony időben ingadozó hő- és komfortérzetre van kilátás. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, május 6., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+8, +13 °C

Maximum:
+18, +23 °C

Szél: élénk ÉK

5-9
Napsütéses
órák száma
A változóan gomolyfelhős időben elszórtan fordulhatnak elő helyi záporok. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul.

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag