Hírlevelek
Regisztráció
Csontritkulás felmérés
Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
szeptember
2
kedd
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-10
Maximum:
+13, +30 °C
Minimum:
+12, +17 °C
UV sugárzás: közepes
Szél: erős É
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban kedden délelőtt a Dunántúlon és a Duna vonalában erősen felhős, borult lesz az ég, keleten a fátyolfelhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható. Nyugaton sokfelé, a középső országrészben elszórtan lehet eső, zápor, a Nyugat-Dunántúlon helyenként jelentős mennyiségű csapadék is valószínű. Keleten csapadék nem várható. Délután a frontrendszer felhő- és csapadéktömbje lassan nyugat felé mozog. Már csak nyugaton lesz erősen felhős, borult az ég, ott eleinte még többfelé, majd egyre kevesebb helyen, legtovább az Alpokalján várható eső, zápor. A középső országrészben megszűnik a csapadék és felszakadozik, csökken a felhőzet. Keleten túlnyomóan napos idő várható, délkeleten több, északkeleten csak kevés fátyolfelhőzettel, csapadék nem valószínű. A szél napközben erős északi lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 30 fok között alakul. Késő este 13, 22 fok lesz. Kedden eleinte a nyugati és középső tájakon, később egyre inkább már csak a Nyugat-Dunántúlon kettősfronti hatás várható. Az érintett tájakon fejfájás, vérnyomás-ingadozás, nyugaton emellett ingerlékenység is jelentkezhet. Délutántól kelet felől javul a hő- és komfortérzet, a középső tájakon mérséklődnek a panaszok. Keleten frontmentes, élettanilag alapvetően kedvező idő várható. Az UV-sugárzás csak keleten, a napos tájakon, 12 és 14 óra között lesz erős, másutt mérsékelt, ygenge marad. A Dunántúlon tovább csökken a pollenkoncentráció, keleten viszont a parlagfű virágporának mennyisége helyenként elérheti a nagyon magas szintet is. A légszennyezettség országszerte alacsony marad. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.
Fronttal jön a fejfájása? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintsin ide!
Holnap
szeptember
3
szerda
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
2-6
Maximum:
+22, +30 °C
Minimum:
+14, +19 °C
UV sugárzás: közepes
Szél: erős ÉK
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban szerdán délelőtt kelet, északkelet felől szakadozik a felhőzet, de továbbra is sok lesz a felhő felettünk. Hosszabb-rövidebb napos időszakokra az ország nagyobb részén számíthatunk, számottevő csapadék pedig nem várható. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő, a változékony időben keleten több, a Dunántúlon kevesebb napsütés valószínű. A késő délutáni óráktól dél, délkelet felől nedvesebb léghullámok érkeznek, és többfelé kell záporok, zivatarok kialakulására számítani. A szél napközben erős északkeleti lesz. Hajnalban 14, 19 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 18, 23 fok lesz. Szerdára a nyugati megyékben is megszűnik a kettősfronti hatás, a frontmentes idő ellenére azonban további igénybevétel éri szervezetünket. A fülledt, változékony időben az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, egyesek pedig légszomjat, rosszullétet is tapasztalhatnak. A napos időszakokban és tájakon kedvező lesz a hőérzet, de a változékonyság miatt a záporok, zivatarok területén gyorsan romolhat a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.
Holnapután
szeptember
4
csütörtök
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
2-8
Maximum:
+24, +30 °C
Minimum:
+13, +18 °C
Szél: élénk ÉK
Délnyugaton, délen erős, máshol változóan felhős időre készülhetünk. Elsősorban a Dunántúlon alakulhatnak ki elszórtan záporok, néhol zivatarok. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 30 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag