Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, június 26., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+27, +33 °C

UV sugárzás: erős

Szél: élénk ÉNY

13-16
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt a gyengén felhős, napos időben gyorsan melegszik a levegő. Csapadék nem lesz. Délután szinte alig lesz felhő az égen, sok napsütésre készülhetünk. Csapadék nem várható. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 27, 33 fok között alakul. Késő este 16, 22 fok lesz. Hétfőn nem érkezik front, azonban az ismét fokozódó kánikula többeknél okozhat panaszokat. Fejfájás, migrén jelentkezhet, csökken a fizikai és a szellemi munkavégző-képesség. Többen fáradékonyak, tompák lehetnek, emellett ingerlékenység is jelentkezhet. Fokozódik a szervezetet érő hőterhelés, a szívbetegek a legveszélyeztetettebbek. A tűző napon fennáll a napszúrás és a leégés veszélye. A nagyvárosok levegője tovább romlik, a pollenterhelés viszont nem fokozódik számottevően. A légszennyezettség alacsony, növekszik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnap, június 27., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+15, +21 °C

Maximum:
+29, +34 °C

UV sugárzás: közepes, erős

Szél: élénk D

6-12
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt az ország nagy részén döntően fátyolfelhők szűrik a napsütést, emellett nyugaton, illetve északon gomolyfelhők is lesznek. Csapadék nem várható. Délután folytatódik a változóan felhős, alapvetően napos idő, csapadék kialakulása nem valószínű. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 15, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 34 fok között alakul. Késő este 24, 29 fok lesz. Kedden sem fronthatás, hanem a továbbra is rendkívül meleg idő okozza majd a legtöbb panaszt. Újból gyakori tünet lehet a migrén, fokozódnak a keringési- és vérnyomásproblémák. Az ízületi bántalmakkal élőknél a gyulladásos panaszok is felerősödhetnek. Északnyugaton az élénk légmozgás ugyan kellemesen csökkenti a hőérzetet, a szélre érzékenyeknél viszont görcsös fejfájás, ingerlékenység is felléphet. Ismét erősödik a pollenterhelés, a kevésbé szeles északkeleti, keleti tájakon kissé emelkedik a légszennyezettség szintje. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Holnapután, június 28., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+30, +35 °C

Szél: erős D

7-11
Napsütéses
órák száma
Többórás napsütésre és rekkenő hőségre van kilátás, nyugaton várható több felhő. Jelentős csapadéktól nem kell tartani, a gomolyfelhőzetből csupán elvétve alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros déli lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 35 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag