Hírlevelek
Regisztráció
Betlex app

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
augusztus
2
vasárnap
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
3-10
Maximum:
+26, +31 °C
Minimum:
+12, +20 °C
UV sugárzás: erős
Szél: élénk K
Egészséget befolyásoló hatások
Extrém UV-sugárzás
Hazánkban vasárnap délelőtt nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, már csak az északkeleti, keleti régióban lesz gyengén felhős az ég. A Dunántúlon a változóan felhős időben szórványosan záporokra lehet számítani. A keleti országrészben csapadék nem valószínű. Délután országszerte közepesen, erősen felhős időre készülhetünk. Főként a nyugati és déli tájakon esőre, záporokra, zivatarokra lehet készülni. Néhol akár nagy mennyiségű csapadék és jégeső is előfordulhat. A szél napközben élénk keleti lesz. Hajnalban 12, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 26, 31 fok között alakul. Késő este 18, 23 fok lesz. Vasárnap nem várható front hazánk területén, a nappali gyors melegedés miatt azonban melegfront jellegű tünetek jelentkezhetnek. A melegre érzékenyek közül sokan fejfájást, migrént tapasztalhatnak majd. Markáns változás következik, célszerű kerülni az extra terhelést. Csökken a koncentráló képesség és a munkateljesítmény. Az álmosság, fáradékonyság is jellemző lehet. A zivatarok környezetében fülledtség várható, légszomj jelentkezhet, az asztmások állapota gyorsan romolhat. Növekszik az érzett hőmérséklet. A szeles területeken ingerültség, nyugtalanság is jellemző lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Úgy érzi, hogy állva elalszik? Nem csoda! Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintson ide!
Holnap
augusztus
3
hétfő
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
6-10
Maximum:
+29, +34 °C
Minimum:
+16, +21 °C
UV sugárzás: erős
Szél: mérsékelt K
Egészséget befolyásoló hatások
Extrém UV-sugárzás
Hazánkban hétfon délelőtt nagyrészt változóan felhős időre van kilátás, sokfelé kisüt a nap. Főként a Duna-Tisza közén és a déli országrészben szórványosan futó záporokra számíthatunk. Délután változóan gomolyfelhős időre van kilátás. Nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a déli országrészben szórványosan záporokra, zivatarokra számíthatunk, de a csapadékmentes területeken már hőségre készülhetünk. A szél napközben mérsékelt keleti lesz. Hajnalban 16, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 34 fok között alakul. Késő este 22, 27 fok lesz. Hétfőn hazánkban nem várható fronthatás, de a csúcshőmérsékletek már ismét 30 fok felett alakulhatnak, emiatt melegfront jellegű tünetek jelentkezhetnek. A melegre érzékenyeknél egyre gyakoribb lesz a fejfájás, migrén. Lehetőség szerint kerüljük az extra terhelést, a megerőltető fizikai munkát. Csökken a koncentrációs képesség, a munkateljesítmény is romlik. Gyakran jellemző lehet az álmosság, fáradékonyság is. A zivatarok környezetében fülledtség várható, légszomj jelentkezhet, az asztmások állapota gyorsan romolhat. Növekszik az érzett hőmérséklet. A légszennyezettség közepes, alig változik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.
Holnapután
augusztus
4
kedd
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
8-11
Maximum:
+30, +35 °C
Minimum:
+17, +22 °C
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
A szikrázó napsütést csak néhány gomolyfelhő zavarhatja, hőségre számíthatunk. Csapadék nem lesz. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 17, 22 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 35 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag