Humánmeteorológia®

A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika

Ma, július 29., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+16, +21 °C

Maximum:
+24, +29 °C

UV sugárzás: erős

Szél: élénk ÉNY

5-10
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt keleten is szakadozik a felhőzet. A változóan felhős időben sok napsütés várható. Északkeleten még előfordulhatnak záporok, másutt nem valószínű csapadék. Délután gyengén, közepesen felhős lesz az ég, sok napsütésre készülhetünk. Északkeleten elszórtan, másutt csak néhol alakulhat ki egy-egy zápor. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 16, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 29 fok között alakul. Késő este 20, 25 fok lesz. Pénteken nem várható fronthatás, kissé javul az élettani helyzet, a görcsös panaszok mérséklődnek. Többeknél jelentkezhet különböző eredetű fejfájás, vérnyomás-ingadozás. A sok napsütésnek köszönhetőn a hangulat és a hőérzet is javul. Az UV-sugárzás nagyon erős lesz, fokozódik a leégésveszély. 10 és 16 óra között ajánlott kerülni a tűző napon való tartózkodást. Ajánlott a folyadékbevitelt fokozni, áttérni a kímélő étrendre. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnap, július 30., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+26, +31 °C

UV sugárzás: erős

Szél: mérsékelt NY

12-15
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt a napos időben gyorsan melegszik a levegő, csapadék nem várható. Délután sok napsütésre számíthatunk, legfeljebb északon és az Alpokalján növekszik meg erősebben a gomolyfelhőzet. Utóbbi tájakon elvétve előfordulhat egy-egy zápor, máshol csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 26, 31 fok között alakul. Késő este 20, 26 fok lesz. Szombaton nem érkezik front, ám erősödik a melegedés. A szívbetegekre egyre nagyobb terhelés hárul, egyeseknél vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. A déli órákban fennáll a napszúrás veszélye. A szabadtéri programoknak, strandolásnak kedvez az idő, de fokozott a kiszáradás veszélye, elegendő mennyiségű folyadék nélkül nem ajánlott útra kelni. A déli órákban javasolt árnyékos helyre húzódni, az érzett hőmérséklet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnapután, július 31., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+17, +22 °C

Maximum:
+30, +35 °C

Szél: élénk D

8-11
Napsütéses
órák száma
A sok napsütés mellett kezdetben északon lesz több a felhő, majd késő délutántól északnyugat felől erősen növekedni kezd a felhőzet. Estig csak elvétve alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar, estétől viszont már egyre többfelé kell csapadékra számítani. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 17, 22 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 35 fok között alakul.

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag