Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
július
6
hétfő
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
8-16
Maximum:
+33, +38 °C
Minimum:
+17, +24 °C
UV sugárzás: erős
Szél: mérsékelt NY
Egészséget befolyásoló hatások
Extrém UV-sugárzás
Hazánkban hétfon délelőtt mindenhol derült, napos, száraz idő várható, később is csak a nyugati határnál növekedhet meg a felhőzet. Délután a Dunántúlon erősebben, az ország keleti harmadában gyengébben megnövekszik a gomolyfelhőzet, de a Duna-Tisza közén általában derült marad az ég. A nyugati, északnyugati határnál néhol kialakulhat zápor, esetleg egy-egy zivatar, másutt számottevő csapadék nem valószínű. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 17, 24 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 33, 38 fok között alakul. Késő este 23, 28 fok lesz. Hétfőn is folytatódik a frontmentes idő, de tovább fokozódik a hőség. A több napja tartó rendkívüli forróság miatt az egészséges szervezet is kimerülhet, általános lesz a fáradékonyság, levertség, tompaság, amelyet a sokfelé jelentkező alvászavarok is fokozhatnak. Csökken a munkavégző-képesség, koncentrálási problémák léphetnek fel. Emellett tartós fejfájásra, migrénre is számítani kell. Az idősebbek és a szívbetegek számára komoly veszélyt rejt a nagy meleg, az érintetteknek mindenféle fizikai megterhelés kerülendő! A tűző nap elől húzódjunk árnyékba, tovább fokozódik a napszúrás, a hőguta veszélye! Az UV-sugárzás nagyon erős, délen extrém erős lesz ilyenkor 5-10 perc alatt is leéghetünk! Mindig legyen nálunk megfelelő mennyiségű folyadék, és nem szabad megfeledkezni a háziállatokról sem! Az utakon a tompa reflexek, a figyelmetlen sofőrök miatt rendkívül nagy lesz a balesetveszély! A légszennyezettség egyre többfelé lehet magas, az ózon és a nitrogén-oxidok mennyisége meghaladhatja az egészségügyi határértéket. A légszennyezettség magas, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Nem tud aludni? Ne csodálkozzon rajta! Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintson ide!
Holnap
július
7
kedd
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
7-15
Maximum:
+32, +38 °C
Minimum:
+20, +25 °C
UV sugárzás: erős
Egészséget befolyásoló hatások
Extrém UV-sugárzás
Hazánkban kedden délelőtt a nyugati és északi területeken várható kevés gomoly- és fátyolfelhő. Ezzel szemben a déli és keleti területeken szikrázóan napos, felhőmentes időre van kilátás. Csapadék sehol sem lesz. Délután a nyugati országrészben változóan felhős időre van kilátás, míg az ország többi részén csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a sok napsütést. Csapadék nem várható. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 20, 25 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 32, 38 fok között alakul. Késő este 26, 31 fok lesz. Kedden még frontmentes időben lesz részünk, tetőzni fog a hőség. A trópusi éjszakák miatt egyre többeknél alvászavarok jelentkezhetnek, fáradékonyság lesz jellemző. Fejfájásra, migrénre lehet számítani. Napközben a derült tájakon az UV sugárzás az extrém erős kategória értékeit is elérheti, ezen területeken akár 5-10 perc alatt is leéghetünk! Tartózkodjunk árnyékban, fogyasszunk sok folyadékot! A hőség és az erős napsütés miatt vezessünk óvatosan, mert növekedhet a balesetveszély! A légszennyezettség magas, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás süllyed.
Holnapután
július
8
szerda
Fronthatás:
Hidegfront
Napsütéses
órák száma
5-13
Maximum:
+33, +38 °C
Minimum:
+20, +25 °C
Szél: erős ÉNY
Egészséget befolyásoló hatások
Viharos idő
Délen és keleten tetőzik a hőség. Kora délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és az érkező hidegfront mentén záporok, zivatarok várhatóak, néhol felhőszakadás és jégeső is lehetséges. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 20, 25 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 33, 38 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag