Hírlevelek
Regisztráció
Allergiateszt
Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
július
24
csütörtök
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
0-11
Maximum:
+24, +29 °C
Minimum:
+14, +19 °C
UV sugárzás: közepes, erős
Szél: mérsékelt ÉNY
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban csütörtökön délelőtt többfelé felszakadozik a felhőzet, a nyugati megyékben kisüt a nap. A Duna vonalától keletre helyenként borult marad az ég, északon, északkeleten eső, zápor alakul ki. Délután a napos, kissé felhős nyugati megyékben csapadék nem várható, a középső megyékben azonban gyenge eső már kialakulhat. Északon, északkeleten további eső, záporok várhatók, helyenként zivatar is kialakulhat. A szél napközben mérsékelt északnyugati lesz. Hajnalban 14, 19 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 29 fok között alakul. Késő este 16, 21 fok lesz. Csütörtökön markáns fronthatás nem érvényesül, marad azonban a fülledt, kellemetlen időjárás. A szabadban erősen csökken a komfortérzet, főként a csapadékos keleti, északkeleti megyékben. Továbbra is többfelé jelentkezik figyelmetlenség, a munkateljesítmény alacsony. A pollenszórásban nem várható számottevő változás, továbbra is alacsony a koncentráció, a levegő tiszta. Az UV sugárzás nyugaton a déli órákban nagyon erős lesz. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció alacsony, kissé csökken. A légnyomás alig változik.
Fronttal jön a fejfájása? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintsin ide!
Holnap
július
25
péntek
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
7-13
Maximum:
+25, +30 °C
Minimum:
+13, +18 °C
UV sugárzás: erős
Egészséget befolyásoló hatások
Extrém UV-sugárzás
Hazánkban pénteken délelőtt a napsütést többfelé szűrik fátyolfelhők, emellett a Dunántúlon gomolyfelhők is lesznek az égen. Nyugaton néhol lehet kisebb eső, másutt csapadék nem várható. Délután a Dunántúlon csökken a felhőzet, de nem lesz zavartalan a napsütés, keleten pedig a napos időszakok mellett gomolyfelhők képződnek. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúl északi felén és az Északi-középhegységben alakulhat ki egy-egy zápor, kis eséllyel zivatar. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul. Késő este 18, 23 fok lesz. Pénteken nem érkezik front hazánk térségébe, de a fokozottan érzékenyek körében többeknél előfordulhat fejfájás, enyhébb migrén, illetve jellemzőek lesznek a koncentrálási panaszok is. Csökken a munkavégző-képesség. Nyugaton légszomj is kialakulhat, az esetleges zivatarok területén pedig az asztmások állapota romolhat. A szabadtéri programoknak alapvetően kedveznek a körülmények, de a Dunántúlon ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.
Holnapután
július
26
szombat
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
8-12
Maximum:
+27, +32 °C
Minimum:
+14, +19 °C
Szél: mérsékelt DK
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Sok napsütés melegíti a levegőt, de délután többfelé megnövekszik a gomolyfelhőzet. Elszórt záporok főleg a hegyvidékek területén alakulhatnak ki, az ország nagyobb részén viszont nem várható számottevő csapadék. A szél napközben mérsékelt délkeleti lesz. Hajnalban 14, 19 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 27, 32 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag