Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
május
24
vasárnap
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
2-8
Maximum:
+18, +27 °C
Minimum:
+9, +14 °C
UV sugárzás: közepes, erős
Szél: mérsékelt É
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban vasárnap délelőtt a pára- és ködfoltok mindenhol feloszlanak. Általában erősen felhős, északnyugaton és keleten borult lesz az ég, de másutt hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Északnyugaton elszórtan lehet kisebb eső, másutt számottevő csapadék nem valószínű. Délután a nyugati és középső országrészben a változóan felhős ég mellett több órás napsütés valószínű, csak elvétve lehet futó zápor. Keleten viszont általában erősen felhős, borult lesz az ég és többfelé várható zápor, zivatar, utóbbit helyenként felhőszakadás, jégeső is kísérheti. A szél napközben mérsékelt északi lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 27 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Vasárnap gyengülő kettősfronti hatás érvényesül, azonban a frontérzékenyek számára még megterhelő lesz, a változékony időben csak kis mértékben javul a humánmeteorológiai helyzet. A hajnali és reggeli órákban kiújulhatnak, majd délelőtt mérséklődnek, keleten viszont tartósnak bizonyulhatnak az ízületi bántalmak. Napközben többen tapasztalhatnak fáradékonyságot, levertséget, az egészséges szervezet is hamar kimerülhet. Emellett még mindig jelentkezhet fejfájás, migrén. Délután nyugaton átmenetileg javul, keleten még alacsony és ingadozó lesz a hő- és komfortérzet, továbbra is gyakoribbak lehetnek a vérnyomáspanaszok. Az UV-sugárzás a középső tájakon a déli órákban erős lehet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Gyakran fáradt? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintson ide!
Holnap
május
25
hétfő
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-3
Maximum:
+14, +22 °C
Minimum:
+10, +15 °C
UV sugárzás: közepes, erős
Szél: élénk É
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban hétfon délelőtt a lgetöbb helyen erősen felhős, borult lesz az ég, északnyugaton lehet szakadozottabb a felhőtakaró. Keleten sokfelé, máshol elszórtan várható eső, zápor kialakulása. Néhol zivatar is lehet. Délután erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet néhol kevés napsütés. Sokfelé várható eső, zápor, zivatar, a zivatarokat felhőszakadás, jégeső is kísérheti. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 14, 22 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Hétfőn továbbra is kettősfront hat a szervezetre. Az érzékenyek körében fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás léphet fel, többen fáradékonyságot és koncentrálási panaszokat is tapasztalhatnak. A szabadban jelentősen romlik a hő- és komfortérzet, kellemetlen lesz a kint tartózkodás. A tartósan csapadékos tájakon a megfázásveszély is fokozódik. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, kissé csökken. A légnyomás gyengén süllyed.
Holnapután
május
26
kedd
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
2-6
Maximum:
+16, +22 °C
Minimum:
+11, +15 °C
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Erősen felhős, keleten többfelé borult lesz az ég, estig sokfelé várható eső, zápor, az ország keleti felén többfelé valószínű zivatar is. Késő estére az ország nagy részén megszűnik a csapadék és többfelé felszakadozik a felhőzet. Helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 11, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 22 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag