Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
március
29
vasárnap
Fronthatás:
Melegfront
Napsütéses
órák száma
0-9
Maximum:
+12, +16 °C
Minimum:
-1, +5 °C
UV sugárzás: gyenge
Szél: élénk NY
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban vasárnap délelőtt nyugat felől egyre többfelé megnövekszik a felhőzet, eleinte a középső tájakon és a Dunántúl keleti, délkeleti felén, később már csak a Duna-Tisza-közén derült, napos idő várható. A Dunántúlon egyre nagyobb területen beborul az ég. Keleten változóan, többfelé erősen felhős idő várható. A Dunántúl északnyugati, nyugati részén szórványosan lehet kisebb eső, gyenge zápor, az ország nagy részén azonban számottevő csapadék nem valószínű. Délután az ország nagy részén erősen felhős, a középső tájakon többfelé borult idő várható, eleinte a Tiszántúlon lehet több napsütés, majd később ott is megnövekszik, délnyugaton viszont csökken a felhőzet. Számottevő csapadékra nem kell készülnünk, legfeljebb elvétve lehet kisebb eső. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban -1, 5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 16 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap eleinte országszerte frontmentes idő várható, átmenetileg jelentősen javul a humánmeteorológiai helyzet és a napos időben jobb lesz a közérzetünk is. Reggelre jelentősen enyhül a szélterhelés, ugyan napközben még többeknél, elsősorban a középső tájakon jelentkezhet fejfájás, ingerlékenység, de összességében az elmúlt napokhoz képest mérséklődnek a tünetek. Megszűnnek a görcsös panaszok is. Az ingadozó hő- és komfortérzet miatt azonban még gyakori lesz a vérnyomás-ingadozás. Napközben nyugat felől egyre többfelé, keleten csak estétől gyenge melegfronti hatás érvényesül. A melegfrontokra, a melegedésre érzékenyeknél fáradékonyság, a borongósabb tájakon tompaság, levertség léphet fel. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Menedzserek figyelmébe! Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintson ide!
Ma
március
30
hétfő
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-4
Maximum:
+11, +16 °C
Minimum:
+6, +9 °C
UV sugárzás: gyenge
Szél: erős NY
Egészséget befolyásoló hatások
Eső
Hazánkban hétfon délelőtt országszerte borult lesz az ég, csak később, a Nyugat-Dunántúlon vékonyodhat el helyenként a felhőzet. Eleinte északon, északkeleten, majd többfelé - legkisebb valószínűséggel délkeleten - lehet eső, zápor. Délután északnyugat, nyugat felől eleinte néhol a Dunántúlon, átmenetileg délnyugaton, majd az ország északi harmadában többfelé felszakadozik a felhőzet. Kezdetben keleten, majd délen többnyire borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, záporeső, nagyobb mennyiségű csapadék késő délután, délen valószínű. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 6, 9 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 11, 16 fok között alakul. Késő este 3, 8 fok lesz. Hétfőn eleinte meleg-, majd késő délelőttől északnyugat felől egyre többfelé hidegfronti hatás érvényesül. A változékony idő a frontérzékenyek mellett az egészséges szervezetet is rendkívül igénybe veszi. Gyakori lesz a vérnyomás-ingadozás, sokaknál jelentkezhet tartós, intenzív fejfájás, migrén. A nap elején a gyulladásos, a déli óráktól pedig a görcsös panaszok felerősödése is várható. Gyorsan ingadozó, főként északon alacsonyabb hő- és komfortérzetre számíthatunk. A légszennyezettség alacsony, csökken. A porkoncentráció alacsony, kissé csökken. A légnyomás emelkedik.
Holnap
március
31
kedd
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
1-3
Maximum:
+9, +16 °C
Minimum:
0, +6 °C
Szél: erős DNY
Egészséget befolyásoló hatások
Eső
Reggelre ismét erősen megnövekszik a felhőzet, délelőtt többnyire borult, a nap második felében erősen felhős idő várható, csak helyenként szakadozhat fel délutántól a felhőzet. Északnyugat, nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, a nagyobb mennyiségű csapadék északon valószínű. A szél napközben eros délnyugati lesz. Hajnalban 0, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 16 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag