Humánmeteorológia®

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, február 28., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+2, +7 °C

Maximum:
+11, +17 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős DNY

2-7
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt változóan, nyugaton főleg fátyolfelhős lesz az ég, míg keleten gomolyfelhőkre is számítani kell. Csapadék azonban nem alakul ki belőlük. Délután már a középső megyékben is sűrű fátyolfelhők borítják majd az eget, délnyugaton pedig átmenetileg megnövekszik és megvastagszik a felhőzet. A változóan felhős időben többórás napsütésre készülhetünk. Jelentős csapadék nem valószínű. A szél napközben eros délnyugati lesz. Hajnalban 2, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 11, 17 fok között alakul. Késő este 7, 13 fok lesz. Kedden frontmentes, de rendkívül szeles idő várható, amely nem csak az arra érzékenyek szervezetét viselheti meg. Többen szokatlanul nyugtalannak, ingerlékenynek érezhetik magukat, mások fejfájásra panaszkodhatnak. Ráadásul az erős szél jelentősen csökkenti a hőérzetet és rontja a komfortérzetet is. Este többeknél alvászavar jelentkezhet. A változékony idő kedvez a kórokozók terjedésének, jelentős a megfázásveszély. A réteges és szélálló öltözet mellett ajánlott nagyobb figyelmet fordítani az immunrendszer támogatására, erősítésére! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás erősen süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

Holnap, március 1., szerda

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+2, +9 °C

Maximum:
+8, +13 °C

0-5
Napsütéses
órák száma
Kezdetben országszerte borult lesz az ég, majd északnyugat felől lassan vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet. Eleinte sokfelé várható eső, záporeső, helyenként kiadós mennyiség is hullhat, később már csak elszórtan számíthatunk csapadékra. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 2, 9 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 8, 13 fok között alakul.

Holnapután, március 2., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-3, +3 °C

Maximum:
+8, +13 °C

Szél: élénk DNY

2-6
Napsütéses
órák száma
Eleinte változóan felhős, alapvetően napos időre lehet készülni, majd északnyugat felől átmenetileg többfelé erősen megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk délnyugati lesz. Hajnalban -3, 3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 8, 13 fok között alakul.

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag