Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, augusztus 16., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+13, +21 °C

Maximum:
+28, +34 °C

UV sugárzás: közepes, erős

Szél: mérsékelt É

7-14
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt a Dunántúlon növekedni, illetve vastagodni kezd a felhőzet, máshol még jellemzően derült lesz az ég. Csapadék nem várható. Délután a Tiszántúlon folytatódik a derült idő, de a változóan felhős ég mellett máshol is számíthatunk több-kevesebb napsütésre. Csapadék sehol sem valószínű. A szél napközben mérsékelt északi lesz. Hajnalban 13, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 28, 34 fok között alakul. Késő este 22, 29 fok lesz. Szerdán nem érkezik front térségünkbe, ellenben a melegedés egyre több panaszt okozhat. Az erre fokozottan érzékenyeknél erősödik a migrénhajlam, illetve romlik a gyulladásos ízületi bántalmakban szenvedők állapota is. Mások szokatlan fáradékonyságot, szétszórtságot tapasztalhatnak, csökken a koncentráló-képesség. Az ország keleti felén az erős UV-sugárzás miatt továbbra is jelentős leégés-veszéllyel ajánlott számolni, máshol azonban a változó felhőzet miatt ennek kockázata jelentősen csökken. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, augusztus 17., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+29, +35 °C

UV sugárzás: közepes, erős

Szél: mérsékelt ÉK

7-13
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt észak felől átmenetileg csökken a felhőzet, többfelé kiderül az ég. Csapadékra nem kell számítani. Délután a nyári melegben aztán egyre több gomolyfelhő képződik, naposabb idő a Dunántúl nyugati területein, illetve északkeleten várható. Csapadék nem valószínű. A szél napközben mérsékelt északkeleti lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 35 fok között alakul. Késő este 23, 28 fok lesz. Csütörtökön sem várható front érkezése, ám a tartósan meleg időben egyre többeket napközben is álmosság, fáradtság gyötörhet, a melegedésre érzékenyebbek közül pedig egyeseknél emésztési problémák, puffadásos panaszok is felléphetnek. Napközben az arra hajlamosaknál továbbra is gyakran jelentkezhet vérnyomás-ingadozás. Az UV-sugárzás maximuma a naposabb Dunántúli és északkeleti tájakon helyenként a nagyon erős fokozatot is megközelíti, a déli órákban nem ajánlott a tűző napon tartózkodni! Emellett a hőségben fokozott folyadékfogyasztás javasolt! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Holnapután, augusztus 18., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+16, +22 °C

Maximum:
+30, +36 °C

7-13
Napsütéses
órák száma
Sok napsütésre készülhetünk fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel. Tovább fokozódik a hőség. Csapadék nem várható. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 16, 22 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 36 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag