Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
november
28
péntek
Fronthatás:
Melegfront
Napsütéses
órák száma
0-2
Maximum:
+1, +7 °C
Minimum:
-2, +3 °C
UV sugárzás: gyenge
Szél: mérsékelt K
Egészséget befolyásoló hatások
Borongós idő
Hazánkban pénteken délelőtt erősen felhős lesz az ég, délnyugati, déli határszélen vékonyodhat el a felhőzet. Főleg északon alakul ki elszórtan eső, északkeleten havas eső, néhol kisebb havazás. Délután marad a többnyire erősen felhős ég, délen vékonyodhat el, szakadozhat fel rövid időre a felhőzet. Északon elszórtan kisebb eső, északkeleten néhol havas eső, a hegyekben hószállingózás várható. A szél napközben mérsékelt keleti lesz. Hajnalban -2, 3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 1, 7 fok között alakul. Késő este 0, 6 fok lesz. Pénteken reggelig országszerte, majd napközben a középső és keleti tájakon, este pedig már csak keleten melegfronti hatás érvényesül. Éjszaka többen tapasztalhatnak alvászavarokat. Az érintett tájakon élőknél gyakrabban jelentkezhet fejfájás, migrén. Főként a borongós, párás, ködös tájakon lehangoltság, tompaság jelentkezhet. A kialvatlanság és fáradékonyság miatt romlik a teljesítőképesség. Az ország nagy részén továbbra is alacsony lesz a hőérzet, illetve magas megfázásveszélyre is számíthatunk. Nyugaton azonban napközben fokozatosan megszűnnek a panaszok és kissé javul a komfortérzet. A légszennyezettség országszerte tovább nő, a szálló por (PM10) koncentrációja egyre többfelé haladja meg napi átlagban is az egészségügyi határértéket. A légszennyezettség magas, alig változik. A porkoncentráció magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Álmatlanok figyelmébe! Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintson ide!
Holnap
november
29
szombat
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
0-3
Maximum:
+2, +8 °C
Minimum:
0, +5 °C
Szél: mérsékelt K
Változóan, többször erősen felhős lesz az ég, elsősorban az ország északi felében elszórtan kisebb eső, zápor alakulhat ki. Reggelre foltokban párás, főleg délnyugaton ködös lehet a levegő. A szél napközben mérsékelt keleti lesz. Hajnalban 0, 5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 2, 8 fok között alakul.
Holnapután
november
30
vasárnap
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-3
Maximum:
+2, +7 °C
Minimum:
0, +5 °C
Szél: élénk K
Egészséget befolyásoló hatások
Eső
Erősen megnövekszik a felhőzet, egy kettősfront felhőzete érkezik a Kárpát-medencébe. Hatására többfelé alakul ki eső, zápor. Északkeleten lehet pár órás napsütés. A szél napközben élénk keleti lesz. Hajnalban 0, 5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 2, 7 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag