Humánmeteorológia®

A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika

Ma, december 4., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-9, -1 °C

Maximum:
0, +5 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: mérsékelt ÉNY

4-8
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt a Dunántúlra északnyugat felől fátyolfelhők érkeznek, máshol marad a derült idő. Csapadék nem várható. Délután északnyugat felől átmenetileg tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, a napsütés mellett a középső tájakon várható változékonyabb idő. Csapadékra nem kell készülni. A szél napközben mérsékelt északnyugati lesz. Hajnalban -9, -1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 5 fok között alakul. Késő este -5, 0 fok lesz. Vasárnap is tovább tart a frontmentes időszak, azonban a fagyos reggeleken mégtovább erősödhetnek az ízületi bántalmakkal élők panaszai. A fájdalmak napközben ugyan némiképp mérséklődnek, de várhatóan egész nap kitartanak. A fokozottan érzékenyeknél izom- és hasi görcsök is felléphetnek. Nagy a megfázásveszély, a szabadtéri programok sorén elengedhetetlen a réteges, vastag öltözet! A napsütés hatására viszont javul a hangulat és a közérzet, és kissé az érzett hőmérséklet is. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Holnap, december 5., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-9, -4 °C

Maximum:
-1, +4 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: mérsékelt DK

1-8
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt a Dunántúlon nyugat felől kissé megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, máshol a változóan felhős idő mellett több-kevesebb napsütés valószínű. Csapadék sehol sem alakul ki. Délután nyugat felől egyre többfelé várható a felhőzet megnövekedése, illetve vastagodása, a Tiszántúlon élők számíthatnak több napsütésre. Csapadék nem valószínű. A szél napközben mérsékelt délkeleti lesz. Hajnalban -9, -4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -1, 4 fok között alakul. Késő este -5, 1 fok lesz. Hétfőn sem kell frontoktól tartani, reggelente azonban egyre nagyobb a különbség a szabad levegő és a belső terek hőmérséklete között. Ez jelentősen növeli a megfázás kockázatát, fontos a vastag, réteges öltözet és az immunrendszer további erősítése! A hidegre fokozottan érzékenyek eleinte fejfájást tapasztalhatnak, továbbá általánosan fokozódhat a görcshajlam is, de a tünetek várhatóan enyhülnek a nap folyamán. Az arra hajlamosaknál ezen kívül enyhe vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. A napos tájakon némileg javul az érzett hőmérséklet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Holnapután, december 6., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-8, -3 °C

Maximum:
+1, +6 °C

6-8
Napsütéses
órák száma
A reggeli pára- és ködfoltok feloszlása után eleinte derült, napos időre van kilátás, majd északkelet felől fátyolfelhők sodródnak fölénk. Csapadék nem várható. A szél napközben változó lesz. Hajnalban -8, -3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 1, 6 fok között alakul.

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag

Házipatika

Szeretne további cikkeket olvasni az egészségről?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatóak a böngésző beállításainál.