Hírlevelek
Regisztráció
Év magánrendelője szavazás

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
április
25
szombat
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
7-11
Maximum:
+18, +23 °C
Minimum:
+4, +9 °C
UV sugárzás: közepes, erős
Szél: élénk DNY
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban szombaton délelőtt általában gyengén felhős, derült lesz az ég, sok napsütés melegíti a levegőt. Csapadék nem várható. Délután a Dunántúlon eleinte alig lesz felhő az égen, és később is csak a fátyolfelhőzet növekszik meg. Keleten erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de ezekből csak kis eséllyel alakulhat ki egy-két helyen futó zápor. A szél napközben élénk délnyugati lesz. Hajnalban 4, 9 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Szombaton is frontmentes marad az idő, a péntekihez képest pedig javul a humánmeteorológiai helyzet. Délelőtt azonban a fokozottan érzékenyeknél vérnyomás-ingadozás jeletkezhet, napközben pedig a szélre érzékenyek tapasztalhatnak enyhébb fejfájást és ingerlékenységet. A szabadban kellemesen alakul a hő- és komfortérzet, a napsütés pedig a hangulatunkra is jó hatással van. Érdemes szabadtéri programokat, kirándulásokat szervezni. A légszennyezettség közepes, alig változik. A porkoncentráció közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén süllyed.

Fejfájósok figyelmébe! Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintson ide!
Holnap
április
26
vasárnap
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
5-8
Maximum:
+19, +24 °C
Minimum:
+6, +11 °C
UV sugárzás: közepes
Szél: erős DNY
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban vasárnap délelőtt a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett fátyolfelhők lesznek az égen, illetve egyre többfelé gomolyfelhők is képződnek. Északkeleten előfordulhat futó zápor. Délután napos és felhős időszakok váltakoznak. A gyakran erősen megnövekvő gomolyfelhőkből szórványosan számíthatunk zápork kialakulására, főként a középső országrészben zivatar is lehet. A szél napközben eros délnyugati lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 19, 24 fok között alakul. Késő este 13, 18 fok lesz. Vasárnap enyhébb kettősfronti hatás érvényesül. A fokozottan érzékenyeknél fejfájás, illetve vérnyomás-ingadozás léphet fel, a változékony időben pedig a nem-frontérzékenyek közérzete is változóan alakulhat. Egyesek kisebb rosszullétet, rossz közérzetet is tapasztalhatnak, a szélre érzékenyeknél ingerlékenység jelentkezhet. A szabadban ingadozó hő- és komfortérzet lesz jellemző, érdmes esernyőr magunknál tartani. A légszennyezettség közepes, alig változik. A porkoncentráció közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén süllyed.
Holnapután
április
27
hétfő
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
5-8
Maximum:
+20, +25 °C
Minimum:
+9, +14 °C
Szél: erős D
Délelőtt még többfelé kisüt a nap, majd délután nyugat felől már erősen megnövekszik a felhőzet. Csapadék többnyire nem várható, legfeljebb északon lehet néhol zápor. A szél napközben eros déli lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 25 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag