Humánmeteorológia®

A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika

Ma, május 30., hétfő

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+13, +18 °C

Maximum:
+23, +28 °C

UV sugárzás: erős

Szél: élénk NY

4-11
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt átmenetileg keleten is megnövekszik, közben máshol nyugat felől csökken a felhőzet. Elsősorban a Dunától keletre számíthatunk szórványosan esőre, záporra, zivatarra. Délután változóan felhős lesz az ég, nyugaton számíthatunk több napsütésre. A Dunától keltre többfelé, a Dunántúlon csak néhol lehet zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul. Késő este 16, 22 fok lesz. Hétfőn gyenge hidegfronti hatás érvényesül, napközben keleten lehetnek intenzívebbek a tünetek. Az érzékenyek körében sokaknál jelentkezhet fejfájás, a változás pedig az egészséges szervezetet is megviseli. A fokozottan érzékeny szívbetegek különösen veszélyeztettek, növekszik az infarktusveszély, fokozódik a görcshajlam. A szabadban csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, május 31., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+13, +18 °C

Maximum:
+23, +28 °C

UV sugárzás: erős

Szél: erős DNY

7-10
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt a sok napsütést legfeljebb kevés gomolyfelhő zavarhatja. Csapadék nem valószínű. Délután a változóan gomolyfelhős időben sok napsütés várható. Nyugaton és az Északi-középhegység területein elszórtan záporokra lehet készülni, másutt nem valószínű számottevő csapadék. A szél napközben eros délnyugati lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul. Késő este 16, 21 fok lesz. Kedden nem várható fronthatás, javul az élettani helyzet. A görcsös panaszok mérséklődése várható. A változékony időben többeknél jelentkezhetnek vérnyomás panaszok, erősödhet a fejfájás, migrén. A napsütéses időnek köszönhetően javul a hangulat, a hőérzet a mért értékek felett alakul. Az időjárás kedvez a szabadtéri tevékenységeknek. Az immunrendszer erősítése ajánlott, elsőroban a C-vitamin bevitelről célszerű gondoskodni. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnapután, június 1., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+12, +17 °C

Maximum:
+21, +26 °C

Szél: mérsékelt DNY

4-7
Napsütéses
órák száma
Kezdetben napos idő várható, később megnövekszik a gomolyfelhőzet, délutántól több helyen záporokra, helyenként zivatarra kell készülni. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 21, 26 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag