Humánmeteorológia®

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, március 29., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+2, +7 °C

Maximum:
+18, +22 °C

UV sugárzás: közepes

Szél: élénk ÉNY

10-12
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt a derült, napos időben gyorsan melegszik a levegő. Csapadékra nem kell készülni. Délután északon helyenként gomolyfelhők képződnek, máshol szinte zavartalan napsütés lesz jellemző. Számottevő csapadék többnyire nem várható, északon fordulhat elő egy-egy jelentéktelen helyi zápor. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 2, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szerdán tovább tart a frontmentes időszak. A nap első felében többeknél jelentkezhetnek ízületi panaszok és fokozódik a megfázásveszély is, de a délelőtt folyamán gyorsan mérséklődnek a tünetek. Többen vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak, különösen a nap első felében, délutánra viszont várhatóan ez is megszűnik. A szabadban kellemes hő- és komfortérzetre számíthatunk, a napsütés pedig javítja a hangulatot és a közérzetet. A szél kissé zavaró lehet a szabadtéri tevékenységek során, de még így ajánlott minél több időt a friss levegőn tölteni. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, március 30., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+2, +7 °C

Maximum:
+16, +22 °C

UV sugárzás: közepes

Szél: élénk ÉNY

8-11
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt a derült, napos időben gyorsan melegszik a levegő. Csapadékra nem kell készülni. Délután a napos időben beindul a gomolyfelhő-képződés, délnyugaton lehet a legkevesebb felhő. A Dunától keletre elszórtan, a Dunántúlon csak elvétve alakulhat ki zápor. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 2, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Csütörtökön sem várható fronthatás, de a fokozottan érzékenyeknél fejfájás, migrén jelentkezhet, illetve egyesek alvászavaroktól szenvedhetnek. Többen tapasztalhatnak fáradékonyságot, koncentrálási problémákat, illetve ok nélküli álmosság-érzetet. A szélre érzékenyeknél ingerlékenység, nyugtalanság léphet fel, a szél miatt az érzett hőmérséklet pár fokkal a mért értékek alatt alakul. A napsütés hatására azonban továbbra is jellemző a jó hangulat és közérzet, érdemes minél több időt a friss levegőn tölteni. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, március 31., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+3, +8 °C

Maximum:
+16, +22 °C

Szél: élénk D

10-12
Napsütéses
órák száma
Kellemes tavaszi időre van kilátás sok napsütéssel. Csapadék nem várható. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 3, 8 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 22 fok között alakul.

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag