Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
október
21
kedd
Fronthatás:
Hidegfront
Napsütéses
órák száma
2-5
Maximum:
+15, +20 °C
Minimum:
+10, +16 °C
UV sugárzás: gyenge, közepes
Szél: élénk ÉNY
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban kedden délelőtt a hidegfront dél, délkelet felé vonul, mögötte lassan szakadozni kezd a felhőzet. Szórványosan további záporok kialakulására számíthatunk, keleten várható a több csapadék. Délután észak, északnyugat felől átmenetileg tovább szakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre mindenhol számíthatunk. Estefelé nyugat felől újabb, erős felhősödés kezdődik, ekkor a nyugati határnál már lehet néhol zápor, zivatar. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 20 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Kedden délelőtt az előző este érkezett hidegfront elhagyja hazánkat, napközben országszerte hidegfronti hatás évényesül. A frontérzékenyek közül többen tapasztalhatnak fejfájást, vérnyomás-ingadozást, emellett fokozódik a görcshajlam, növekszik az infarktusveszély. Csökken a munkavégző-képesség, egyeseknél ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet. A szabadban alacsony lesz a hő- és komfortérzet, nagy lesz a megfázásveszély. A panaszok délután csak átmenetileg mérséklődnek, estétől nyugat felől ismét erős hidegfront érkezik, extrém hatások érvényesülnek. A légszennyezettség közepes, csökken. A porkoncentráció közepes, csökken. A légnyomás süllyed.
Fejfájósok figyelmébe! Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintsin ide!
Holnap
október
22
szerda
Fronthatás:
Hidegfront
Napsütéses
órák száma
0-5
Maximum:
+7, +14 °C
Minimum:
+7, +12 °C
UV sugárzás: gyenge, közepes
Szél: erős ÉNY
Egészséget befolyásoló hatások
Eső
Hazánkban szerdán délelőtt az erősen felhős, borult égből főleg középen és keleten számíthatunk kiadós esőre, záporra, néhol zivatar is lehet. Közben északnyugaton elkezdődik a felhőzet felszakadozása és megszűnik a csapadék. Délután keleten, északkeleten az erősen felhős borult égből további eső, zápor várható. Másutt, főleg a Dunántúlon felszakadozik, csökken a felhőzet, helyenként futó zápor alakulhat ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 7, 14 fok között alakul. Késő este 5, 10 fok lesz. Szerdára virradó éjszaka egy újabb, ezúttal nagyon markáns hidegfront érkezik, napközben országszerte, késő délután, este már csak keleten, északkeleten érvényesül nagyon erős (!) hidegfronti hatás. A hidegbetörés következtében hirtelen 8-10 fokot csökkenő hőmérséklet, valamint az erős, többfelé viharossá fokozódó szél miatt extrém alacsony lesz a hő- és komfortérzet, nagy lesz a megfázásveszély. A szervezetet rendkívüli megterhelés éri, amely nem csak a frontérzékenyeknél okozhat erősebb panaszokat. Éjszaka hirtelen jelentősen felerősödnek a görcsös panaszok, többeknél jelentkezhet erős fejfájás, valamint hasi- és izomgörcsök. Ingerlékenyebbek lehetünk, gyakoribbá válnak a vérnyomáspanaszok, nagyobb eséllyel jelentkezhet rosszullét, az infarktusveszély is magas lesz. A panaszok délutántól csak a Dunántúlon mérséklődnek kissé. A légszennyezettség alacsony, csökken. A porkoncentráció alacsony, csökken. A légnyomás emelkedik.
Holnapután
október
23
csütörtök
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-3
Maximum:
+8, +12 °C
Minimum:
+3, +8 °C
Szél: erős ÉNY
Egészséget befolyásoló hatások
Eső
Kellemetlen, hűvös idő lesz. A gyakran erősen megnövekvő felhőzetből többfelé esőre, záporra számíthatunk. Délután északkeleten szakadozhat fel a felhőzet. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 3, 8 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 8, 12 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag