Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
április
16
szerda
Fronthatás:
Hidegfront
Napsütéses
órák száma
4-8
Maximum:
+10, +16 °C
Minimum:
-1, +6 °C
UV sugárzás: közepes
Szél: erős É
Hazánkban szerdán délelőtt változóan felhős időre számíthatunk, egyre többfelé megnövekszik a gomolyfelhőzet. Számottevő csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, a legtöbb napsütés északnyugaton valószínű. Szórványosan alakulnak ki záporok. A szél napközben erős északi lesz. Hajnalban -1, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 16 fok között alakul. Késő este 3, 8 fok lesz. Szerdán ugyan nem érkezik légköri front, de továbbra is fennállhatnak a hidegfrontra fokozottan érzékenyek panaszai. Nem szűnik a fejfájás, emellett sokan ingerlékenyek, nyugtalanok is lehetnek. Egyeseknél tartósnak bizonyulhatnak a görcsös bántalmak, általánosan alacsony lehet a komfortérzet, a szabadban pedig az érzett hőmérséklet is. Jó hír, hogy alacsony marad a légszennyezettség és a pollenkoncentráció. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.
Fronttal jön a fejfájása? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintsin ide!
Holnap
április
17
csütörtök
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-6
Maximum:
+12, +19 °C
Minimum:
+1, +6 °C
UV sugárzás: gyenge, közepes
Szél: erős É
Egészséget befolyásoló hatások
Eső
Hazánkban csütörtökön délelőtt északnyugaton és az északkeleti határ mentén kevesebb lesz a felhő, ott hosszabb-rövidebb napos időszakokra lehet számítani. Máshol erősen felhős, borult lesz az ég, és ismétlődő eső, zápor várható. Délután továbbra is északnyugaton, illetve az északi tájakon várhatóak hosszabb-röidebb napos időszakok, emellett változóan felhős lesz az ég. Délen, délkeleten azonban sok felhőre kell számítani ismétlődő eső, zápor mellett. A szél napközben erős északi lesz. Hajnalban 1, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 19 fok között alakul. Késő este 6, 12 fok lesz. Csütörtökön kettősfronti hatás érvényesül. Többen tapasztalhatnak vérnyomás-ingadozást, fejfájást, migrént, általánosan rossz lehet a közérzet. Az esetleges alvászavarok és kimerültség miatt alacsony teljesítőképességre lehet számítani. A szabadban csökken a hőérzet, nagy a megfázásveszély, réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.
Holnapután
április
18
péntek
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
5-8
Maximum:
+18, +23 °C
Minimum:
+2, +7 °C
Szél: élénk É
A napsütés mellett többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet. Az Északi-középhegységben kialakulhat futó zápor, máshol számottevő csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban 2, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag