Hírlevelek
Regisztráció
Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
szeptember
19
péntek
Fronthatás:
Melegfront
Napsütéses
órák száma
3-10
Maximum:
+20, +25 °C
Minimum:
+8, +14 °C
UV sugárzás: közepes
Szél: mérsékelt D
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban pénteken délelőtt gyenge melegfront hatására nyugat felől felhősödésre kell számítani, a keleti tájakon viszont marad a napos idő. Csapadék nem alakul ki. Délután időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, de északkeleten, a keleti határszélen több órás napsütésben bízhatunk, csapadék nem várható. A szél napközben mérsékelt déli lesz. Hajnalban 8, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 25 fok között alakul. Késő este 13, 20 fok lesz. Pénteken nyugat felől egyre többfelé, keleten viszont csak estétől gyenge melegfronti hatás érvényesül, de ez inkább csak a fokozottan érzékenyeknél okoz panaszokat, alapvetően kedvező marad a humánmeteorológiai helyzet. Az érintetteknél kisebb alvászavarok, koncentrálási problémák jelentkeznek, csökken a munkateljesítmény, illetve a tompább reflexek miatt kissé nő a balesetveszély is. A hőérzet továbbra is kellemes marad, érdemes lesz minél többet tartózkodni a szabadban. A forgalmasabb városrészeket azonban lehetőség szerint kerüljük el, mert a reggeli és délelőtti, valamint az esti órákban a nagyobb városokban a nitrogén-oxidok és a szálló por mennyisége elérheti, átmenetileg kissé meg is haladhatja az egészségügyi határértéket. A parlagfű pollenkoncentrációja bár lassan, de tovább emelkedik, elsősorban keleten már ismét magas lehet. Az UV-sugárzás mérséklet marad. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.
Fronttal jön a fejfájása? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintsin ide!
Holnap
szeptember
20
szombat
Fronthatás:
Melegfront
Napsütéses
órák száma
1-8
Maximum:
+21, +26 °C
Minimum:
+12, +17 °C
UV sugárzás: közepes
Szél: mérsékelt DNY
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban szombaton délelőtt változóan felhős lesz az ég, keleten gyakran lesz erősen felhős az ég és itt szórványosan eső, záporeső alakul ki. A Dunántúlon a változóan felhős ég mellett pár órára kisüt a nap, csak néhol lehet kisebb zápor. Délután a változóan felhős ég mellett elsősorban a Dunától keletre növekszik meg időnként erősebben a felhőzet és elszórtan zápor, néhol zivatar. várható. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 21, 26 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton továbbra is melegfronti hatás okoz tüneteket az arra fokozottan érzékenyek körében. Esetükben fejfájás, levertség jelentkezik, illetve tovább romlik a koncentráló képesség. A reggeli, délelőtti órákban érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni az élénkítő italok fogyasztására. A frontra érzékenyek körében továbbá kissé romlik az alvás minősége. A kissé változékony idő ellenére az érintettek számára célszerű rövid sétát, szabadtéri sportolást tervezni, amivel elősegíthető a mélyebb alvás. A parlagfű pollenkoncentrációja sokfelé magas, a légszennyezettség azonban főként északkeleten növekszik. A légszennyezettség magas, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.
Holnapután
szeptember
21
vasárnap
Fronthatás:
Melegfront
Napsütéses
órák száma
2-7
Maximum:
+22, +27 °C
Minimum:
+12, +17 °C
Szél: mérsékelt NY
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb időre kisüt a nap. A keleti és északkeleti megyékben többször erősen felhős lesz az ég és szórványosan alakul ki zápor, helyenként zivatar. Délnyugaton, nyugaton néhol lehet záporeső.. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag