Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, július 21., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+16, +22 °C

Maximum:
+31, +39 °C

UV sugárzás: közepes, erős

6-13
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt változóan felhős lesz az ég, a legtöbb napsütésre az északkeleten élők számíthatnak. Jelentős csapadék nem várható. Délután tikkasztóan forró, fülledt napunk lesz. A rendkívüli melegben egyre több gomolyfelhő jelenik meg az égen, melyekből főleg a hegyvidékek területén alakulhatnak ki záporok, helyenként egy-egy zivatar. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 16, 22 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 31, 39 fok között alakul. Késő este 23, 31 fok lesz. Pénteken is rendkívül meleg, ráadásul fülledt idő terheli a szervezetet. Az arra hajlamosaknál egyre gyakoribbak lehetnek a keringési- és vérnyomásproblémák, légzési nehézségekre, rossz közérzetre is egyre többen panaszkodhatnak. Sokan továbbra is fejfájással küszködhetnek, egyesek pedig ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek lehetnek a megszokottnál. A pollenterhelés közepes. Nagy a hőkimerülés és a kiszáradás veszélye, a szabadtéri programokra minden esetben vigyünk magunkkal elegendő folyadékot is! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Holnap, július 22., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+16, +22 °C

Maximum:
+33, +38 °C

3-12
Napsütéses
órák száma
Folytatódik a hőség, a kánikulában intenzív gomolyfelhő-képződés is várható. Több helyen valószínű zápor, zivatar. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 16, 22 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 33, 38 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, július 23., vasárnap

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+15, +21 °C

Maximum:
+32, +37 °C

Szél: élénk ÉNY

6-13
Napsütéses
órák száma
Nyugat felől megnövekszik a felhőzet, emellett felhőátvonulásokra készülhetünk. Jelentős csapadék kialakulása estig nem várható. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 15, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 32, 37 fok között alakul.

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag