Hírlevelek
Regisztráció
Egészségváros

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
október
1
szerda
Fronthatás:
Hidegfront
Napsütéses
órák száma
0-6
Maximum:
+17, +24 °C
Minimum:
+6, +12 °C
UV sugárzás: gyenge, közepes
Szél: mérsékelt É
Egészséget befolyásoló hatások
Borongós idő
Hazánkban szerdán délelőtt a ködfoltok feloszlanak. Közben észak felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, de délen még több órás napsütésben is bízhatunk. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb a nyugati határnál lehet néhol gyenge eső. Délután országszerte változóan, a déli, délkeleti tájakat kivéve többfelé erősen felhős lesz az ég. Főként északon és a Dunántúlon fordulhat elő elszórtan gyenge eső, kisebb zápor. A szél napközben mérsékelt északi lesz. Hajnalban 6, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 24 fok között alakul. Késő este 13, 18 fok lesz. Szerdán a nap nagy részében nem érvényesül fronthatás, a délután második felében, estefelé azonban gyenge hidegfront érkezik. Markáns hatások nem várhatóak, de a fokozottan érzékenyek körében enyhe fejfájás jelntkezhet, illetve kissé erősödhetnek a görcsös bántalmak is. Reggel többeknél ismét kiújulhatnak az ízületi panaszok, a nyirkos vidékekekn pedig kifejezetten alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség magas, kissé csökken. A porkoncentráció alacsony, kissé csökken. A légnyomás alig változik.
Fronttal jön a fejfájása? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintsin ide!
Holnap
október
2
csütörtök
Fronthatás:
Hidegfront
Napsütéses
órák száma
0-5
Maximum:
+16, +21 °C
Minimum:
+10, +15 °C
UV sugárzás: gyenge, közepes
Szél: mérsékelt ÉK
Hazánkban csütörtökön délelőtt Zömében erősen felhős, borult lesz az ég, elsősorban délen és keleten számíthatunk esőre, záporra. Északnyugaton helyenként felszakadozhat a felhőzet. Délután keleten erősen felhős lesz az ég és szórványosan eső, zápor alakul ki. Nyugaton felszakadozik a felhőzet, legfeljebb futó zápor várható. A szél napközben mérsékelt északkeleti lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 21 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Csütörtökön napközben eleinte még országszerte gyenge hidegfronti hatás érvényesül, de ez csak a fokozottan érzékenyek számára jelent megterhelést. Náluk fejfájás, enyhébb izomgörcsök jelentkezhetnek. Majd nyugaton délutántól, keleten viszont csak este gyengülnek a panaszok. A fokozódó változékonyság miatt az idősebbek és szívbetegek esetén gyakoribbá válhatnak a vérnyomáspanaszok. A légszennyezettség a kissé szelesebb, többfelé csapadékos időben kissé mérséklődik, de a forgalmasabb helyeken a nitrogén-oxidok és a szálló por (PM10) mennyisége még az egészségügyi határérték közelében alakul. A légszennyezettség magas, kissé csökken. A porkoncentráció alacsony, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.
Holnapután
október
3
péntek
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
2-8
Maximum:
+15, +20 °C
Minimum:
+7, +12 °C
Szél: mérsékelt K
Éjszaka foltokban köd képződhet. Napközben változóan felhős idő várható. A napsütés mellett az időnként erősen megnövekvő felhőzetből elszórtan zápor alakul ki. A szél napközben mérsékelt keleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 20 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag