Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
október
23
csütörtök
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-4
Maximum:
+8, +16 °C
Minimum:
+3, +8 °C
UV sugárzás: gyenge, közepes
Szél: erős É
Egészséget befolyásoló hatások
Eső
Hazánkban csütörtökön délelőtt északkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, délnyugaton lesz eleinte még változóan felhős az ég. A délnyugati tájakat leszámítva egyre többfelé elered az eső, záporeső. Legtöbb csapadék északon, északkeleten várható. Délután többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északkeleten szakadozhat fel a felhőzet. Sokfelé számíthatunk esőre, záporra. Kiadós mennyiségű csapadék elsősorban a Dunántúlon várható. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 3, 8 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 8, 16 fok között alakul. Késő este 6, 11 fok lesz. Csütörtökön erős kettősfronthatás terheli a szervezetet, mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek panaszai fokozódnak. A fejfájás mellett többen tapasztalhatnak vérnyomás-ingadozást, az arra hajlamosaknál ízületi panaszok léphetnek fel. Gyakoriak lehetnek az emésztési problémák, illetve puffadás is jelentkezhet. Alvásproblémák, napközben pedig ingerlékenység lehet jellemző az ország egész területén. A szabadban alacsony lesz a hő- és komfortérzet, a nagy megfázásveszély miatt vastagabb, réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció alacsony, csökken. A légnyomás emelkedik.
Hasfájósok figyelmébe! Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintsin ide!
Holnap
október
24
péntek
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-3
Maximum:
+6, +12 °C
Minimum:
+3, +8 °C
UV sugárzás: gyenge, közepes
Szél: élénk ÉK
Egészséget befolyásoló hatások
Eső
Hazánkban pénteken délelőtt továbbra is borult lesz az ég, északon és északnyugaton néhol átmenetileg felszakadozik a felhőzet. Az északi, északnyugati területeken csak futó zápor fordulhat elő, az ország nagy részén azonban esős időre kell készülni. Délután északon, északnyugaton továbbra is változóan, helyenként közepesen felhős lesz az ég, itt csapadék elszórtan várható gyenge eső formájában. Az ország nagyobb részén folytatódik a borult, esős idő. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 3, 8 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 6, 12 fok között alakul. Késő este 3, 8 fok lesz. Pénteken markáns kettősfront fejti ki hatását a hideg- és a melegfrontra érzékenyek körében, a panaszok várhatóan csak az esti órákra mérséklődnek. A tartósan szeles időszakra többen nyugtalanul reagálnak, emellett gyakori panasz lehet a fejfájás is. A szabadban igen alacsony az érzett hőmérséklet, az eleve hideg levegőt a szél és a csapadék tovább hűti. A vérnyomás-problémákkal élők ne terhelék magukat, az aktuális humánmeteorológiai helyzet a keringési rendszert is terheli. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.
Holnapután
október
25
szombat
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
5-9
Maximum:
+10, +15 °C
Minimum:
+1, +6 °C
Szél: mérsékelt K
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Kezdetben változóan felhős lesz az ég, majd kelet felől szakadozni kezd a felhőzet. A Dunántúlon marad a közepesen, néhol kissé felhős idő, a Dunától keletre azonban sokfelé szikrázóan napos délutáni órákra lehet számítani. Csapadék napközben nem várható, csak a hajnali órákban lehet elszórtan gyenge eső. A szél napközben mérsékelt keleti lesz. Hajnalban 1, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 15 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag