Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
október
26
vasárnap
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
1-12
Maximum:
+9, +13 °C
Minimum:
0, +5 °C
UV sugárzás: gyenge, közepes
Szél: gyenge szél, szélcsend
Hazánkban vasárnap délelőtt az éjszaka képződött pára- és ködfoltok főként az Északi-középhegység térségében a reggeli órákban is megmaradnak, de késő délelőttre mindenhol feloszlanak. Északkeleten, az Északi-középhegységben gyengén felhős vagy derült, napos idő várható, másutt alacsony szintű rétegfelhőzet miatt erősen felhős, borult időre számíthatunk. Csapadék nem várható. Délután északkeleten és az Északi-középhegységben többnyire derült, napos, száraz idő várható. Másutt csak lassan szakadozik, csökken a felhőzet, nyugaton töbnyire erősen felhős marad az ég, a középső és déli tájakon több-kevesebb napsütés is valószínű. A Dunántúl és a középső országrész déli felén a néhol erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből szórványosan előfordulhat kisebb eső, futó zápor, másutt csapadék nem valószínű. A szél napközben gyenge lesz. Hajnalban 0, 5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 13 fok között alakul. Késő este 2, 7 fok lesz. Vasárnap folytatódik a frontmentes, nyugodt időszak. A hajnali és reggeli órákban a fokozottan érzékenyeknél kiújulhatnak az ízületi bántalmak, de a panaszok a délelőtt folyamán gyorsan enyhülnek. Nagyon hideg lesz az éjszaka és a hajnal, ezekben az órákban extrém alacsony lesz az érzett hőmérséklet. Napközben viszont kellemes hő- és komfortérzet mellett, markáns hatásoktól mentes időben pihenhet a szervezet. A növekvő napi hőingás miatt azonban a szívbetegek és az idősebbek körében gyakrabban jelentkezhetnek vérnyomáspanaszok, az érintttek főként a délelőtti órákban kerüljék a fizikai megterhelést. Érdemes minél többet tartózkodni a szabadban, a légszennyezettség bár kissé emelkedik, de még nem éri el az egészségügyi határértéket. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.
Ízületi panaszai jelentkeznek? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintsin ide!
Holnap
október
27
hétfő
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
6-12
Maximum:
+10, +14 °C
Minimum:
-3, +4 °C
Szél: gyenge szél, szélcsend
Éjszaka a Dunántúlon, a déli határvidéken és a középhegységek völgyeiben többfelé képződik sűrű köd, amely főként az ország északi harmadán és a déli határ mentén csak késő délelőttre oszlik fel. Ezt követően a Dunától keletre derült, napos idő várható, a Dunántúlon változóan, este már csak gyengén felhős időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. A szél napközben gyenge lesz. Hajnalban -3, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 14 fok között alakul.
Holnapután
október
28
kedd
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
9-12
Maximum:
+10, +14 °C
Minimum:
-3, +2 °C
A reggeli ködfoltok helyenként csak lassú feloszlását követően országszerte szikrázóan napos, derült, száraz idő várható, csak este növekedhet meg délen, délkeleten kissé a fátyolfelhőzet. Csapadék nem várható. A szél napközben változó lesz. Hajnalban -3, 2 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 14 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag