Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
április
18
szombat
Fronthatás:
Hidegfront
Napsütéses
órák száma
0-3
Maximum:
+10, +14 °C
Minimum:
+5, +10 °C
UV sugárzás: gyenge, közepes
Szél: erős É
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban szombaton délelőtt észak felől elkezd szakadozni a felhőzet, de délen még többnyire borult lesz az ég. További eső, zápor a déli megyékben várható. Délután észak felől lassan tovább szakadozik, csökken a felhőzet, dél felé távozik a hidegfront. A változékony időben a középső tájakon és a déli megyékben szórványosan, máshol csak néhol alakulhat ki zápor. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 5, 10 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 14 fok között alakul. Késő este 5, 10 fok lesz. Szombaton kezdetben még többfelé, délután inkább csak délen érvényesül hidegfronti hatás. A frontérzékenyeken kívül a szélre érzékenyek körében is többeknél jelentkezhet fejfájás, emellett sokan nyugtalanságot, ingerlékenységet is tapasztalhatnak. A görcsös panaszok délután csak lassan mérséklődnek. A szabadban alacsony lesz a hőérzet, romlik a komfortérzet, és növekszik a megfázásveszély is. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Menedzserek figyelmébe! Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintson ide!
Holnap
április
19
vasárnap
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
4-12
Maximum:
+12, +15 °C
Minimum:
-2, +3 °C
UV sugárzás: közepes
Szél: mérsékelt ÉNY
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban vasárnap délelőtt eleinte mindenhol derült lesz az ég, majd keleten erősebben, a Kisalföldön csak kissé növekszik meg a gomolyfelhőzet, a Dél-Dunántúlon és a Duna-Tisza-közén viszont többnyire derült marad az ég. Csapadék nem lesz. Délután a több órás napsütés mellett többfelé erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, de legfelejebb északkeleten lehet néhol futó zápor, másutt számottevő csapadék nem valószínű. A szél napközben mérsékelt északnyugati lesz. Hajnalban -2, 3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 15 fok között alakul. Késő este 5, 10 fok lesz. Vasárnap frontmentes idő várható, országszerte jelentősen javul a humánmeteorológiai helyzet. A hajnali és reggeli órákban kiújulhatnak az ízületi panaszok, emellett érdemes melegen, rétegesen öltözni, mert kifejezetten hideg lesz a nap elején! Napközben markáns hatások sehol sem érvényesülnek, mindenhol megszűnik a szélterhelés. Elmúlik a fejfájás, görcsös panaszok sem lesznek. A túlnyomóan napos időben kellemes hő- és komfortérzetre számíthatunk. Tartózkodjunk minél többet a friss levegőn, igazi kirándulóidő lesz. A pollenterhelés ismét erősödik. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.
Holnapután
április
20
hétfő
Fronthatás:
Hidegfront
Napsütéses
órák száma
4-8
Maximum:
+11, +17 °C
Minimum:
0, +5 °C
Szél: erős ÉNY
Egészséget befolyásoló hatások
Viharos idő
A több-kevesebb napsütés mellett mindenhol - keleten erősen - megnövekszik a fátyol-, illetve gomolyfelhőzet. Az ország északkeleti harmadában fordulhat elő eső, zápor, másutt csak elvétve lehet kisebb csapadék. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 0, 5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 11, 17 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag