Hírlevelek
Regisztráció
Csontritkulás felmérés
Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
augusztus
21
csütörtök
Fronthatás:
Hidegfront
Napsütéses
órák száma
1-10
Maximum:
+19, +29 °C
Minimum:
+11, +16 °C
UV sugárzás: közepes, erős
Szél: élénk ÉNY
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban csütörtökön délelőtt a hidegfront tovább halad keleti, délkeleti irányba. Mögötte az északnyugati tájakon már kisüt a nap, a középső és keleti megyékben azonban továbbra is erősen felhős, borult idő várható. Itt további esőre, futó záporokra kell számítani. Délután lassan mozog délkeleti irányba a front. Nyugaton tovább csökken a felhőzet, a Dunántúl nagyobb területein, másutt elszórtan süt ki a nap. A keleti megyékben az Északi-középhegységtől egészen a Dél-Alföldig továbbra is erősen felhős, borult lesz az ég, gyakori záporok alakulnak ki. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 19, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Országszerte hidegfronti hatás érvényesül, délutántól azonban a nyugati megyékben már jelentősen javul a komfortérzet. A frontra érzékenyek körében gyakori fejfájás, görcsös izomfájdalom jelentkezik. Érdemes növelni a magnézium és kalcium tartalmú ételek fogyasztását, valamint az ásványvíz bevitelt. A levegőminőség a nap végére országszerte jelentősen javul, a pollenkoncentráció is csökken. Az UV sugárzás csak a délutáni órákban éri el az erős fokozatot a nyugati, illetve a középső megyékben. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció alacsony, kissé csökken. A légnyomás emelkedik.
Fronttal jön a fejfájása? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintsin ide!
Holnap
augusztus
22
péntek
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
11-13
Maximum:
+22, +26 °C
Minimum:
+8, +13 °C
UV sugárzás: közepes, erős
Szél: mérsékelt DK
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban pénteken délelőtt többnyire kissé felhős idő várható. Északkeleten teljesen derült marad az idő, a délnyugati megyékben időnként megnövekszik a felhőzet, itt közepesen felhős lesz az ég. Csapadékra nem kell számítani. Délután száraz, túlnyomórészt napos idő várható. Északkeleten nem zavarják felhők a napsütést, az ország nagy részén is csak kissé felhős időre lehet számítani. Délnyugaton azonban helyenként megnövekszik a felhőzet, itt rövid időszakokra felhők takarhatják el a napot. Csapadék sehol sem várható. A szél napközben mérsékelt délkeleti lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 26 fok között alakul. Késő este 12, 19 fok lesz. Pénteken országszerte megszűnik a fronthatás. A hidegfront utáni helyzetben kitisztult a levegő, ezért az átlagnál pár fokkal hűvösebb idő ellenére lehetőség szerint érdemes időt tölteni a szabadban. Szabadtéri sportolásra, kirándulásra alkalmas idő várható. A parlagfű virágporának koncentrációja azonban ismét hirtelen növekszik, de a több napja tartó nagyon erős szintet várhatóan még nem éri el. Az utakon csökken a baleseti veszély, az élettanilag kedvező időben a frontérzékenyek, valamint a krónikus betegek szervezete is megfelelően tud regenerálódni. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.
Holnapután
augusztus
23
szombat
Fronthatás:
Melegfront
Napsütéses
órák száma
1-6
Maximum:
+20, +26 °C
Minimum:
+9, +14 °C
Szél: gyenge szél, szélcsend
Egészséget befolyásoló hatások
Eső
Hullámzó frontzónának köszönhetően nedves léghullámok érik el térségünket, többnyire erősen felhős lesz az ég. Kezdetben északkeleten még kisüt a nap, csak a Dunántúlon várható eső, helyenként zápor, majd később nagyobb területen, a nyugati mellett a középső és déli megyékben is eleredhet az eső. Az Észak-Dunántúlon napközben csak rövid időre süt ki nap, északkeleten beborul az ég, azonban itt egészen estig nem várható csapadék. A szél napközben gyenge lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag