Hírlevelek
Regisztráció
Csontritkulás felmérés
Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
szeptember
1
hétfő
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-7
Maximum:
+15, +27 °C
Minimum:
+12, +17 °C
UV sugárzás: közepes
Szél: élénk É
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban hétfőn délelőtt a Dunántúlon borult lesz az ég, a Duna-Tisza-közén a többnyire erősen felhős időben csak helyenként szakadozhat fel a felhőzet. Ezeken a tájakon többfelé várható ismétlődő jelleggel eső, zápor, nyugaton kiadós, tartós esőzésre, a Dunántúl délkeleti részén és a Dunavonalában pedig zivatarokra is számíthatunk. Északkeleten, keleten viszont a változóan felhős ég mellett hosszabb napos időszakok is lehetnek, számottevő csapadék nem valószínű. Délután nyugaton továbbra is borult, esős időre számíthatunk, többfelé eshet jelentős mennyiségű csapadék. Az ország középső harmadában erősen felhős lesz az ég, elszórtan lehet eső, zápor, zivatar, utóbbit helyenként felhőszakadás kísérheti. A Tiszántúlon marad a változóan felhős idő hosszabb-rövidebb napos időszakokkal és számottevő csapadék nélkül. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 27 fok között alakul. Késő este 15, 22 fok lesz. Hétfőn az ország keleti harmadát kivéve kettősfronti hatás érvényesül. Az érintett területeken az arra érzékenyeknél gyakori lehet a fejfájás, migrén, illetve többen vérnyomás-ingadozást és keringési panaszokat is tapasztalhatnak. A csapadékos tájakon jelentősen csökken a hő- és komfortérzet, nagy lesz a megfázásveszély. Keleten csak a fokozottan érzékenyeknél jelentkezhetnek enyhébb tünetek, ott a komfortérzet is jobb lesz, viszont országszerte csökkenő koncentrálóképességgel érdemes számolni. A légszennyezettség közepes, csökken. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.
Fronttal jön a fejfájása? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintsin ide!
Holnap
szeptember
2
kedd
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-10
Maximum:
+13, +30 °C
Minimum:
+12, +17 °C
UV sugárzás: közepes
Szél: erős É
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban kedden délelőtt a Dunántúlon és a Duna vonalában erősen felhős, borult lesz az ég, keleten a fátyolfelhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható. Nyugaton sokfelé, a középső országrészben elszórtan lehet eső, zápor, a Nyugat-Dunántúlon helyenként jelentős mennyiségű csapadék is valószínű. Keleten csapadék nem várható. Délután a frontrendszer felhő- és csapadéktömbje lassan nyugat felé mozog. Már csak nyugaton lesz erősen felhős, borult az ég, ott eleinte még többfelé, majd egyre kevesebb helyen, legtovább az Alpokalján várható eső, zápor. A középső országrészben megszűnik a csapadék és felszakadozik, csökken a felhőzet. Keleten túlnyomóan napos idő várható, délkeleten több, északkeleten csak kevés fátyolfelhőzettel, csapadék nem valószínű. A szél napközben erős északi lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 30 fok között alakul. Késő este 13, 22 fok lesz. Kedden eleinte a nyugati és középső tájakon, később egyre inkább már csak a Nyugat-Dunántúlon kettősfronti hatás várható. Az érintett tájakon fejfájás, vérnyomás-ingadozás, nyugaton emellett ingerlékenység is jelentkezhet. Délutántól kelet felől javul a hő- és komfortérzet, a középső tájakon mérséklődnek a panaszok. Keleten frontmentes, élettanilag alapvetően kedvező idő várható. Az UV-sugárzás csak keleten, a napos tájakon, 12 és 14 óra között lesz erős, másutt mérsékelt, ygenge marad. A Dunántúlon tovább csökken a pollenkoncentráció, keleten viszont a parlagfű virágporának mennyisége helyenként elérheti a nagyon magas szintet is. A légszennyezettség országszerte alacsony marad. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.
Holnapután
szeptember
3
szerda
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
2-8
Maximum:
+23, +30 °C
Minimum:
+13, +19 °C
Szél: erős É
Kelet felől eleinte csökken, majd ismét többfelé megnövekszik a felhőzet, de országszerte számíthatunk több-kevesebb napsütésre. A déli óráktól kelet felől egyre többfelé várható elszórtan, estétől délen, majd nyugaton már többfelé zápor, zivatar. A szél napközben erős északi lesz. Hajnalban 13, 19 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 30 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag