Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
március
1
vasárnap
Fronthatás:
Melegfront
Napsütéses
órák száma
0-6
Maximum:
+7, +11 °C
Minimum:
0, +5 °C
UV sugárzás: gyenge
Szél: mérsékelt DNY
Hazánkban vasárnap délelőtt a Dunától keletre és délen többnyire erősen felhős, borult, párás lesz az idő, a ködfoltok helyenként csak lassan oszlanak fel. A Kisalföldön eleinte fátyolfelhős, többfelé napos idő várható, majd megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Keleten, elsősorban a Tiszántúlon elszórtan lehet eső, zápor, a Dunántúlon csapadék nem valószínű. Délután a Tiszántúlon jellemzően borongós, erősen felhős idő várható, nyugat felé haladva azonban csökken a felhőzet, a Dunántúl északi részén sok napsütés valószínű. Csapadék csak a Tiszántúlon várható ismétlődő eső, gyenge eső formájában. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 0, 5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 7, 11 fok között alakul. Késő este 4, 9 fok lesz. Vasárnap eleinte nem érkezik front, majd a nap második részében nyugat felől egy melegfront éri el hazánkat. Hatására már a hajnali óráktól jelentkeznek alvászavarok a Dunántúlon élők körében, napközben az arra érzékenyek körében országszerte jelentkezik fejfájás, nyugtalanság, figyelmetlenség. A panaszok mérséklése érdekében ajánlott kávé helyett zöld teát fogyasztani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Álmatlanok figyelmébe! Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintson ide!
Holnap
március
2
hétfő
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-2
Maximum:
+9, +14 °C
Minimum:
+1, +6 °C
UV sugárzás: gyenge
Szél: erős DNY
Egészséget befolyásoló hatások
Eső
Hazánkban hétfon délelőtt a ködfoltok mindenhol feloszlanak. Erősen felhős, főként az ország északi felén sokfelé borult lesz az ég, a Nyugat-Dunántúlon egyre többfelé várható eső, zápor, másutt számottevő csapadék még nem valószínű. Délután többnyire borult lesz az ég, csak néhol lehet szakadozottabb a felhőzet. Egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként intenzív zápor is kialakulhat. A szél napközben eros délnyugati lesz. Hajnalban 1, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 14 fok között alakul. Késő este 3, 8 fok lesz. Hétfőn a nap első felében meleg-, majd északnyugat felől egyre többfelé hidegfronti hatás érvényesül. Többeknél jelentkezhet migrén, majd görcsös fejfájás. Eleinte a gyulladásos, majd délutántól egyre többfelé a görcsös panaszok erősödhetnek fel. Gyakrabban jelentkezhet vérnyomás-ingadozás, illetve fáradékonyság és ingerültség is. Az utakon magas lesz a balesetveszély! A légszennyezettség csökken, a szálló por közepes, a többi légszennyező anyag mennyisége alacsony marad. A légszennyezettség alacsony, csökken. A porkoncentráció közepes, kissé csökken. A légnyomás alig változik.
Holnapután
március
3
kedd
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
2-10
Maximum:
+6, +11 °C
Minimum:
-1, +4 °C
Szél: erős ÉNY
Egészséget befolyásoló hatások
Viharos idő
Az ország nagy részén gengén felhős, derült, napos idő várható, délnyugaton és északkeleten lehet több felhő az égen. Északkeleten szórványosan előfordulhat zápor, másutt számottevő csapadék nem valószínű. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban -1, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 6, 11 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag