Humánmeteorológia®

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, február 20., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-4, +1 °C

Maximum:
+4, +11 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: mérsékelt NY

0-7
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt a hajnali pára- és ködfoltok fokozatosan feloszlanak, illetve a megemelkedő ködből rétegfelhőzet is képződhet. Máshol erősen felhős, borult időre készülhetünk, de számottevő csapadékra nem kell számítani. Délután nyugat felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. Felhősebb tájakkal már csak keleten, illetve a Duna-Tisza közén lehet majd találkozni. Csapadék nem valószínű. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban -4, 1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 11 fok között alakul. Késő este -1, 5 fok lesz. Hétfőn sem kell még frontoktól tartani, a változékony időben azonban az arra hajlamosak körében gyakorivá válhat a vérnyomás-ingadozás. A legintenzívebb tüneteket a délelőtti órákban tapasztalhatják. Délutántól egyre többen panaszkodhatnak különböző eredetű fejfájásra, különösen az északi, és a keleti megyékben. A napközben is borongós tájakon sokan fáradékonynak, álmosnak érezhetik magukat, egyeseknél csökken a koncentráló-képesség. Máshol a napos idő kedvezően hat a hangulatra és a közérzetre, azonban a továbbra is jelentős megfázásveszély miatt még mindig rétegesen ajánlott öltözködni. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció alacsony, kissé csökken. A légnyomás gyengén süllyed.

Holnap, február 21., kedd

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-2, +3 °C

Maximum:
+4, +10 °C

0-3
Napsütéses
órák száma
Többnyire erősen felhős lesz az ég, csak délután kezd szakadozni a felhőtakaró. Elszórtan várható eső, zápor. A szél napközben változó lesz. Hajnalban -2, 3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 10 fok között alakul.

Holnapután, február 22., szerda

Fronthatás:
Melegfront

Minimum:
0, +5 °C

Maximum:
+6, +12 °C

Szél: erős DNY

0-2
Napsütéses
órák száma
Általában erősen felhős lesz az ég, csak kevés helyen süthet ki hosszabb időre a nap. Néhol kisebb eső előfordulhat. A szél napközben eros délnyugati lesz. Hajnalban 0, 5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 6, 12 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag