Humánmeteorológia®

A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika

Ma, december 8., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-7, -2 °C

Maximum:
0, +5 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: mérsékelt DNY

0-7
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt a hajnali ködfoltok várhatóan mindenhol feloszlanak, nyugat felől pedig lassan megkezdődik a felhőzet elvékonyodása, bár sokfelé még borult marad az idő. Északkeleten néhol vegyes halmazállapotú csapadékra van kilátás, de számottevő csapadék sehol sem alakul ki. Délután nyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, egyre többfelé készülhetünk napos időre. Csupán északkeleten maradnak borult területek, ahol eleinte elvétve futó zápor még előfordulhat, majd itt sem várható csapadék. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban -7, -2 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 5 fok között alakul. Késő este -4, 1 fok lesz. Csütörtökön nem érvényesül fronthatás, viszont a fokozottan érzékenyek körében sokaknál melegfront jellegű tünetek jelentkezhetnek. Többen enyhe emésztési zavar küzdhetnek, északkeleten migrén is felléphet. Az arra hajlamosaknál gyakoribbá válik a vérnyomás-ingadozás, panaszaik várhatóan csak estére mérséklődnek. A kezdeti borongós idő után a napos tájakon javul a hangulat, azonban továbbra is nagy a megfázás kockázata, az immunrendszer további erősítése javasolt! A légszennyezettség alacsony, növekszik. A porkoncentráció alacsony, növekszik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

Holnap, december 9., péntek

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-6, -1 °C

Maximum:
+3, +8 °C

0-8
Napsütéses
órák száma
A hajnalban képződött pára- és ködfoltok nyugaton helyenként csak lassan oszlanak fel, északkeleten egész nap borult marad az ég. Máshol a változóan felhős idő mellett több-kevesebb napsütés valószínű. Számottevő csapadék nem várható. A szél napközben változó lesz. Hajnalban -6, -1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 3, 8 fok között alakul.

Holnapután, december 10., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-5, +2 °C

Maximum:
+4, +9 °C

Szél: mérsékelt NY

3-6
Napsütéses
órák száma
Napközben változóan felhős lesz az ég, a Dunántúlon várható naposabb idő. Csapadék nem valószínű. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban -5, 2 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 9 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

Házipatika

Szeretne további cikkeket olvasni az egészségről?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatóak a böngésző beállításainál.