Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
szeptember
4
péntek
Fronthatás:
Hidegfront
Napsütéses
órák száma
6-9
Maximum:
+21, +31 °C
Minimum:
+15, +20 °C
UV sugárzás: közepes, erős
Szél: élénk ÉNY
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban pénteken délelőtt változóan, keleten erősen felhős lesz az ég, de nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Szórványosan, elsősorban a keleti tájakon számíthatunk záporokra. Délután országszerte szakadozik, csökken a felhőzet, többórás napsütésre készülhetünk. Számottevő csapadék többnyire nem várható, kezdetben a Tiszántúlon fordulhat még elő egy-egy zápor. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 21, 31 fok között alakul. Késő este 16, 21 fok lesz. Pénteken kezdetben hidegfronti hatás érvényesül, majd napközben átmenetileg enyhülnek a panaszok. Országszerte számíthatunk fejfájásra, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozásra is, a tünetek pedig csak délután mérséklődnek valamelyest. Ingadozó hő- és komfortérzet lesz jellemző, a nyugati tájakon fokozódik a megfázásveszély is. Délután a napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet, a szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények. A parlagfű továbbra is intenzív tüneteket okozhat az allergiásoknál. Estétől egy kettősfront hatására fokozódó görcshajlamra és infarktusveszélyre kell készülni! A légszennyezettség közepes, alig változik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Görcsös fájdalmak gyötrik? Van megoldás! Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintson ide!
Holnap
szeptember
5
szombat
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-2
Maximum:
+18, +23 °C
Minimum:
+14, +19 °C
UV sugárzás: közepes
Szél: erős É
Egészséget befolyásoló hatások
Eső
Hazánkban szombaton délelőtt országszerte erősen felhős, borult lesz az ég. Sokfelé várható tartós eső, záporeső. Délután országszerte borult időre van kilátás. Sokfelé kell esőre, záporesőre számítani. A déli és keleti országrészben kell nagyobb mennyiségű csapadékra készülni. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 14, 19 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Szombaton egy kettősfront alakítja majd az időjárást. Sokaknál fejfájás jelentkezhet, az érzékenyeknél a vérnyomás-ingadozás is gyakori panasz lehet. A hidegfronti hatások megerősödnek, a görcsöshajlam és a szívpanaszok száma növekedhet, nagy lesz az infarktusveszély. A borongós időben a lehangoltság, a fáradékonyság is gyakoribb lesz. Az erős szél miatt romlik a hő- és komfortérzet. Nagy lesz a megfázásveszély. Az ingerlékenység, nyugtalanság is jellemző lehet. Az allergiások tünetei enyhülnek majd, csökkenni fog a parlagfű virágporának koncentrációja a levegőben. Az UV-sugárzás gyenge, mérsékelt marad. A légszennyezettség alacsony, csökken. A porkoncentráció alacsony, csökken. A légnyomás gyengén süllyed.
Holnapután
szeptember
6
vasárnap
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
3-8
Maximum:
+18, +23 °C
Minimum:
+10, +15 °C
Szél: erős ÉNY
Egészséget befolyásoló hatások
Viharos idő
Országszerte változóan felhős lesz az ég, emellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Helyenként előfordulhat futó zápor. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag