Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, szeptember 23., szombat

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+7, +12 °C

Maximum:
+14, +19 °C

UV sugárzás: közepes

Szél: élénk ÉNY

0-5
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt az ország középső tájain változóan, délnyugaton és északkeleten erősen felhős lesz az ég, északkeleten kisebb eső, zápor kialakulhat. Délután északkelet felől tovább növekszik a felhőzet, elszórtan gyenge eső, zápor várható. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 14, 19 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton ismét kettősfronti hatás érvényesül, napközben ennek intenzitása erősödik. Többen tapasztalhatnak keringési és vérnyomás panaszokat, vérnyomás ingadozás léphet fel. Az arra hajlamosak körében gyakori lehet a migrénes és görcsös fejfájás is. Az ízületi panaszok nem mérséklődnek, a reggeli hűvös időben fel is erősödhetnek. A mért értékeknél alacsonyabban alakul a hőérzet, a változékony időben ingadozó komfortérzet jellemző. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, szeptember 24., vasárnap

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+7, +12 °C

Maximum:
+13, +19 °C

Szél: mérsékelt ÉK

0-2
Napsütéses
órák száma
Délelőtt többnyire erősen felhős lesz az ég, csak kisebb esőre, záporra számíthatunk. Délután erősen felhős lesz az ég, legfeljebb keleten vékonyodhat el a felhőzet, főleg nyugaton szórványosan eső, zápor alakul ki. A szél napközben mérsékelt északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 19 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnapután, szeptember 25., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+7, +12 °C

Maximum:
+17, +23 °C

Szél: élénk ÉK

0-7
Napsütéses
órák száma
Délelőtt tovább vékonyodik, csökken a felhőzet, pár órára kisüt a nap. Nyugaton számíthatunk tartósan felhős időre és ott elszórtan kisebb eső, zápor kialakul. Délután változóan felhős lesz az ég, ezenbelül északkeleten várható a kevesebb, délnyugaton a több felhő és ott kisebb eső, zápor kialakul. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 23 fok között alakul.
GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag