Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
április
21
hétfő
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-8
Maximum:
+18, +23 °C
Minimum:
+5, +10 °C
UV sugárzás: közepes
Szél: élénk DK
Hazánkban hétfőn délelőtt a déli megyék és a Tiszántúl kivételével eleinte többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, majd késő délelőttre a nyugati országrész kivételével felszakadozik, csökken a felhőzet és egyre több helyen süt ki a nap. Délen és keleten a gomolyfelhős ég mellett több órás napsütés várható. A Kiasalföldön többfelé számíthatunk esőre, záporra, másutt számottevő csapadék nem valószínű. Délután kezdetben a Nyugat-Dunántúlon, késő délután délnyugaton is erősen felhős, borult lesz az ég, másutt a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is valószínű. A Kisalföldön, a középső országrész északi felén és északon egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Keleten és délen számottevő csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk délkeleti lesz. Hajnalban 5, 10 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Hétfőn a nyugati és középső tájakon folytatódik a változékony, élettanilag megterhelő időszak. Az itt élők, elsősorban a kettős- és melegfrontra fokozottan érzékenyek továbbra is számítsanak fáradékonyságra, tompaságra, hangulatingadozásokra. Keleten viszont átmenetileg javul a hő- és komfortérzet, az ott élők használják ki a helyenként akár több órás napos időszakokat és frissítsék fel szervezetüket a friss levegőn. A légszennyezettség napi átlagban továbbra sem éri el az egészségügyi határértéket. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.
Fronttal jön a fejfájása? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintsin ide!
Holnap
április
22
kedd
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
3-6
Maximum:
+18, +24 °C
Minimum:
+7, +12 °C
UV sugárzás: közepes, erős
Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől átmenetileg csökken a felhőzet, némi időre kisüt a nap. Közben gomolyfelhők képződnek, amikből a Dunántúlon és délkeleten elszórt záporok alakulhatnak ki, délnyugaton, nyugaton zivatarokra is számítnai kell. Délután rendkívül változékony időre számíthatunk. Sokfelé erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, amikből szinte bárhol kialakulhat zápor, zivatar - utóbbira legnagyobb esély a Dunántúlon, illetve a Dél-Alföldön adódik. Néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 24 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Kedden nem érkezik légköri front, de a megterhelő humánmeteorológiai helyzetben továbbra is többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén, illetve vérnyomás-ingadozás is. A fülledt időben nehézlégzés, rosszullét léphet fel, a zivatarok idején pedig átmenetileg romolhat az asztmások állapota. A levegőminőség továbbra is jó, romlás nem várható. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.
Holnapután
április
23
szerda
Fronthatás:
Melegfront
Napsütéses
órák száma
4-10
Maximum:
+20, +25 °C
Minimum:
+7, +12 °C
Szél: mérsékelt ÉK
Éjszaka foltokban párássá, ködössé válhat a levegő. Napközben általában változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég. Többfelé várható zápor, néhol zivatar. A szél napközben mérsékelt északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 25 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag