Humánmeteorológia®

A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika

Ma, december 7., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-7, -2 °C

Maximum:
-1, +4 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: gyenge szél, szélcsend

3-8
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt a reggeli ködfoltok mindenhol fokozatosan feloszlanak, a sok napsütést keleten zavarhatja helyenként rétegfelhőzet. Csapadék nem lesz. Délután a Tiszántúlon helyenként tartósabban felhős területek is előfordulnak, máshol a sok napsütésre van kilátás. Csapadék nem várható. A szél napközben gyenge lesz. Hajnalban -7, -2 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -1, 4 fok között alakul. Késő este -5, 0 fok lesz. Szerdán nem érkezik front, azonban a hidegfrontra fokozottan érzékenyek közül többen enyhébb fejfájást tapasztalhatnak, illetve izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Kezdetben előfordulhat vérnyomás-ingadozás is, de ez a nap végére várhatóan mérséklődik. Az ízületi bántalmakkal küzdők tartós tünetekre készüljenek, a legintenzívebb fájdalmak a reggeli órákban léphetnek fel. Nagy a megfázásveszély, fontos a vastag, réteges öltözet. A légszennyezettség alacsony, növekszik. A porkoncentráció alacsony, növekszik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás emelkedés

Holnap, december 8., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-7, -2 °C

Maximum:
0, +5 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: mérsékelt DNY

0-7
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt a hajnali ködfoltok várhatóan mindenhol feloszlanak, nyugat felől pedig lassan megkezdődik a felhőzet elvékonyodása, bár sokfelé még borult marad az idő. Északkeleten néhol vegyes halmazállapotú csapadékra van kilátás, de számottevő csapadék sehol sem alakul ki. Délután nyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, egyre többfelé készülhetünk napos időre. Csupán északkeleten maradnak borult területek, ahol eleinte elvétve futó zápor még előfordulhat, majd itt sem várható csapadék. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban -7, -2 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 5 fok között alakul. Késő este -4, 1 fok lesz. Csütörtökön nem érvényesül fronthatás, viszont a fokozottan érzékenyek körében sokaknál melegfront jellegű tünetek jelentkezhetnek. Többen enyhe emésztési zavar küzdhetnek, északkeleten migrén is felléphet. Az arra hajlamosaknál gyakoribbá válik a vérnyomás-ingadozás, panaszaik várhatóan csak estére mérséklődnek. A kezdeti borongós idő után a napos tájakon javul a hangulat, azonban továbbra is nagy a megfázás kockázata, az immunrendszer további erősítése javasolt! A légszennyezettség alacsony, növekszik. A porkoncentráció alacsony, növekszik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

Holnapután, december 9., péntek

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-6, -1 °C

Maximum:
+3, +8 °C

0-8
Napsütéses
órák száma
A hajnalban képződött pára- és ködfoltok nyugaton helyenként csak lassan oszlanak fel, északkeleten egész nap borult marad az ég. Máshol a változóan felhős idő mellett több-kevesebb napsütés valószínű. Számottevő csapadék nem várható. A szél napközben változó lesz. Hajnalban -6, -1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 3, 8 fok között alakul.
Házipatika

Szeretne további cikkeket olvasni az egészségről?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatóak a böngésző beállításainál.