Humánmeteorológia®

A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika

Ma, május 3., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+8, +13 °C

Maximum:
+15, +20 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: erős ÉK

0-3
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt keleten továbbra is erősen felhős, másutt borult marad az ég. Átmenetileg csökken a csapadékhajlam, azonban néhol egy-egy futó zápor még előfordulhat. Délután az ország jelentős részén borult lesz az ég, a nyugati és a középső tájakon több helyen várhatóak záporok, helyenként egy-egy zivatart sem kizárt. A szél napközben eros északkeleti lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 20 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden nem várható fronthatás, de a fokozottan érzékenyek körében fejfájás, vérnyomás panaszok még előfordulhatnak. A lehangoló időben többeknél jelentkezhet fáradékonyság, figyelmetlenség, csökken a teljesítmény, romlik a munkavégző-képesség. Éjszaka alvászavarok is adódhatnak. A szeles időben ingerültség, nyugtalanság jelentkezhet, a gyerekek is nehezen kezelhetőbbé válhatnak. A szabadban több fokkal alacsonyabb lehet a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnap, május 4., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+7, +12 °C

Maximum:
+12, +21 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: erős É

0-2
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt keleten néhol elvékonyodhat átmenetileg a felhőzet, máshol erősen felhős, borult időre van kilátás. Nyugaton többfelé, északkeleten elszórtan alakulhatnak ki záporok. Délután általában erősen felhős, borult lesz az ég. Sokfelé, akár több alkalommal is kialakulhat eső, zápor. Helyenként felhőszakadásra is számítani kell! A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 21 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Szerdán nem érkezik front, azonban sokfelé párás, füllest lesz a levegő, és ez többeknél okozhat panaszokat. Elsősorban légszomj, rosszullét jelentkezhet, a zivatarok területén pedig átmenetileg romolhat az asztmások állapota. A szélre érzékenyek körében gyakori lehet a fejfájás, emellett ingerlékenységet, nyugtalanságot is tapasztalhatnak. A szabadban romlik a komfortérzet, változékonyságra kell készülni, illetve a hőérzet is több fokkal a mért értékek alatt alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnapután, május 5., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+8, +13 °C

Maximum:
+17, +22 °C

Szél: erős ÉK

2-6
Napsütéses
órák száma
Napközben erőteljes gomolyfelhő-képződésre lehet számítani, elszórtan záporok várhatóak. A szél napközben eros északkeleti lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag