Humánmeteorológia®

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, március 28., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-3, +4 °C

Maximum:
+15, +21 °C

UV sugárzás: közepes

Szél: mérsékelt NY

10-12
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt az ország jelentős részén derült lesz az ég, többórás napsütésre készülhetünk. Csupán keleten és délen fordulhat elő egy-egy kósza felhő az égen. Csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a derült, napos és kellemesen meleg idő, csapadékra továbbra sem kell számítani. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban -3, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 21 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Kedden nem érvényesül fronthatás, de a napközbeni erőteljes melegedés és a nagy hőingás tüneteket válthat ki az arra fokozottan érzékenyeknél. Többeknél enyhe migrén jelentkezhet, sokan pedig fáradékonynak érezhetik magukat. Csökken a koncentráló-képesség. Az arra hajlamosaknál gyakorivá és hirtelen jellegűvé válhat a vérnyomás-ingadozás, egyeseknél múló rosszullét is felléphet. A meleg és napos idő kedvez a kirándulásoknak, kerti munkáknak, ugyanakkor tovább erősödik a pollenterhelés: az allergiások lehetőleg mérsékeljék a szabadtéri sétákat, a sportolást a reggeli vagy az esti órákra időzítsék! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, március 29., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+2, +7 °C

Maximum:
+18, +22 °C

UV sugárzás: közepes

Szél: élénk ÉNY

10-12
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt a derült, napos időben gyorsan melegszik a levegő. Csapadékra nem kell készülni. Délután északon helyenként gomolyfelhők képződnek, máshol szinte zavartalan napsütés lesz jellemző. Számottevő csapadék többnyire nem várható, északon fordulhat elő egy-egy jelentéktelen helyi zápor. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 2, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szerdán tovább tart a frontmentes időszak. A nap első felében többeknél jelentkezhetnek ízületi panaszok és fokozódik a megfázásveszély is, de a délelőtt folyamán gyorsan mérséklődnek a tünetek. Többen vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak, különösen a nap első felében, délutánra viszont várhatóan ez is megszűnik. A szabadban kellemes hő- és komfortérzetre számíthatunk, a napsütés pedig javítja a hangulatot és a közérzetet. A szél kissé zavaró lehet a szabadtéri tevékenységek során, de még így ajánlott minél több időt a friss levegőn tölteni. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, március 30., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+5, +10 °C

Maximum:
+16, +21 °C

Szél: élénk ÉNY

8-12
Napsütéses
órák száma
Északkeleten többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, néhol futó zápor is kialakulhat. Máshol szinte zavartalan lesz a napsütés, csapadék nem várható. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 5, 10 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 21 fok között alakul.

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag