Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, július 22., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+17, +23 °C

Maximum:
+32, +37 °C

UV sugárzás: erős

Szél: élénk DNY

6-11
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt nyugaton megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, máshol a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is várható. A Dunántúlon helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Délután folytatódik a hőség, a kánikulában intenzív gomolyfelhő-képződés is várható. A rendkívül fülledt időben szórványosan valószínű zápor, zivatar. A szél napközben élénk délnyugati lesz. Hajnalban 17, 23 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 32, 37 fok között alakul. Késő este 22, 30 fok lesz. Szombaton nem várható fronthatás, tetőzik a hőhullám. A szívbetegek a legveszélyeztetettebbek, de rajtuk kívül is már sokakat kimerített az extrém hőterhelés. Általánosak a figyelemzavarok, az álmatlanság, kialvatlanság, többen rosszulléttel és vérnyomáspanaszokkal küzdhetnek. A fokozódó fülledtség hatására légzési nehézségek jelentkezhetnek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Az UV-sugárzás időben és térben ingadozó lesz, de a tartósan napos tájakon továbbra is nagy leégésveszéllyel kell számolni! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnap, július 23., vasárnap

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+15, +21 °C

Maximum:
+32, +37 °C

Szél: élénk ÉNY

6-13
Napsütéses
órák száma
Napközben a változóan felhős időben átmenetileg kisebb lesz a csapadékhajlam, de a kora esti óráktól kezdődően ismét egyre többfelé várható zápor, zivatar. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 15, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 32, 37 fok között alakul.

Holnapután, július 24., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+13, +19 °C

Maximum:
+27, +35 °C

Szél: élénk É

7-12
Napsütéses
órák száma
Eleinte a fülledt melegben hosszabb napos időszakok is lehetnek, majd a felhős időben sokfelé lehet eső, zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadásra, jégesőre is készülni kell! A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban 13, 19 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 27, 35 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag