Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
április
23
szerda
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
4-10
Maximum:
+21, +25 °C
Minimum:
+6, +12 °C
UV sugárzás: közepes, erős
Szél: mérsékelt ÉK
Hazánkban szerdán délelőtt a ködfoltok feloszlását követően mindenhol, legkésőbb az Északi-középhegység térségében csökken a felhőzet, késő délelőtt már az ország nagy részén több órás napsütés várható. Emellett a megnövekvő gomolyfelhőzetből eleinte északkeleten, majd a déli órákban már északon és a Dunántúl keleti felén is elszórtan lehet zápor, néhol zivatar. Délután a sokfelé megnövekvő gomolyfelhők mellett mindenhol több órás napsütés is várható. Elszórtan, de nagyobb valószínűséggel az Északi-középhegységben, a Dunántúl keleti felén és délen várható eső, zápor, helyenként zivatar. A szél napközben mérsékelt északkeleti lesz. Hajnalban 6, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 21, 25 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Szerdán sem érkezik front a Kárpát-medencébe, napközben általában javul a hő- és komfortérzet. Elsősorban a melegfrontra, valamint a változékonyságra fokozottan érzékenyeknél jelentkezhetnek panaszok: migrén, fáradékonyság. A napos tájakon viszont érdemes lesz kimenni a szabadba, a légszennyezettség továbbra is napi átlagban alacsony marad. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.
Fronttal jön a fejfájása? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintsin ide!
Holnap
április
24
csütörtök
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-3
Maximum:
+19, +25 °C
Minimum:
+9, +15 °C
UV sugárzás: gyenge, közepes
Szél: élénk ÉK
Hazánkban csütörtökön délelőtt többnyire erősen felhős lesz az ég. Délen lesz zártabb a felhőtakaró, északon időnként előfordulnak napos időszakok is. Elsősorban a Tiszántúlon és délnyugaton valószínű eső, zápor. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő, de északon, északnyugaton némi időre kisüthet a nap. Az ország déli felén és keleten egyre többfelé várható zápor, zivatar, de a Kisalföldön estig számottevő csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 19, 25 fok között alakul. Késő este 14, 17 fok lesz. Csütörtökön ismét kettősfronti hatás érvényesül, emellett a fülledtség is országszerte okozhat panaszokat. Vérnyomás-ingadozás, rosszullét, nehézlégzés léphet fel, felerősödhetnek a keringési rendellenességekkel élők panaszai. Zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A levegőminőség jó, romlás a következő napokban sem várható. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.
Holnapután
április
25
péntek
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-4
Maximum:
+15, +22 °C
Minimum:
+10, +15 °C
Szél: élénk K
Többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, csak keleten, délkeleten szakadozik fel hosszabb-rövidebb időre a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Néhol jelentős csapadék is hullhat. A szél napközben élénk keleti lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag