Humánmeteorológia®

A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika

Ma, június 25., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+18, +23 °C

Maximum:
+30, +36 °C

UV sugárzás: erős

Szél: erős DK

11-14
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt a sok napsütés mellett többfelé fátyolfelhők jelennek meg az égen, illetve a hegyvidékek területén a gomolyfelhő-képződés is beindul. Csapadék nem valószínű. Délután az év eddigi legmelegebb napján a napsütés mellett többfelé gomolyfelhők képződnek, illetve fátyolfelhők is lesznek az égen. Elszórtan, nagyobb eséllyel a hegyvidéki területeken lehet helyi záporokra, zivatarra számítani. A szél napközben eros délkeleti lesz. Hajnalban 18, 23 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 36 fok között alakul. Késő este 23, 28 fok lesz. Szombaton erősödik a kánikula, fokozódik a hőterhelés, radásul a fülledtség is egyre megterhelőbb. Már az egészséges szervezetet is extrém igénybevétel éri, a szívbetegek és az idősek pedig különösen veszélyeztetettek. Többen alvászavarokkal, koncentrálási problémákkal küzdhetnek, emellett gyakori lehet az ingerlékenység is. A legmelegebb órákat ajánlott zárt, hűvös helyen tölteni, fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! Fontos a folyamatos folyadékpótlás! A légszennyezettség alacsony, növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnap, június 26., vasárnap

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+17, +23 °C

Maximum:
+25, +32 °C

UV sugárzás: erős

4-13
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt a napsütés mellett egyre több és vastagabb fátyolfelhők érkeznek, emellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás. Helyi zápor, zivatar többfelé is kialakulhat. Délután erősen megnövekszik a felhőzet, közben fülledt lesz a levegő. Nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra, amiket felhőszakadás, jégeső is kísérhet. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 17, 23 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 32 fok között alakul. Késő este 21, 26 fok lesz. Vasárnap eleinte keleten még a hőség veszi igénybe a szervezetet, napközben azonban már egy érkező hidegfront okozhat panaszokat. Fokozódik a görcshajlam, erős fejfájás jelentkethet. A szívbetegek rendkívül veszélyezetettek, növekszik az infarktusveszély! A fülledt időben többen nehézlégzést, rosszullétet tapasztalhatnak, romlik a komfortérzet. A szabadtéri programok során változékonyságra kell készülni, ajánlott magunknál tartani az esernyőt! A légszennyezettség közepes, alig változik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnapután, június 27., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+23, +28 °C

Szél: erős ÉNY

2-7
Napsütéses
órák száma
Nyugat felől csökken a felhőzet, de a Dunától keletre egész nap erősen felhős marad az ég. Keleten sokfelé, máshol elszórtan számíthatunk záporokra, zivatarokra. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Viharos idő

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag