Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
március
31
kedd
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-4
Maximum:
+6, +17 °C
Minimum:
0, +4 °C
UV sugárzás: gyenge
Szél: erős DNY
Egészséget befolyásoló hatások
Eső
Hazánkban kedden délelőtt eleinte a középső és keleti tájakon, majd a Tiszántúlon derült, napos idő várható, majd északnyugat, nyugat felől mindenhol gyorsan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, késő délelőttre a Tiszántúl kivételével beborul az ég. A Dunántúl északi felén egyre többfelé várható eső, másutt számottevő csapadék nem valószínű. Délután a Tiszántúlon is beborul az ég, az ország nagy részén erősen felhős, többfelé borult idő várható, később a Dunántúlon szakadozhat fel helyenként a felhőzet. Az ország északi, északkeleti részén többfelé számíthatunk esőre, záporra, majd északnyugaton is elszórtan záporok alakulnak ki. Délen ugyanakkor számottevő csapadék még nem valószínű. A szél napközben eros délnyugati lesz. Hajnalban 0, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 6, 17 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Kedden a hajnali órákig hideg-, napközben meleg-, majd estétől ismét hidegfronti hatás érvényesül. A rendkívül gyorsan változó fronthatás, illetve komfortérzet, valamint az alacsony érzett hőmérséklet az egészséges szervezetet is fokozottan igénybe veszi és hamar kimerítheti. Sokaknál jelentkezhet tartós, intenzív fejfájás, migrén. Napközben felerősödhetnek a gyulladásos, hajnalban és estétől pedig a görcsös panaszok. Gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, az idősebbek és szívbetegek körében légszomj, rosszullét is jelentkezhet. Napközben fáradékonyabbak, tompábbak lehetünk, gyakran jelentkezhetnek koncentrálási zavarok a munkahelyen és vezetés közben is. A légszennyezettség alacsony, csökken. A porkoncentráció alacsony, kissé csökken. A légnyomás emelkedik.

Álmatlanok figyelmébe! Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintson ide!
Holnap
április
1
szerda
Fronthatás:
Hidegfront
Napsütéses
órák száma
4-7
Maximum:
+7, +12 °C
Minimum:
+2, +8 °C
UV sugárzás: gyenge
Szél: viharos ÉNY
Egészséget befolyásoló hatások
Viharos idő
Hazánkban szerdán délelőtt gyorsan változó felhőzetre számíthatunk, ezenbelül délen várható a több, északon a kevesebb felhő. Helyenként futó zápor alakulhat ki. Délután a változó felhőzet mellett nyugaton több, másutt kevesebb időre süthet ki a nap. Szórványosan, főleg északon és keleten futó záporok alakulnak ki, az Északi-középhegységben hózáporok is lehetnek. A szél napközben viharos északnyugati lesz. Hajnalban 2, 8 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 7, 12 fok között alakul. Késő este 2, 7 fok lesz. Szerdán hidegfronti hatás érvényesül. Többeknél jelentkezhet erős fejfájás, erősödnek a görcsös panaszok, többek között izom- és hasi görcsök is felléphetnek. Fokozódik az infarktusveszély, mindenórás kismamáknál beindulhat a szülés. A szélre érzékenyeknél szintén jelentkezhet fejfájás, az erős légmozgás hatására pedig jelentősen csökken a szabadtéri hőérzet, romlik a komfortérzet, kellemetlen lesz a kint tartózkodás. Többen alvászavarokkal is küzdhetnek, eze kívül pedig ingerlékenység, nyugtalanság, ok nélküli idegi feszültség is jellemző lehet. A légszennyezettség alacsony, csökken. A porkoncentráció alacsony, kissé csökken. A légnyomás emelkedik.
Holnapután
április
2
csütörtök
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
2-6
Maximum:
+6, +14 °C
Minimum:
0, +5 °C
Szél: viharos NY
Egészséget befolyásoló hatások
Viharos idő
Napközben erősen megnövekszik, majd északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, a magasabb hegyekben hózápor, kisebb havazás is előfordulhat. A szél napközben viharos nyugati lesz. Hajnalban 0, 5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 6, 14 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag