Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, szeptember 21., csütörtök

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+8, +14 °C

Maximum:
+12, +17 °C

UV sugárzás: közepes

Szél: erős ÉNY

0-2
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég további eső, zápor alakul ki. Délután Zömében erősen felhős, borult lesz az ég, csak rövid időre szakadozhat fel a felhőzet, szórványosan eső, zápor várható. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 8, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 17 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Csütörtökön kettősfronthatással kell számolnunk, ami már a nap elejétől kezdve okozhat meleg- és hidegfronti tüneteket is az arra érzékenyeknél. Fejfájás, vérnyomás- és keringési problémák léphetnek fel, a tünetek a legtöbb helyen intenzívnek ígérkeznek.A hűvös és nedves időben gyorsan jelentkezhetnek ízületi panaszok. Ez az időjárási helyzet továbbra is kedvező a meghűléses betegségek kialakulásához. Az érzett hőmérséklet több fokkal a mért értékek alatt alakul. A borongós időben lehangoltság léphet fel, rosszkedv alakulhat ki. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnap, szeptember 22., péntek

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+6, +11 °C

Maximum:
+14, +19 °C

UV sugárzás: közepes

Szél: élénk ÉNY

1-5
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt észak felől tovább szakadozik, vékonyodik a felhőzet, de sokfelé mindig erősen felhős lesz az ég. Helyenként gyenge eső előfordulhat, de fokozatosan tovább csökken a csapadékhajlam. Délután a változóan felhős időben hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csapadék a legtöbb helyen nem valószínű, de elvétve egy-egy zápor kialakulhat. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 14, 19 fok között alakul. Késő este 9, 14 fok lesz. Pénteken kezdetben még kettősfronti hatás érvényesül, de napközben ennek intenzitása csökken. Eleinte többen tapasztalhatnak migrénes és görcsös fejfájást is, az arra hajlamosak körében gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok is. Az ízületi panaszok nem mérséklődnek számottevően. A mért értékeknél több fokkal alacsonyabban alakul a hőérzet, a változékony időben ingadozó komfortérzet jellemző. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, szeptember 23., szombat

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+7, +12 °C

Maximum:
+13, +18 °C

Szél: élénk ÉNY

0-4
Napsütéses
órák száma
Kelete, északkelet felő erősen megnövekszik a felhőzet, nyugaton lehet eleinte több a napsütés. A Dunától keletre egyre többfelé elered az eső, zápor. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul.
GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag