Humánmeteorológia®

A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika

Ma, július 30., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+26, +31 °C

UV sugárzás: erős

Szél: mérsékelt NY

12-15
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt a napos időben gyorsan melegszik a levegő, csapadék nem várható. Délután sok napsütésre számíthatunk, legfeljebb északon és az Alpokalján növekszik meg erősebben a gomolyfelhőzet. Utóbbi tájakon elvétve előfordulhat egy-egy zápor, máshol csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 26, 31 fok között alakul. Késő este 20, 26 fok lesz. Szombaton nem érkezik front, ám erősödik a melegedés. A szívbetegekre egyre nagyobb terhelés hárul, egyeseknél vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. A déli órákban fennáll a napszúrás veszélye. A szabadtéri programoknak, strandolásnak kedvez az idő, de fokozott a kiszáradás veszélye, elegendő mennyiségű folyadék nélkül nem ajánlott útra kelni. A déli órákban javasolt árnyékos helyre húzódni, az érzett hőmérséklet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnap, július 31., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+17, +22 °C

Maximum:
+30, +35 °C

Szél: élénk D

8-11
Napsütéses
órák száma
A sok napsütés mellett kezdetben északon lesz több a felhő, majd késő délutántól északnyugat felől erősen növekedni kezd a felhőzet. Estig csak elvétve alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar, estétől viszont már egyre többfelé kell csapadékra számítani. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 17, 22 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 35 fok között alakul.

Holnapután, augusztus 1., hétfő

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+16, +21 °C

Maximum:
+24, +29 °C

Szél: élénk ÉNY

2-6
Napsütéses
órák száma
Általában erősen felhős lesz az ég, csak rövid időszakokra süt ki a nap. Többfelé várható zápor, zivatar. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 16, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 29 fok között alakul.

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag