Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
október
24
péntek
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-3
Maximum:
+6, +12 °C
Minimum:
+3, +8 °C
UV sugárzás: gyenge, közepes
Szél: élénk ÉK
Egészséget befolyásoló hatások
Eső
Hazánkban pénteken délelőtt továbbra is borult lesz az ég, északon és északnyugaton néhol átmenetileg felszakadozik a felhőzet. Az északi, északnyugati területeken csak futó zápor fordulhat elő, az ország nagy részén azonban esős időre kell készülni. Délután északon, északnyugaton továbbra is változóan, helyenként közepesen felhős lesz az ég, itt csapadék elszórtan várható gyenge eső formájában. Az ország nagyobb részén folytatódik a borult, esős idő. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 3, 8 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 6, 12 fok között alakul. Késő este 3, 8 fok lesz. Pénteken markáns kettősfront fejti ki hatását a hideg- és a melegfrontra érzékenyek körében, a panaszok várhatóan csak az esti órákra mérséklődnek. A tartósan szeles időszakra többen nyugtalanul reagálnak, emellett gyakori panasz lehet a fejfájás is. A szabadban igen alacsony az érzett hőmérséklet, az eleve hideg levegőt a szél és a csapadék tovább hűti. A vérnyomás-problémákkal élők ne terhelék magukat, az aktuális humánmeteorológiai helyzet a keringési rendszert is terheli. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.
Fejfájósok figyelmébe! Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintsin ide!
Holnap
október
25
szombat
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
1-7
Maximum:
+9, +13 °C
Minimum:
+2, +7 °C
UV sugárzás: gyenge, közepes
Szél: mérsékelt K
Hazánkban szombaton délelőtt feloszlanak a ködfoltok, azonban országszerte rétegfelhőzet takarja el a napot. Jellemzően marad a borult idő, csak északkeleten süthet ki rövidebb időszakokra a nap a váltakozó felhőzet mellett. Csapadék nem várható. Délután lassan szakadozik a felhőzet. Országszerte hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, a legtöbb felhő a Dunántúl északi részén várható. Csapadék nem valószínű. A szél napközben mérsékelt keleti lesz. Hajnalban 2, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 13 fok között alakul. Késő este 3, 8 fok lesz. Szombaton markáns fronthatás nem érvényesül. Elsősorban a középső és a keleti megyékben jelentősen javul a szabadtéri komfortérzet és az érzett hőmérséklet is növekszik. A Dunántúlon kevés napsütésre lehet számítani, itt az általános közérzet csak lassan javul. Az élettanilag jellemzően kedvező idő kiváló lehetőséget biztosít szabadtéri sportolásra, aktív kikapcsolódásra. A légszennyezettség alacsony, akár a nagyobb városokban is érdemes kerékpárral közlekedni. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.
Holnapután
október
26
vasárnap
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
8-11
Maximum:
+9, +14 °C
Minimum:
0, +5 °C
Szél: mérsékelt DK
A hajnalban, főként országunk északi felében képződött ködfoltok feloszlását követően napközben jellemzően kissé felhős idő várható sok napsütéssel. Délkeleten napközben átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de csapadékra nem kell számítani. A szél napközben mérsékelt délkeleti lesz. Hajnalban 0, 5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 14 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag