Humánmeteorológia®

A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika

Ma, október 14., szerda

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+4, +9 °C

Maximum:
+9, +15 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk DK

0-1
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt országszerte borult lesz az ég, kiadós csapadék érkezik. A Dunántúlon sokfelé, nyugat felől pedig máshol is egyre több helyen várható eső. Délután borongós időre van kilátás. Sokfelé várható további, változó intenzitású eső, zápor, helyenként kiadós csapadék hullhat. A szél napközben élénk délkeleti lesz. Hajnalban 4, 9 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 15 fok között alakul. Késő este 8, 13 fok lesz. Szerdán országszerte kettősfronti hatás érvényesül, a frontérzékenyeknél sokfelé intenzív tünetek jelentkezhetnek. Többen tapasztalhatnak erős fejfájást, migrént, az arra hajlamosak körében a vérnyomás-ingadozás és a keringési panaszok is jellemzőek lesznek. A szívbetegek különösen veszélyezetettek. A kopásos és a gyulladásos ízületi bántalmak is felerősödhetnek, emellett nagy lesz a megfázásveszély is, vastagabb, réteges öltözet javasolt. Kifejezetten kellemetlen hő- és komfortérzetre kell számítani. A pollenterhelés már nem számottevő. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció alacsony, kissé csökken. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnap, október 15., csütörtök

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+6, +11 °C

Maximum:
+10, +17 °C

Szél: erős DK

0-1
Napsütéses
órák száma
Folytatódik a borult idő, országszerte ismétlődő esőre, záporokra van kilátás. Nyugaton jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A szél napközben eros délkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 17 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnapután, október 16., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+6, +11 °C

Maximum:
+11, +16 °C

Szél: erős DK

0-3
Napsütéses
órák száma
Erősen felhős, borult lesz az ég, késő délután kezd nyugat felől szakadozni a felhőzet. Szórványosan számíthatunk további esőre, de fokozatosan csökken a csapadékhajlam. A szél napközben eros délkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 11, 16 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag