Humánmeteorológia®

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, február 24., péntek

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+3, +9 °C

Maximum:
+7, +13 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős ÉNY

0-4
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt az ország jelentős részén beborul az ég, többfelé számíthatunk esőre, záporra. Csupán északi, északkeleti tájakon lehet szakadozottabb a felhőzet, itt fokozatosan megszűnik a csapadék. Délután folytatódik a borongós - az északkeleti területek kivételével - továbbra is esős idő. Délnyugaton akár kiadós mennyiségű csapadék is hullhat, sőt egy-egy zivatar sem kizárt. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 3, 9 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 7, 13 fok között alakul. Késő este 2, 7 fok lesz. Pénteken markáns hidegfronti hatásra kell számítani, amely nagy megterhelést ró az arra érzékenyekre. Többeknél fokozódik a görcshajlam, egyre többen tapasztalhatnak fejfájást, valamint a hasi- és izom görcsöket. Erősödnek a szívpanaszok is, nő az infarktusveszély. A szabadban jelentősen romlik a hő-és komfortérzet, a kinti programok során szeles és többfelé csapadékos időre kell készülni. Ajánlott a réteges, szélálló öltözet, az esernyőt sem szabad otthon felejteni. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnap, február 25., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-3, +3 °C

Maximum:
+3, +8 °C

Szél: élénk É

5-8
Napsütéses
órák száma
Változóan felhős napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Számottevő csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban -3, 3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 3, 8 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás emelkedés

Holnapután, február 26., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-5, 0 °C

Maximum:
+5, +10 °C

Szél: élénk D

4-7
Napsütéses
órák száma
A változóan felhős idő mellett több-kevesebb napsütésre van kilátás. Eleinte keleten futó zápor, kisebb eső kialakulhat, majd nem valószínű csapadék. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban -5, 0 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 5, 10 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag