Hírlevelek
Regisztráció
Csontritkulás felmérés
Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
augusztus
30
szombat
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
2-12
Maximum:
+24, +29 °C
Minimum:
+9, +14 °C
UV sugárzás: közepes, erős
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban szombaton délelőtt északnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, a Kisalföldön erősen, a középső országrész északi felén közepesen felhős lesz az ég. Másutt napos, kissé fátyolfelhős idő várható. Csapadék nem valószínű. Délután délen és keleten eleinte napos, fátyolfelhős idő várható, majd ott is kissé megnövekszik a felhőzet. Másutt több lesz a felhő az égen, a Dunántúlon és a főváros környékén többfelé erősen felhős időre számíthatunk. Számottevő csapadék legfeljebb késő délután, az északnyugati határszélen lehet zápor, esetleg egy-egy zivatar formájában. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 29 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton sem érkezik front, folytatódik a frontmentes, markáns változásokat mellőző idő. Ugyan a változékonyság kissé megnövekszik, de ez csak a fokozottan érzékenyeknél okozhat enyhébb vérnyomás-panaszokat. Ezt leszámítva kellemes, igazi kirándulóidő várható, érdemes lesz sokat tartózkodni a szabadban. A hűvös reggelen alacsony lesz az érzett hőmérséklet. Az UV-sugárzás a déli órákban is mérsékelt marad, nem fenyeget leégésveszély. A növények pollenszórása tovább erősödik, a parlagfű pollenkoncentrációja elérheti a nagyon magas szintet, az allergiások erős tünetekre számítsanak. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.
Fronttal jön a fejfájása? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintsin ide!
Holnap
augusztus
31
vasárnap
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
0-8
Maximum:
+23, +29 °C
Minimum:
+10, +15 °C
UV sugárzás: közepes, erős
Szél: mérsékelt DK
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban vasárnap délelőtt az ország délkeleti harmadában a változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, másutt erősen felhős, borult lesz az ég. Csak néhol fordulhat elő kisebb eső, futó zápor, az ország nagy részén számottevő csapadék nem várható. Délután északon, északnyugaton erősen felhős, borult marad az ég, délen, és keleten viszont többfelé felszakadozik a felhőzet és több-kevesebb napsütés is várható. A Dunántúl északnyugati részén elszórtan lehet eső, zápor, a Fertő-tó környékén egy-egy zivatar sem kizárt. Másutt számottevő csapadék nem valószínű. A szél napközben mérsékelt délkeleti lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 29 fok között alakul. Késő este 15, 21 fok lesz. Vasárnap estig nem érvényesül fronthatás, folytatódik az élettanilag alapvetően kedvező idő. A borongósabb időben az ország északnyugati felén lehangoltabbak, fáradékonyabbak lehetünk, a tompább reflexek miatt az utakon megnövekszik a balesetveszély. Ezért fordítsunk nagyobb figyelmet az élénkítésre. A melegedésre, melegfrontra fokozottan érzékenyeknél emellett fejfájás, munkavégző-képesség csökkenés is jelentkezhet. Az UV-sugárzás csak délen, a napos órákban lesz erős, északon gyenge, mérsékelt marad. A parlagfű pollenkoncentrációja viszont nagyon magas lesz, valamint a légszennyezettség is az egészségügyi határérték körül alakul. A légszennyezettség közepes, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.
Holnapután
szeptember
1
hétfő
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-6
Maximum:
+14, +30 °C
Minimum:
+12, +18 °C
Szél: erős É
Az éjjel érkezett, felettünk hullámzó frontrendszer alakítja hazánk időjárását. A nyugati és középső országrészben erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként jelentős mennyiségű csapadék is eshet. Keleten a változóan felhős időben több-kevesebb napsütés is várható, és csak szórványosan lehet zápor, néhol zivatar. A szél napközben erős északi lesz. Hajnalban 12, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 14, 30 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag