Humánmeteorológia®

A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika

Ma, május 27., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+12, +17 °C

Maximum:
+22, +27 °C

UV sugárzás: erős

Szél: mérsékelt D

7-10
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt a változóan fátyolfelhős időben néhány gomoly is lesz az égen, de csapadék nem várható. Délután közepesen fátyol- és gomolyfelhős lesz az ég, sok napsütés várható. A Dunántúli- és az Északi-középhegység környékén fordulhatnak elő nagyobb eséllyel futó záporok, esetleg zivatar. A szél napközben mérsékelt déli lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Pénteken nem várható fronthatás, a melegedésre érzékenyek körében azonban fejfájás, migrén jelentkezhet. Nehezen mehet a koncentrálás, sokan fáradtnak érezhetik magukat, emiatt a munkateljesítmény is romlik. Enyhébb vérnyomás panaszok is előfordulhatnak. A szabadtéri programoknak kedvező idő várható, a hő- és komfortérzet a mért értékek felett alakul. A sok napsütés hatására a hangulat is javul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnap, május 28., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+13, +18 °C

Maximum:
+24, +29 °C

Szél: mérsékelt D

3-8
Napsütéses
órák száma
A nyári időben a fátyolfelhők mellett átmenetileg erősen megnövekedhet a gomolyfelhőzet, északon elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A szél napközben mérsékelt déli lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 29 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, május 29., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+14, +19 °C

Maximum:
+26, +31 °C

Szél: élénk DK

3-8
Napsütéses
órák száma
Eleinte napos időre készülhetünk, majd megnövekszik a gomolyfelhőzet és többfelé záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben élénk délkeleti lesz. Hajnalban 14, 19 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 26, 31 fok között alakul.

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag