Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
május
22
péntek
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-2
Maximum:
+12, +24 °C
Minimum:
+10, +16 °C
UV sugárzás: közepes
Szél: erős ÉK
Egészséget befolyásoló hatások
Eső
Hazánkban pénteken délelőtt az ország nagy részén borult lesz az ég, csak keleten lehet helyenként szakadozottabb a felhőzet. Többfelé várható ismétlődő eső, zápor, délnyugaton később jelentős mennyiségű csapadék eshet. Délután borult lesz az ég, csak északkeleten lehet némi napsütés. A Dunántúlon sokfelé várható eső, zápor, nyugaton többfelé jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Keleten csak szórványosan lehet kisebb eső, futó zápor, majd fokozatosan megszűnik a csapadék. A szél napközben eros északkeleti lesz. Hajnalban 10, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 24 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Pénteken kettősfronti hatás érvényesül, nem csak a frontérzékenyek, de az egészséges szervezettel rendelkezők számára is folytatódik a rendkívül megterhelő idő. Többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén. Jellemzően alacsony lesz a komfortérzet, a szeles, esős időben az érzett hőmérséklet is jóval a mért értékek alatt alakul. Az idősebbek és szívbetegek számára továbbra is veszélyes lesz a humánmeteorológiai helyzet, az érintettek légszomjat, rosszullétet is tapasztalhatnak. Az UV-sugárzás mindenhol gyenge, mérsékelt marad. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció alacsony, csökken. A légnyomás gyengén süllyed.

Vérnyomásbetegek figyelmébe! Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintson ide!
Holnap
május
23
szombat
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-6
Maximum:
+13, +26 °C
Minimum:
+10, +16 °C
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Eleinte mindenhol erősen felhős, borult lesz az ég, majd a középső országrészben felszakadozik, csökken a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, zivatar, utóbbit néhol felhőszakadás, jégeső is kísérheti. A Dunántúlon jelentős mennyiségű csapadék várható. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 10, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 26 fok között alakul.
Holnapután
május
24
vasárnap
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
2-8
Maximum:
+15, +24 °C
Minimum:
+10, +15 °C
Szél: élénk É
Változóan, főként északkeleten erősen felhős lesz az ég, sokfelé várható eső, zápor, zivatar. Elsősorban keleten felhőszakadással, jégesővel kísért heves zivatarok is lehetnek. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 24 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag