Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
december
17
szerda
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-2
Maximum:
+4, +8 °C
Minimum:
+2, +6 °C
UV sugárzás: gyenge
Szél: élénk ÉNY
Egészséget befolyásoló hatások
Borongós idő
Hazánkban szerdán délelőtt a hidegfront kelet, délkelet felé halad, mögötte szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. A Dunától keletre még többfelé lehet eső, zápor, máshol nyugat felől megszűnik a csapadék. Délután a Tiszántúlon borult időre, szórványos esőre, záporra számíthatunk, máshol viszont szakadozottabb lesz a felhőzet. Nyugaton hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüthet. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 2, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 8 fok között alakul. Késő este 0, 6 fok lesz. Szerdán kezdetben csak nyugaton, majd országszerte hidegfronti hatás érvényesül, amit a Dunántúlon délután melegfronti hatás vált fel. A frontérzékenyek közül eleinte többen görcsös fejfájást, izom- és hasi görcsöket tapasztalhatnak, a szélre érzékenyeknél pedig nyugtalanság léphet fel. A szabadban ingadozó hő- és komfortérzet várható, az időjárás kedvez a kórokozók terjedésének. A nap második felében egyre inkább a koncentrálási problémák kerülnek előtérbe, nő a reflexidő. A levegőminőségben országszerte várható némi javulás. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A porkoncentráció közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Fejfájósok figyelmébe! Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintson ide!
Holnap
december
18
csütörtök
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
0-4
Maximum:
+5, +9 °C
Minimum:
-1, +3 °C
UV sugárzás: gyenge
Szél: mérsékelt DNY
Egészséget befolyásoló hatások
Borongós idő
Hazánkban csütörtökön délelőtt erősen felhős, sokfelé borult lesz az ég, csak néhol, nagyobb eséllyel a fővárostól keletre szakadozik fel a felhőzet. A köd délen és délnyugaton nagyobb területen tartósan megmarad, csak lassan oszlik fel, emellett az Északi-középhegység völgyeiben is lehetnek makacs ködfoltok. Délután eleinte többnyire erősen felhős, többfelé borult lesz az ég, az Alföld északnyugati részén lesz kevesebb felhő az égen, majd nyugaton nagyobb területen csökken a felhőzet és hosszabb napos időszakok is lehetnek. Az Északi-középhegységben még előfordulhatnak pára- és ködfoltok. Számottevő csapadék sehol sem valószínű. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban -1, 3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 5, 9 fok között alakul. Késő este 2, 7 fok lesz. Csütörtökön nem érvényesül fronthatás, de délelőtt országszerte, délután pedig a középső és keleti tájakon többnyire borongós, lehangoló lesz az idő. Ez negatívan befolyásolja közérzetünket, ebben a humánmeteorológiai helyzetben fáradékonyabbak, tompábbak lehetünk. Az idősebbek és szívbetegek körében továbbra is gyakrabban jelentkezhetnek vérnyomáspanaszok. Az ízületi bántalmak főleg a déli megyékben ismét kiújulhatnak és tartósan, akár délutánig is fennállhatnak. A görcsös panaszok és a fejfájás azonban elmúlik, a frontérzékenyek panaszai enyhülnek. Délután nyugaton kellemes hő- és komfortérzetre számíthatunk. A légszennyezettség ismét nő, a szálló por (PM10) koncentrációja a nagyobb városokban magas lehet. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.
Holnapután
december
19
péntek
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
2-6
Maximum:
+7, +12 °C
Minimum:
+1, +6 °C
Szél: élénk ÉNY
Csökken a felhőzet, változékony, igen enyhe idő ígérkezik. Eleinte keleten még lehet kisebb eső, zápor, napközben azonban már nem várható csapadék. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 1, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 7, 12 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag