Hírlevelek
Regisztráció
Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
szeptember
19
péntek
Fronthatás:
Melegfront
Napsütéses
órák száma
3-10
Maximum:
+20, +25 °C
Minimum:
+8, +14 °C
UV sugárzás: közepes
Szél: mérsékelt D
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban pénteken délelőtt gyenge melegfront hatására nyugat felől felhősödésre kell számítani, a keleti tájakon viszont marad a napos idő. Csapadék nem alakul ki. Délután időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, de északkeleten, a keleti határszélen több órás napsütésben bízhatunk, csapadék nem várható. A szél napközben mérsékelt déli lesz. Hajnalban 8, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 25 fok között alakul. Késő este 13, 20 fok lesz. Pénteken nyugat felől egyre többfelé, keleten viszont csak estétől gyenge melegfronti hatás érvényesül, de ez inkább csak a fokozottan érzékenyeknél okoz panaszokat, alapvetően kedvező marad a humánmeteorológiai helyzet. Az érintetteknél kisebb alvászavarok, koncentrálási problémák jelentkeznek, csökken a munkateljesítmény, illetve a tompább reflexek miatt kissé nő a balesetveszély is. A hőérzet továbbra is kellemes marad, érdemes lesz minél többet tartózkodni a szabadban. A forgalmasabb városrészeket azonban lehetőség szerint kerüljük el, mert a reggeli és délelőtti, valamint az esti órákban a nagyobb városokban a nitrogén-oxidok és a szálló por mennyisége elérheti, átmenetileg kissé meg is haladhatja az egészségügyi határértéket. A parlagfű pollenkoncentrációja bár lassan, de tovább emelkedik, elsősorban keleten már ismét magas lehet. Az UV-sugárzás mérséklet marad. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.
Fronttal jön a fejfájása? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintsin ide!
Holnap
szeptember
20
szombat
Fronthatás:
Melegfront
Napsütéses
órák száma
2-8
Maximum:
+22, +27 °C
Minimum:
+12, +17 °C
Szél: mérsékelt D
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Országszerte változóan, a Duna vonalától keletre többször erősen felhős lesz az ég, itt szórványosan alakulhat ki eső, zápor. A Dunántúlon legfeljebb rövid ideig tartó futó zápor várható. A szél napközben mérsékelt déli lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.
Holnapután
szeptember
21
vasárnap
Fronthatás:
Melegfront
Napsütéses
órák száma
3-8
Maximum:
+22, +27 °C
Minimum:
+12, +17 °C
Szél: mérsékelt NY
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb időre kisüt a nap. A keleti és északkeleti megyékben gyakran erősen felhős lesz az ég és többfelé alakul ki eső, zápor. Délnyugaton, nyugaton csapadék nem valószínű. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag