Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, december 13., szerda

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+2, +7 °C

Maximum:
+3, +8 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: mérsékelt NY

0-5
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt északnyugaton, nyugaton felszakadozik a felhőzet, másutt még erősen felhős lesz az ég, délen és keleten helyenként még eső, zápor várható. Délután nyugaton, északnyugaton kevés, délkeleten több felhő várható, de csapadék már nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 2, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 3, 8 fok között alakul. Késő este 0, 5 fok lesz. Szerdán gyenge hidegfront hatása várható. A frontra érzékenyeknél görcsös panaszok, fejfájás, migrén, valamint vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A front hatása legtovább a keleten élőknél állhat fent, nyugaton napközben mérséklődhetnek a panaszok. A felhős délkeleti tájakon lehangoltabbak, levertebbek lehetünk. Nyugaton viszont a pár órás napsütés jótékonyan hathat a közérzetünkre, hangulatunkra, javítja a komfortérzetünket. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Holnap, december 14., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-3, +2 °C

Maximum:
+4, +10 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk NY

0-2
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt a párásság fokozatosan mindenhol megszűnik, emellett tovább növekszik, vastagszik a felhőzet. Helyenként kisebb eső is előfordulhat. Délután erősen felhős, borult lesz az ég. Elszórtan számíthatunk kisebb esőre, a hegyvidékeken helyenként hószállingózás, kisebb havazás is lehet. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban -3, 2 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 10 fok között alakul. Késő este 1, 6 fok lesz. Csütörtökön nem érkezik front, a nyirkos idő okozza a legtöbb panaszt. Reggel az ízületi bántalmak fokozódására lehet számítani, a tünetek néhol egész nap jellemzőek lehetnek. Napközben többen lehangoltságot, rosszkedvet tapasztalhatnak, csökken a teljesítőképesség. Nagy a megfázásveszély, fontos a réteges, vastag öltözet. A hőérzet több fokkal a mért értékek alatt alakul. A kórokozók terjedésének is kedveznek a körülmények. Estétől a migrénhajlam fokozódására kell készülni. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnapután, december 15., péntek

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+1, +6 °C

Maximum:
+6, +11 °C

Szél: erős D

0-2
Napsütéses
órák száma
Délelőtt erősen felhős, borult időre van kilátás. Hosszabb-rövidebb megszakításokkal többfelé várható eső, zápor. Délután folytatódik a borongós, csapadékos idő, számottevő napsütés nem valószínű. A szél napközben eros déli lesz. Hajnalban 1, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 6, 11 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag