Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, október 22., vasárnap

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+5, +10 °C

Maximum:
+14, +19 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős É

0-2
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég. Északnyugaton kisebb eső előfordulhat, máshol számottevő csapadékra nincs kilátás. Délután folytatódik az erősen felhős, borult idő, nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 5, 10 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 14, 19 fok között alakul. Késő este 9, 15 fok lesz. Kettősfronti hatás érvényesül, romlik az élettani helyzet. Gyakori lehet a fejfájás és a vérnyomás-ingadozás, romolhat a légzőszervi megbetegedésekkel küzdők állapota. Az arra hajlamosak körében továbbra is jelentkezhetnek ízületi bántalmak. A szabadban csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. Réteges öltözet javasolt, és az esernyőkre is sokfelé szükség lesz. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, csökken. A légnyomás erősen süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnap, október 23., hétfő

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+8, +13 °C

Maximum:
+9, +14 °C

Szél: erős ÉNY

0-2
Napsütéses
órák száma
Délelőtt túlnyomóan borult lesz az ég. Kezdetben többfelé várható eső, zápor, közben nyugat felől csökkenni kezd a csapadékhajlam. Délután folytatódik az erősen felhős, borult idő. A Dunántúlon megszűnik a csapadék, keletebbre még szórványosan alakulnak ki záporok. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 14 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnapután, október 24., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+5, +10 °C

Maximum:
+12, +17 °C

Szél: élénk DNY

3-5
Napsütéses
órák száma
Nyugat felől csökken, szakadozik a felhőzet. Keleten még előfordul egy-két zápor, máshol számottevő csapadék már nem várható. A szél napközben élénk délnyugati lesz. Hajnalban 5, 10 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 17 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás emelkedés

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag