Humánmeteorológia®

A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika

Ma, január 17., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-12, -4 °C

Maximum:
-6, 0 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős ÉK

0-7
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt az ország jelentős részén változóan felhős időben lesz részünk, csupán délnyugaton maradhat borult az ég. Itt néhol futó hózápor, hószállingózás előfordulhat, máshol nem várható csapadék. Délután folytatódik a változóan felhős idő, a déli, délnyugati tájak kivételével mindenütt számíthatunk több-kevesebb napsütésre. Csapadék jellemzően nem alakul ki, délnyugaton azonban futó hózápor, kisebb havazás is lehet. A szél napközben eros északkeleti lesz. Hajnalban -12, -4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -6, 0 fok között alakul. Késő este -10, -3 fok lesz. Kedden nem várható fronthatás, ugyanakkor a továbbra is hideg idő megterhelő lehet a hidegre fokozottan érzékenyek számára. Az ízületi bántalmakkal élők panaszai továbbra sem enyhülnek jelentősen, emellett a görcshajlam is növekszik. A görcsös fejfájás mellett sokan hasi- és izomgörcsöket is tapasztalhatnak, a legintenzívebb tünetek északon jelentkezhetnek. A több helyen erős szél rontja a hő- és komfortérzetet, az arra érzékenyeknél tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat. Nagy a megfázásveszély. A légszennyezettség alacsony, csökken. A porkoncentráció alacsony, csökken. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás emelkedés

Holnap, január 18., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-14, -6 °C

Maximum:
-7, 0 °C

Szél: erős ÉK

2-7
Napsütéses
órák száma
Északkelet felől elvékonyodik, csökken a felhőzet, az ország északi felén alig zavarják majd felhők a napsütést. Máshol változóan, többfelé erősen felhős idő valószínű. Számottevő csapadékra nem kell készülni. A szél napközben eros északkeleti lesz. Hajnalban -14, -6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -7, 0 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás emelkedés

Holnapután, január 19., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-18, -8 °C

Maximum:
-9, -1 °C

Szél: gyenge szél, szélcsend

5-8
Napsütéses
órák száma
Észak felől tovább csökken a felhőzet, az északi megyékben többnyire derült, napos, de hideg időre számíthatunk. Délen a változóan felhős ég mellett hosszabb, rövidebb napos időszakokra van kilátás. Csapadék nem lesz. A szél napközben gyenge lesz. Hajnalban -18, -8 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -9, -1 fok között alakul.

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag

Házipatika

Szeretnék elsőként értesülni az időjárási frontokról!