Hírlevelek
Regisztráció
Betlex app

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
augusztus
27
csütörtök
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
9-12
Maximum:
+27, +32 °C
Minimum:
+14, +19 °C
UV sugárzás: közepes, erős
Szél: élénk D
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban csütörtökön délelőtt a sok napsütés mellett gyorsan melegszik a levegő. A nyugati és északi országrészben kevés fátyolfelhő szűrheti a napsütést, másutt derült időre van kilátás. Csapadék nem lesz. Délután kánikulára van kilátás. Általában változóan fátyol- és gomolyfelhős lesz az ég, csapadékra nem kell számítani. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 14, 19 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 27, 32 fok között alakul. Késő este 19, 24 fok lesz. Csütörtökön nem várható fronthatás hazánkban, de a gyors melegedésnek köszönhetően sokaknál melegfront jellegű tünetek jelentkezhetnek. Gyakori panasz lehet a fejfájás, migrén. A koncenrálási zavarok is egyre többeknél fordulhatnak elő, emiatt csökken a munkavégzőképesség. A felhőtlen égbolt miatt reggelente még hűvös időre készülhetünk, érdemes jól variálhatóan öltözködni. Továbbra is nagy a megfázásveszély. Napközben a gyors melegedés megterhelő lehet az idősek és a krónikus betegek számára, lehetőség szerint nekik a sok pihenés javasolt. Az UV-sugárzás erős lesz, nő a leégésveszély. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Ingadozó vérnyomás is okozhat rosszullétet! Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintson ide!
Holnap
augusztus
28
péntek
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
13-14
Maximum:
+29, +34 °C
Minimum:
+13, +19 °C
UV sugárzás: közepes, erős
Szél: élénk D
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban pénteken délelőtt a napos, száraz időben gyorsan melegszik a levegő. Délután szinte felhő sem lesz az égen, a napos időben igazi kánikulára van kilátás. Csapadék nem várható. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 13, 19 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 34 fok között alakul. Késő este 23, 28 fok lesz. Pénteken sem érkezik front, a melegedésre érzékenyek azonban fejfájást, migrént tapasztalhatnak. Többeknél jelentkezhetnek koncentrálási problémák, emellett ok nélküli fáradtság is. A keringési panaszok is fokozódhatnak, a szívbetegek a legveszélyeztetettebbek. Reggel a hűvösebb helyeken a kopásos eredetű ízületi bántalmak felerősödésére is számítani kell, és errefelé nagy lesz a megfázásveszély is. Az UV-sugárzás erős lesz, magas a leégés kockázata. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.
Holnapután
augusztus
29
szombat
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
11-13
Maximum:
+29, +34 °C
Minimum:
+16, +21 °C
Szél: mérsékelt DK
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
A sok napsütést kevés fátyolfelhő szűrheti. Csapadék nem lesz. A szél napközben mérsékelt délkeleti lesz. Hajnalban 16, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 34 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag