Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
március
3
kedd
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
8-11
Maximum:
+6, +11 °C
Minimum:
-1, +4 °C
UV sugárzás: gyenge
Szél: erős ÉNY
Egészséget befolyásoló hatások
Légnyomás emelkedés
Hazánkban kedden délelőtt az ország nagyobbik részén gyengén felhős, derült idő várható, keleten lesz több felhő az égen, illetve a főváros környékén növekedhet meg a gomolyfelhőzet. Északkeleten jellemzően erősen felhős, borult marad az ég, ott szórványosan előfordulhat kisebb eső, gyenge zápor. Másutt csapadék nem valószínű. Délután északkeleten eleinte felhős lesz az ég és elszórtan lehet eső, zápor, majd megszűnik a csapadék és egyre nagyobb területen csökken a felhőzet. Másutt gyengén felhős, derült, napos, száraz idő várható. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban -1, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 6, 11 fok között alakul. Késő este 0, 5 fok lesz. Kedden napközben már nem érvényesül fronthatás, azonban a szeles idő többeknél okozhat panaszokat. Erős, tartós fejfájás, alvászavarok jelentkezhetnek, illetve többen ingerlékenyek is lehetnek. Általánosan csökken a teljesítőképesség, illetve a gyerekeknél kezelhetetlenséget, agresszívebb magatartást tapasztalhatunk. A szabadban a mérté értékeknél több fokkal alacsonyabban alakul az érzett hőmérséklet, romlik a komfortérzet. Nagy lesz a balesetveszély! A légszennyezettség alacsony, csökken. A porkoncentráció közepes, csökken. A légnyomás emelkedik.

Gyermekesek figyelmébe! Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintson ide!
Holnap
március
4
szerda
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-4
Maximum:
+5, +11 °C
Minimum:
-3, +2 °C
UV sugárzás: gyenge
Szél: élénk ÉNY
Egészséget befolyásoló hatások
Eső
Hazánkban szerdán délelőtt északnyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, eleinte délkeleten lehet napos az idő, illetve délnyugaton lehet szűrt napsütés. Az északi határvidéken elszórtan lehet kisebb eső, gyenge zápor, az ország nagy részén azonban csapadék nem valószínű. Délután délen és délkeleten is megnövekszik a felhőzet, késő délutánra az ország nagy részén beborul az ég. Eleinte északon és északkeleten lehet elszórtan eső, zápor, majd a délnyugati határnál egyre többfelé alakul ki eső. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban -3, 2 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 5, 11 fok között alakul. Késő este 1, 6 fok lesz. Szerdán északnyugat felől egyre többfelé, a nap második felében már országszerte kettősfronti hatás érvényesül, de inkább csak az érzékenyebbeknél jelentkezhet fejfájás, migrén. Átmenetileg felerősödhetnek a vérnyomáspanaszok. Változó, de jellemzően alacsonyabb lesz a hő- és komfortérzet. Már csak az érzékenyebbek tapasztalhatnak ingerlékenységet, ok nélküli idegességet. A légszennyezettség a szeles, változékony időben tovább csökken és országszerte alacsony marad. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció alacsony, kissé csökken. A légnyomás gyengén süllyed.
Holnapután
március
5
csütörtök
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-4
Maximum:
+3, +8 °C
Minimum:
-2, +4 °C
Szél: erős ÉK
Egészséget befolyásoló hatások
Borongós idő
Eleinte országszerte erősen felhős, délen borult lesz az ég, majd az északi, északnyugati tájakon felszakadozik, elvékonyodik a felhőzet, délen, délkeleten azonban egész nap borult idő várható. Eleinte az ország déli, majd délkeleti felében-harmadában többfelé várható eső, havas eső. A Dunántúlon és este havazás is lehet, megmaradó hó viszont nem valószínű. Az ország északi, északnyugati felén csapadék nem várható. A szél napközben eros északkeleti lesz. Hajnalban -2, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 3, 8 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag