Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, június 24., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+14, +20 °C

Maximum:
+29, +34 °C

UV sugárzás: erős

Szél: élénk ÉNY

12-16
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt a szikrázó napsütést többnyire csak kevás fátyolfelhő zavarja, csapadék nem várható. Délután a tikkasztóan meleg időben némi fáytolfelhő szűrheti a napsütést, emellett nyugaton egyre többfelé gomolyfelhők is megjelennek az égen. Csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 14, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 34 fok között alakul. Késő este 24, 29 fok lesz. Szombaton folytatódik a kánikula, fokozódik a hőterhelés. Már az egészséges szervezetet is extrém igénybevétel éri, a szívbetegek és az idősek pedig különösen veszélyeztetettek. Többen alvászavarokkal, koncentrálási problémákkal küzdhetnek, emellett gyakori lehet az ingerlékenység is. A legmelegebb órákat ajánlott zárt, hűvös helyen tölteni, fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! Fontos a folyamatos folyadékpótlás, testtömegtől függően akár 3-4 liter vízre is szükség lehet! A légszennyezettség alacsony, növekszik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnap, június 25., vasárnap

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+17, +22 °C

Maximum:
+30, +35 °C

5-8
Napsütéses
órák száma
Változóan, több helyen erősen felhős lesz az ég. Szórványosan várhatóak záporok, zivatarok, majd délután nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 17, 22 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 35 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, június 26., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+14, +19 °C

Maximum:
+28, +33 °C

Szél: élénk ÉNY

12-15
Napsütéses
órák száma
Eleinte keleten még lehetnek felhők, de az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás. Csapadék nem várható. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 14, 19 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 28, 33 fok között alakul.

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag