Humánmeteorológia®

A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika

Ma, november 28., szombat

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-2, +3 °C

Maximum:
+2, +6 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős ÉNY

0-4
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt a Dunántúlon szakadozott lesz a felhőzet, de keleten többnyire erősen felhős, borult időre van kilátás. Ott többfelé várható eső, a magasabban fekvő tájakon javas eső, havazás is. Délután a Dunától keletre marad az erősen felhős, borult idő, a Dunántúlon azonban a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is van kilátás. Keleten többfelé várható eső, zápor, a hegyvidékeken havas eső, hózápor, de nyugat felől csökkenni kezd a csapadékhajlam. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban -2, 3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 2, 6 fok között alakul. Késő este -1, 4 fok lesz. Szombaton kettősfronti hatás érvényesül, a keleti tájakon várhatóak intenzívebb panaszok. A frontérzékenyeknél fejfájás, migrén jelentkezhet, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak. Továbbra is felerősödhetnek az ízületi bántalmak, keleten a panaszok egész nap kitarthatnak. A szélre érzékenyeknél ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet, az élénk, erős légmozgás csökkenti a hőérzetet. Nyugaton a napos időszakok hatására javul a hangulat, máshol a fényszegény, borongós idő hatására lehangoltságot tapasztalhatunk. A szabadtéri programok során változékonyságra kell készülni. A légszennyezettség közepes, alig változik. A porkoncentráció közepes, kissé csökken. A légnyomás erősen változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnap, november 29., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-2, +3 °C

Maximum:
+4, +9 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk NY

3-6
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt keleten még előfordulnak erősen felhős tájak, de ott is csökken a felhőzet. Máshol a változékony időben egyre hosszabb napos időszakok várhatóak. A keleti határnál eleinte lehet gyenge eső, majd ott is megszűnik a csapadék. Délután kezdetben mindenhol napos idő lesz jellemző, majd nyugat felől újabb felhősödés kezdődik. Csapadékra nem kell készülni. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban -2, 3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 9 fok között alakul. Késő este 1, 6 fok lesz. Vasárnap nem érvényesül fronthatás, javul a humánmeteorológiai helyzet. A szélre érzékenyek azonban többfelé alvásproblémákkal küzdhetnek, napközben pedig ingerlékenység, idegesség, ok nélküli feszültségérzet jelentkezhet náluk. Az arra hajlamosaknál vérnyomásproblémák is felléphetnek. A szabadban csökken az érzett hőmérséklet, de a napos időszakok jelentősen javítanak a közérzeten és a hangulaton. Estétől nyugaton fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség közepes, alig változik. A porkoncentráció közepes, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Holnapután, november 30., hétfő

Fronthatás:
Melegfront

Minimum:
-1, +4 °C

Maximum:
+4, +10 °C

Szél: erős NY

0-4
Napsütéses
órák száma
Országszerte erősen felhős, borult időre számíthatunk, többfelé várható eső. Délnyugaton lehet szakadozottabb a felhőzet, itt néhány órára a nap is kisüt. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban -1, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 10 fok között alakul.

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag