Humánmeteorológia®

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, március 24., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+4, +11 °C

Maximum:
+19, +25 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős É

4-12
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt az Alföld és a Duna-Tisza közének nagy részén alig zavarják majd felhők a szikrázó napsütést, másutt változóan felhős időre van kilátás. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb északkeleten alakulhat ki helyenként egy-egy futó zápor. Délután többfelé gyengén, közepesen fátyolfelhős időre számíthatunk, emellett a Dunántúlon, illetve délen gomolyfelhők is képződhetnek. Keleten kissé megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, ott elszórtan zápor is előfordulhat. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 4, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 19, 25 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Pénteken sem várható fronthatás, folytatódik az átlagosnál jóval melegebb idő. Az arra hajlamosak körében egyre többeknél léphetnek fel keringési- és vérnyomáspanaszok, egyesek továbbra is migrénre panaszkodhatnak. Az alvászavarok és a kialvatlanság miatt sokan fáradtak és kimerültek lehetnek, csökken a teljesítő- és a munkavégző képesség is. A sok napsütés ugyanakkor pozítívan hat a hangulatra és a közérzetre is, élénkebbnek, energikusabbnak érezhetjük magunkat. Érdemes kihasználni a kellemesen tavaszi időt kirándulásra, vagy sportolásra, eközben pedig D-vitamin raktárainkat is feltölthetjük. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, március 25., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+2, +8 °C

Maximum:
+13, +19 °C

Szél: mérsékelt ÉK

7-12
Napsütéses
órák száma
A Tiszántúlon több órára kisüt a nap, máshol gyakran erősen megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék kialakulása nem várható. A szél napközben mérsékelt északkeleti lesz. Hajnalban 2, 8 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 19 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, március 26., vasárnap

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+1, +7 °C

Maximum:
+8, +14 °C

Szél: élénk ÉK

1-5
Napsütéses
órák száma
Az ország nagy részén erősen felhős, borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 1, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 8, 14 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag