Humánmeteorológia®

A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika

Ma, július 1., péntek

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+16, +21 °C

Maximum:
+26, +33 °C

UV sugárzás: erős

Szél: mérsékelt ÉNY

6-13
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt nyugaton közepesen, keleten gyengén felhős lesz az ég. Északnyugaton néhol előfordulhat egy-egy futó zápor, másutt nem valószínű csapadék. Délután nyugaton és északon lesz több felhő az égen, délkeleten várható a legtöbb napsütés. Az északi területeken néhol előfordulhatnak záporok, esetleg zivatarok. A szél napközben mérsékelt északnyugati lesz. Hajnalban 16, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 26, 33 fok között alakul. Késő este 19, 24 fok lesz. Pénteken a nyugati és északi területeket egy gyenge hidegfront érinti, erősödhetnek az izom- és hasi görcsök. Többeknél jelentkezhet fejfájás, vérnyomás-ingadozás, koncentrálási probléma. A hőérzet továbbra is a mért értékek felett alakul, a bőrvédelemre ajánlott nagyobb hangsúlyt fektetni, hiszen nagy a leégésveszély. A folyadékbevitel fokozása mellett célszerű előnyben részesíteni a könnyen emészthető ételeket. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnap, július 2., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+16, +21 °C

Maximum:
+29, +34 °C

UV sugárzás: erős

Szél: mérsékelt D

10-15
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt sok napsütésre van kilátás, de a hegyvidékek területén már beindul a gomolyfelhő-képződés. Csapadék nem várható. Délután kánikula, igazi stranadidő valószínű. A napos időben a hegyvidékek területén jelenik meg több felhő, ezekből helyenként zápor, helyi zivatar is kialakulhat. A szél napközben mérsékelt déli lesz. Hajnalban 16, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 34 fok között alakul. Késő este 22, 27 fok lesz. Szombaton napközben nem érvényesül fronthatás, a tovább fokozódó hőség okozhatja panaszokat. A kánikulában az egészséges szervezet is egyre inkább kimerül, a szívbetegeket, időseket és a kisgyerekeket pedig extrém terhelés éri. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, elegendő mennyiségű víz nélkül nem ajánlott elindulni otthonról! Többen alvászavarokkal küzdhetnek, napközben pedig jellemző lehet a fáradékonyság és a koncentrálási problémák. Estétől a hidegfronti tünetek fokozódására lehet számítani. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnapután, július 3., vasárnap

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+16, +21 °C

Maximum:
+19, +27 °C

Szél: erős ÉNY

4-7
Napsütéses
órák száma
Kezdetben erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől csökken a felhőzet. Eleinte sokfelé lehet eső, zápor, zivatar, délután viszont már csak néhol számíthatunk csapadékra. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 16, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 19, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Viharos idő

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag