Hírlevelek
Regisztráció
Betlex app

Fókuszban

Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
augusztus
3
hétfő
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
6-10
Maximum:
+29, +34 °C
Minimum:
+16, +21 °C
UV sugárzás: erős
Szél: mérsékelt K
Egészséget befolyásoló hatások
Extrém UV-sugárzás
Hazánkban hétfon délelőtt nagyrészt változóan felhős időre van kilátás, sokfelé kisüt a nap. Főként a Duna-Tisza közén és a déli országrészben szórványosan futó záporokra számíthatunk. Délután változóan gomolyfelhős időre van kilátás. Nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a déli országrészben szórványosan záporokra, zivatarokra számíthatunk, de a csapadékmentes területeken már hőségre készülhetünk. A szél napközben mérsékelt keleti lesz. Hajnalban 16, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 34 fok között alakul. Késő este 22, 27 fok lesz. Hétfőn hazánkban nem várható fronthatás, de a csúcshőmérsékletek már ismét 30 fok felett alakulhatnak, emiatt melegfront jellegű tünetek jelentkezhetnek. A melegre érzékenyeknél egyre gyakoribb lesz a fejfájás, migrén. Lehetőség szerint kerüljük az extra terhelést, a megerőltető fizikai munkát. Csökken a koncentrációs képesség, a munkateljesítmény is romlik. Gyakran jellemző lehet az álmosság, fáradékonyság is. A zivatarok környezetében fülledtség várható, légszomj jelentkezhet, az asztmások állapota gyorsan romolhat. Növekszik az érzett hőmérséklet. A légszennyezettség közepes, alig változik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Akár 10 perc alatt is leéghet! Tudjon meg mindent az UV-sugárzásról! Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintson ide!
Holnap
augusztus
4
kedd
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
7-12
Maximum:
+29, +34 °C
Minimum:
+17, +22 °C
UV sugárzás: erős
Szél: mérsékelt DK
Egészséget befolyásoló hatások
Extrém UV-sugárzás
Hazánkban kedden délelőtt általában kevés felhő lesz az égen, gyors melegedésre számíthatunk. Egy-egy kisebb futó zápor előfordulhat, de a legtöbb helyen nem várható csapadék. Délután országszerte hőségre van kilátás. Kezdetben erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, majd késő délután szórványosan záporokra, zivatarokra lehet számítani. A középső és keleti országrészben van nagyobb esélye a zivataroknak, melyeket felhőszakadás és jégeső is kísérhet. A szél napközben mérsékelt délkeleti lesz. Hajnalban 17, 22 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 34 fok között alakul. Késő este 22, 27 fok lesz. Kedden továbbra sem kell fronthatásra számítanunk, ezzel szemben a fokozódó hőség miatt egyre többeknél jelentkeznek majd melegfront jellegű tünetek. Célszerű kerülni az extra terhelést, a megerőltető fizikai munkát, érdemes a fontos teendők intézését reggel vagy este elvégezni. Sokaknál fejfájás, migrén jelentkezhet. Csökken a munkavégző-képesség, gyakrabban lépnek fel koncentrálási problémák. A zivatarok környezetében fülledtségre lehet számítani, légszomj jelentkezhet, az asztmások állapota gyorsan romolhat. Növekszik az érzett hőmérséklet. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.
Holnapután
augusztus
5
szerda
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
10-12
Maximum:
+30, +35 °C
Minimum:
+16, +21 °C
Szél: mérsékelt É
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Éjszaka a keleti országrészben még előfordulhatnak futó záporok, de a legtöbb helyen gyengén felhős időre van kilátás. A nyugati országrészben derült idő várható. Napközben már nem kell csapadékra készülni. A szél napközben mérsékelt északi lesz. Hajnalban 16, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 35 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag