Hírlevelek
Regisztráció
Allergiateszt
Humánmeteorológia

Humánmeteorológia ®
A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika
Ma
július
30
szerda
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
2-10
Maximum:
+26, +33 °C
Minimum:
+16, +19 °C
UV sugárzás: közepes, erős
Szél: mérsékelt DK
Egészséget befolyásoló hatások
Magas pollenkoncentráció
Hazánkban szerdán délelőtt dél, délnyugat felől átmenetileg felszakadozik, vékonyodik a felhőzet, eleinte délnyugaton, majd délkeleten és északabbra is több-kevesebb napsütés várható. Késő délelőtt délnyugat felől ismét vastagodni kezd a felhőzet. Kezdetben a fővárostól északra, majd északkeleten várható elszórtan zápor, esetleg egy-egy zivatar. Másutt számottevő csapadék nem valószínű. Délután délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, késő délután az ország nagy részén már erősen felhős, borult lesz az ég. Északkeleten a több órás napsütés mellett a megnövekvő gomolyfelhőzetből elszórtan lehet zápor, zivatar, helyenként felhőszakadással, jégesővel. Másutt csak néhol lehet kisebb csapadék. A szél napközben mérsékelt délkeleti lesz. Hajnalban 16, 19 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 26, 33 fok között alakul. Késő este 20, 25 fok lesz. Szerdán a nap első felében még nem érvényesül fronthatás, majd a kora délutáni óráktól délnyugat felől egyre erősödő kettősfronti hatásra számíthatunk. A tartósan fülledt, meleg idő viszont egész nap megterheli a szervezetet, a szívbetegek és idősebbek számára folytatódik a veszélyes időszak. Ők továbbra is számíthatnak légszomjra, rosszullétre, a késő délutáni óráktól erősödnek a vérnyomáspanaszok is. Emellett főként este már sokaknál jelentkezhet fejfájás, migrén. A tartós kialvatlanság miatt fáradékonyabbak, figyelmetlenek leszünk a munkahelyen és vezetés közben is. Az UV-sugárzás csak a naposabb időszakokban, rövidebb ideig lehet erős, és a pollenkoncentráció is mérsékelt marad. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A porkoncentráció alacsony, kissé csökken. A légnyomás alig változik.
Fronttal jön a fejfájása? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó pollen adatokat? Kattintson ide!Tudni szeretné a mai napra vonatkozó front információkat? Kattintsin ide!
Holnap
július
31
csütörtök
Fronthatás:
Kettős front
Napsütéses
órák száma
0-8
Maximum:
+26, +33 °C
Minimum:
+16, +22 °C
Szél: élénk É
Az ország nagy részén erősen felhős, borult lesz az ég, legfeljebb északkeleten és a keleti határnál lehet több órás napsütés. Sokfelé várható ismétlődő jelleggel eső, zápor, zivatar, többfelé számíthatunk jelentős mennyiségű csapadékra, illetve helyenként felhőszakadással, jégesővel, szélrohammal kísért heves zivatarok is lehetnek. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban 16, 22 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 26, 33 fok között alakul.
Holnapután
augusztus
1
péntek
Fronthatás:
Nincs front
Napsütéses
órák száma
4-12
Maximum:
+27, +34 °C
Minimum:
+16, +21 °C
Szél: élénk ÉK
Északkeleten kevesebb, másutt több felhő lesz az égen, majd napközben kelet felől felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. A megnövekvő gomolyfelhőzetből viszont eleinte a középhegységekben és a déli határnál, késő délutántól többfelé várható zápor, zivatar. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 16, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 27, 34 fok között alakul.

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag