Humánmeteorológia®

A humánmeteorológiai
információk szolgáltatója: Meteo Klinika

Ma, október 24., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+5, +10 °C

Maximum:
+14, +19 °C

UV sugárzás: gyenge

0-7
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég felettünk, napos időre leginkább a nyugaton élők számíthatnak. Ott főleg fátyolfelhők szűrik majd a napsütést. Csapadék nem lesz. Délután folytatódik az általában erősen felhős, borult idő, nyugaton továbbra is a vékonyabb fátyolfelhőzet és sok napsütés lesz jellemző. Csapadék nem várható. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 5, 10 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 14, 19 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Hétfőn nem várható fronthatás, javul a humánmeteorológiai helyzet. A nyirkos tájakon azonban fokozódhatnak a kopásos eredetű ízületi bántalmak, a tünetek helyenként napközben is csak kevéssé enyhülnek. Az ország nyugati részén viszonylag nagy lesz a hőingás, érdemes réteges öltözetet választani, fokozódik a megfázásveszély! Viszont ott a napos idő következtében kellemes hőérzet lehet számolni, ajánlott feltölteni a D-vitamnin raktárakat. Máshol az egész nap borult ég miatt alacsony hőérzet lesz jellemző. A nyugati és déli megyékben élőknél a szélre érzékenyeknél fokozódhatnak a fejfájásos panaszok. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Holnap, október 25., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+9, +14 °C

Maximum:
+13, +22 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős D

0-4
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt a déli országrészben hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk, északon azonban több helyen erősen felhős, borult marad az ég, néhol tartósan ködös területek előfordulhatnak. Északon helyenként gyenge esőre, szitálásra is lehet számítani. Délután általában erősen felhős, borult lesz az ég. Északkeleten helyenként kisebb eső, gyenge szitálás előfordulhat. A szél napközben eros déli lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 22 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden frontmentes napra számíthatunk, azonban a változékony időben tovább erősödhetnek a különböző eredetű fejfájásos panaszok, többeknél jelentkezhet vérnyomás-ingadozás, koncentrálási nehézség. Sokan egész nap fáradtnak, álmosnak érezhetik magukat, romlik a munkateljesítmény. Északkeleten egész nap alacsony hőérzetre lehet számítani, tartósnak bizonyulhatnak a kopásos eredetű ízületi panaszok. Délnyugaton ezzel szemben csak a szél ronthatja kissé a komfortérzetet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Holnapután, október 26., szerda

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+8, +13 °C

Maximum:
+10, +15 °C

Szél: erős É

1-7
Napsütéses
órák száma
Kezdetben erősen felhős, borult lesz az ég, több helyen várható eső, zápor, helyenként akár kiadós csapadék is hullhat. Később észak felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 15 fok között alakul.

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag

Házipatika

Szeretne további cikkeket olvasni az egészségről?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatóak a böngésző beállításainál.