Humánmeteorológia®

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, február 27., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-2, +4 °C

Maximum:
+8, +13 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk DK

0-6
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütésre szinte mindenütt készülhetünk. Csapadék nem várható. Délután délnyugat felől többfelé megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, hosszabb napos időszakokra főleg északkeleten lehet számítani. Csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk délkeleti lesz. Hajnalban -2, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 8, 13 fok között alakul. Késő este 5, 11 fok lesz. Hétfőn nem várható fronthatás, de a változékony idő többféle panaszt is okozhat. A hűvös reggelen a hidegre fokozottan érzékenyek körében átmenetileg felerősödhetnek a kopásos ízületi bántalmak, de a panaszok napközben várhatóan enyhülnek. Az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a legintenzívebb tünetek délelőtt léphetnek fel. Nyugaton a szeles időben jelentősen romlik a hőérzet, egyesek fejfájást is tapasztalhatnak. A melegedésre fokozottan érzékenyek körében többeknél továbbra is jelentkezhet migrén, sokan pedig álmatagnak érezhetik magukat. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás erősen süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Holnap, február 28., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+2, +7 °C

Maximum:
+11, +17 °C

Szél: erős D

4-7
Napsütéses
órák száma
Változóan felhős, napos időben lesz részünk, számottevő csapadékra napközben nem várható. Este északnyugat felől erősen növekedni, vastagodni kezd a felhőzet, a Kisalföldön eső, zápor is kialakulhat. A szél napközben eros déli lesz. Hajnalban 2, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 11, 17 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

Holnapután, március 1., szerda

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+1, +7 °C

Maximum:
+6, +11 °C

Szél: élénk NY

0-5
Napsütéses
órák száma
Északnyugat felől többször megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, sokfelé számíthatunk esőre, záporra, helyenként kiadós mennyiségű csapadék is hullhat. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 1, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 6, 11 fok között alakul.

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag