Pénzt kapnak a védőnők

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Novembertől 33 ezer forintos kiegészítő pótlékot kapnak a védőnők. Lázár János szerint az állami egészségügyi rendszerben lenne a védőnői hálózat helye.

A pótlékkal párhuzamosan megkezdik a nemzeti védőnői hálózat előkészítését, mert azt szeretnék, hogy a védőnői szolgálat egységes feltételekkel működjön 2018-tól. Lázár János elmondta, az ötezerből mintegy ezer védőnő fordult a kormány tagjaihoz bére rendezése érdekében; a pótlékot 2018-ban is megkapják majd a védőnők.

Szülés esetén szinte már elvárt a hálapénz, melyet kérdés nélkül fizetnek is az anyukák abban reménykedve, hogy a nagy pillanatkor minden a lehető legjobban zajlik majd. De mennyibe is kerül jelenleg egy "ingyenes" szülés? Cikkünkben a válasz!

Az egészségügyi rendszerben lenne a helye

Lázár szerint az állami egészségügyi rendszerben lenne a védőnői hálózat helye, és érdemes lenne országos hálózattá szervezni. A védőnői szolgálatnak a háziorvosi ellátórendszerrel szorosabb együttműködésben az egészségügyi rendszer egyik pilléreként kellene működnie. Jelenleg az önkormányzatok felügyelete alatt vannak a védőnők. Hozzátette: döntés még nincs, még a védőnőkkel és az önkormányzatokkal sem egyeztettek.

A védőnői gondozásnak a terhesség alatt is fontos szerepe van
A védőnői gondozásnak aterhességalatt is fontos szerepe van

A miniszter megerősítette, hogy a mentőszolgálat dolgozóinak bére 2018-tól az új életpálya keretében 10 százalékkal emelkedik. Hozzátette: míg 2010-ben 22,5 milliárd forintot fordítottak, jövőre 39,7 milliárd forintot fordítanak a mentősökre. Beszámolt arról is, hogy a 2018-as költségvetést május 24-én tárgyalja újból a kormány, a törvényjavaslatot június 15-ig fogadhatja el az Országgyűlés. 


A gödi Topház Speciális Otthonról azt mondta, a kormánynak a szülőket kell segítenie. Egy szülőt nem érdekel az államtitkár véleménye, és a "sorosgyörgyözés" sem, az érdekli, hogy a gyereke milyen körülmények között van - fogalmazott.

Gyere és fuss az életmódváltókkal!
Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol
Aktuális
Munkahelyi stressz tesztStressz

Munkahelyi stressz tesztFeszült? Úgy érzi, túl stresszes az élete?

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isCukorbetegség

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isAz utóbbi 12 évben megduplázódott a cukorbetegek száma Magyarországon

	Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?Édesítőszerek

Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?A tudatosan táplálkozók számára is jó választás

Ez történik, ha átvilágítanakArctisztítás

Ez történik, ha átvilágítanakMelyik képalkotó eljárás miben segít?

BokarándulásSérülések

BokarándulásEzért kell komolyan venni!

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső