Pénzt kapnak a védőnők

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Novembertől 33 ezer forintos kiegészítő pótlékot kapnak a védőnők. Lázár János szerint az állami egészségügyi rendszerben lenne a védőnői hálózat helye.

A pótlékkal párhuzamosan megkezdik a nemzeti védőnői hálózat előkészítését, mert azt szeretnék, hogy a védőnői szolgálat egységes feltételekkel működjön 2018-tól. Lázár János elmondta, az ötezerből mintegy ezer védőnő fordult a kormány tagjaihoz bére rendezése érdekében; a pótlékot 2018-ban is megkapják majd a védőnők.

Szülés esetén szinte már elvárt a hálapénz, melyet kérdés nélkül fizetnek is az anyukák abban reménykedve, hogy a nagy pillanatkor minden a lehető legjobban zajlik majd. De mennyibe is kerül jelenleg egy "ingyenes" szülés? Cikkünkben a válasz!

Az egészségügyi rendszerben lenne a helye

Lázár szerint az állami egészségügyi rendszerben lenne a védőnői hálózat helye, és érdemes lenne országos hálózattá szervezni. A védőnői szolgálatnak a háziorvosi ellátórendszerrel szorosabb együttműködésben az egészségügyi rendszer egyik pilléreként kellene működnie. Jelenleg az önkormányzatok felügyelete alatt vannak a védőnők. Hozzátette: döntés még nincs, még a védőnőkkel és az önkormányzatokkal sem egyeztettek.

A védőnői gondozásnak a terhesség alatt is fontos szerepe van
A védőnői gondozásnak aterhességalatt is fontos szerepe van

A miniszter megerősítette, hogy a mentőszolgálat dolgozóinak bére 2018-tól az új életpálya keretében 10 százalékkal emelkedik. Hozzátette: míg 2010-ben 22,5 milliárd forintot fordítottak, jövőre 39,7 milliárd forintot fordítanak a mentősökre. Beszámolt arról is, hogy a 2018-as költségvetést május 24-én tárgyalja újból a kormány, a törvényjavaslatot június 15-ig fogadhatja el az Országgyűlés. 


A gödi Topház Speciális Otthonról azt mondta, a kormánynak a szülőket kell segítenie. Egy szülőt nem érdekel az államtitkár véleménye, és a "sorosgyörgyözés" sem, az érdekli, hogy a gyereke milyen körülmények között van - fogalmazott.

Év magánrendelője 2017

Keressük az Év magánrendelőjét!

Ossza megmásokkal is személyes tapasztalait!

Szavazatával wellness hétvégét nyerhet!

Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol
Aktuális
Utazás és sport inkontinenciával?Utazás

Utazás és sport inkontinenciával?Döntsük le a tabut és beszéljünk a megoldási lehetőségekről!

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreKegel-gyakorlat

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreHétköznapi tevékenység közben is végezhető

Zöldséges sült csirkeRecept

Zöldséges sült csirkeRostdús fogás az egész családnak

Fényvédelem: milyen krémet keressünk?Fényvédelem

Fényvédelem: milyen krémet keressünk?Elmondjuk miért fontos és milyen krémeket érdemes választani

Ez történik, ha átvilágítanakArctisztítás

Ez történik, ha átvilágítanakMelyik képalkotó eljárás miben segít?

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső