Nem kapnak több listát a betegek

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Beszüntették a SOTE klinikáján állítólag tíz éve működő gyakorlatot, mely szerint a betegek egy listát kapnak arról, hogy milyen alapvető higiénés és egészségügyi eszközöket kell magukkal vinniük.

A napokban mutatta be az Index a listát, melyet egyik olvasója kapott kézhez a SOTE I. számú női klinikáján. Ezen az állt, hogy mit kell vinni az intenzívre a befekvőknek: például vizet, bugyit, evőeszközt, saját gyógyszert, WC-papírt, illetve műtétre menet 2 db fáslit (10 cm-est) is, amelyet a műtőssegédnek kell átadnia a beavatkozás után.

Nincs áprilisra ügyeleti beosztás a fővárosi Szent János Kórház sebészeti osztályán, miután az utóbbi három hónapban négy rezidens is felmondott. Bár más kórházak rezidensei felajánlották a segítségüket, az intézmény házon belül kezelné a problémát. Bővebben erről az alábbi cikkünkben írtunk!

A klinika egy válaszközleményben úgy reagált, hogy betegei rendelkezésére áll minden kezeléshez és ellátáshoz szükséges feltétel, és egyetlen műtét sem marad el személyi vagy tárgyi feltétel hiánya miatt. Elmondásuk szerint a lista elsősorban azért készült, mert a páciensek többsége szívesebben használ saját törölközőt és evőeszközt, ha azonban nem visznek magukkal, a klinika minden esetben biztosítani tudja. Elmondásuk szerint fáslikból sem szenvednek hiányt, ezt a listát pedig lassan tíz éve minden beteg megkapja.

Ötmilliárdos pályázatot hirdettek

A hír kapcsán Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az Inforádiónak úgy nyilatkozott:  nincs lehetősége minden intézmény belső működési rendjét szabályozni, ám maga sem értett egyet az eljárással, ezért intézkedtek a megszüntetéséről. Bejelentette továbbá, hogy ötmilliárd forintos kerettel meghirdetett pályázattal vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek a járóbeteg-szakellátó intézmények.

A klinika cáfolta az eszközhiány hírét
A klinika cáfolta az eszközhiány hírét

"Szeretnénk elérni azt, hogy a betegek minél kevesebb időt töltsenek a drágább kórházi ellátás keretén belül, és minél többen kapják meg a lakóhelyükhöz legközelebbi ellátást" - mondta az államtitkár. A járóbeteg-szakrendelők egyebek mellett műszerfejlesztésre, a betegek kényelmét javító beruházásokra és épületrekonstrukcióra is pályázhatnak. Az ötmilliárd forintos keretből 16 és 100 közötti pályázatot tudnak támogatni. Első körben május 26-ig várják a pályázatokat.


Év magánrendelője 2017

Keressük az Év magánrendelőjét!

Ossza megmásokkal is személyes tapasztalait!

Szavazatával wellness hétvégét nyerhet!

Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol
Aktuális
Utazás és sport inkontinenciával?Utazás

Utazás és sport inkontinenciával?Döntsük le a tabut és beszéljünk a megoldási lehetőségekről!

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreKegel-gyakorlat

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreHétköznapi tevékenység közben is végezhető

Zöldséges sült csirkeRecept

Zöldséges sült csirkeRostdús fogás az egész családnak

Fényvédelem: milyen krémet keressünk?Fényvédelem

Fényvédelem: milyen krémet keressünk?Elmondjuk miért fontos és milyen krémeket érdemes választani

Ez történik, ha átvilágítanakArctisztítás

Ez történik, ha átvilágítanakMelyik képalkotó eljárás miben segít?

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső