Nem kapnak több listát a betegek

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Beszüntették a SOTE klinikáján állítólag tíz éve működő gyakorlatot, mely szerint a betegek egy listát kapnak arról, hogy milyen alapvető higiénés és egészségügyi eszközöket kell magukkal vinniük.

A napokban mutatta be az Index a listát, melyet egyik olvasója kapott kézhez a SOTE I. számú női klinikáján. Ezen az állt, hogy mit kell vinni az intenzívre a befekvőknek: például vizet, bugyit, evőeszközt, saját gyógyszert, WC-papírt, illetve műtétre menet 2 db fáslit (10 cm-est) is, amelyet a műtőssegédnek kell átadnia a beavatkozás után.

Nincs áprilisra ügyeleti beosztás a fővárosi Szent János Kórház sebészeti osztályán, miután az utóbbi három hónapban négy rezidens is felmondott. Bár más kórházak rezidensei felajánlották a segítségüket, az intézmény házon belül kezelné a problémát. Bővebben erről az alábbi cikkünkben írtunk!

A klinika egy válaszközleményben úgy reagált, hogy betegei rendelkezésére áll minden kezeléshez és ellátáshoz szükséges feltétel, és egyetlen műtét sem marad el személyi vagy tárgyi feltétel hiánya miatt. Elmondásuk szerint a lista elsősorban azért készült, mert a páciensek többsége szívesebben használ saját törölközőt és evőeszközt, ha azonban nem visznek magukkal, a klinika minden esetben biztosítani tudja. Elmondásuk szerint fáslikból sem szenvednek hiányt, ezt a listát pedig lassan tíz éve minden beteg megkapja.

Ötmilliárdos pályázatot hirdettek

A hír kapcsán Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az Inforádiónak úgy nyilatkozott:  nincs lehetősége minden intézmény belső működési rendjét szabályozni, ám maga sem értett egyet az eljárással, ezért intézkedtek a megszüntetéséről. Bejelentette továbbá, hogy ötmilliárd forintos kerettel meghirdetett pályázattal vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek a járóbeteg-szakellátó intézmények.

A klinika cáfolta az eszközhiány hírét
A klinika cáfolta az eszközhiány hírét

"Szeretnénk elérni azt, hogy a betegek minél kevesebb időt töltsenek a drágább kórházi ellátás keretén belül, és minél többen kapják meg a lakóhelyükhöz legközelebbi ellátást" - mondta az államtitkár. A járóbeteg-szakrendelők egyebek mellett műszerfejlesztésre, a betegek kényelmét javító beruházásokra és épületrekonstrukcióra is pályázhatnak. Az ötmilliárd forintos keretből 16 és 100 közötti pályázatot tudnak támogatni. Első körben május 26-ig várják a pályázatokat.


Gyere és fuss az életmódváltókkal!
Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol
Aktuális
Munkahelyi stressz tesztStressz

Munkahelyi stressz tesztFeszült? Úgy érzi, túl stresszes az élete?

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isCukorbetegség

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isAz utóbbi 12 évben megduplázódott a cukorbetegek száma Magyarországon

	Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?Édesítőszerek

Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?A tudatosan táplálkozók számára is jó választás

Ez történik, ha átvilágítanakArctisztítás

Ez történik, ha átvilágítanakMelyik képalkotó eljárás miben segít?

BokarándulásSérülések

BokarándulásEzért kell komolyan venni!

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső