Megmondták, miért feküdt a holttest a padlón

Kövessen minket!

Órákig feküdt egy halott ember az egyik fővárosi kórház pszichiátriai osztályának folyosóján egy lepedővel letakarva. A kórház szerint a dolgozók szakszerűen jártak el.

Valószínűleg szívinfarktust kapott, majd összeesett egy férfi július 12-én délután a Szent János kórház pszichiátriai osztályának folyosóján. A Bors információi szerint azonnal ott termettek az ápolók, és megkezdték az újraélesztését a hagyományos módszerrel, illetve egy defibrillátorral is, de már nem tudtak segíteni rajta. A lap szerint ezután nagyjából két órán át a földön fekve hagyták a férfit, csupán egy fehér lepedőt terítettek le rá, azt kerülgették az arra járók.

Ma Magyarországon évente mintegy 25.000 ember esik a hirtelen szívhalál áldozatául. Az esetek 90 százalékában felkészületlenségünk és félelmünk miatt meg sem próbálunk segíteni, pedig rengeteg életet mi magunk is megmenthetnénk. Az újraélesztésről bővebben az alábbi cikkünkben olvashat!

Paravánnal eltakarták

A Népszava.hu felkereste az említett kórházat is, amely közleményében úgy reagált: a kegyeletsértő felvétel készítője illetéktelenül fényképezte a kórházban a beteg életéért folytatott küzdelmet, és az azt követő perceket. Az intézmény szerint a folyosón meghalt beteget - a Bors olvasójának állításával ellentétben - a sikertelen újraélesztés után néhány perccel paravánnal eltakarták, így teljesen el volt szeparálva az arra járóktól. A félrevezető kommentár pedig kifejezetten sértő az intézmény minden, a beteg életéért küzdő munkatársával szemben - hangsúlyozták.

A kórház szerint a dolgozók szabályosan jártak el (fotónk illusztráció)
A kórház szerint a dolgozók szabályosan jártak el (fotónk illusztráció)

Weltner János sebész főorvos szerint az a szabály, hogy a halál beállta után a halottat két órán át nem szabad holttestként kezelni, és úgy kell elhelyezni, hogy az esetleges életjeleket felfedezzék, de mindez mégse botránkoztasson meg senkit.


Életmódváltók

Nézze meg Ön is: Aranyértippek a szakorvostól

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaDaganatos betegségek

A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaJó néhány testi tünetnek nem tanúsítunk túl nagy jelentőséget

Az alvással így manipulálhatnak minketAlvás

Az alvással így manipulálhatnak minketMi történik velünk, ha nem alszunk?

A szemszárazság enyhítéseSzemszárazság

A szemszárazság enyhítéseMilyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre?

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreKegel-gyakorlat

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreLássuk, hogyan végezhetik el a férfiak a hasznos tréninget!

Ételek nátha és megfázás ellenNátha

Ételek nátha és megfázás ellenAz ősz és a tél hagyományosan a megfázás és nátha időszaka is

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső