Még több szülésznő hagyta el az országot

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Úgy tűnik, a béremelések ígérete sem lassította le az orvosok kivándorlását: az év első felében több ápoló és szülésznő hagyta el az országot, mint korábban.

Nem lassította az orvosok külföldre vándorlásának ütemét még a nemrég ígért béremelés sem, sőt: az év első felében még az addiginál is több ápoló és szülésznő hagyta el az országot - írja a Blikk cikkére hivatkozva az Index. Az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (ENKK) legfrissebb adatai szerint a 40 év alatti ápolók és orvosok között a legnagyobb az elvándorlók aránya, ők az itthoni bérük hatszorosát is megkapják külföldön. A legnépszerűbb célállomások az egészségügyi szakemberek körében az Egyesült Királyság, Németország, Svédország, Ausztria és Írország.
A kormány júniusban tett ígéretet az egészségügyben dolgozók béremelésére. 2016. szeptember 1-jétől a teljes munkaidőben foglalkoztatott szakorvosok és kórházi szakgyógyszerészek bruttó 107 ezer forint alapbéremelést kapnak, majd 2017. november 1-jétől a szakvizsgával nem rendelkező orvosok (rezidensek) és kórházi gyógyszerészek bruttó 50 ezer forintos béremelésre, a szakorvosok és kórházi szakgyógyszerészek pedig bruttó 100 ezer forintos alapbér-emelésre számíthatnak.

A magyar egészségügy katasztrofális állapotán már apró toldozgatásokkal, átszervezésekkel nem lehet javítani. Ennek beismerését jelentheti, hogy a kormány béremelési programot hirdetett meg az ágazatban, melynek részleteiről az alábbi cikkünkben olvashatnak!


Nem lassította az orvosok külföldre vándorlásának ütemét az ígért béremelés

Nem lassította az orvosok külföldre vándorlásának ütemét az ígért béremelés

A tárgyalásokon résztvevő felek megegyeztek abban is, hogy a teljes munkaidőben foglalkoztatott egészségügyi szakdolgozók számára 2016. szeptember 1-jétől új egészségügyi szakdolgozói bértábla lép életbe, amely átlagosan bruttó 26,5 százalékos növekedést tartalmaz, ezt követően pedig évről évre fokozatosan nő a bérük. A program két év alatt 100 milliárd forintba kerül.
Forrás: Index
Gyere és fuss az életmódváltókkal!
Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol
Aktuális
Munkahelyi stressz tesztStressz

Munkahelyi stressz tesztFeszült? Úgy érzi, túl stresszes az élete?

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isCukorbetegség

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isAz utóbbi 12 évben megduplázódott a cukorbetegek száma Magyarországon

	Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?Édesítőszerek

Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?A tudatosan táplálkozók számára is jó választás

Ez történik, ha átvilágítanakArctisztítás

Ez történik, ha átvilágítanakMelyik képalkotó eljárás miben segít?

BokarándulásSérülések

BokarándulásEzért kell komolyan venni!

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső