Még több szülésznő hagyta el az országot

Úgy tűnik, a béremelések ígérete sem lassította le az orvosok kivándorlását: az év első felében több ápoló és szülésznő hagyta el az országot, mint korábban.

Nem lassította az orvosok külföldre vándorlásának ütemét még a nemrég ígért béremelés sem, sőt: az év első felében még az addiginál is több ápoló és szülésznő hagyta el az országot - írja a Blikk cikkére hivatkozva az Index. Az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (ENKK) legfrissebb adatai szerint a 40 év alatti ápolók és orvosok között a legnagyobb az elvándorlók aránya, ők az itthoni bérük hatszorosát is megkapják külföldön. A legnépszerűbb célállomások az egészségügyi szakemberek körében az Egyesült Királyság, Németország, Svédország, Ausztria és Írország.
A kormány júniusban tett ígéretet az egészségügyben dolgozók béremelésére. 2016. szeptember 1-jétől a teljes munkaidőben foglalkoztatott szakorvosok és kórházi szakgyógyszerészek bruttó 107 ezer forint alapbéremelést kapnak, majd 2017. november 1-jétől a szakvizsgával nem rendelkező orvosok (rezidensek) és kórházi gyógyszerészek bruttó 50 ezer forintos béremelésre, a szakorvosok és kórházi szakgyógyszerészek pedig bruttó 100 ezer forintos alapbér-emelésre számíthatnak.

A magyar egészségügy katasztrofális állapotán már apró toldozgatásokkal, átszervezésekkel nem lehet javítani. Ennek beismerését jelentheti, hogy a kormány béremelési programot hirdetett meg az ágazatban, melynek részleteiről az alábbi cikkünkben olvashatnak!


Nem lassította az orvosok külföldre vándorlásának ütemét az ígért béremelés

Nem lassította az orvosok külföldre vándorlásának ütemét az ígért béremelés

A tárgyalásokon résztvevő felek megegyeztek abban is, hogy a teljes munkaidőben foglalkoztatott egészségügyi szakdolgozók számára 2016. szeptember 1-jétől új egészségügyi szakdolgozói bértábla lép életbe, amely átlagosan bruttó 26,5 százalékos növekedést tartalmaz, ezt követően pedig évről évre fokozatosan nő a bérük. A program két év alatt 100 milliárd forintba kerül.
Forrás: Index
Életmódváltók

Nézze meg Ön is: Aranyértippek a szakorvostól

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaDaganatos betegségek

A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaJó néhány testi tünetnek nem tanúsítunk túl nagy jelentőséget

Az alvással így manipulálhatnak minketAlvás

Az alvással így manipulálhatnak minketMi történik velünk, ha nem alszunk?

A szemszárazság enyhítéseSzemszárazság

A szemszárazság enyhítéseMilyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre?

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreKegel-gyakorlat

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreLássuk, hogyan végezhetik el a férfiak a hasznos tréninget!

Ételek nátha és megfázás ellenNátha

Ételek nátha és megfázás ellenAz ősz és a tél hagyományosan a megfázás és nátha időszaka is

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső