Jönnek az emelt bérek

90 ezer egészségügyi dolgozó hamarosan megkapja a megemelt bérét - jelentette be tegnap Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár.

Érkezik az egészségügyi dolgozók magasabb bére

Mint ismeretes, többlépcsős intézkedés részeként tavaly novemberben már 26,5 százalékkal nőtt a szakdolgozók bére, amely idén 12 százalékkal lesz magasabb. Az orvosoké tavaly 107 ezer forinttal nőtt, idén pedig bruttó 100 ezer forinttal. Az orvosok bértömegének 40 százaléka pótlékokból áll, így az ügyeleti pótlék és a túlmunka díja is emelkedik - tájékoztat a Vg.hu.

Nem elég a béremelés az orvosoknak? orvosvándorlás orvoselvándorlás egészségügyi béremelés béremelés egészségügyi dolgozók Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete védőnő
Nem elég a béremelés az orvosoknak?

Mennyit fognak keresni így az orvosok?

Decemberben kapják meg az első megemelt bérüket az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) dolgozói is. Az intézkedés a mentős gépkocsivezetőket, a mentőápolókat, a mentőtiszteket is érinti.

Az államtitkár példaként említette, hogy egy fiatal szakorvos bruttó alapbére 451 820 forint, egy húsz éve a pályán lévő szakorvosé 510 ezer, a nyugdíj előtt álló orvosoké pedig 538 ezer forint. A szakdolgozók bére 132 ezer forintról indul, egy 15 éves munkaviszonnyal rendelkező gyógytornász bruttó 253 ezer forintot kap decembertől.

Ekkora béremelés nem elég

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete szerint azonban ez a béremelés megkésett lépés. Az emelés ugyan jelentős, de a külföldön dolgozó orvosokat nem csábítja haza - tájékoztat az RTL Klub Híradója:

A csatorna riportjából kiderül, hogy mostanra olyan brutális munkaerőhiány alakult ki az egészségügyben, amelyen ekkora emelés már nem segít. További probléma, hogy a védőnők továbbra sem kapnak emelést, mivel nem az egészségügyi bértábla alapján kapnak fizetést.

Életmódváltók

Nézze meg Ön is: Aranyértippek a szakorvostól

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaDaganatos betegségek

A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaJó néhány testi tünetnek nem tanúsítunk túl nagy jelentőséget

Az alvással így manipulálhatnak minketAlvás

Az alvással így manipulálhatnak minketMi történik velünk, ha nem alszunk?

A szemszárazság enyhítéseSzemszárazság

A szemszárazság enyhítéseMilyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre?

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreKegel-gyakorlat

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreLássuk, hogyan végezhetik el a férfiak a hasznos tréninget!

Ételek nátha és megfázás ellenNátha

Ételek nátha és megfázás ellenAz ősz és a tél hagyományosan a megfázás és nátha időszaka is

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső