Fizették a tb-t, mégis kiestek az ellátásból

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Megerősítette a januárban alakult Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK), hogy egy adminisztrációs hiba miatt dolgozóik egy részének hosszabb-rövidebb ideig nem volt érvényes társadalombiztosítása.

Adminisztrációs hibára hivatkozva ismerte el a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK), hogy dolgozóik egy részének hosszabb-rövidebb ideig nem volt érvényes társadalombiztosítása. Pontosabban volt, csak ezt az orvosaik számítógépe nem látta, ezért hibát jelzett. Cáfolták ugyanakkor, hogy akár csak egyetlen hónapig is ne fizettek volna járulékot a dolgozóik után, és hogy biztosítási jogviszonyuk megszakadt volna - írja az MNO.

Magunknak kell fizetnünk a kezelésünket abban az esetben, ha jet-skizés vagy sárkányrepülés közben sérültünk meg, illetve az alkohol- vagy kábítószerhasználat miatti detoxikálást sem állja a TB. Az alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a gyógykezeléseket és vizsgálatokat, amelyeket nem finanszíroz az egészségkassza akkor sem, ha a járulékot becsületesen fizetjük.

Több mint száz dolgozót érintett az adminisztrációs hiba

A portál szerint a központ több alkalmazottja is jelezte a közelmúltban, hogy különféle orvosi ellátásuk során a biztosítási jogviszonyuk kapcsán hibát jeleztek nekik. Az adminisztrációs hiba a központ 751 munkatársa közül 117-et érintett. Nagy Gábor főigazgató a dolgozói jelzések alapján azonnali vizsgálatot rendelt el, amelyben megállapították, hogy a járulékok kifizetésére szolgáló fedezet minden esetben megfelelően el volt különítve, és be is lett fizetve.

Az orvosi ellátáskor több dolgozónál is hibát jelzett a jogviszony kapcsán
Orvosi ellátáskor több dolgozónál is hibát jeleztek

Mint kiderült, az NSZKK megalakulásakor vétett adminisztrációs hiba okozta a zavart. Kijavítására az NSZKK soron kívül intézkedett azzal, hogy megkereste az NSZKK dolgozóinak illetményszámfejtését, továbbá a járulékok és adók levonását végző Magyar Államkincstárt a kollégák biztosítotti bejelentései felülvizsgálatával kapcsolatban, valamint haladéktalanul megkezdték az elveszett adatok pótlását.


Keressük az Év magánrendelőjét!

Ossza megmásokkal is személyes
tapasztalait!

Szavazatával wellness hétvégét nyerhet!

Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol
Aktuális
Csicseriborsó-levesCsicseriborsó

Csicseriborsó-levesKülönleges finomság, melyet az egész család szívesen fogyaszt

Aranyér és a sportSport

Aranyér és a sportMozogjon a keringéséért!

Van megoldás?Striák

Van megoldás? Mik azok a striák, és mit lehet tenni ellenük?

Természetes bőrápolókBőrápolás

Természetes bőrápolókA 8 legnépszerűbb szépítő növény

A zsíros korpaKorpásodás

A zsíros korpaEgy alattomos fertőzés eredménye

TSH-szintPajzsmirigy

TSH-szintMekkora az ideális érték?

A fogamzásgátló elhagyásának következményeiFogamzásgátló

A fogamzásgátló elhagyásának következményeiOlykor felborul a ciklus és rendszertelenül jelentkezik a vérzés

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső