Gyógyszerkereső

SILDEREC 50 mg filmtabletta

SILDEREC 50 mg filmtabletta

Hatóanyag:
sildenafil

ATC:
Sildenafil

Vényköteles

- Normatív TB támogatás: nem
- Közgyógyellátásra adható: nem
- EÜ támogatásra adható: nem
- EÜ 100 támogatásra adható: nem

Kiszerelés:
4x (pvc/pvdc//al)


Kedvezményes árak:

4500 Ft *

4500 Ft

Törzskönyvi szám: OGYI-T-21311/06
Gyártó: Richter Gedeon

( * : az ár tájékozatató jellegű. )

Betegtájékoztató

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A SILDEREC ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
A Silderec az úgynevezett 5-ös típusú foszfodiészteráz (PDE5)-gátlók gyógyszercsoportjába tartozik. A Silderec hatását úgy fejti ki, hogy segít ellazítani a hímvessző ereit és ezzel lehetővé teszi, hogy nemi izgalom hatására vér áramoljon a hímvesszőbe. A Silderec csak szexuális ingerléssel együtt segíti a merevedés létrejöttét. Ne szedje a Silderec-et, ha Önnek nincs merevedési zavara!
Ne szedje a Silderec-et, ha Ön nő!
A Silderec férfiak merevedési zavarainak, más néven impotenciájának kezelésére szolgál. Ez azt jelenti, hogy a férfi nem képes olyan mértékű merevedést elérni, illetve fenntartani, ami megfelelő a nemi aktushoz.
2. TUDNIVALÓK A SILDEREC SZEDÉSE ELŐTT
Ne szedje a Silderec-et
- Ha Ön úgynevezett nitrátkészítményeket szed, mivel egyidejű alkalmazásuk potenciálisan veszélyes vérnyomáscsökkenést okozhat. Tájékoztassa orvosát, ha ezen gyógyszerek bármelyikét szedi, melyeket gyakran alkalmaznak az angina pektorisz (vagy \"mellkasi fájdalom\") enyhítésére. Ha nem biztos benne, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
- Ha Ön bármilyen, úgynevezett nitrogén-oxid donor gyógyszert, például amil-nitritet szed, mivel ez a kombináció potenciálisan veszélyes vérnyomáscsökkenést okozhat.
- Ha allergiás (túlérzékeny) a szildenafilra vagy a Silderec egyéb összetevőjére.
- Ha Önnek súlyos szív- vagy májbetegsége van.
- Ha Önnek nemrégiben szélütése (sztrók) vagy szívrohama volt, vagy ha alacsony a vérnyomása.
- Ha Önnek bizonyos, ritkán előforduló örökletes szembetegsége van (pl. retinitisz pigmentóza).
- Ha valaha előfordult Önnél úgynevezett nem-arteritiszes elülső iszkémiás optikus neuropátia (NAION) miatt fellépő látásvesztés.
A Silderec fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
Tájékoztassa kezelőorvosát
- Ha sarlósejtes vérszegénységben (ez a vörösvértest rendellenességeinek egy fajtája), leukémiában (a fehérvérsejtképző rendszer rosszindulatú daganata), mielóma multiplexben (csontvelőrák) szenved.
- Ha rendellenes alakú a hímvesszője vagy Peyronie betegségben szenved.
- Ha szívproblémái vannak. Ebben az esetben orvosának alaposan ki kell vizsgálnia, hogy az Ön szíve képes-e elviselni a szexuális tevékenységgel járó többletterhelést.
- Ha Önnek aktív gyomorfekélye vagy vérzészavara (pl. hemofíliája) van.
- Ha látása hirtelen romlik vagy látásvesztést tapasztal, hagyja abba a Silderec szedését és azonnal forduljon orvosához.
A Silderec nem használható együtt a merevedési zavar kezelésére szolgáló semmilyen más, szájon át szedett, vagy helyileg alkalmazható készítménnyel.
Különleges figyelmeztetések gyermekek és serdülőkorúak számára
A Silderec nem adható 18 év alatti egyéneknek.
Különleges figyelmeztetések vese- vagy májproblémában szenvedő betegek számára
Tájékoztassa orvosát arról, ha vese- vagy májproblémái vannak. Ilyen esetben az orvos dönthet úgy, hogy egy alacsonyabb adagot ír fel Önnek.
A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
A Silderec tabletta módosíthatja egyes gyógyszerek hatásait, főképpen a mellkasi fájdalom kezelésére alkalmazott készítményekét. Sürgősségi ellátás esetén feltétlenül tájékoztassa az ellátást végző egészségügyi szakembert arról, hogy Silderec-et vett be és arról is, hogy mikor vette be a gyógyszert. A Silderec-et ne szedje együtt más gyógyszerrel, kivéve, ha kezelőorvosa ezt engedélyezi.
Ne vegyen be Silderec-et, ha úgynevezett nitrátkészítményeket szed, mivel ezen készítmények kombinációja esetleg veszélyes vérnyomáscsökkenést okozhat. Mindig mondja el kezelőorvosának vagy gyógyszerészének, ha ezen gyógyszerek bármelyikét szedi, melyeket gyakran alkalmaznak az angina pektorisz (vagy \"mellkasi fájdalom\") kezelésére.
Ne vegyen be Silderec-et, ha nitrogén-oxid donor gyógyszert (olyan gyógyszer, mely a Silderec-nek nitrogén-monoxid molekulát képes adományozni), például amil-nitritet szed, mivel ez a kombináció potenciálisan veszélyes vérnyomáscsökkenést okozhat.
Amennyiben úgynevezett proteáz-gátló gyógyszert szed, pl. az emberi immunhiányos betegséget okozó vírusfertőzés (HIV) kezelésére, előfordulhat, hogy orvosa a Silderec legkisebb adagjával (25 mg) kezdi el Önnél a kezelést.
Néhány, a magas vérnyomásra vagy a prosztata megnagyobbodás kezelésére alfa-blokkolót szedő beteg szédülést vagy ájulásérzetet tapasztalhat, amelyet a hirtelen felüléskor vagy felálláskor bekövetkező vérnyomáscsökkenés idézhet elő. A betegek közül néhányan akkor tapasztalták ezeket a tüneteket, amikor a Silderec-et alfa-blokkolóval együtt szedték. Ezek a tünetek legnagyobb valószínűséggel a Silderec alkalmazását követő 4 órán belül fordulnak elő. Annak érdekében, hogy a tünetek jelentkezésének valószínűsége csökkenjen, rendszeres napi adagban kell szednie az alfa-blokkolót, mielőtt elkezdené szedni a Silderec-et. A kezelőorvos ebben az esetben a Silderec egy alacsonyabb (25 mg-os) kezdő adagjával kezdi el a kezelést.
A Silderec egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal
A Silderec étkezés közben és attól függetlenül is bevehető. Ha a Silderec-et nehéz ételeket tartalmazó étkezés közben veszi be, a gyógyszer hatása később jelentkezik.
Az alkoholfogyasztás átmenetileg megakadályozhatja a hímvessző merevedését. A gyógyszer hatásának maximális kihasználása érdekében lehetőleg ne fogyasszon nagymennyiségű alkoholt a Silderec bevétele előtt.
Terhesség és szoptatás
A Silderec alkalmazása nőknek nem javallt.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Silderec szédülést okozhat és befolyásolhatja a látást. Tisztában kell lennie azzal, hogy miként reagál a Silderec hatásaira, mielőtt gépjárművet vezetne, vagy gépet kezelne.
Fontos információk a Silderec egyes összetevőiről
Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra, például a laktózra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
A Silderec 25mg filmtabletta 62,38 mg laktóz-monohidrátot, a Silderec 50mg filmtabletta 124,76 mg laktóz-monohidrátot, a Silderec 100mg filmtabletta 249,52 mg laktóz-monohidrátot tartalmaz.
3. HOGYAN KELL SZEDNI A SILDEREC-ET?
A Silderec-et mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. A szokásos kezdő adag 50 mg.
Ne vegyen be Silderec-etnaponta egynél több alkalommal!
A Silderec-et kb. 1 órával a tervezett nemi aktus előtt vegye be. A tablettát egészben, egy pohár vízzel nyelje le.
Amennyiben úgy véli, hogy a Silderec hatása túl erős vagy túl gyenge, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A Silderec kizárólag szexuális ingerlés esetén segíti elő a hímvessző merevedését. A Silderec hatásának kialakulásához szükséges idő egyénenként változó, de általában fél-egy óra. Előfordulhat, hogy a bőséges étkezés alkalmával bevett Silderec hatása ennél hosszabb idő elteltével jelentkezik.
Abban az esetben, ha a Silderec nem segít a merevedés létrejöttében, vagy ha a merevedés időtartama nem elegendő a nemi aktus befejezéséhez, erről tájékoztassa kezelőorvosát.
Ha az előírtnál több Silderec-et vett be
A mellékhatások számának és súlyosságának fokozódását tapasztalhatja. A 100 mg-nál nagyobb adagok bevétele nem fokozza a gyógyszer hatásosságát.
Ne vegyen be több tablettát annál, mint amennyit az orvos előírt Önnek!
Forduljon orvosához, ha az előírtnál több tablettát vett be.
Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszer, így a Silderec is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A szildenafil alkalmazásával kapcsolatban jelentett mellékhatások általában enyhe vagy közepes súlyosságúak és rövid ideig tartanak.
Ha mellkasi fájdalma van közösülés közben vagy azt követően:
- Helyezkedjen félig ülő helyzetbe és próbáljon meg lazítani.
- Ne alkalmazzon nitrát készítményeket a mellkasi fájdalom enyhítésére!
- Azonnal hívja fel kezelőorvosát.
Minden gyógyszer, köztük a Silderec is okozhat allergiás reakciókat. Azonnal hívja fel kezelőorvosát, ha a Silderec bevételét követően a következő tünetek bármelyikét észleli: hirtelen fellépő sípoló légzés, légzési nehézség vagy szédülés, a szemhéj, az arc, az ajkak vagy a torok duzzanata.
A Silderec bevételét követően beszámoltak tartós, néha fájdalmas merevedésről. Ha merevedése 4 óránál tovább tart, azonnal keressen fel egy orvost!
Ha hirtelen látáscsökkenést vagy látásvesztést tapasztal, hagyja abba a Silderec szedését, és azonnal lépjen kapcsolatba kezelőorvosával.
Nagyon gyakori mellékhatás (10 betegből valószínűleg több mint egynél kialakul): fejfájás.
Gyakori mellékhatások (100 betegből valószínűleg 1-10 betegnél kialakul): arckipirulás, emésztési zavar, látászavarok (többek között a színlátás zavara, fényérzékenység, homályos látás vagy a látásélesség csökkenése), orrdugulás és szédülés.
Nem gyakori mellékhatások (1000 betegből valószínűleg 1-10 betegnél kialakul): hányás, bőrkiütés, szemfenéki vérzés, a szem irritációja, kötőhártya bevérzés/piros szem, szemfájdalom, kettős látás, szokatlan érzés a szemben, szabálytalan vagy gyors szívverés, izomfájdalom, álmosság, a tapintási érzékelés csökkenése, forgó jellegű szédülés, fülcsengés, hányinger, szájszárazság, mellkasi fájdalom és fáradtság.
Ritka mellékhatások (10 000 betegből valószínűleg 1-10 betegnél kialakul): magas vérnyomás, alacsony vérnyomás, ájulás, szélütés, orrvérzés és a hallás hirtelen romlása vagy elvesztése.
A forgalomba hozatalt követő tapasztalatok során jelentett további mellékhatások: szapora szívverés, mellkasi fájdalom, hirtelen halál, szívroham vagy az agyi vérellátás részleges, átmeneti csökkenése. Ezeknek a férfiaknak a többsége, de nem mindegyikük, szívproblémákban szenvedett a gyógyszer szedését megelőzően. Nem lehet megállapítani, hogy ezek az esetek közvetlenül a Silderec hatásának tulajdoníthatók-e. Epilepsziás görcsös rángásokkal vagy görcsrohamokkal járó esetekről is beszámoltak.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát.
5. HOGYAN KELL A SILDEREC-ET TÁROLNI?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Legfeljebb 30 °C-on tárolandó.
A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje a Silderec-et. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni.
Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK
Mit tartalmaz a Silderec
- A készítmény hatóanyaga a szildenafil.
Silderec 25 mg filmtabletta: 25 mg szildenafilt tartalmaz (35,12 mg szildenafil-citrát formájában) filmtablettánként.
Silderec 50 mg filmtabletta: 50 mg szildenafilt tartalmaz (70,24 mg szildenafil-citrát formájában) filmtablettánként.
Silderec 100 mg filmtabletta: 100 mg szildenafilt tartalmaz (140,48 mg szildenafil-citrát formájában) filmtablettánként.
- Egyéb összetevők:
Tablettamag: laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz (E 460), povidon (K29-32) (E 1201), kroszkarmellóz-nátrium (E 468), magnézium-sztearát (E 572).
Filmbevonat: hipromellóz (6cP) (E 464), titán-dioxid (E 171), makrogol 6000, indigókármin lakk
(E 132).
Milyen a Silderec készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás
Silderec 25 mg filmtabletta
Kék, elliptikus, mindkét oldalán domború felületű filmtabletták, egyik oldalukon mélynyomású \"SL25\" jelzéssel.
Silderec 50 mg filmtabletta
Kék, elliptikus, mindkét oldalán domború felületű filmtabletták, egyik oldalukon mélynyomású \"SL50\" jelzéssel.
Silderec 100 mg filmtabletta
Kék, elliptikus, mindkét oldalán domború felületű filmtabletták, egyik oldalukon mélynyomású \"SL100\" jelzéssel.
1 db, 4 db, 8 db, ill. 12 db filmtabletta PVC/PVDC/Al buborékcsomagolásban és dobozban.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Kapcsolódó betegségek ( vese és húgyutak betegségei, férfi egészségügyi problémák )

Szeretném megvásárolni patikában, megkeresem a legközelebbi patikát:


Partner patikáink: logo BENU Gyógyszertár


Hasonló gyógyszerek (hatóanyag és ár +/- 25%)

Új gyógyszer keresése

Kövesse a Házipatikát:

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+7, +15 °C
Minimum:
+2, +7 °C

Hazánkban szombaton délelőtt Zömében erősen felhős lesz az ég, helyenként szakadozhat fel a felhőzet, a köd, ködfelhőzet északon, északkeleten lassan oszlik fel.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!