Gyógyszerkereső

SAVULIN 500 mg filmtabletta

SAVULIN 500 mg filmtabletta

Hatóanyag:
levofloxacin

ATC:
Levofloxacin

Vényköteles

- Normatív TB támogatás: igen
- Közgyógyellátásra adható: igen
- EÜ támogatásra adható: nem
- EÜ 100 támogatásra adható: nem

Kiszerelés:
5x


Kedvezményes árak:

1389 Ft

1058 Ft

Törzskönyvi szám: OGYI-T-21429/06
Gyártó: Richter Gedeon

( * : az ár tájékozatató jellegű. )

SAVULIN 500 mg filmtabletta

Hatóanyag:
levofloxacin

ATC:
Levofloxacin

Vényköteles

- Normatív TB támogatás: igen
- Közgyógyellátásra adható: igen
- EÜ támogatásra adható: nem
- EÜ 100 támogatásra adható: nem

Kiszerelés:
7x


Kedvezményes árak:

1945 Ft

1481 Ft

Törzskönyvi szám: OGYI-T-21429/07
Gyártó: Richter Gedeon

( * : az ár tájékozatató jellegű. )

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Savulin filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Ön gyógyszerének a neve Savulin filmtabletta. A Savulin filmtabletta a levofloxacin nevű hatóanyagot tartalmazza, ami egy kinolon-típusú antibiotikum. A levofloxacin a szervezetében fertőzéseket okozó baktériumokat pusztítja el.
A Savulin filmtablettát az alábbi szervek fertőzéseinek a kezelésére lehet alkalmazni:
- arcüregek
- a tüdő, olyan betegek esetében, akiknek már hosszú ideje fennálló légzési panaszaik vannak, vagy tüdőgyulladásuk van
- húgyutak, a vesét és a húgyhólyagot is beleértve
- a dülmirigy (prosztata), hosszan tartó fertőzés esetén
- a bőr- és az alatta elhelyezkedő szövetek, a lágyrészek (beleértve a zsírszövetet és az izomszövetet) fertőzéseinek a kezelésére használják.
- Speciális esetekben a Savulin filmtabletta alkalmazható egy légzőszervi megbetegedés, a lépfene (antrax) esetében a fertőzés esélyének a csökkentésére, illetve a már meglévő betegség esetén a betegség rosszabbodásának elkerülésére.
- Tudnivalók a Savulin filmtabletta szedése előtt

- Ne szedje a Savulin filmtablettát
- ha allergiás a levofloxacinra, vagy valamely más ún. kinolon-típusú antibiotikumra (pl. moxifloxacinra, ciprofloxacinra vagy ofloxacinra), vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. A túlérzékenységi reakció tünetei lehetnek: bőrkiütés, nyelési vagy légzési nehézség, az ajkak-, az arc-, a torok- és a nyelv duzzanata.
- ha epilepsziában szenved, vagy korábban epilepsziában szenvedett;
- ha korábban a levofloxacin vagy más, hasonló (kinolon-) típusú antibiotikum alkalmazása miatt ínproblémái voltak (pl. íngyulladás). Az inak az izmainkat rögzítik a csontokhoz;
- ha gyermek vagy növésben lévő serdülő;
- ha Ön terhes, teherbe eshet, vagy úgy véli, hogy terhes;
- ha Ön szoptat.
- Ne szedje ezt a gyógyszert, ha a fentiek közül bármelyik eset fennáll Önnél. Ha bizonytalan, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt elkezdené szedni a Savulin filmtablettát.
- Figyelmeztetések és óvintézkedések
- A Savulin filmtabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha:
- Ön 60 éves, vagy 60 évnél idősebb.
- kortikoszteroidokat szed, amelyeket esetenként szteroidoknak is neveznek (lásd \"Egyéb gyógyszerek és a Savulin filmtabletta\" c. részt).
- Önnek korábban bármikor görcsrohama (epilepsziája) volt.
- korábban agyi károsodást szenvedett (pl. szélütése volt vagy súlyos agysérülés miatt), mivel fokozódhat a görcsrohamok előfordulása. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát korábbi betegségeiről!
- Ön egy ritka, örökletes megbetegedésben szenved, amely a glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz (G6-PD) enzim rendellenességét okozza, mert nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki a vörösvértestekkel kapcsolatos problémák, ha levofloxacint kap.
- veseproblémái vannak.
- Önnek korábban bármikor szívproblémái voltak: óvatosság szükséges ennek a gyógyszernek az alkalmazásakor, ha Önnél születése óta fennáll, vagy a családi kórtörténetben szerepel a meghosszabbodott QT-szakasz tünetcsoport (az EKG-n látható eltérés), ha a sóháztartás zavara mutatható ki a vérében (a vérben különösen alacsony a kálium- és magnéziumszint), nagyon lassú a szívverése, gyenge a szíve (szívelégtelenség), szívrohama volt (szívinfarktus), ha Ön női beteg, vagy időskorú, vagy ha Ön olyan egyéb gyógyszereket szed, melyek kóros EKG elváltozásokat okoznak (lásd \"Egyéb gyógyszerek és a Savulin filmtabletta\" részt).
- korábban pszichiátriai betegsége volt.
- Ön cukorbeteg.
- korábban bármikor májbetegsége volt.
- miaszténia gráviszban szenved.
- Egyéb figyelmeztetések
- Ritkán a levofloxacin ínfájdalmat és íngyulladást okozhat, különösen akkor, ha Ön időskorú, illetve ha szteroidokat (mint pl. kortizont vagy hidrokortizont) szed. Ha bármilyen ín eredetű panasza van a levofloxacin szedése közben vagy röviddel azután, haladéktalanul forduljon orvoshoz, és pihentesse az érintett végtagot (lábat vagy kart), hogy elkerülje az ín károsodását. Addig ne vegye be a következő adagot, amíg nem beszélt kezelőorvosával!
- Azonnal szóljon kezelőorvosának, ha súlyos, tartós és/vagy véres hasmenése van a levofloxacin kezelés alatt vagy után. Ez súlyos bélgyulladást (álhártyás vastagbélgyulladást, ún. pszeudomembranozus kolitiszt) jelezhet, ami antibiotikumokkal végzett kezelés után előfordulhat, és a levofloxacin elhagyását, valamint célzott kezelés megkezdését teszi szükségessé.
- Ne tartózkodjék a szükségesnél hosszabb ideig kint az erős napsütésben, és ne kvarcoljon, illetve ne menjen szoláriumba, amíg Savulin-kezelést kap és még 2 napig a kezelés után, mert egyes betegek érzékenyebbé válnak a fényre a levofloxacin-kezelés alatt, és napozás utáni leégésre emlékeztető reakciókat tapasztalhatnak. Használjon magas faktorszámú napkrémet, mindig viseljen kalapot és olyan öltözéket, ami elfedi a végtagjait is!
Ha Ön nem biztos abban, hogy a fentiek közül bármelyik eset fennáll-e Önnél, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt szedni kezdené a Savulin filmtablettát.
Gyermekek és serdülők
A készítmény gyermekeknél és serdülőknél nem alkalmazható.

Egyéb gyógyszerek és a Savulin filmtabletta
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
Erre azért van szükség, mert a Savulin filmtabletta befolyásolhatja más készítmények hatását, illetve más készítmények is befolyásolhatják a Savulin filmtabletta hatását.
Mindenképpen tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbi gyógyszerek közül szedi valamelyiket, mert ebben az esetben a Savulin filmtabletta alkalmazása mellett fokozódhat a mellékhatások kialakulásának kockázata:
- Kortikoszteroidoknak, szteroidoknak is nevezett szerek - gyulladások kezelésére szolgálnak. Az egyidejű kezelés nagyobb valószínűséggel okozhat íngyulladást, és/vagy ínszakadást.
- Nem-szteroid gyulladásgátlók (mint pl. acetilszalicilsav, fenbufén, ibuprofén, ketoprofén, indometacin vagy naproxén, amelyek fájdalomcsillapítóként vagy ízületi problémák kezelésére használatosak). Az együttes alkalmazása esetén nagyobb a görcsroham kialakulásának a kockázata.
- A teofillin (légzési nehézségek elleni szer), mivel megnőhet a görcsrohamok kockázata.
- A probenecid (köszvény elleni gyógyszer) és a cimetidin (fekély és gyomorégés elleni szer) csökkentheti a levofloxacin vesén át történő kiürülését. Amennyiben veseproblémái vannak, a kezelőorvosa kisebb adagú levofloxacint alkalmazhat Önnél.
- A ciklosporin (szervátültetés esetén alkalmazott gyógyszer), mivel fokozódhat a ciklosporinra jellemző mellékhatások kialakulása.
- A vér hígítására szolgáló K-vitamin antagonisták (pl. a warfarin), mert fokozott vérzékenységet okozhatnak. Kezelőorvosa vérvétellel rendszeresen ellenőrizni fogja a véralvadási értékeket.
- A szívritmust befolyásoló gyógyszerek: egyes, a szívritmust szabályozó gyógyszerek (az ún. antiaritmiás szerek, pl. a kinidin, a hidrokinidin, a dizopiramid, az amiodaron, a szotalol, a dofetilid és az ibutilid), bizonyos depresszió elleni szerek (a triciklikus antidepresszánsok, mint pl. az amitriptilin és az imipramin), egyes bakteriális fertőzések elleni szerek (amelyek a makrolid-típusú antibiotikumok csoportjába tartoznak, mint pl. az eritromicin, az azitromicin és a klaritromicin) és egyes, pszichiátriai betegségekben alkalmazott szerek (az ún. antipszichotikumok).
- Tájékoztassa kezelőorvosát, ha a fenti gyógyszerek közül bármelyiket szedi!
- A következő gyógyszerekkel együtt ne alkalmazza a Savulin filmtablettát, mert befolyásolhatják a Savulin filmtabletta hatását:
- Vasat tartalmazó tabletták (vérszegénység ellen), cinktartalmú szerek, magnézium- és alumíniumtartalmú savkötők (gyomorsav-, gyomorégés ellen), didanozin vagy szukralfát (gyomorfekély esetén). Lásd a 3. pont \"Amennyiben vastablettát, cinktartalmú készítményt, savkötőket, didanozint vagy szukralfátot szed\" részét. Ezeket a gyógyszereket levofloxacin bevétele előtt vagy után 2 órával kell bevenni.
- Vizeletből történő opiátmeghatározás
- Az opiátoknak nevezett erős fájdalomcsillapítók kimutatása levofloxacinnal kezelt beteg vizeletéből tévesen pozitív eredményt mutathat.
- Vizeletvizsgálat esetén közölje a laboratórium személyzetével, hogy Ön Savulin filmtablettát szed.

- Tuberkulózis (tbc, gümőkór) kimutatása
- A Savulin filmtabletta szedése során tévesen negatív eredményt adhat a tbc-t okozó baktérium kimutatását célzó tesztek alkalmazásakor a laboratóriumi vizsgálat.
- A Savulin filmtabletta egyidejű bevétele étellel, itallal és alkohollal
- A Savulin filmtabletta az étkezésektől függetlenül bevehető.
- Terhesség, szoptatás és termékenység
- Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
- A Savulin filmtablettát tilos szednie, ha terhes, terhességet tervez, úgy véli, hogy terhes vagy szoptat.
- A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
- A levofloxacin szédülést, álmosságot, látászavarokat és forgó jellegű szédülést okozhat, amelyek hátrányosan befolyásolhatják a koncentráló és reagáló képességét. Ilyen tünetek jelentkezése esetén ne vezessen gépjárművet, ne kezeljen veszélyes gépeket, illetve ne végezzen baleseti veszéllyel járó munkát!
- Hogyan kell alkalmazni a Savulin filmtablettát?

- A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
- A tablettákat szétrágás nélkül, egy pohár vízzel kell lenyelni. A Savulin filmtabletta étkezés közben vagy attól függetlenül is bevehető.
- Amennyiben már szed vastablettát, cinktartalmú készítményt, savkötőket, didanozint vagy szukralfátot, ezeket a tablettákat ne vegye be a Savulin filmtablettával egyidejűleg. Legalább 2 órával a Savulin filmtabletta bevételét megelőzően, vagy 2 órával a Savulin filmtabletta bevétele után alkalmazza őket.
- Kezelőorvosa határozza meg, hány Savulin filmtablettát kell bevennie. Az alkalmazott adag az Ön fertőzésének típusától, és attól függ, hogy a fertőzés hol helyezkedik el a szervezetében.
- Az Ön kezelésének időtartama a fertőzésének súlyosságától függ.
- Ha úgy érzi, a készítmény kevéssé hat, vagy éppen túlzottan hatékony, ne változtasson az adagoláson, hanem haladéktalanul forduljon a kezelőorvosához.
- Felnőttek és idős betegek
- Arcüregek fertőzése
- 2 db 250 mg-os Savulin filmtabletta naponta egyszer, vagy
- 1 db 500 mg-os Savulin filmtabletta naponta egyszer
- A tüdők fertőzése olyan betegek esetében, akiknek már hosszú ideje fennálló légzési panaszaik vannak
- 2 db 250 mg-os Savulin filmtabletta naponta egyszer, vagy
- 1 db 500 mg-os Savulin filmtabletta naponta egyszer
- Tüdőgyulladás
- 2 db 250 mg-os Savulin filmtabletta naponta egyszer vagy kétszer, vagy
- 1 db 500 mg-os Savulin filmtabletta naponta egyszer vagy kétszer
- Húgyúti fertőzések, a vesét és a húgyhólyagot is beleértve
- 1 vagy 2 db 250 mg-os Savulin filmtabletta naponta egyszer vagy
- 1/2 vagy 1 db 500 mg-os Savulin filmtabletta naponta egyszer
- Prosztatafertőzés
- 2 db 250 mg-os Savulin filmtabletta naponta egyszer, vagy
- 1 db 500 mg-os Savulin filmtabletta naponta egyszer
- Bőr- és lágyrészfertőzések, beleértve az izmokat is
- 2 db 250 mg-os Savulin filmtabletta naponta egyszer vagy kétszer, vagy
- 1 db 500 mg-os Savulin filmtabletta naponta egyszer vagy kétszer
- Felnőttek és idős betegek veseproblémával
- Amennyiben veseproblémái vannak, a kezelőorvosa kisebb dózisokat alkalmazhat Önnél.
- Ha az előírtnál több Savulin filmtablettát vett be
- Ha az előírtnál véletlenül több filmtablettát vett be, sürgősen keresse fel kezelőorvosát vagy a legközelebbi kórházat. Vigye magával a gyógyszer dobozát, hogy megmutathassa az orvosnak. A túladagolás zavartságot, szédülést, tudatzavart, remegést és görcsrohamokat, valamint szívproblémákat (rendszertelen szívverés) és hányingert vagy gyomorégést okozhat.
- Ha elfelejtette bevenni a Savulin filmtablettát
- Ha elfelejtett bevenni egy adagot, vegye be akkor, amikor eszébe jut, kivéve, ha már túl közel van a következő adag bevételének időpontja. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
- Ha idő előtt abbahagyja a Savulin filmtabletta szedését
- Igen fontos, hogy akkor fejezze be a filmtabletták szedését, amikor azt orvosa előírta. Ne hagyja abba a kezelést még akkor sem, ha már az összes tabletta beszedése előtt jobban érzi magát! Amennyiben túl hamar fejezi be a kezelést a fertőzés kiújulhat, állapota romolhat, vagy a fertőzést okozó baktériumok ellenállóvá válhatnak a gyógyszerre. Ha a kezelést mellékhatások miatt szakítja meg, erről tájékoztassa orvosát, aki a következő adag bevétele előtt megfelelő tanáccsal látja el.
- Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
- Lehetséges mellékhatások
- Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
- Ha az alábbi mellékhatások valamelyike jelentkezik Önnél, hagyja abba a Savulin filmtabletta szedését és azonnal keresse fel kezelőorvosát vagy a legközelebbi kórházat:
- Nagyon ritka (10 000 betegből legfeljebb 1-nél jelentkezhet):
- Allergiás reakció, melynek jelei lehetnek a kiütés, hirtelen fellépő zihálás, légzési nehézség vagy szédülés. A szemhéj, az arc, az ajak, a nyelv vagy a torok duzzanata.
- Ha az alábbi súlyos mellékhatások valamelyike jelentkezik Önnél, hagyja abba a Savulin filmtabletta szedését és azonnal keresse fel kezelőorvosát vagy a legközelebbi kórházat, mert azonnali orvosi beavatkozásra lehet szüksége:

- Ritka (1000 betegből legfeljebb 1-nél jelentkezhet):
- Hasi görccsel és magas lázzal jelentkező vizes hasmenés, amely időnként véres is lehet (amely egy súlyosabb állapot, az álhártyás vastagbélgyulladás ún. pszeudomembranozus kolitisz jele lehet - lásd 2. pont).
- Ínfájdalom és íngyulladás, mely szakadáshoz vezethet. Az Achilles-ín érintett leginkább.
- Görcsrohamok.
- Nagyon ritka (10 000 betegből legfeljebb 1-nél jelentkezhet):
- Égő, bizsergő érzés, fájdalom vagy zsibbadás. Ezek az ún. neuropátiának a tünetei lehetnek.
- Nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg a gyakoriság):
- Súlyos bőrkiütés, beleértve a bőr, száj, szem és nemi szervek területén fellépő hámlást és hólyagosodást.
- Étvágytalanság, a bőr és a szem sárgás elszíneződése, sötét vizelet, viszketés, hasfeszesség. Ezek a májkárosodás tünetei lehetnek.
- Ha a Savulin filmtabletta alkalmazása alatt romlik a látása vagy bármilyen más változást tapasztal a látásában, azonnal forduljon szemész szakorvoshoz!
- Értesítse orvosát, ha az alábbi mellékhatások bármelyikét észleli, ha a mellékhatások rosszabbodnak, vagy ha azok néhány napnál tovább tartanak:

- Gyakori (10 betegből legfeljebb 1-nél jelentkezhet):
- alvászavarok
- fejfájás, szédülés
- hányinger, hányás és hasmenés
- egyes májenzimek szintjének megemelkedése a vérben

- Nem gyakori (100 betegből legfeljebb 1-nél jelentkezhet):
- egyéb baktériumok vagy gombák elszaporodása, pl. gombák okozta fertőzés, úgynevezett Candida fertőzés, ami kezelést tehet szükségessé
- a fehérvérsejtek számának csökkenése, amelyet a vérvizsgálati eredményekben mutatnak ki
- szorongás, zavartság, idegesség, álmosság, remegés, forgó jellegű szédülés érzése
- légzési nehézség
- ízérzés megváltozása, étvágytalanság, a gyomorműködési, emésztési zavarok, hastájéki fájdalom, puffadás vagy székrekedés
- viszketés és bőrkiütés, súlyos viszketés vagy csalánkiütés, fokozott izzadás
- izom- és ízületi fájdalom
- vérvizsgálati tesztek kóros eredményeket mutathatnak a májproblémák (emelkedett bilirubinszint) vagy vesebántalmak miatt (emelkedett kreatininszint)
- általános gyengeség
- Ritka (1000 betegből legfeljebb 1-nél jelentkezhet):
- a vérlemezkék számának csökkenése miatt könnyebben alakulnak ki véraláfutások és vérzések
- alacsony fehérvérsejtszám
- túlérzékenységi reakció
- csökkent vércukorszint, aminek a cukorbetegséggel kezelt betegeknél lehet különös jelentősége
- nem létező dolgok látása, hallása (hallucinációk, paranoia), zavarodott gondolatok, pszichotikus reakciók, öngyilkossági gondolatok és késztetés kockázatával
- depresszió, mentális problémák, nyugtalanság érzése, zavaros álmok vagy rémálmok
- a kezeken és a lábakon tapasztalható zsibbadás érzése
- fülzúgás, látászavarok (homályos látás)
- szokatlanul szapora szívverés, kórosan alacsony vérnyomás
- izomgyengeség, aminek a miaszténia gráviszban (az idegrendszer ritka betegségében) szenvedő betegeknél lehet különös jelentősége
- veseműködési zavar és veseelégtelenség
- láz
- Nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg a gyakoriság):
- a vörösvérsejtek számának csökkenése (vérszegénység): ilyenkor a vörösvérsejtek károsodása miatt a bőrszín sápadt vagy sárgás lesz; minden vérsejttípus számának csökkenése
- láz, torokfájás és nem szűnő, általános rossz közérzet. Ezek a tünetek a fehérvérsejtek számának csökkenése miatt alakulhatnak ki.
- a keringés összeomlása
- vércukorszint megemelkedése vagy a vér cukorszintjének csökkenése, mely kómához vezethet. Ennek cukorbetegeknél van jelentősége.
- a szaglás zavara, a szag- vagy az ízérzés elvesztése
- a mozgás, járás zavarai
- átmeneti eszméletvesztés vagy ájulás
- átmeneti látásvesztés
- halláskárosodás vagy hallásvesztés
- szokatlanul szapora szívverés, életveszélyesen rendszertelen szívverés, beleértve a szívmegállást is, a szívritmus változása (EKG-n látható megnyúlt QT szakasz)
- nehezített légzés, zihálás
- allergiás tüdőreakciók
- hasnyálmirigy-gyulladás
- májgyulladás
- a bőr napfény- és ultraibolya sugárzás iránti fokozott érzékenysége
- a véráramlást biztosító erek allergiás reakció által kiváltott gyulladása
- a száj nyálkahártyájának gyulladása
- izomszakadás és izomsorvadás
- ízületek kivörösödése és duzzadása
- fájdalom, beleérve a hát-, mellkas- és végtagfájdalmat
- porfíriás betegekben porfíriás roham (nagyon ritka anyagcsere betegség)
- homályos látással kísért vagy a nélküli állandó fejfájás.
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Savulin filmtablettát tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:/Felh.:) után ne alkalmazza ezt agyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Savulin filmtabletta?
- A készítmény hatóanyaga a levofloxacin. A filmtabletták 250 mg levofloxacint (256,23 mg levofloxacin-hemihidrát formájában), illetve 500 mg levofloxacint (512,46 mg levofloxacin-hemihidrát formájában) tartalmaznak.
- Egyéb összetevők
- Tablettamag: povidon, B-típusú kroszpovidon, mikrokristályos cellulóz, magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid
- Filmbevonat: hipromellóz, talkum, titán-dioxid (E171), makrogol 400, sárga vas-oxid (E172), vörös vas-oxid (E172)
Milyen a Savulin filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
A Savulin filmtabletta két hatáserősségben kapható: 250 mg és 500 mg.
250 mg filmtabletta:
Rózsaszín, hosszúkás, mindkét oldalán domború filmtabletta, mindkét oldalán bemetszéssel; az egyik oldalon a bemetszés két oldalán \"L\", és \"F\" jelöléssel.
A filmtabletta egyenlő adagokra osztható.
500 mg filmtabletta:
Rózsaszín, hosszúkás, mindkét oldalán domború filmtabletta, mindkét oldalán bemetszéssel; az egyik oldalon a bemetszés két oldalán \"L\", és \"V\" jelöléssel.
A filmtabletta egyenlő adagokra osztható.
1, 5, 7, 10 db filmtabletta PVC//alumínium buborékcsomagolásban és dobozban.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Kapcsolódó betegségek ( vese és húgyutak betegségei, fül-orr-gégészeti betegségek, tüdő- és légúti megbetegedések, bőr- és nemi betegségek, felnőttkori fertőző betegségek )

Szeretném megvásárolni patikában, megkeresem a legközelebbi patikát:


Partner patikáink: logo BENU Gyógyszertár


Hasonló gyógyszerek (hatóanyag és ár +/- 25%)

Új gyógyszer keresése

Kövesse a Házipatikát:

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+1, +6 °C
Minimum:
-4, +1 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt változóan, többször erősebben felhős lesz az ég, számottevő csapadék nem várható, néhol futó hózápor lehet.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!