Gyógyszerkereső

LEVOXA 250 mg filmtabletta

LEVOXA 250 mg filmtabletta

Hatóanyag:
levofloxacin

ATC:
Levofloxacin

Vényköteles

- Normatív TB támogatás: igen
- Közgyógyellátásra adható: igen
- EÜ támogatásra adható: nem
- EÜ 100 támogatásra adható: nem

Kiszerelés:
5x


Kedvezményes árak:

3108 Ft

2331 Ft

Törzskönyvi szám: OGYI-T-20623/02
Gyártó: Actavis Group

( * : az ár tájékozatató jellegű. )

LEVOXA 250 mg filmtabletta

Hatóanyag:
levofloxacin

ATC:
Levofloxacin

Vényköteles

- Normatív TB támogatás: igen
- Közgyógyellátásra adható: igen
- EÜ támogatásra adható: nem
- EÜ 100 támogatásra adható: nem

Kiszerelés:
7x


Kedvezményes árak:

4351 Ft

3263 Ft

Törzskönyvi szám: OGYI-T-20623/03
Gyártó: Actavis Group

( * : az ár tájékozatató jellegű. )

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Levoxa és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Ön gyógyszerének neve, Levoxa. A Levoxa a levofloxacin nevű hatóanyagot tartalmazza, ami az antibiotikumok gyógyszercsoportjába tartozik. A levofloxacin egy \"kinolon\" antibiotikum. Hatásának köszönhetően elpusztítja az Ön szervezetében fertőzést okozó baktériumokat.
A Levoxa a következő fertőzések kezelésére alkalmazható:
- a melléküregek fertőzései,
- a tüdő fertőzései a régóta légzési problémákban vagy tüdőgyulladásban szenvedő betegeknél,
- húgyúti fertőzések, beleértve a vesék vagy a húgyhólyag fertőzéseit is
- a prosztata tartósan fennálló fertőzései.
- a bőr- és a bőr alatti szövetek, pl. az izmok fertőzései. Ezeket néha lágyszöveteknek is szokták nevezni.
Egyes különleges helyzetekben a Levoxa-t arra használják, hogy csökkentsék vele az antrax nevű tüdőbetegség kialakulásának kockázatát, illetve megakadályozzák a betegség súlyosbodását azokban az esetekben, amikor az antraxot okozó baktérium már megfertőzte a beteget.
2. Tudnivalók a Levoxa szedése előtt
Ne szedje ezt a gyógyszert és beszéljen kezelőorvosával, ha:
- Ön allergiás a levofloxacinra, egyéb kinolon antibiotikumokra pl. moxifloxacinra, ciprofloxacinra vagy ofloxacinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. Az allergiás reakció tünetei a következők lehetnek: bőrkiütés, duzzanat jelentkezése nyelési vagy légzési problémák, az ajkak, az arc, a torok vagy a nyelv vizenyős duzzanata.
- Ön epilepsziában szenved vagy szenvedett bármikor.
- egy \"kinolon\" típusú antibiotikummal végzett kezeléssel összefüggésben bármikor ínproblémái, pl. íngyulladás jelentkeztek. Az ín az izmokat rögzíti a csontokhoz.
- Ön gyermek vagy fejlődésben lévő serdülőkorú.
- Ön terhes, teherbe eshetett vagy úgy gondolja, hogy terhes lehet.
- Ön szoptat.

Ne vegye be ezt a gyógyszert, ha a fentiek bármelyike vonatkozik Önre. Amennyiben bizonytalan ebben, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt elkezdi szedni a Levoxa-t.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
Beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével a gyógyszere szedése előtt, ha:

- Ön 60 éves vagy idősebb,
- Ön kortikoszteroidokat, más néven szteroidokat kap (lásd az \"Egyéb gyógyszerek és a Levoxa\" című részt),
- Önnél bármikor előfordult már görcsroham,
- előzőleg bármikor szélütés vagy más agysérülés miatti agykárosodása volt,
- veseproblémái vannak,
- úgynevezett glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz (egy enzim) hiánya van. Nagyobb a vérrel kapcsolatos súlyos problémák előfordulásának lehetősége, ha ezt a gyógyszert szedi.
- Önnek valaha voltak, illetve jelenleg vannak mentális egészségügyi problémái
- Önnek bármikor a múltban vagy jelenleg szívproblémái voltak/vannak: körültekintés szükséges az ilyen típusú gyógyszerek alkalmazása során, ha Ön veleszületett QT-szakasz megnyúlásban szenved vagy ez a betegség (ami az EKG-n, vagyis a szívműködés elektromos jeleinek rögzítésén észlelhető) előfordult a családjában, felborult a sóháztartása a vérében (főként, ha alacsony a vér kálium- vagy magnéziumszintje), nagyon lassú a szívverése (úgynevezett \"bradikardia\"), gyenge a szíve (szívelégtelenség), a kórtörténetében szívroham (miokardiális infarktus) szerepel, ha Ön nőbeteg vagy idős beteg, illetve olyan más gyógyszereket szed, amelyek EKG változásokat idéznek elő (lásd az \"Egyéb gyógyszerek és a Levoxa\" című pont).
- cukorbeteg,
- Önnek májproblémái voltak vagy vannak,
- miaszténia grávisz nevű szenved.
Amennyiben nem biztos abban, hogy a fentiek bármelyike vonatkozik-e Önre, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt elkezdi szedni a Levoxa-t.
Egyéb gyógyszerek és a Levoxa
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint a szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Ez azért szükséges, mert a Levoxa befolyásolhatja más gyógyszerek hatását. Ugyanakkor az egyéb gyógyszerek is befolyásolhatják a Levoxa hatását.
Különösen fontos, hogy tájékoztassa kezelőorvosát arról, ha az alábbi gyógyszerek bármelyikét szedi. Ugyanis nagyobb a valószínűsége annak, hogy mellékhatások jelentkeznek Önnél, ha ezeket a gyógyszereket a Levoxa-val együtt veszi be:
- Kortikoszteroidok, vagy más néven szteroidok - amelyeket gyulladás kezelésére alkalmaznak. Ilyen esetekben nagyobb lehet a valószínűsége annak, hogy íngyulladás és/vagy ínszakadás következik be Önnél.
- Warfarin - vérhígító. Nagyobb lehet a valószínűsége vérzések jelentkezésének. Szükség lehet arra, hogy kezelőorvosa rendszeres vérvizsgálatokkal ellenőrizze Önnél a megfelelő véralvadást.
- Teofillin - légzési problémákra alkalmazott gyógyszer. Nagyobb a görcsrohamok kialakulásának valószínűsége, ha a teofillint Levoxa-val együtt szedi.
- Nem szteroid gyulladásgátló gyógyszerek (NSAID-ok) -ezeket fájdalom- és gyulladáscsökkentőként alkalmazzák, ilyen pl. az aszpirin, ibuprofén, fenbufén, ketoprofén és indometacin. Nagyobb a görcsrohamok kialakulásának valószínűsége, ha ezeket Levoxa filmtablettával együtt szedi.
- Ciklosporin - szervátültetés után alkalmazott gyógyszer. Fokozódhat a valószínűsége annak, hogy Önnél megjelennek a ciklosporin mellékhatásai.
- Szívritmust befolyásoló gyógyszerek. Ezek közé tartoznak a rendszertelen szívverés kezelésre adott gyógyszerek (úgynevezett antiaritmikumok, pl. kinidin, hidrokinidin, dizopiramid, szotalol, dofetilid, ibutilid és amiodaron), a depresszió elleni készítmények (triciklusos antidepresszánsok, mint amilyen az amitriptilin és imipramin), pszichiátriai betegségek gyógyszerei (antipszichotikumok), és a baktériumfertőzésekre adott készítmények (\"makrolid\" antibiotikumok, pl. eritromicin, azitromicin és klaritromicin)
- Probenecid - köszvény kezelésére szolgáló gyógyszer és a cimetidin - fekélyek és gyomorégés kezelésére alkalmazott gyógyszer. Fokozott óvatosság szükséges, amikor ezen gyógyszerek bármelyikét Levoxa-val együtt szedi. Ha vesebetegsége van, kezelőorvosa egy alacsonyabb adagot írhat fel Önnek.

A Levoxa-t ne vegye be az alábbi gyógyszerekkel egy időben. Ez azért fontos, mert ezek a gyógyszerek befolyásolhatják a Levoxa hatását:
- Vastabletták (vérszegénység kezelésére), cinkpótlók, magnézium- vagy alumínumtartalmú savkötők (túlzott savtermelés vagy gyomorégés gyógyszerei), didanozin vagy szukralfát (gyomorfekély kezelésére szolgáló gyógyszerek). Lásd a 3. pont \"Ha Ön már szed vastablettát, cinkpótlókat, savkötőket, didanozint vagy szukralfátot\" című része alább.

- Opiátok kimutatására szolgáló vizeletvizsgálat.
- A Levoxa-t szedő betegeknél az erős fájdalomcsillapítók, úgynevezett \"opiátok\" kimutatására szolgáló vizeletvizsgálat \"hamis pozitív\" eredményt adhat. Amennyiben kezelőorvosa vizeletvizsgálatot ír elő Önnek, mondja meg orvosának, hogy Levoxa-t szed.
- Tuberkulózis próba
- Ez a gyógyszer \"hamis pozitív\" eredményt mutathat a tuberkulózist okozó baktériumokat kimutató egyes laboratóriumi vizsgálatok során.
- Terhesség és szoptatás
- Ne szedje ezt a gyógyszert, ha:
- Ön terhes, teherbe eshetett vagy úgy gondolja, hogy terhes.
- szoptat vagy szoptatni tervezi gyermekét.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A gyógyszer bevételét követően jelentkezhetnek mellékhatások, pl. a szédülés, álmosság, forgó jellegű szédülés (vertigo) vagy látászavarok. A mellékhatások közül néhány befolyásolhatja a koncentrálóképességet és a reakcióidőt. Ha ezt tapasztalja, ne vezessen gépjárművet, illetve ne végezzen nagyfokú figyelmet igénylő munkát.

A Levoxa laktózt tartalmaz
Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

3. Hogyan kell szedni a Levoxa-t?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A gyógyszer bevétele
- Ezt a gyógyszert szájon át kell szedni.
- A tablettákat egészben, egy pohár vízzel nyelje le.
- A tablettákat étkezés alatt vagy az étkezések között bármikor be lehet venni.

Védje bőrét a napsütéstől

Tartózkodjon a közvetlen napsütéstől, amíg ezt a gyógyszert szedi és még 2 napig a kezelés befejezése után. Ez azért fontos, mert a bőre sokkal érzékenyebbé válik a napsütésre és leéghet, zsibbadhat, vagy súlyos fokban felhólyagosodhat, ha nem teszi meg az alábbi elővigyázatossági intézkedéseket:
- Mindig használjon magas faktorszámú napkrémet
- Mindig viseljen kalapot és olyan ruházatot, amely befedi a karjait és lábait.
- Kerülje a szoláriumok használatát.
Ha Ön már szed vastablettát, cinkpótlókat, savkötőket, didanozint vagy szukralfátot
- Ezeket a gyógyszerek ne vegye be a Levoxa-val egy időben. Az ilyen gyógyszerek előírt adagjait legalább 2 órával a Levoxa bevétele előtt vagy után vegye be.
Mennyi gyógyszert kell bevenni?
- Kezelőorvosa dönt arról, hogy Önnek mennyi Levoxa-t kell bevennie.
- Az adag az önnél kialakult fertőzés típusától, valamint a fertőzés helyétől függ.
- A kezelés időtartama attól függ, hogy milyen súlyos a fertőzés.
- Ha úgy érzi, hogy gyógyszerének hatása túl erős, vagy éppen gyenge, ne változtasson az adagokon magától, hanem kérdezze meg kezelőorvosát.
Felnőttek és idősek

A melléküregek fertőzései
- Két Levoxa 250 mg filmtabletta, naponta egyszer, vagy
- egy Levoxa 500 mg filmtabletta, naponta egyszer.

- Tüdőfertőzés tartósan légzési problémákkal küszködő betegeknél
- Két Levoxa 250 mg filmtabletta, naponta egyszer, vagy
- egy Levoxa 500 mg filmtabletta, naponta egyszer.

- Tüdőgyulladás
- Két Levoxa 250 mg filmtabletta, naponta egyszer vagy kétszer, vagy
- egy Levoxa 500 mg filmtabletta, naponta egyszer vagy kétszer.

- Húgyúti fertőzések, beleértve a vesék vagy a húgyhólyag fertőzéseit is
- Egy vagy két Levoxa 250 mg filmtabletta, naponta, vagy
- 1/2 vagy egy Levoxa 500 mg filmtabletta, naponta.

- Prosztatagyulladás
- Két Levoxa 250 mg filmtabletta, naponta egyszer, vagy
- egy Levoxa 500 mg filmtabletta, naponta egyszer.

- A bőr és a bőr alatti szövetek fertőzése, beleértve ebbe az izomfertőzést is
- Két Levoxa 250 mg filmtabletta, naponta egyszer vagy kétszer, vagy
- egy Levoxa 500 mg filmtabletta, naponta egyszer vagy kétszer.

Veseproblémákban szenvedő felnőttek és idősek

Szükség lehet arra, hogy kezelőorvosa egy alacsonyabb adagot írjon elő Önnek.
Gyermekek és serdülők
Ezt a gyógyszert tilos gyermekeknek és serdülőknek adni.
Ha az előírtnál több Levoxa-t vett be
Ha véletlenül az előírtnál több filmtablettát vett be, ezt azonnal közölje egy orvossal vagy kérjen orvosi tanácsot. Vigye magával a gyógyszert az eredeti csomagolásában. Ez azért szükséges, hogy az orvos tudja mit vett be. A következő hatások jelentkezhetnek: görcsrohamok, zavartság, szédülés, csökkent éberségi szint, végtagremegés (tremor) és szívproblémák - melyek szabálytalan szívverést, hányingert, vagy gyomorégést idézhetnek elő.

Ha elfelejtette bevenni a Levoxa-t
Ha elfelejtett bevenni egy adagot, a lehető leghamarabb pótolja a hiányt, kivéve, ha már nagyon közel van a következő adag bevételi idejéhez.
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott Levoxa adag pótlására.

Ha idő előtt abbahagyja a Levoxa szedését
Ne hagyja abba a Levoxa szedését csak azért, mert jobban érzi magát. Igen fontos, hogy befejezze a filmtablettákkal végzett kezelést, amit kezelőorvosa előírt.. Amennyiben túl hamar abbahagyja a filmtabletták szedését, a fertőzés visszatérhet és az Ön állapota rosszabbodhat vagy a baktériumok ellenállóvá (rezisztenssé) válnak a gyógyszerrel szemben.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Ezek a hatások általában enyhék vagy közepesen súlyosak és gyakran rövid időn belül megszűnnek.

Hagyja abba a Levoxa szedését és azonnal forduljon orvoshoz vagy menjen kórházba, ha az alábbi mellékhatások bármelyikét tapasztalja:

Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)
- Allergiás reakció jelentkezik Önnél. Ennek jele lehet többek között: a bőrkiütés, nyelési nehézség vagy nehézlégzés, az ajkak, az arc, a torok és a nyelv vizenyős duzzanata.

Hagyja abba a Levoxa szedését és azonnal forduljon orvoshoz, ha az alábbi súlyos mellékhatások bármelyikét tapasztalja, ugyanis ilyen esetben azonnali orvosi ellátásra lehet szüksége:

Ritka (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)
- Vizenyős hasmenés, amiben esetleg vér is megjelenik, és amely gyomorgörccsel, illetve magas lázzal is jelentkezhet. Ezek súlyos bélproblémák jelei lehetnek.
- Az inak és szalagok fájdalma, gyulladása, ami ezek szakadásához is vezethet. Leggyakrabban az Achilles ín érintett.
- Görcsrohamok
Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)
- Égő, zsibbadó érzés, fájdalom vagy érzéketlenség. Ezek az úgynevezett \"neuropátia\" jelei lehetnek.
Egyéb mellékhatások:
- Súlyos fokú bőrkiütések, melyek az ajkak, a szemek, a száj, orr és a nemi szervek körüli bőrterületek hólyagosodásával és hámlásával járhatnak együtt.
- Étvágytalanság, a bőr, illetve a szemek besárgulása, sötét színű vizelet, viszketés vagy hasi (gyomortáji) érzékenység. Mindezek májproblémákat jelezhetnek, amibe beletartozhat a végzetes májelégtelenség is.
Ha a Levoxa szedése alatt romlik a látása vagy bármilyen más szembetegséget tapasztal, azonnal forduljon szemész szakorvoshoz.

Tájékoztassa orvosát, ha az alábbi mellékhatások bármelyike súlyossá válik vagy néhány napnál tovább tart
Gyakori
(10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)
- Alvászavarok
- Fejfájás, szédülés
- Hányinger (hányás) és hasmenés
- Egyes májenzimek szintjének emelkedése a vérben.

Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet)
- Egyéb baktériumok vagy gombák mennyiségének megváltozása, a Candida nevű gomba által okozott fertőzés, ami kezelést igényelhet.
- A fehérvérsejtek számának változása (úgynevezett leukopénia, illetve eozinofília), ami bizonyos vérvizsgálati eredmények alapján mutatható ki.
- Feszültség (szorongás) érzés, zavartság, idegesség, aluszékonyság, remegés, forgó jellegű szédülés (vertigo).
- Légszomj (diszpnoe)
- Az ízérzés változásai, étvágytalanság, gyomorrontás vagy emésztési zavar (diszpepszia), gyomortáji fájdalom, puffadás érzet (flatulencia), vagy székrekedés.
- Viszketés és bőrkiütés, nagyfokú viszketés, illetve csalánkiütés (urtikária), fokozott verítékezés (hiperhidrózis),
- Ízületi- vagy izomfájdalom.
- A vérvizsgálati eredmények kóros májfunkció eredményeket (emelkedett bilirubinszint) vagy veseproblémákat (emelkedett kreatininszint) jelezhetnek.
- Általános gyengeség

Ritka (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)
- A vérlemezkék számának csökkenése (trombocitopénia) miatt kialakuló véraláfutások és vérzések,
- A fehérvérsejtek alacsony száma (neutropénia)
- Fokozott immunválasz (túlérzékenység)
- A vércukorszint túlságosan alacsony szintre csökkenése (hipoglikémia). Ennek főként a cukorbetegeknél van jelentősége.
- Nem létező dolgok látása, hallása (hallucinációk, paranoia), a vélemény és gondolkodás megváltozása (pszichotikus reakciók), amelyek öngyilkossági gondolatok vagy tettek kockázatával járnak együtt.
- Levertségérzet (depresszió), mentális problémák, nyugtalanság, kóros álmok vagy rémálmok.
- Zsibbadás a kezekben, lábakban (paresztézia)
- Hallásproblémák (fülcsengés) vagy látászavarok (homályos látás)
- Szokatlanul szapora szívverés (tahikardia) vagy alacsony vérnyomás (hipotónia).
- Izomgyengeség. Ez különösen fontos lehet egy ritka idegrendszeri betegségben (miaszténia grávisz) szenvedő betegeknél.
- A veseműködés megváltozása, és bizonyos esetekben veseelégtelenség, ami úgynevezett allergiás vesereakció következtében kialakuló akut veseelégtelenség (intersticiális nefritisz) miatt következik be.
- Láz
Egyéb mellékhatások:
- A vörösvérsejtek számának csökkenése (vérszegénység): ez az állapot a vörösvérsejtek károsodását, illetve az összes vérsejtszám csökkenését jelentheti (páncitopénia), ami a bőrt sápadttá, sárgás elszíneződésűvé teheti
- Láz, torokfájás és nem múló általános rosszullét. Ez a fehérvérsejtek számának csökkenése (agranulocitózis) miatt következhet be.
- Keringésleállás (anafilaxia-szerű sokk)
- A vércukorszint emelkedése (hiperglikémia) vagy csökkenése, ami kómához vezethet (hipoglikémiás kóma). Ennek a cukorbetegségben szenvedő betegeknél van jelentősége.
- A szaglásérzékelés megváltozása, a szaglás-, vagy ízérzékelés elvesztése (parozmia, anozmia, ageuzia)
- Mozgás- és járászavarok (diszkinézia, extrapiramidális zavarok)
- Átmeneti eszméletvesztés, vagy ájulás
- Átmeneti látásvesztés
- Hallásvesztés vagy halláskárosodás
- Kórosan gyors szívverés, életveszélyes szívritmuszavar, beleértve ebbe a szívleállást, a szívritmus megváltozását, (amit a szív elektromos aktivitását mérő EKG-n \"QT-szakasz megnyúlásnak\" neveznek)
- Nehézlégzés vagy sípoló légzés (bronhospazmus)
- Allergiás tüdőreakciók
- Hasnyálmirigy-gyulladás
- Májgyulladás (hepatítisz)
- A bőr fokozott érzékenysége a nap- és ultraibolya sugárzással szemben (fényérzékenység)
- A szervezetben vért keringető erek allergiás reakciók miatti gyulladása (vaszkulítisz).
- A szájüregen belüli szövetek gyulladása (sztomatítisz)
- Izomszakadás és izomkárosodás (rabdomiolízsis)
- Ízület körüli vörösödés és ízületi duzzanat
- Fájdalom, amibe beletartozik a hátfájás, mellkasi fájdalom és végtagfájdalom.
- Porfiriás rohamok azoknál a betegeknél, akik porfíriában (egy nagyon ritka anyagcsere betegségben) szenvednek.
- Tartós fejfájás, homályos látással vagy anélkül (jóindulatú nyomásfokozódás az agyon belül)
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik..

5. Hogyan kell a Levoxa-t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
A címkén, dobozon és tartályon feltüntetett lejárati idő (Felh:) után ne szedje a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Levoxa filmtabletta:
- A készítmény hatóanyaga a levof1oxacin. 250 mg levofloxacin, (levofloxacin-hemihidrát formájában), illetve 500 mg levofloxacin, (levofloxacin-hemihidrát formájában) filmtablettánként.
- Egyéb összetevők:
Tablettamag: nátrium-sztearil-fumarát, kroszpovidon, vízmentes kolloid szilicium-dioxid, kopovidon, szililezett mikrokristályos cellulóz (98% mikrokristályos cellulóz és 2% kolloid szilícium dioxid).
Tablettabevonat: Opadry II rózsaszín (laktóz-monohidrát, hipromellóz 15 cP, titán-dioxid (E171), triacetin, vörös vas-oxid (E 172), sárga vas-oxid (E 172).

Milyen a Levoxa külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Levoxa 250 mg filmtabletta
Rózsaszínű, mindkét oldalán domború tabletta, egyik oldalán törővonallal, másik oldalán \"L\" jelölésseI. Körülbelül 13 mm hosszú és 6 mm széles.
A tabletta egyenlő adagokra osztható.
Levoxa 500 mg filmtabletta
Rózsaszínű, mindkét oldalán domború tabletta, egyik oldalán törővonallal, másik oldalán \"L\" jelölésseI. Körülbelül 16 mm hosszú és 8 mm széles.
A tabletta egyenlő adagokra osztható.
Kiszerelés:
1, 3, 5, 7, 10, 14, 50, 200 db filmtablettát tartalmazó Al/PVC buborékcsomagolás.
50 vagy 100 db filmtablettát tartalmazó, LDPE kupakkal ellátott fehér HDPE tartály.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Kapcsolódó betegségek ( vese és húgyutak betegségei, fül-orr-gégészeti betegségek, tüdő- és légúti megbetegedések, bőr- és nemi betegségek, felnőttkori fertőző betegségek )

Szeretném megvásárolni patikában, megkeresem a legközelebbi patikát:


Partner patikáink: logo BENU Gyógyszertár


Hasonló gyógyszerek (hatóanyag és ár +/- 25%)

Új gyógyszer keresése

Kövesse a Házipatikát:

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
+4, +13 °C
Minimum:
+1, +7 °C

Hazánkban pénteken délelőtt erősen felhős, borult időre van kilátás.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!