Hírlevelek
Regisztráció
Év magánrendelője szavazás

Fókuszban


Gyógyszerkereső

SANVAL 10 mg filmtabletta

Hatóanyag: zolpidem

ATC: Zolpidem

Kiszerelés: 10x


nagyobb kép

  • vényköteles
Fogyasztói ár: 563 Ft *Támogatott ár: 563 Ft

- Normatív TB támogatás: nem
- Közgyógyellátásra adható: nem
- EÜ támogatásra adható: nem
- EÜ 100 támogatásra adható: nem

Törzskönyvi szám: OGYI-T-8571/02

Kiszerelés: 20x


nagyobb kép

  • vényköteles
Fogyasztói ár: 951 Ft *Támogatott ár: 951 Ft

- Normatív TB támogatás: nem
- Közgyógyellátásra adható: nem
- EÜ támogatásra adható: nem
- EÜ 100 támogatásra adható: nem

Törzskönyvi szám: OGYI-T-8571/03

gyártó: LEK Pharmaceuticals d.d.* a "NEM TÁMOGATOTT" gyógyszerek körében az árak csak tájékoztató jellegűek.
Ezek a készítmények szabadárasak, az árak patikánként eltérőek lehetnek.

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Sanval filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A Sanval filmtabletta hatóanyaga a zolpidem-tartarát, ami egy új, ún. benzodiazepinekkel rokon altató.
A Sanval filmtabletta álmatlanság rövid távú kezelésére használható.
A Sanval a munkaképességet nagymértékben csökkentő vagy a beteget erősen megviselő súlyos inszomnia (álmatlanság) rövid távú kezelésre alkalmazható felnőttek számára.
2. Tudnivalók a Sanval filmtabletta szedése előtt

Ne szedje a Sanval filmtablettát,
- Ha allergiás a zolpidem-tartarátra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
- Súlyos májkárosodás esetén;
- Alvás közben fellépő légzéskimaradás esetében (alvási apnoe szindróma);
- Heveny és/vagy súlyos légzési nehézségben (légzési elégtelenség);
- Bizonyos izomgyengeség (myasthenia gravis) esetén;
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A központi idegrendszerre gyakorolt depresszív hatása és gyors hatása miatt a Sanval filmtablettát közvetlenül lefekvés előtt ajánlott bevenni. Csak akkor vegye be a Sanval filmtablettát, ha lehetősége van egy egész éjszakát átaludni (8 óra) mielőtt újra aktívnak kell lennie.
Másnapi pszichomotoros képességromlás (lásd még "A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre" című részt)
A Sanval filmtabletta bevételét követő napon a pszichomotoros képesség, beleértve a csökkent gépjárművezetési képességet is, romlásának kockázata nőhet, ha:
- Ezt a gyógyszert az éberséget igénylő tevékenységek előtt kevesebb, mint 8 órával veszi be.
- A javasoltnál nagyobb adagot vesz be.
- Zolpidemet vesz be, miközben egyéb központi idegrendszerre ható depresszió elleni gyógyszereket, vagy más, a zolpidem szintjét a vérben növelő gyógyszereket szed, vagy alkoholt fogyaszt valamint tiltott szereket szed.
- Egyszeri alkalommal közvetlenül lefekvéskor vegye be a gyógyszert.
- Ne vegyen be egy másik adagot ugyanazon az éjszakán.
- A Sanval filmtabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha a következő problémái vannak:
- Légzéskárosodás: jóllehet klinikai vizsgálatok nem támasztják alá a zolpidem légzést csökkentő hatását, amennyiben csökkent légzésfunkciójú betegnek írják fel a készítményt, azt elővigyázattal kell alkalmazni. Azoknak a betegeknek, akik alvás közben fellépő légzéskimaradástól szenvednek, a Sanval filmtabletta csakúgy, mint a benzodiazepinek hátrányosan befolyásolhatja a légzésfunkcióját.
- Depresszió: az öngyilkosság fokozott veszélye miatt ezeknek a betegeknek a gondozását végző egészségügyi szakember és/vagy a hozzátartozók alapos felügyelete szükséges.
- Szisztémás (az egész szervezetet érintő) betegségek: kevés klinikai tapasztalat áll rendelkezésre olyan esetekről, amikor egy szisztémás betegség miatt kezelés alatt álló beteget egyidejűleg Sanval filmtablettával kezeltek. Elővigyázatosan kell alkalmazni a Sanval filmtablettát olyan betegségek (vagy állapotok) esetében, amelyek befolyásolhatják az anyagcserét és a hemodinamikai válaszokat (a keringési rendszer reakciói).
- Ha vesekárosodásban szenved: bár az adagolás módosítására nincs szükség, körültekintéssel kell alkalmazni.
- Ha májkárosodásban szenved: kezelőorvosa szigorú megfigyelés alatt fogja tartani, a kezelést a szükséges legkisebb mennyiséggel kell elkezdeni (5 mg). Amennyiben súlyos májkárosodásban szenved, nem szedhető a Sanval filmtabletta.
- Tájékoztassa kezelőorvosát arról, ha jelenleg vagy a múltban egyéb más betegségekben szenved(ett)!
- Idős betegeknél a zolpidem hatása hosszan tartó. Ezért idős betegeknél a gyógyszer adagolását módosítani kell.
- Az altatókkal végzett kezelés időtartama általában 2 hét (maximum 4 hétig terjedjen, beleértve a készítmény fokozatos elhagyását is). Ha ez idő alatt alvási panaszai nem enyhülnek, keresse fel újra kezelőorvosát.
- Gyermekek:
- A zolpidem 18 év alatti gyermeknél és serdülőknél megfelelő adatok hiányában nem alkalmazható
- Felírásakor figyelembe kell venni a benzodiazepinek, egyéb diazepinszerű gyógyszerek (mint a zolpidem), valamint egyéb hipnotikumok szedése során tapasztalt hatásokról szóló általános információkat:
- Hozzászokás (habituáció)
- Több héten át történő alkalmazása esetén az alvást elősegítő (hipnotikus) hatása gyengülhet.

- Függőség
- Fizikai és pszichés függőség kialakulása lehetséges.
- A függőség veszélye a dózis nagyságával és a kezelés időtartamával arányosan nő; szintén nagyobb azon betegek esetében, akik korábban alkohol- vagy gyógyszerfüggőségben szenvedtek.
- Ha a fizikai függőség már kialakult, a kezelés hirtelen megszakítása megvonási tünetek jelentkezésével jár együtt. Ezek lehetnek: fejfájás, izomfájdalom, extrém szorongás és feszültség, nyugtalanság, zavartság, ingerlékenység, alvászavarok, súlyos esetben megítélési és személyiségi zavarok, hallási túlérzékenység, a végtagok zsibbadása és érzészavara, fényre, zajra és érintésre való túlérzékenység, hallucinációk vagy epilepsziás rohamok kísérhetik.

- "Visszacsapásos álmatlanság" ("rebound" álmatlanság)
- A hipnotikus kezelés hirtelen megszakítása után előfordulhat, hogy átmenetileg újabb, súlyosabb formában tér vissza az alvászavar (rebound jelenség). Ezt egyéb reakciók, mint hangulatváltozások, szorongás és nyugtalanság kísérhetik.
- Fontos, hogy Ön a rebound hatás lehetséges megjelenésére odafigyeljen, így csökkenthető a tünetek visszatérése miatt fellépő szorongás.
- Memóriazavarok (amnézia)
- A Sanval filmtabletta memóriazavarokat okozhat (anterográd amnézia). Ez a hatás rendszerint a zolpidem bevétele után néhány órával jelentkezik, ezért a kockázat csökkentése érdekében a betegnek meg kell arról bizonyosodnia, hogy 8 óra megszakítatlan alvásidő a rendelkezésére áll.
- Pszichiátriai és "paradox" reakciók
- Nyugtalanság, belső nyugtalanság, ingerlékenység, agresszivitás, érzékcsalódások, dührohamok, rémálmok, hallucinációk, pszichózis, alvajárás, nem megfelelő viselkedés, alvászavar rosszabbodása és más magatartási hatások a kezelés alatt megjelenhetnek. Ezeknek a reakcióknak a kialakulásakor a kezelést fel kell függeszteni. Idős korban ezen reakciók kialakulásának valószínűsége nagyobb.
- Alvajárás és egyéb rendellenes viselkedésformák
- Alvajárást, és az azzal összefüggő egyéb viselkedésformákat, mint az "alvás közbeni vezetés", ételkészítésre és elfogyasztására, vagy telefonálásra és a nemi aktusra vonatkozó emlékezetkiesést jelentettek azoknál a betegeknél, akik zolpidemet szedtek és nem voltak teljesen éber állapotban. Az alkohol és más depresszió elleni szerek, szorongásoldók együttes alkalmazása zolpidemmel fokozzák ezen viselkedésformák előfordulásának valószínűségét.
- A zolpidem álmosságot és csökkent tudatszintet okozhat, aminek a következtében fennáll az elesések, ezáltal a súlyosabb sérülések kockázata.
- Egyéb gyógyszerek és a Sanval filmtabletta
- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
- A Sanval filmtabletta befolyásolhatja más készítmények hatását, és hasonlóképpen más gyógyszer is befolyásolhatja a Sanval filmtabletta hatását.
- Fokozódhat az álmosság és a másnapi pszichomotoros káros hatások, beleértve a járművezetési képesség károsodását is, zolpidem és a következő gyógyszerek együttes szedésekor:
- bizonyos mentális egészségügyi problémákra ható gyógyszerek (antipszichotikumok),
- alvási problémákra alkalmazott gyógyszerek (hipnotikumok),
- nyugtatók és szorongást csökkentők,
- depresszióra ható gyógyszerek,
- közepesen erős és erős fájdalom csökkentésére szolgáló gyógyszerek (kábító fájdalomcsillapítók),
- epilepsziára ható gyógyszerek,
- anesztetikumok,
- szénanáthára, kiütésekre és egyéb allergiára ható gyógyszerek, melyek álmossá tehetik (szedatív antihisztaminok).
Zolpidem és antidepresszánsok - beleértve a bupropiont, dezipramint, fluoxetint, szertralint és venlaflaxint- együttes szedésekor olyan dolgokat láthat, amik nem valóságosak (hallucinációk).
Zolpidem és fluvoxamin vagy ciprofloxacin együttes szedése nem javasolt.

A ketokonazol (gombaellenes gyógyszer) és a ritonavir (AIDS kezelésére használt vírusellenes gyógyszer) felerősítheti a Sanval filmtabletta nyugtató hatását a zolpidem anyagcsere és testből való kiürülésének lelassítása révén. Ezzel szemben a rifampicin (tuberkulózis és lepra ellen használt antibiotikum) csökkenti a zolpidem plazmaszintjét és így hatását is.
Az alkohol felerősíti a Sanval filmtabletta központi idegrendszerre gyakorolt depresszív hatását.
A Sanval filmtabletta egyidejű bevétele étellel, itallal és alkohollal
A zolpidem felszívódása kissé csökkent és enyhén lelassul, ha a gyomorban étel van. Ahhoz, hogy altató hatása mielőbb kialakuljon, bevétele étkezés közben vagy közvetlenül utána kerülendő.
Az alkohol felerősíti a Sanval filmtabletta hatását. A kezelés időtartama alatt ne fogyasszon alkoholt!
Terhesség és szoptatás
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Terhesség
Feltétlenül mondja el kezelőorvosának, ha terhességet tervez vagy azalatt esett teherbe, amíg Sanval filmtablettát szedett.
A zolpidem hatásáról nem végeztek szisztémás vizsgálatokat terhesség és szoptatás alatt.
Biztonsági okokból ezért terhesség alatt a Sanval alkalmazása nem javasolt.
Ha az édesanya a terhesség utolsó szakaszában vagy környékén Sanval filmtablettát szed, az újszülötteknél bizonyos káros hatások előfordulhatnak (csökkent izomtónus, alacsony testhőmérséklet, légzési problémák).
Szoptatás
A Sanval filmtabletta alkalmazása a szoptatás alatt nem javasolt, mert az kismértékben átjut az anyatejbe.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Sanval filmtabletta nagymértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. A Sanval filmtabletta (mint más altatók) bevételét követő napon tudnia kell, hogy:
- álmosnak, aluszékonynak, szédülősnek és zavartnak érezheti magát;
- gyors döntéshozatali képessége lelassulhat;
- homályos látása vagy kettős-látása lehet;
- csökkenhet az ébersége.
Legalább 8 órás időszak javasolt a zolpidem bevétele és a gépjárművezetés, a gépek kezelése valamint magasban végzett munka között a fent leírt hatások minimalizálása érdekében.
Ne igyon alkoholt és ne szedjen más pszichoaktív szert miközben Sanval filmtablettát szed, mivel ez fokozhatja a fenti hatásokat.
A Sanval filmtabletta tejcukrot tartalmaz.
Sanval 5 mg filmtabletta:
55 mg tejcukrot (laktóz-monohidrátot) tartalmaz filmtablettánként. Amennyiben a készítményt az előírásnak megfelelően szedi, minden adaggal maximum 0,2 g laktózt visz be.
Sanval 10 mg filmtabletta: 60 mg tejcukrot (laktóz-monohidrátot) tartalmaz filmtablettánként. Amennyiben a készítményt az előírásnak megfelelően szedi, minden adaggal maximum 0,1 g laktózt visz be.
Ha kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, akkor kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert!
Mind az 5 mg-os, mind a 10 mg-os tabletta tartalmaz karboxi-metil-keményítő-nátriumot. Ezt azoknál a betegeknél kell figyelembe venni, akik ellenőrzött sószegény diétán vannak. A nátrium mennyisége maximális napi dózis szedése esetén sem éri el a 200 mg-ot.
3. Hogyan kell szedni a Sanval filmtablettát?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét!
A gyógyszerszedésre vonatkozó utasítások:
A Sanval filmtablettát:
- egyszeri bevétellel
- szájon át, egy korty vízzel
- rögtön lefekvés előtt
kell bevenni.
Bizonyosodjon meg arról, hogy a gyógyszer bevételét követően az éberséget igénylő tevékenységek elvégzése előtt legalább 8 órás időszak áll a rendelkezésre.
- A készítmény ajánlott adagja felnőtteknek: Az ajánlott adag 24 óra alatt 10 mg Sanval filmtabletta. Egyes betegeknek alacsonyabb adag is felírható. A kezelés időtartama néhány naptól maximum 4 hétig terjedhet.
- Idős, legyengült és májkárosodásban szenvedő betegek esetében: a kezdő adag 5 mg, amelyet közvetlenül lefekvés előtt ajánlott bevenni. Amennyiben a hatása nem kielégítő és a gyógyszert jól tolerálják, az adag 10 mg-ra emelhető.
- Gyermekek és serdülők: a Sanval filmtabletta nem alkalmazható 18 év alatti gyermekek és serdülők számára.
A maximális adag: 24 óra alatt ne lépje túl a 10 mg-ot.
A zolpidem hosszantartó alkalmazása nem ajánlott. A kezelésnek a lehető legrövidebbnek kell lennie, időtartama általában néhány naptól 2 hétig, maximum 4 hétig terjedhet (beleértve a dózis fokozatos csökkentésének az idejét).
A dózis fokozatos csökkentését az orvos egyénre szabottan határozza meg.
Ha úgy gondolja, hogy a készítmény hatása túl erős vagy túl gyenge, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével!

Ha az előírtnál több Sanval filmtablettát vett be
Szándékos vagy véletlen túladagolás esetén értesítse kezelőorvosát vagy keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát, mert orvosi segítségre van szüksége.
A túladagolás okozhat tudatzavart (aluszékonyságtól eszméletlenségig terjedő állapot), a légzésfunkció csökkenését és vérnyomásesést. Komoly mérgezés esetén sürgős orvosi intézkedésre van szükség.
Ha elfelejtette bevenni a Sanval filmtablettát
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.
Ha idő előtt abbahagyja a Sanval filmtabletta szedését
Altatószerrel való huzamosabb ideig történő kezelés hirtelen abbahagyásakor megvonási tünetek és "visszacsapásos" (rebound) álmatlanság előfordulhatnak (lásd 2. pont; Figyelmeztetések és óvintézkedések). "Visszacsapásos" álmatlanság esetén a kezdeti alvászavar visszatérhet, sőt súlyosabb formában is jelentkezhet, mint a kezelés előtt. Ezt egyéb reakciók, mint hangulatváltozások, szorongás és nyugtalanság kísérhetik. Ezért szükséges az adag fokozatos csökkentése, mielőtt végleg abbahagyná a gyógyszer szedését.
Mindig az orvosa utasításainak megfelelően járjon el.
Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Amennyiben a következő nem ismert gyakoriságú (a rendelkezésre álló adatokból a gyakoriság nem állapítható meg), de nagyon súlyos mellékhatások jelentkeznek Önnél, a Sanval filmtabletta szedését azonnal hagyja abba és haladéktalanul értesítse kezelőorvosát, vagy keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát:
csalánfoltokkal együtt az ajkak, szemhéjak, nyelv duzzanatával, légzési vagy nyelési nehézséggel járó ún. Quincke-ödéma, más néven angioneurotikus ödéma is kialakulhat.
Értesítse kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, amennyiben a következő mellékhatások fordulnak elő, illetve súlyosbodnak:

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- felső- és alsó légúti fertőzések
- hallucinációk, izgatottság, rémálmok
- aluszékonyság, fejfájás, szédülés, az álmatlanság súlyosbodása, a gyógyszer bevételét követően jelentkező emlékezetkiesés (amnézia) rendellenes viselkedéssel társulva (lásd 2. pont; Figyelmeztetések és óvintézkedések)
- hasmenés, hányinger, hányás, hasi fájdalom
- fáradtság
- hátfájás
- Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet):
- zavartság, ingerlékenység
- kettőslátás
- Gyakorisága nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból a gyakoriság nem állapítható meg):
- nyugtalanság
- agresszivitás
- érzékcsalódás
- pszichózis, dührohamok
- alvajárás (lásd 2. pont; Figyelmeztetések és óvintézkedések)
- természetellenes viselkedés
- hozzászokás, függőség (megvonási tünetek, vagy a kezelés megszakítását követően a kezdeti alvászavar átmenetileg visszatérhet)
- a szexuális vágy változása
- depresszió (kezelés közben a korábban fennálló depresszió is felszínre kerülhet)
- éberségi szint csökkenése
- a légzés lelassulása (légzésdepresszió)
- a májenzimszintek megemelkedése
- bőrkiütés, viszketés, csalánkiütés, fokozott verejtékezés
- izomgyengeség
- járászavarok, elesés (főleg idős betegeknél és azokban az esetekben, amikor a beteg nem az előírás szerint alkalmazta a zolpidemet)
Folyamatos alkalmazás során kialakulhat függőség, megvonási- és rebound-tünetek, valamint a Sanval filmtabletta hatékonyságának csökkenése (lásd 2. pont; Figyelmeztetések és óvintézkedések).
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Sanval filmtablettát tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Sanval filmtabletta?
A készítmény hatóanyaga a zolpidem-tartarát.
Sanval 5 mg filmtabletta: egy filmtabletta 5 mg zolpidem-tartarátot tartalmaz.
- Sanval 10 mg filmtabletta: egy filmtabletta 10 mg zolpidem-tartarátot tartalmaz
Egyéb összetevő(k):
Sanval 5 mg filmtabletta:
Tablettamag: kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, povidon, karboximetil-keményítő-nátrium (A típus), mikrokristályos cellulóz, laktóz-monohidrát.
Filmbevonat: vörös vas-oxid (E172), karnaubaviasz, talkum, makrogol 400, titán-dioxid (E171), hipromellóz, hidroxipropilcellulóz.
Sanval 10 mg filmtabletta:
Tablettamag: kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, povidon, karboximetil-keményítő-nátrium (A típus), mikrokristályos cellulóz, laktóz-monohidrát.
Filmbevonat: karnaubaviasz, talkum, makrogol 400, titán-dioxid (E171), hipromellóz, hidroxipropilcellulóz.

Milyen a Sanval filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Sanval 5 mg filmtabletta: kerek, mindkét oldalán domború felületű, halvány rózsaszínű, filmtabletta.
Sanval 10 mg filmtabletta: kerek, mindkét oldalán domború felületű, fehér színű filmtabletta, egyik oldalán törővonallal.
A törővonal csak a széttörés elősegítésére és a lenyelés megkönnyítésére szolgál, nem arra, hogy a készítményt egyenlő adagokra ossza.
Csomagolás:
Két darab, egyenként 10 darab 5 mg zolpidem-tartarát filmtablettát tartalmazó PVC/Al buborékcsomagolásban és dobozban
Egy darab, egyenként 10 darab 10 mg zolpidem-tartarát filmtablettát tartalmazó PVC/Al buborékcsomagolásban és dobozban
Két darab, egyenként 10 darab 10 mg zolpidem-tartarát filmtablettát tartalmazó PVC/Al buborékcsomagolásban és dobozban

Hol van a legközelebbi kórház? Keresse meg!

Hol van a legközelebbi patika? Keresse meg!

Az év magánrendelője 2015

Az adatbázis utolsó frissítése: 2015. 04. 03.

PHARMINDEX
Az adatokat a PHARMINDEX gyógyszer-információs adatbázis szolgáltatja.
© Vidal Hungary Kft. 2015

Legjobb cikkek és szolgáltatások a témában

Tudjon meg többet lexikonunkból!

Szponzorált hirdetések

     
     
     
     

Gyógyszerkereső

gyógyszerhatóanyag