Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban


Fórumok Időrend: növekvő
Megjelenítve (db/oldal): 
Hozzászólások száma: 1 
Levél a moderátoroknakModerátor: patika
 
Cikk betűmérete:

145436.2008.06.25. 14:33
   anon_518674
 
A fent említett műtétről szeretnék minnél többet megtudni. Ha valakinek volt már ilyen, írja le milyen volt, mit kell róla tudni!

Amik elsősorban érekelnek:
hogy zajlik a műtét, mi történik közben? milyen kockázatai és mellékhatásai vannak/lehetnek? hogy történik az altatás, mivel? milyen az előkészítése? mennyi ideig kell kórházban lenni? a műtét után milyen teendők vannak? mekkora az esélye hogy nem sikerül, vagy általában probléma nélkül szokott sikerülni az ilyen?

Igaz az, hogy ha a végbél környékén ("gátvágással"? - valami ilyesmit mondtak) műtik, és az izomgyűrűt vágják át, az többet nem fog működni, pótolni nem lehet, és valahol a hasfalon vezetik ki a belet? Állítólag a polipnak csak a hegye van kint, endoscopiával nem lehet eltávolítani (bár tükrözés nem volt még). Ha igaz ez a nem működős dolog, nincs valami más megoldás, hogy a beavatkozás után úgy lehessen élni, mint az előtt? Ha pedig tényleg csak ez az egy megoldás létezik, ugye az orvos a műtét előtt köteles részletes felvilágosítást adni a következményekről (is), hogy legyen lehetősége a betegnek eldönteni, hogy akar-e úgy élni?


Erre kiváncsi?

Tudjon meg többet!Szponzorált hirdetések