Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Gróf Tisza István Kórház (Berettyóújfalu)

Fórumok Időrend: növekvő
Megjelenítve (db/oldal): 
Hozzászólások száma: 50 
123következőutolsó

Levél a moderátoroknakModerátor: patika
 
Cikk betűmérete:

269924.2012.01.07. 21:31
   vicky56
Kedves Németi Angéla!

Nagyon sajnálom, hogy idén olvastam el a tavalyi cikkedet, mert tudtam volna neked javasolni sebész orvost a küszöböt verő epehólyagod miatt. Valahogy kimaradt az általad kritizált osztályok közül a Sebészet, Belgyógyászat, Pszichiátria, Urológia és a további szakrendelő, amelyeket-számomra úgy tűnik-nemcsak kívülről, hanem belülről is- elég jól "ismersz".
Még jó,hogy mások nem osztják a véleményed.Annál is inkább okot adott neked a cikk megírásához az a tény, hogy a kórház-ha hiszed, ha nem- MŰKÖDIK!Hála annak a személyzetnek, amelyik nap, mint nap felvállalja a munka nehézségét, de szerintem te ezt nagyon jól tudod. Megjegyzem a Sürgősségin visszahozták az élők sorába a 81 éves nagymamámat, a "mentős" és egy alacsony, szemüveges orvos segítségével és még mindig él, annak ellenére, hogy 2 hétig a Krónikus osztályon feküdt. Biztosan probléma van a szaglásommal, mert mindazt amit leírtál, álmodtad.
A húgom kisfiát mandulájával műtötték a Fül-Orr-Gége osztályon. Igazából a Főnővérrel semmiféle probléma nem merült fel, sőt..
Tudod Angéla, az a közmondás, amit leírtál, tényleg létezik és használjuk is, csak egy baj van vele, hogy TE rossz helyen!MI egész más véleményt hallunk és tapasztalunk a tieddel ellentétben a vezetésről, HÁLA AZ ISTENNEK!!!
A jelenlegi Ápolási Igazgató Nőről pedig annyit, hogy nagyon rosszak és hiányosak róla az információid, mind emberileg, mind szakmailag is. Kár, hogy nem régóta tölti be jelenlegi pozícióját, mert ez a "hal" egy ARANYHAL.
A Vezetés ezt nagyon jól tudta és ezért tette őt oda, ahova tette.
De mivel demokráciában élünk és mindenkinek lehet véleménye, neked is DE nekem is, így született meg az eredmény, amit most itt olvashatsz.
Még egy megjegyzés..Karácsony a szeretet ünnepe..de ez nálad nem igen így működik. Ha valaki Szenteste előtti napon, annak reggelén ilyen rosszindulatú levelet írosgat, ahhoz az angyalka helyett az ördög kopogtat be, Te ezt tudtad?!
De vigyázz, a rosszindulat és a gonoszság öregít!A lazításhoz lenne egy ajánlatom: egy fél konyak és máris szebbnek látod majd a világot!
Na szia Angéla

Zoé


Erre kiváncsi?

Tudjon meg többet!

268796.2011.12.23. 07:07
   ciska111
 
Sziasztok! Sajnos több alkalommal is szükségem volt már kórházi ellátásra, sőt a családom valamennyi tagja a Gróf Tisza István Kórházban kezelteti magát. Szomorúan konstatálom, hogy az ellátás színvonala évről-évre rosszabbodik. Még mielőtt valaki félre értene, nem a műszerezettségre vagy a felszereltség elavulására gondolok, hiszen ahhoz nem értek és megítélni sem tudom, hanem a személyzet szakmai "szereplését" kifogásolom. Leírok néhány tapasztalatot:
- sürgősségi osztály: orvos nem látott, mint utólag kiderült egy mentős kezelt, ő irányított tovább, az orvosnak csak a pecsétjét használta!! Kb. 2 óra várakozás után.
- krónikus osztály: nagy mamámat ápolták itt, sajnos nem sok sikerrel, mert 1 hónapja elveszítettük őt. Rettenetes kosz és iszonyú szag, embertelen körülmények, elérhetetlen orvosok és nem készséges ápolók. Az egyik nővér azt mondta, hogy az ápolási igazgató azt várja el, hogy papíron minden meg legyen, így ők a papírmunkával foglalkoznak és nem a beteggel!! Utána érdeklődtem az ápolási igazgatónak és valóban kiderült, hogy ő nem áll a helyzet magaslatán, több munkahelyről kiutálták már a beképzeltsége miatt. Ápolói gyakorlata pedig szinte semmi nincs, ennek ellenére ő a főnök. Érthető a színvonal csökkenése az ápolás szakmában, ha ő az aki irányítja. Miért engedi ezt meg a kórház orvosi vezetése???
- fül-orr-gége: a főnővér nagyon flegma volt, korábban az az idősebb hölgy (Marika nővér), mindig udvaris és segítő volt.

Mi történik ebben a kórházban? Ne hagyjuk a jó hírnevét megalázni kedves vezetők, hanem nézzék át kikkel dolgoznak, mert ugye ismerős a mondás: fejétől bűzlik a hal!!!

Németi Angéla


263786.2011.10.25. 19:09
   fb_ferenc
 
Sziasztok!
Tavasszal voltam a sebészeten műtéten, én csak jókat tapasztaltam. Az orvosokkal és a nővérekkel maximálisan meg voltam elégedve. A műtétet Dr Dobai Attila végezte. Az altató orvosnak itt szeretnék köszönetet mondani, a nevét sajnos nem tudom.A műtéten résztvevő és az osztályon dolgozó nővérek munkáját is köszönöm.
A tárgyi feltételek nem minden esetben szolgálják a betegek teljes körű nyugalmát, illetve gyógyulását, gondolok itt az ágyra /a szivacsbetét és ágyrács/, ami a két napos fekvés után jobban megviselte a hátamat, mint maga a műtét.
Tisztelettel Szilágyi Ferenc.


260081.2011.09.08. 22:54
   juli0222
Sziasztok! Én is csak jót tudok írni. Februárban kerültem be a sürgősségire hasfájással,a vizsgálatok olyan gyorsan történtek hogy hihetetlen, mindenki nagyon kedves volt velem. aztán felkerültem a sebészetre. Dr Luis Perez jött be és elmondta hogy meg kell műteni.a Nővérkék is nagyon aranyosak voltak és segítőkészek. megműtött a doktor úr .1 hónapig voltam bent mert aztán megint volt egy műtét .minden nap többször is be jött megnézni mi van velem. de nem a pénz miatt mivel én nem tudtam adni bár csak adhattam volna.az az 1 hónap úgy el repült a nővérkéknek köszönhetően mert sokat beszélgettünk ha sírtam meg vigasztaltak. Mint egy család!! a Doktor Úrnak is Örök hálám Ő egy lelki ismeretes Kedves és megértő ember.a mai napig is kérek tőle tanácsot vagy ha éppen valami bajom van bármikor mehetek hozzá szívesen segít .Ha ezt nekem valaki meséli el sem hiszem hogy ilyen is van.DE VAN!!!Az egész osztálynak köszönök mindent, További sok sikert kívánok minden dolgozónak aki a sebészeten van!!!

236889.2010.12.30. 21:58
   zsuzsa1022
 
Kedves Embertársaim! Könyörgöm, hogy mielőtt lesújtó kritikát mondanak, gondolkozannak már el ellőte, én nem védek senkit, de az hogy egy orvos milyen:értsd hogy áll a betegekhez, tehát mennyire empatikus semmi köze ahhoz hogy hol dolgozik, tehát ne tegyük már helyrajz függővé. A kávézásról annyit, hogy nekik is pihenni kell valamikor, amikor egész éjjszaka ügyelnek, aztán nappal ugyan úgy talpon vannak mert akkor meg szakrendelés van. Azért ezt nem sok valaki bírná, lássuk már a dolgokat az ő szemszögükből, mi kivülállók nem ugyan ezt tennénk ha a helyükbe lennénk? Most mindenki azt mondja magában, hogy "majd én megmutatom", de ha ottt lenne a lehetőség mind betojna, főleg az intenzív osztályon ahol szinte ugrásra készen kell állni. Én nem sokszor voltam itt betegként, inkább alakalmasságin.Betegként 2008-ban voltam itt, amikor az első gyermekünket elveszítettük, akkor az eü kaparást Császár doktor úr csinálta. Nem éppen szépen beszélt, sőt kijelentette, a páromnak, neki persze szépen halkan, nem úgy mint nekem, hogy másnap reggel már haza mehetek. Másnap mikor készültem haza, akkor jött dr. Zákány JÓZSEF aki nem engedett haza, mondván bármikor bevérezhetek ismét és akkor mit csinálok, el is vérezhetek.Emberi volt 1000%.-ig, azt hiszem hogy ő adjunktus lett azóta, de megérdemli. AZ első gyemekemet a Kenézy GYULA KÓRHÁZBA SZÜLTEM, ami egy nagyon jó hely, az orvosom egy nagyon-nagyon emberi volt, és nem volt pénzigényes sem.Akármikor mentem mindig ott volt, ha bármi bajom volt mindig szólhatam neki, a szülésnél is mximálisan 1500%-ig ott volt, amikor megszültem másnap reggel már ott volt, és attól kezdve minden reggel én voltam az első. Én nagyon szeretem a Kenézyt, az orvosok normálisak, tudás szempontjából is topon vannak, és tiszta kórház.Szóval csak ajánlani tudom. Tudom hogy ezek után sok valakibe felmerül a kérdés, hogy akor miért nem ott szültem(Betrettyóújfaluban), nos ez a kérdés jogos, de mindenkit megillet hogy a magánügyeit, ide értve eü problámáit megtartsa,magának. És mielőtt mindenki aki olvassa félre értené, ez nem kampányolás, ha nem csak kérés arra nézve hogy gondolják meg mit írnak az eü intézményekről, mert : 1 amint mondtam az empátia, a hozzá állás nemhelyrajzi kérdés, 2: lehet hogy a negatív véleménnyel olyan emberbereket befolyásol akik mostanába készülnek az adott intézménybe menni. Javaslom mindenkinek hogy ne másokra hallgason, ha nem tapasztalja meg magától az adott intézményt. 3. Lehet hogy szorul még oda, abba az eü intézménybe amit most nyílvánosan, nem jó kritikával illet.

236828.2010.12.30. 16:07
   kutykurutty
 
T. Dr.Shirling. Szerintem Ön nem is orvos. ha meg az, akkor hol a mundér becsület? Egyébként meg igaza van a vadmacseknak, miért nem ment máshova?

232825.2010.11.17. 17:03
   vadmacsek00
Én sem akarok riaszto lenni,de a több 100 peres eljárást alá tudja támasztani?Vagy csak vagdalkozik? Gondolom ha rezidens orvosként volt itt,akkor még lesem szakvizsgázott.Vagy éppen friss...
De ha elsö esetben negativ tapasztalata volt,akkor miért nem ment,vagy vite máshová a hozzá tartozoját?Elvégre szabad orvos választás van nem??


230293.2010.10.22. 13:00
   anon_602453
Jó napot kívánok Önnek !

Nos nem akarom a terveit romba dönteni , de ha adhatok egy jó tanácsot!?
Kerűlje a Berettyóújfalusi korházat.
Van egy megszokott jelző: Ott mindenkit eltesznek lábalól !!
Tulajdonképpen nem a műszaki felszereltséggel van a baj, hanem a szakmai hozzáértéssel az emberséggel, minden beteget egyszerűen tárgyként kezelnek. Az ország rehabilitált orvosait átpasszolják ebbe az intézménybe.
Statisztikailag kimutatható az elhalálozások drasztikus skálája.
Több 100 peres eljárás van folyamatban gondatlanság stb. miatt.
Saját tapasztalat amikt leírtam, ugyanis Medikusként voltam ott .
Minkét szüleimet korházba kerülésük után 3 nappal vitték a Patológiára. Most nem egy lejárató kampányt folytatok ezzel, hogy írtam, hanem óvaintek betegeket, ahogy Önt is.

Tisztelettel: Dr. Shirling Imre


230291.2010.10.22. 12:51
   anon_602453
Jó napot kívánok Önnek !

Nos nem akarom a terveit romba dönteni , de ha adhatok egy jó tanácsot!?
Kerűlje a Berettyóújfalusi korházat.
Van egy megszokott jelző: Ott mindenkit eltesznek lábalól !!
Tulajdonképpen nem a műszaki felszereltséggel van a baj, hanem a szakmai hozzáértéssel az emberséggel, minden beteget egyszerűen tárgyként kezelnek. Az ország rehabilitált orvosait átpasszolják ebbe az intézménybe.
Statisztikailag kimutatható az elhalálozások drasztikus skálája.
Több 100 peres eljárás van folyamatban gondatlanság stb. miatt.
Saját tapasztalat amikt leírtam, ugyanis Medikusként voltam ott .
Minkét szüleimet korházba kerülésük után 3 nappal vitték a Patológiára. Most nem egy lejárató kampányt folytatok ezzel, hogy írtam, hanem óvaintek betegeket, ahogy Önt is.

Tisztelettel: Dr. Shirling Imre


224492.2010.09.01. 20:12
   anon_599022
Szia!
Én most készülök Zákány dokihoz, és pont ezek a kérdések merültek fel bennem. Tudnál nekem infokat adni. Ha van vmi plussz dolog, ami esetleg jól jöhet, légyszi azt is írd meg.
Előre is köszönöm szépen!


192566.2009.11.02. 16:11
   anon_569816
Szia!
Bocs, hogy így ismeretlenül írok neked, de írtad, hogy voltál Zákány dokinál és meg voltál elégedve vele. Én most készülök menni hozzá HSG-re és nem nagyon tudom, hogy mi a szokás. Idegenként megyek másik városból és nem tudom hogy kell e neki adni pénzt vagy nem? Tudnál segíteni, hogy ha kell adni akkor kb. mennyi az a pénzösszeg?
Előre is köszi!


190535.2009.10.12. 12:24
   anon_568134
"Miután túl volt a "reggeli" félórás kávézáson, hajlandó volt a betegekkel foglalkozni, közben kb fél óránként jöttek a protekciós betegek, akik ugye előnyt élveznek"
Honnan tudja, hogy kávézott a doktornő? Ez egy olyan téveszme az egészségügyről, amit el kellene oszlatni. Miért van az, hogy, ha nem halad a rendelés akkor csakis kávézással lehet eltölteni az időt. Az a rengeteg papírmunka, előző napról átjövő dolgok stb. Az pedig, hogy jöttek a protekciós betegek ? Az ajtóra is ki van írva, hogy egésszégügyi dolgozók és az előjegyzéssel érkezők előnyt élveznek. Az aki hamarabb bement lehet, hogy nem reggel fél nyolc óta várta a sorát, hanem két hete. Ebédszünet? Ön étlen-szomjan ülte végig a várakozást? Mert gondolom enni mindenkinek kell, a doktornő is ember, neki is vannak szükségletei.
A vizsgálattal kapcsolatban nincs mit hozzáfűzni, sajnos ilyen is van.


178208.2009.05.23. 21:36
   anon_556765
 
Sziasztok!Én 22-én voltam HSG vizsgálaton a Berettyóújfalui kórházban.Voltam már más kórházakban is,de még ilyen pozitív tapasztalatom sehol nem volt!Előtte sokat olvastam erről a neten és úgy gondolom,hogy nálam jobban nem félhetett senki,de azt kell hogy mondjam alaptalan volt a félelmem.Szóval aki előtte áll eggyáltalán ne féljen tőle!Az egészben az adminisztráció és az előkészület több volt mint maga a műtét.Ezt mondták is mikor bementem,de azt hittem,hogy csak a megnyugtatásomra teszik.A vizsgálat előtt kaptam egy bódító injekciót,aminek köszönhetően nem éreztem szinte semmit,és maga a műtét is csak 5 perces volt kb.Atzért írtam ezt le,hogy akinek lehetősége van ebben a kórházban végeztesse el ezt a vizsgálatot!Ezúton szeretnék köszönetet mondani Dr.Zákány Zsolt Főorvos Úrnak és az ő keze alatt dolgozó ápoló személyzetnek,akik kedvességükkel,figyelmességükkel, segitőkészségükkel és szakmai hozzáértésükkel nagyban hozzájárultak ahhoz,hogy az ÉV KÓRHÁZA cimet nálam is elnyerjék! Munkájukhoz további sok sikert és kitartást kívánok!(K.H.A.)

173251.2009.03.19. 08:44
   anon_549494
 
urológiai műtétre volt kiírva a kisfiam csütörtök reggelre, de már szerdán be kellett volna feküdnünk a gyermekosztályra. Rendesen bementünk, ahogy megbeszéltük. Odaérkezésünk után közölték velünk, hogy nincs hely sem a gyermekosztályon sem az urológián, ezért ugyan már halasszuk el a műtétet, jövőhétre, ja és, hogy pontosan most jutott eszembe, hogy most csináltassam meg ezt beavatkozást? már én kérek elnézést, hogy viszem a gyereket és jól felpakolva odaállítunk, férjem munkahelyről én nappali főiskoláról ellógva ugyan már időre vigyük a gyereket, mert ki van írva a műtét. Ezután, hogy lesz? újabb vérvétel, altatóorvos, újabb időpont kérés, ja és elengednek a suliból, vagy a férjemet a munkahelyről? El ne felejtsem vigyázzak a gyerekre, hogy a kijelölt időpontra ne betegedjen meg. De melyik időpontra? Senki nem kérdezi meg, hogy milyen plusz költség terhel bennünket, hogy újra megcsináljuk ezeket az előkészületeket.
SZERINTEM ITT RUGALMATLANSÁGRÓL BESZÉLHETÜNK.
Jövőhéten lesz hely vagy megint azt mondják, hogy menjenek haza anyuka!!!!!!!
Eddig jó tapasztalatom volt, igaz ez a Nőgyógyászatra vonatkozott!!!!!!

Tisztelettel: Tóthné Hákli Andrea


161647.2008.11.25. 00:49
   anon_531899
 
Én már nem élek Berettyóújfaluban, de büszke vagyok arra, hogy ott nőttem fel. Nem tegnap történt tehát, amikor legutóbb megfordultam ebben az intézményben. S bár gyermekként féltem ide bejönni, valahogy mégis úgy emlékszem: mindenki kedves volt és segíteni akart. Ja, hogy az idő? Lehet. A hozzászólásokból azt olvasom ki, hogy a többség most is elégedett. Nekem nincs tapasztalatom a közelmúltból. Úgy általában kórházi tapasztalatom viszonylag kevés van. Szerencsére. Remélem ez így is marad. Mindazonáltal szurkolok az újfalui kórháznak. Meg úgy általában mindenkinek és mindennek, aki vagy ami Újfaluhoz köthető és valamiféle sikert hordoz magában. Azt hiszem egy kicsit ott maradt a szívem. És most valamiért gyorsabban dobog. Lehet, hogy meg kéne nézetnem?

161367.2008.11.21. 23:01
   anon_531637
 
Nagyít!
Én már több osztályon is "vendégeskedtem" a Berettyóújfalui Területi Kórházban, amíg szülővárosomban éltem, de egyetlen rossz szót sem tudnék mondani sem az orvosokra, sem az ápolószemélyzetre. Autóbalesetem után több hétig feküdtem a Traumatológián, rendkívül kedves és figyelmes nővérkék és betegszállítók vettek körül és segítették gyógyulásomat. Kiemelném a K.A.I.B.O. dolgozóinak fantasztikus tudását, türelmét és hozzáállását, amit sehol másutt nem tapasztaltam (sajnos). Dr. Zákány Zsolt segítsége és szakmai felkészültsége is rengeteget számított az évek során, nem véletlenül jártam-járok hozzá vissza a mai napig, mindegy, hogy az ország melyik részén élek éppen. Többször kértem segítséget Bulyovszky adjunktus úrtól is, aki sosem mondott nemet, ezúton is köszönöm neki. Véleményem szerint jól járt vele a Kórház és a város is, hogy Ő irányítja az intézmény életét. A röntgenesek, laborosok munkája is felbecsülhetetlen, hiszen több esetben rajtuk múlik egy-egy beteg élete. Szeretnék minden dolgozónak köszönetet mondani azért, hogy ott vannak, dolgoznak, vigyáznak ránk és segítenek túlélni. Tovább jó munkát, kitartást és rengeteg hitet kívánok nekik!

161345.2008.11.21. 19:20
   anon_531632
 
Nekem csakis jó tapasztalataim vannak a Berettyóujfalusi Területi kórházzal kapcsolatban!!!Köszönettel tartozom dr.Zákány József főorvos úrnak,aki lassan már 10 éve műtétet végzett el rajtam és azóta is visszajáró páciense vagyok és hála neki,azóta nincsenek problémáim!!!És számtalan ismerősömnek is ez a véleménye,akiket én irányitottama főorvosúrhoz és tőlük is csak jó véleményeket hallok,ellenben a nálunk tapasztalt ellátással!!!Ugynitt megemlitném még,dr.Juhász Róbert főorvosúr nevét is,akinek szintén csak hálával tartozom!!!Veseműtétet végzett rajtam,ami nem volt éppen kis dolog!!!De hála neki,az óriási vesekövemet sikeresen eltávolitotta!!!Külön köszönet dr. Bulyovszki István főorvos-igazgatóúrnak is,akinek az osztályán feküdtem!!!
És csak jót tudok mondani a személyzetről is:ugy a főnővérről,mint a nővérkékről!!!Mái napig is odajárok,vissza kontrollba!!!Problémák persze mindenütt adódnak,de emberek vagyunk és azért vagyunk,hogy ezeket megoldjuk!!!Na és ne felejtsük el,hogy az orvosok sem Istenek és ne várjunk tőlük csodákat!!!
De ami tőlük telik,az én tapasztalatom szerint,ők mindent megtettek!!!
Kívánok nekik erőt egészséget és további sok sikert a pályájukon,hogy még sok beteget gyógyithassanak meg!!!!
Tisztelettel:Molnár Edit,Románia!!!


161335.2008.11.21. 18:15
   anon_531526
 
Nekem csak rossz tapasztalatom van. Néhány éve a kórházban feküdtem amikor mélyvénás trombózist kaptam és hiába sírtam hogy fáj a lábam nem tudták megállapítani még annak ellenére sem hogy az egyik lábam 4-5 cm-rel volt vastagabb a másiknál. Pedig doplerrel is megvizsgáltak!!! Debrecenbe a II. Belklinikán hozták helyre amit Újfaluba elszúrtak!!!

Édesapám baleset után került az Újfalusi Kórház szemészetére. Az ügyeletes orvos hanyagsága miatt az egyik szemére a mai napig vak. Ugyanis a doktor úr csak 2 nap után foglalkozott vele!!! Remélem soha nem kerülök oda!!!!


161280.2008.11.21. 13:06
   anon_531565
 
Nagyít!
Alaposan ,és meggondoltan válaszolok a kórházról!Én három megyében is feküdtem kórházban,ezért tudok viszonyítani az ellátások között.A mi kórházunk magasan kiemelkedik a többiek között minden téren.Először is említeném a tisztaságot,majd az ellátást,az orvos betegközötti kapcsolatot.Itt mindent megkaptam,amit egy betegnek nyújtani lehet.Az orvosokkal ápolószemélyzettel is kiváló a kapcsolat.Ha kérdezek,őszinte választ kapok.és egy betegnek ez nagyon fontos.Ez a többi intézményben nem volt mindig így.Ezért is választanám a Területi Kórházat .

159233.2008.11.04. 17:24
   anon_529861
Szia Cica31!

Én még nagyon új vagyok itt. A privi az a saját e-mail címem lenne? Kaptam egy üzenetet, nem vagyok biztos benne, hogy tőled.
Jó lenne, ha megosztanád a tapasztalataidat, és ha te és a levélküldő ugyanazok vagytok akkor kiderül a válaszomból mi is érdekelne.

Nagyon köszönöm.


123következőutolsóSzponzorált hirdetések