Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban

Fővárosi Önkormányzat Károlyi Sándor Kórház és Rendelőintézet (Bu...

Fórumok Időrend: növekvő
Megjelenítve (db/oldal): 
Hozzászólások száma: 64 
1234következőutolsó

Levél a moderátoroknakModerátor: patika
 
Cikk betűmérete:

276476.2012.03.30. 11:52
   schuliet
 
Tisztelt Olvasó(k)
A hozzászólásokat olvasva nekem elég nagy szerencsém lehet. Azért írok most én is, mert eléggé elszomprít ez a sok negatív vélemény.
Én jelenleg is a Károlyi Sándor kh-ban fekszem, lassan már egy hete, de csak pozitívat tudok mondani róla! Az Árpád kh-ból küldtek át ide, ahol valóban igen mogorba emberek járnak s kelnek. Az ambulancián kezdtem itt, majd ultrahang és sebészet, de mindenhol nagyon kedvesek voltak. Az ultrahangon a hölgy például olyan aranyos volt, hogy meg állt pihenni hagyni engem, mivel igen intenzív fájdalmaim voltak (ha csak hozzám értek bekönnyeztem a fájdalomtól). Sajnos gyomor tükrözésre is mennem kellett, ahol végig nyugtattak és simogattak. A nővérek kimondhatatlanul kedvesek! Én nem igen ritkán találkozom ilyen emberséges, kedves és segítőkész emberekkel!! Körzetileg sajnos nem idetartozom, de itt lettem rosszul, és az 'én' kórházambannem hogy fele ennyire nem kedvesek, de ha ott azt mondod,h fáj, ahogy megnyomko, azt mondják,hogy akkor minek mentél oda? Itt viszont bocsánatot kérnek és megsimogatnak, és ha elmegy a folyósón egy korházi dolgozó előtted, rád mosolyog. Ez a mosoly nekem sokat számít.
Én úgy gondolom, hogy az orvosok és a nővérek is lehetnek morcosak, épp úgy, mint mi betegek. Ha valaki nem kedves velem, azzal a személlyel én sem leszek az. A kórházi dolgozók sem robotok, hogy mindenkinek meg tudjanak felelni. Nem azért mentek el orvosnak vagy nővérnek.
Én ezúton is szeretném megköszönni mind azt a sok jót amit itt kaptam!


Erre kiváncsi?

Tudjon meg többet!

267295.2011.12.02. 21:39
   65haz
 
Itt ami van az VALAMI BORZASZTÓAN ELKESERÍTŐ. Az utóbbi 10 évben sajnos nagyon sokat voltam ebben a kórházban öreg Édesanyámmal, és szintén öreg Papánkkal. CSAK ROSSZ és NAGYON ROSSZ TAPASZTALATAIM VANNAK.
Két eset a sokból: Papa rákos beteg volt. Be kellett vinni vese katétert ültettek be neki, de hiába mondtam nem kell, ne szenvedjen, ugyanis ekkor már csendesen haldoklott. Elvitték mentővel másik kórházba, visszafelé útközbe a mentőbe kicsúszott a katéter. És hagyták. Egy nap múlva közölték, vagy haza visszük, vagy vigyük GYAKORLATILAG AHOVA AKARJUK mert a kórházban már nem maradhat. Könyörögtem, ebben az állapotában ne hurcolásszák, hiszen a kezelő orvosa is tudta, hogy nagyon a végén van, és nem. NEM SZÁMÍTOTT A PÉNZ SEM, CSAK NEM VOLT EREDMÉNYE, KITETTÉK. Elvittük egy másik kórházba, mivel nem volt más választás, otthoni 24 órás orvosi ügyeletet senki sem vállalt, mire oda hozták a mentővel gyakorlatilag meghalt. Újra élesztették , élt - aludt - 3 napig, és örökre elment. AMIT ÁTÉLTÜNK SENKINEK SEM KÍVÁNOM.
Édesanyám el esett. Ügyelet, sebészet Károlyi kh. Reggel 8 órától feküdt tehetetlenül egy rohadt magas ágyon, ott is hiába könyörögtem, hogy nagyon beteg, segítsenek, hogy minél előbb mehessünk haza, mert tudom a következményeket. Nem és nem. Mindig volt fontosabb. Ott egy orvos rohangált fel alá, mert egyedül volt nem tudom már hány órjája. Ő is ember, végül délután 2 órakor végeztünk, és majdnem az ölünkbe vittük haza a mamát, mert teljesen lemerevedett, rosszul lett, nem voltak nálam a gyógyszerei, nem számítottam erre, beindult a szíve, 170-el ment a pulzusa, szóval szörnyü volt. Ami ezután jött, az még szörnyúbb volt, sztrokot kapott.
Regényt tudnék írni, de nem teszem.
Tudom, hogy kevés az orvos, nem akarom én őket bántani, ők teszik a dolgukat olyan körülmények között, mint amit nekik teremtenek, de fel nem tudom fogni, hogy egy ekkora körzetben miért kell ennek így lennie? Őket is minden féle szabály köti, sürgősségi ellátás, stb.
Azóta sem tudok ezektől az átélt borzalmaktól megszabadulni. És nagyon nyomja a lelkemet, hogy miért tették a Papával amit tettek, de nincs rá magyarázat. mindig félek, hogy ha már menni kell, úgyan most mi lesz. Édesanyám hála istennek még él, ha oda is kell mennünk, csak annyi ideig marad, amíg indokolt. Hozzuk haza.
Kívánom, hogy senki ne legyen beteg, ne kerüljön ide, és csak remélem, hogy egyszer ett is megváltozik a helyzet.
Anna


236323.2010.12.24. 16:50
   icegirl
 
Hol is kezdjem?
Igazándiból nincsenek rá szavak.
Megdöbbentő, elkeserítő, kiábrándító, nevetséges, felháborító.
A legborzalmasabb az egészben, hogy minden ember fizet TB járulékot, és ez, ha utánaszámolunk, nem kevés pénz...
Ám ebből SEMMI nem látszik.
Az egészségügy elkeserítő helyzetben van. Nem törődnek az emberrel, sőt, szinte a képünkbe röhögnek.
A XV. kerületi SZTK-ba járok, illetve jártam, mert évek óta nem voltam orvosnál. Inkább meghalok.
Egy alkalommal elmentem a szemészetre, mert iszonyúan fájt, könnyezett és égett a szemem, és nem is nagyon bírtam nyitva tartani. A "kedves" doktornő megkért, hogy nézzek folyamatosan fölfelé, mert meg szeretné vizsgálni. Mondtam neki, hogy nemhogy fölfelé, de még lefelé sem nagyon vagyok képes nézni. Jó, akkor próbáljak meg csak nyugton lenni. Erre valami fogpiszkáló féle pálcikával megpiszkálta a szemem sarkát, konkrétan szemen szúrt, mire természetes módon elrántottam a fejem. Éppen csak édesanyámat nem emlegette, hogy ő így nem tud dolgozni. Mondom, én meg nem látok, mert fáj a szemem.
Na mindegy. A vizsgálat végére kiderítette, hogy nincs semmi baja a szememnek. Kamillázzam.
Nem nyugodtam bele, súlyos pénzért elmentem egy magánrendelőbe, ahol is kiderült, hogy megsérült a retinám, azonnal műteni kell....
A háziorvosom a másik fele. Néhány éve bementem, mert iszonyat módon fájt a kézfejem. Megfogdosta, mire én majdnem össze...rtam magam. Azt mondja, semmi baja nincs, csak túl van erőltetve.
Ezután szintén magánrendelő következett, röntgen, és egy megállapítás, miszerint szanaszét van repedve a kezem.
Kérdem én, hogy ha az állami egészségügy nem hajlandó ellátni egyáltalán, és magánrendelőbe kell járni, hogy az ember ne dögöljön meg, akkor mi a bánatnak fizetünk TB-t????
Személyes tapasztalataim a Károlyi kórházzal:
1. A nyílászárók ROHADNAK. Nem régiek, hanem ROHADNAK. A falak és a padló gyalázatos állapotban van. Ha így nézne ki a lakásom, inkább kiköltöznék az újpesti aluljáróba. És ez egy kórház.... Azt hiszem, ehhez többet nem kell hozzáfűznöm.
2. Édesapám, aki azóta már meghalt, nagyon sok időt töltött ebben a kórházban. Sokszor, sok időt.
Hát mit is mondjak. Sokszor kötöttek neki infúziót, és amikor már lilára dagadt a karja a kanultől, nekünk kellett szólnunk, hogy ugyan már cseréljék ki, mert lassan már apámnak nem lesz keze. Nagy kényeskedve szúrtak egy új vénát, ám az előzőből patakzott a vér. Megkérdeztük, nem kötnék-e be, erre azt a választ kaptuk, hogy nincs náluk géz (!!!), ha be akarjuk kötni, hozzunk gézt...
Apukám skizofrén volt, már az utolsó időkben, és az elmeosztályon feküdt sokáig.
Egy hideg téli napon azt tapasztaltam, hogy apu pizsamában, papucsban, mínusz 5 fokban a kapu előtt áll.
Felhívtam a kórházat, és közölték velem, hogy ne hazudjak, mert apám az előbb még ott volt...
Az előbb...
A séta a kórháztól egy egészséges embernek is legalább egy óra.
Tehát remek helyek a magyarországi kórházak...


236195.2010.12.22. 21:41
   karolina57
 
Az én férjem év elején feküdt 3 napot a Károlyiba és megvoltam döbbenve, hogy a 21. században még létezik ilyen kórház. A férjem egy 12 ágyas szobában fekükdt ahol, e gy beteg délután meghalt és csak este 22 órakor vette észre a növér amikor már szaga volt. Hol voltak a nővérek? Igaz valahol megértem Öket mert ilyen körülmények között dolgozni nem leányálom. Reggelire a férjem kocka sajtot kapott és én sem hiszem el ha nem látom (összeszáradt és penészes volt) Egyszerüen nem értem, hogy mit tesz az Igazgató hol a főnővér és hol az ellátásért felelős személy, egyáltalán ez a korház 20 év alatt semmit nem változott, ugyanolyan, az ellátás vagy még rosszabb. sajnos itt feküdt édesanyám is már sok évvel ezelőtt de akkor is hasonló volt a helyzet, mint ha megállt volna az idő csak a betegek cserélódtek. Én nem is értem, hogy meg sem próbálnak helyzetükön javítani jó hírnevükért, és tudomásul veszik , hogy halálkórháznak hivják Igaz az a mondás, hogy fejtől büzlik.......stb.
Sajnálom és egyben szégyellem,hogy ilyeneket kell leirnom de én 30 éve élek Újpalotán és harminc év alatt ennyit tudott fejlődni.
Vajon Károlyi Sándor forog a sírjában, hogy az Ő neve alatt müködő Alapitvány nem áll a helyzet magaslatán, hogy a kórház ténylegesen
a betegek érdekeit figyelembe véve müködjön, mert nem csak a pénz hiányzik hanem az emberség is. Ráczné


234843.2010.12.08. 12:11
   surferi
Ezek szerint Nekem szerencsém lehetett...
Térdműtétem volt hétfőn az Árpádban. Előtte csütörtökön pár óra alatt végeztem a kivizsgálással és hétfőn pedig ahogy beértem reggel, máris vittek a műtőbe. Mindenki normális volt és segítőkész, úgy értem, hogy mindenki tette a dolgát. Semmivel sem kevesebbet mint amit kellett. A nővérekkel is meg lehetett beszélni mindent. A hely persze nem egy modern csúcstechnológiás kórházat takar, de ami a fontos volt, hogy a műtéthez minden adott volt. Én is olvastam sok fórumot mielőtt befeküdtem és eléggé meg voltam ijedve. Utólag nézve a dolgot, nem volt rá semmi okom.


232793.2010.11.17. 11:31
   epipapi
 
ERRŐL A KÓRHÁZRÓL VAGY JÓT, VAGY SEMMIT...

232757.2010.11.16. 19:31
   anon_604869
 
Lehet,hogy hihetetlen,de aug végén férjemet bevitte körzeti orvosi
beutalóval a két fiam és az öcsém a Károlyí Kórházba,mivel súlyos beteg volt és napok óta nem evett nem ivott.Az orvos,akivel ekkor beszéltek
megkérdezte tőlük,hogy megunták már az édesapjuk ápolását azért vitték be?Este fél 7-kor voltak a betegfelvételen a nővérke mondta kár,
hogy nem 19 óra után mentek,mert akkor neki már lejárt volna a munkaideje.Közben a másik nővérke közölte a fiúkkal,hogy hívja a főorvost.Egy kis idő elteltével a nővérke utcai ruhában fel volt öltözve,
főorvos sehol sem volt.A fiam megkérdezte mit csinál a nővérke,mondta
lejárt a munkaideje megy haza.
Ennyi élményem van erről a kórházról és attól félek én be ne kerüljek ide .


231621.2010.11.04. 13:29
   anon_603411
 
Az idén sajnos volt időm tapasztalatokat szerezni a kh-ban,beteg hozzátartozóm miatt elég sokat jártam be a kh-ba.Szégyellheti magát az aki (akik)ilyen körülmények közt működtetnek egy kh-at,tekintve azt,hogy az itt kezelt emberek is ugyanannyi tb-járulékot fizetnek be a kasszába mint más.Le a kalappal az itt dolgozóknak,hogy ilyen körülmények között mind fizikailag mind idegileg vállalják a megterhelést.Én csak jót tudok elmondani a belgyógyászat és a sebészeti osztályokról is már ami a betegellátást illeti a körülmények szánalmasan középkoriak így nem elég,hogy rengeteg beteg jut egy nővérre még a körülményekkel is harcolhatnak.A kedves hozzátartozók is segíthetnének többet az már biztos pontosan ilyen tapasztalatom volt amin felháborodtam én is,hogy a szinte korlátlan látogatási időt kihasználva volt aki szinte egész nap ott volt a kh-ban de egy alkalommal sem mosta le a magatehetetlen hozzátartozóját,vagy próbálta megetetni,megitatni állandóan a nővérszobába rohangált és követelte,hogy azonnal csináljanak ezt vagy azt a nővérek és ahogy láttam mentek is és csinálták pedig pld a belgyógyászaton rengeteg a pelenkás ágyhoz kötött és minden szobára jut egy haldokló legalább aztán a vacsoraosztás,az új beteg elhelyezése és bizony volt olyan aki szó nélkül csomagolt és elment a nővérnek sem szólt aki szegény teljes joggal kapott "szívrohamot" ettől.Csak lestem ahogy törékeny nők tették rendbe,emelték ki az ágyból az elhunyt beteget ,féfiakat megszégyenítő erővel.Láttam amikor az egyik haldokló beteget aki tudható volt,hogy pár órán belül elmegy még azért szépen lemostak a vacsoraosztás előtt pedig nem volt ott rokona és láttam a nővér arcán ahogy szomorúan vette tudomásul,hogy itt lassan vége az életnek.Tudom,hogy van olyan nővér akit otthon még bölcsiskorú gyermek vár,állandóan éjszakázik és nappal meg otthon áll helyt és akkor alszik mikor a gyermeke délután.Nem vagyok ottani dolgozó és rokonom sem dolgozik ott de minden dolgot lehet több oldalról megközelíteni,továbbá a nővér nem szobalány mert bizony sokan olyan stílusban szóltak hozzájuk mintha azok lennének,én szégyelltem magam a helyükben.Én itt szeretném megköszönni az áldozatos munkájukat és szeretném kifejezni elismerésemet.

222149.2010.08.09. 21:51
   anon_597137
 
És még annyit szólnék önökhöz kedves hozzátartozók illetve betegek aki azt írják hogy az a kórházi dolgozó aki kevesli a fizetését a túlterheltséget (sokszor a 3 egymást követő nap tizenkét órai munkát)vagy esetleg nő létünkre mert ritka kivételektől eltekintve nem úgy nézünk ki mint egy NDK súlylökőnő és esetleg elmúltunk 40évesek, menjünk lépjünk ki? Mi hova írjunk, amikor a hozzátartozó nem hoz a családtagjának tiszta ruhát, tisztálkodási eszközöket a többszöri kérésre sem. Én úgy gondolom hogy a betegeink érdekében össze kéne dolgoznunk, és ha önök megtudják tenni hogy ha ott vannak egy kicsit besegítenek. Ha összedolgozhatnánk higgyék el mindannyiunknak jobb lenne. Főleg a beteg családtagjainknak. Mert a jó szó a kedvesség a mosoly csodákra lenne képes. A betegnek gyógyulást, a nővéreknek nagyobb lelkierőt a munkához a hozzátartozóknak pedig megnyugvást hogy a szeretteik jó kezekben van. A kórház állapota, felszereltsége, stb .pedig eddig is az éppen hatalmon lévő pártok kezében volt, eztán is ott lesz ezért hogy ez javulhasson pedig csak önök tehetnek.
Mindenkinek gyógyulást és további jó egészséget kívánok! ( Egy nővér a kórházból)
Kakev Róbert
Kakev75@freemail.hu


222141.2010.08.09. 21:12
   anon_597137
 
Nagyon szomorúan olvastam a kórházról szóló bejegyzéseket, főleg azért mert én is ott dolgozom már tíz éve.Szomorú vagyok mert a kórház belső kinézetéről állapotáról nem mi ott dolgozók tehetünk. A tisztaságáért pedig a betegek és esetenként a hozzátartozók is felelősek, nem csak a takarító vagy ápoló személyzet. Az ápolói ellátás? Amíg 1 nővérre sokszor 40 beteg jut addig ha megszakad sem fog tudni mindenkit ellátni úgy ahogy saját lelkiismerete hivatástudata kívánja, vagy a beteg szeretné, esetleg a hozzátartozó elvárja. Személyi szükségleteit mint például némi folyadék és étel, netán pisilés hát neki is el kell végezni.Sajnálom mindannyiunk nevében ha időnként türelmetlenek vagyunk, de mi is emberek vagyunk és ha azok is írnának erre az oldalra akiknek jobb emlékeik vannak a kórházban dolgozó nővérekről az egy kicsit helyre rázná a sokszor igazságtalanul megtépázott becsületünket. Mert lehet dicsérni a nagynevű klinikákat, kórházakat. DE a menthetetlen betegek hozzánk kerülnek mert így nem az ő statisztikájukat rontja a beteg ha meghal. Gyógyszerek és pelenka? Abból gazdálkodunk amit kapunk. Ha a hozzátartozókat megkérjük azzal nem minket támogatnak hanem a beteg családtagjaikat segítik hogy nekik legyen jó, a nővér nem magát akarja bepelenkázni, ha krémet kérünk nem a saját fenekét akarja vele ápolni, és az egyéb tisztálkodási eszközök és több váltás hálóruha sem nekünk kell. Türelmetlen, kevesli a 80-90ezer forintos fizetését a nővér? Nem is tudom miért főleg ha 20-25év után kap ennyit és naponta meg kell küzdenie hol a gyógyszer hol az ágynemű hiányával. Azzal hogy túlterhelt mert mindegyikünk tudja hogy becsületesen az adminisztrációval a beteg megfelelő ellátásával, azzal hogy minden beteghez odatudjon menni nem csak egy-egy percre, hanem tudjon vele váltani egy-két jó szót, hogy megtudja nyugtatni egy-egy nagyobb beavatkozás előtt, ahhoz 1 nővérre nem 40-50betegnek az ellátásáról kéne gondoskodnia, plusz mentő fogadása az új beteg ellátásával, hanem max. 8-ról.

220580.2010.07.26. 20:09
   anon_596121
 
Csak azt nem értem, hogy lehet a mai világban egy ilyen lepusztult kócerájt kórnáznak nevezni? Károlyi Sándor forog a sírjában. Vagy nekünk proliknak ez is full? Szégyen!

219268.2010.07.14. 10:36
   anon_595377
 
Bár én már régebben írtam ide, és egy nővér a torkomnak is esett,mégis úgy látom nem vagyok egyedül a károlyi"undorommal".sajnos én is tapasztalatból beszélek, a nagymamám már minden osztályt megjárt és nem értem hogyhogy még ez a kórház fennállhat.ez újpest szégyene.A nyár utcában a belgyógyászat,kardiológia,mind-mind. Rettegek hogy újpesti lakosként esetleg bekerülhetek oda.Pár éve az intenzíven feküdt a mamám és bokaszalag szakadással egésznap ott kellett lennem hogy ne haljon meg.én etettem,itattam,fürdettem és sétáltattam, hogy ne kapjon tüdőgyulladást.még szóltak is hogy a gipszes lábammal az akkor több mint 80 kilós mamámat vigyem el fürdetni! az egyik haldokló nénivel ordibáltak hogy ne hisztizzen, mikor le akart szállni az ágyról szó szerint felhajították.nem tudom minek oda orvos, nővér, a látogatók gondozzák a betegeket. és akármit mondanak a nővérek, mamám most az uzsoki kórházban fekszik, ugyanannyi nővér jut a betegekre, de ott mindig van idő egy jó szóra, gondoskodásra, az idős betegekkel törödnek.Az orvos keres meg hogy beszámoljon a mama állapotáról.itt az orvos a száját húzza ha megmered kérdezni az állapotát és napokig kell kergetni.Senki nem törödik vele hogy az idős betegek isznak vagy esznek e.üvöltöznek a betegekkel.Felháborító ami ott folyik.Azt hiszem a fejétől büzlik a hal, amilyen a vezetés olyan a személyzet!Van összehasonlítási alapom.Senkinek nem kívánom- még az ellenségemnek sem- hogy egyszeris bekerüljön ide!!!!

201136.2010.02.04. 10:17
   anon_597137
 
Sajnos igazat kell adjak az előttem szólóhoz!Hiába dolgozom itt 10 éve sajnos évről évre rosszabb a helyzet s mára már elértük azt a pontot hogy a betegellátás alapfeltételeit se tudjuk biztosítani a betegek számára mert a kért anyagokat és gyógyszereket nem kapjuk meg vagyis csak a töredék részét!Ágynemű nincs amit kapunk már délutánra jobb esetben estére elfogy!A nővérek elmennek más helyre dolgozni(mondjuk jól teszik)és helyettük olyanok jönnek hogy néha még én is elcsodálkozom!De hát felvenni mindenkit felvesznek ha nincs ember!A főnökség meg egyfolytában elvárja az éhbérért dolgozóktól hogy minden flottul működjön!Tehát én úgy gondolom mindezek együttes behatása miatt tapasztalunk ill tapasztalnak olyan dolgokat amik itt negatív kritika néven megjelentek!Nem tudom mi a megoldás!De az tény hogy a gyomot gyökerestül kell kiirtani mert ha nem újra nő !Ezt mindenki értse úgy ahogy akarja!Hát ennyi így hirtelen!
Ja és még valami!Szárnyra kapott egy olyan hír hogy az EÜ. dolgozók kaptak 98000 ezer forint prémiumot és hogy milyen jó most nekik!Akkor most ezt levezetném!Én 20 éve dolgozom az egézségügyben és szakképzett ápoló vagyok.A Bruttó bérem százezer forint plusz a pótlékok!Ami nem sok!Na most!Az egyszeri bérjuttatást 2 részletben kapjuk ami azt jelenti hogy az első a februári a második az áprilisi fizetéssel kapjuk!Az elsőt megkaptuk!A 49000 ezer egyszeri bérjuttatással kaptam én 119000 ezer forintot!És mindenki így járt!Akkor most számolhat mindenki hogyha ezt nem kapjuk mennyi is a tényleges fizetés!S van aki még nálam is kevesebbet kap!Ezt most nem azért írtam le mert sír a szám csak a miheztartás végett! Üdvözlök mindenkit!


201135.2010.02.04. 10:16
   anon_597137
 
Sajnos igazat kell adjak az előttem szólóhoz!Hiába dolgozom itt 10 éve sajnos évről évre rosszabb a helyzet s mára már elértük azt a pontot hogy a betegellátás alapfeltételeit se tudjuk biztosítani a betegek számára mert a kért anyagokat és gyógyszereket nem kapjuk meg vagyis csak a töredék részét!Ágynemű nincs amit kapunk már délutánra jobb esetben estére elfogy!A nővérek elmennek más helyre dolgozni(mondjuk jól teszik)és helyettük olyanok jönnek hogy néha még én is elcsodálkozom!De hát felvenni mindenkit felvesznek ha nincs ember!A főnökség meg egyfolytában elvárja az éhbérért dolgozóktól hogy minden flottul működjön!Tehát én úgy gondolom mindezek együttes behatása miatt tapasztalunk ill tapasztalnak olyan dolgokat amik itt negatív kritika néven megjelentek!Nem tudom mi a megoldás!De az tény hogy a gyomot gyökerestül kell kiirtani mert ha nem újra nő !Ezt mindenki értse úgy ahogy akarja!Hát ennyi így hirtelen!
Ja és még valami!Szárnyra kapott egy olyan hír hogy az EÜ. dolgozók kaptak 98000 ezer forint prémiumot és hogy milyen jó most nekik!Akkor most ezt levezetném!Én 20 éve dolgozom az egézségügyben és szakképzett ápoló vagyok.A Bruttó bérem százezer forint plusz a pótlékok!Ami nem sok!Na most!Az egyszeri bérjuttatást 2 részletben kapjuk ami azt jelenti hogy az első a februári a második az áprilisi fizetéssel kapjuk!Az elsőt megkaptuk!A 49000 ezer egyszeri bérjuttatással kaptam én 119000 ezer forintot!És mindenki így járt!Akkor most számolhat mindenki hogyha ezt nem kapjuk mennyi is a tényleges fizetés!S van aki még nálam is kevesebbet kap!Ezt most nem azért írtam le mert sír a szám csak a miheztartás végett! Üdvözlök mindenkit!


201134.2010.02.04. 10:12
   anon_597137
 
Sajnos igazat kell adjak az előttem szólóhoz!Hiába dolgozom itt 10 éve sajnos évről évre rosszabb a helyzet s mára már elértük azt a pontot hogy a betegellátás alapfeltételeit se tudjuk biztosítani a betegek számára mert a kért anyagokat és gyógyszereket nem kapjuk meg vagyis csak a töredék részét!Ágynemű nincs amit kapunk már délutánra jobb esetben estére elfogy!A nővérek elmennek más helyre dolgozni(mondjuk jól teszik)és helyettük olyanok jönnek hogy néha még én is elcsodálkozom!De hát felvenni mindenkit felvesznek ha nincs ember!A főnökség meg egyfolytában elvárja az éhbérért dolgozóktól hogy minden flottul működjön!Tehát én úgy gondolom mindezek együttes behatása miatt tapasztalunk ill tapasztalnak olyan dolgokat amik itt negatív kritika néven megjelentek!Nem tudom mi a megoldás!De az tény hogy a gyomot gyökerestül kell kiirtani mert ha nem újra nő !Ezt mindenki értse úgy ahogy akarja!Hát ennyi így hirtelen!
Ja és még valami!Szárnyra kapott egy olyan hír hogy az EÜ. dolgozók kaptak 98000 ezer forint prémiumot és hogy milyen jó most nekik!Akkor most ezt levezetném!Én 20 éve dolgozom az egézségügyben és szakképzett ápoló vagyok.A Bruttó bérem százezer forint plusz a pótlékok!Ami nem sok!Na most!Az egyszeri bérjuttatást 2 részletben kapjuk ami azt jelenti hogy az első a februári a második az áprilisi fizetéssel kapjuk!Az elsőt megkaptuk!A 49000 ezer egyszeri bérjuttatással kaptam én 119000 ezer forintot!És mindenki így járt!Akkor most számolhat mindenki hogyha ezt nem kapjuk mennyi is a tényleges fizetés!S van aki még nálam is kevesebbet kap!Ezt most nem azért írtam le mert sír a szám csak a miheztartás végett! Üdvözlök mindenkit! Ja és ha ezt valaki nem hiszi csatolom a fizetési szalagomat!meg lehet nézni ha valaki kíváncsi rá!


201133.2010.02.04. 10:11
   anon_597137
 
Sajnos igazat kell adjak az előttem szólóhoz!Hiába dolgozom itt 10 éve sajnos évről évre rosszabb a helyzet s mára már elértük azt a pontot hogy a betegellátás alapfeltételeit se tudjuk biztosítani a betegek számára mert a kért anyagokat és gyógyszereket nem kapjuk meg vagyis csak a töredék részét!Ágynemű nincs amit kapunk már délutánra jobb esetben estére elfogy!A nővérek elmennek más helyre dolgozni(mondjuk jól teszik)és helyettük olyanok jönnek hogy néha még én is elcsodálkozom!De hát felvenni mindenkit felvesznek ha nincs ember!A főnökség meg egyfolytában elvárja az éhbérért dolgozóktól hogy minden flottul működjön!Tehát én úgy gondolom mindezek együttes behatása miatt tapasztalunk ill tapasztalnak olyan dolgokat amik itt negatív kritika néven megjelentek!Nem tudom mi a megoldás!De az tény hogy a gyomot gyökerestül kell kiirtani mert ha nem újra nő !Ezt mindenki értse úgy ahogy akarja!Hát ennyi így hirtelen!
Ja és még valami!Szárnyra kapott egy olyan hír hogy az EÜ. dolgozók kaptak 98000 ezer forint prémiumot és hogy milyen jó most nekik!Akkor most ezt levezetném!Én 20 éve dolgozom az egézségügyben és szakképzett ápoló vagyok.A Bruttó bérem százezer forint plusz a pótlékok!Ami nem sok!Na most!Az egyszeri bérjuttatást 2 részletben kapjuk ami azt jelenti hogy az első a februári a második az áprilisi fizetéssel kapjuk!Az elsőt megkaptuk!A 49000 ezer egyszeri bérjuttatással kaptam én 119000 ezer forintot!És mindenki így járt!Akkor most számolhat mindenki hogyha ezt nem kapjuk mennyi is a tényleges fizetés!S van aki még nálam is kevesebbet kap!Ezt most nem azért írtam le mert sír a szám csak a miheztartás végett! Üdvözlök mindenkit! Ja és ha ezt valaki nem hiszi csatolom a fizetési szalagomat!meg lehet nézni ha valaki kíváncsi rá!


197642.2009.12.28. 22:19
   anon_573861
 
A Károlyi Kórház II. Kardiológia Belgyógyászati Osztályáról tudom elmondani a véleményemet, amely hasonlóan a már előttem szólóhoz az, hogy le kellene dózerolni és eltüntetni a föld színéről. Könyörgöm, aki jót akar ne menjen oda, vagy ha a hozzátartozójáról van szó, akkor valaki legyen a beteg mellett 24 órás szolgálatban!!! De a jó istenért, ne az ottani ápolók közül!!! Idén vittem be Édesanyámat ebbe a kórházba, lsajnos ide tartozik. Azokat a rettenetes élményeket, míg élek nem felejtem el. Az esetünket nem írom le részletesen, mert több oldalt is igénybe venne, hogy leírjam azt az embertelen orvosi és ápolónői hozzáállást amit tapasztaltam pedig Édesanyám csak 4 napot töltött a kórházban. Azért 4 napot mert bement a férjem és azonnali intézkedést kért mivel 4 nap alatt semmi érdemleges nem történt, Édesanyám állapota pedig vészesen romlott.
Iszonyatos kosz. Olyan szobai wc, hogy a kutyámat szégyenleném ráültetni. Többször tapasztaltam, hogy az idős betegekkel úgy bánnak, mintha értelmi fogyatékosok lennének. Teljesen ki vannak szolgáltatva. Volt olyan, hogy egy idős, féllábú néni fel szeretett volna ülni az ágyában és az "ápolónő" tegező viszonyban ordítozott vele, hogy ha mégegyszer megpróbálkozik a felüléssel akkor kikötözi. Az utolsó éjszaka amit Anyukám ott töltött, állítólag zavartan viselkedett, ezért meg kellett mosni a haját és egy jó darabot /kb 20 cm-t / le kellett vágni a hajából mert útban volt.!!! Amúgy hatalmas véraláfutásokat is "szerzett" az éjszaka folyamán. Ez volt az a nap amikor azt mondtam, hogy bármi történik ebből a Kórházból elmegyünk. Így is történt. Sajnos ezek után már csak néhány hetet élt Anyukám.Hála a jó istennek egy kultúrált kórházba került, ahol az utolsó pillanatig megkapott mindent amire szüksége volt.Nagyon örülök, hogy nem a Károlyiban hunyt el. Az Őt kezelő adjunktusnő ott létünk alatt többször félre tájékoztatott bennünket.
Amikor kétségbe esve kértem -látván Édesanyám állapotát- mondja meg mit tehetnék /pl. gyógyszer meghozatala, valamilyen táplálékkiegészítő megvásárlása stb./ szinte kárörvendve mondta, hogy "Hja kérem, az egészséget nem lehet megvásárolni!" Azzal otthagyott. Ezt soha nem felejtem el. Azokat az elfoglalt "ápolónőket" én gyakran találtam a pihenő szobájukban nagy terefere közben. Szabályosan meg voltak sértődve és pofákat vágtak, ha valaki segítséget kért. Abban a szobában ahol Anyukám feküdt, a betegebbnél betegebb idős emberek segítettek egymásnak az evésben, ivásban stb. Egyébként Édesapám ebben a kórházban halt meg, pedig csak azért ment be, hogy beállítsák a cukrát. Szörnyű trauma már az is ha az ember elveszíti a hozzátartozóját, de ezek a rettenetes történések még tragikusabbá teszik azt. Ismétlem, hogy amit most leírtam, az csak a rettenetes élmény rövidített változata a részletek nélkül. Azt hiszem így is elég szörnyű. Nem tudom, hogy az illetékesek mikor fognak foglalkozni az ilyen esetekkel, mert az nem igaz, hogy nem látják, mi zajlik ebben a kórházban. Én mindenesetre felejteni szeretnék.


185386.2009.08.10. 23:29
   anon_563400
 
sziasztok,
én egy baleset után ide kerültem, mert ez volt ügyeletes intézet, még nem töltöttem akkor a 18-at sem, én a vizsgálóban bőgtem az anyámért, aki meg a folyósón bőgött utánam, de nem engedték be hozzám. a mai napig sem értem miért...


182071.2009.07.03. 10:00
   anon_597137
 
üdvözlök mindenkit!én 10 éve a kórházban dolgozom az I bel osztályon és tudom hogy nem mennek úgy a dolgok a kórházban ahogy az kéne de nem mindig a nővérek a hibásak,persze tudom vannak kivételek akik nem ugy állnak hozzá a munkához ahogy az illik!de hál istennek ebből kevés van!mármint nálunk!a többi osztályt nem minősitem!száz szónak is egy a vége:A fejétől büzlik a hal!részletekbe nem megyek bele mert akkor most itt ülnék egész nap és a háború és béke egy kis novella lenne mire ezt befejezném!de mit szeretnénk egy olyan kórháztól ahol a rendész kapja a semmelweis napi dijjat ami köztudott hogy egézségügyi dolgozóknak van! Az ágymelletti dolgozókat fenyegetik kiabálnak velük néha még nekik is mennek nem egy kettőt láttam!a fönökség csak a saját pecsenyéjüket sütögetik és B......atják a dolgozókat akik elvégeznék a munkájukat de igy két tüz között ugy hogy a betegellátás alapfeltételeit sem biztositják ugy nem kicsit nehéz hanem csaknem lehetetlen!mindezek mellett mi kitartunk hisz itt vagyunk már jó ideje szeretjük amit csinálunk csak igy borzasztóan nehéz!ugyhogy ez van!mindenkinek jó egézséget és a kollégáknak kitartást kivánok!!

178025.2009.05.21. 12:12
   anon_556344
Kedves healthworld!
Hivatástudatból senki nem tud rezsit fizetni, gyereket eltartani. Hivatástudatból a nővér elvégez olyan munkát, amit az emberek nagy része 5x ennyi fizetésért se tenne. De havi 80ezer forintból albérletet, rezsit fizetni, netalántán gyereket nevelni nem lehetséges, az ember nem mehet el szabadságra amikor akar, ha mégis akkor bármikor visszahívják onnan, túlórázik ( NINCS kifizetve a túlóra), és nem lehet beteg csak úgy.
A műszak 12 óra, 720 perc, van mondjuk 40 beteg akire fejenként 18 perc jut. Ennek a 40 betegnek enni és gyógyszert hordasz ki(3x), lázat (2x), vérnyomást, testsúlyt, stb mérsz, EKG, vérvételek, beteg felvétel-távoztatás, rendbe tartod a holmiját, sebet kötsz, infúziót kötsz, ha rossszul van ellátod, eteted(3x), itatod(óránként), pelenkázod(2x) ha kell, ágyat húzol, de valahol még fürdeted is nappal, vizitre mész(1óra kb), és mindig történnek be nem tervezett dolgok. Ha meghalt ellátod, leltárazod, van még minden beteghez többrendbeli papírmunka. Ha ezeket kiszámolod, képtelenség minden 100%-ot nyújtani. És a nővér is EMBER aki lehet meginna egy kávét, megenné az ebédjét amit amúgy a kórház nem biztosít, sőt lehet még pisilni és kakilni is fog munkaidőben. (Nincs jobb, mint mikor délutánra eljutsz végre wc-re de közben az ajtóban áll Józsi bácsi fia, hogy a papa mennyit ebédelt.)
Aki elvégzi mindezt, annak van hivatástudata, de attól még vannak alapvető szükségletei, van tűrőképessége, és van, hogy majd leszakad a lába, dereka, stb. És nem az a válasz, hogy akkor minek ment nővérnek, hanem, hogy ha már az egészségét, az idegeit vagy a családi békét kockáztatja az emberekért, akkor némi türelmet lehete feléjük mutatni!!! (A nővér gyereke is szereti ha az anyja anyák napján vele van)


1234következőutolsóSzponzorált hirdetések