Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban


Fórumok Időrend: növekvő
Megjelenítve (db/oldal): 
Hozzászólások száma: 224 
elsőelőző6789101112következőutolsó

Levél a moderátoroknakModerátor: patika
 
Cikk betűmérete:

140663.2008.04.29. 11:20
   anon_511696
 
szerintem nem szabad ekkora hangsúlyt fektetni a migrénre. én 21 éves vagyok és nagyon kicsi korom óta küzdök vele, édesanyám is migrénes, neki 1 hetes rohamai szoktak lenni... lejjebb kérdezte vki az ambulanciát... elvileg, ha ügyeletre migrénes rohammal megy be vki, hányás tünettel is, akkor kötelesek injekciót beadni, amitől fél óra alatt elmúlik. persze utána pár órás alvás következik, mert jó adag nyugtató van a szuriban... főként abból áll szinte... fellazítja az agyi ereket és hamarabb jut el a fájdalomcsillapító... általában nyugtató van benne, algopirin meg b6... akinek ilyen jellegű rohama van, annak az ügyeletet ajánlom szívből... szerintem lehet vele együtt élni... szinte minden második nap fájdalomcsillapítót kell szednem, de ez egy elviselhető betegség véleményem szerint... ez még a legkisebb bajom(:

Erre kiváncsi?

Tudjon meg többet!

139822.2008.04.21. 10:13
   anon_511000
 
Sziasztok!

Most találtam erre az oldalra, és megdöbbentett, hogy mennyien járunk hasonló cipőben. 34 éves vagyok, kb.15 éve migrénes. Végig jártam minden elképzelhető "utat" kétszer is. (ct, mr, stb.... ) persze semmi eredménye. A legjobb az volt amikor azt mondta az ideggyógyászom, hogy tanuljak meg együtt élni vele. Aki tudja mi a migrén tudja mit jelent ez.... nem könnyü. Mivel már nem vagyok fiatal nagyon szeretnék gyereket, de rettegek, hogy mi lesz ha terhes leszek.... azt mondják az orvosok, hogy valószínüleg elmúlik, de mi van ha nem. Még egyedül is elviselhetetlen, elképzelni nem tudom terhesen. Én is gondolkoztam már az öngyilkosságon, ahogy azt többektől olvastam, pedig nyilvánvalóan nem ez a megoldás. Kérlek ha tudtok valami alternatív megoldást írjatok!! A sibeliumot egyébként ajánlani tudom, volt egy fél éves kúra amikor egész "jól" éreztem magam, de sajnos várható terhesség előtt nem ajánlják. Ha van egy JÓ orvos azt is szívesen veszem!
Köszi
Ivola


138869.2008.04.10. 11:36
   anon_520523
 
Sziasztok!

Nekem már 18 éve vannak migrénes rohamaim. Mostanában csillapíthatatéan és nem ritkán 3-4 napig tart. Esetleg tud valaki egy migrén ambulanciát, ahol nem a nem létező szervi elváltozásokra, fogamzásgátlóra, túlsúlyra és dohányzásra vannak ráállva?


137754.2008.03.27. 10:49
   anon_511677
 
Sziasztok!
Van egy nagyon jó termék fejfájásra, migrénre!! tényleg nagyon hatásos!! én is használom! Sunbreeze a neve! Kínai gyógymód egyik remeke! Az a legjobb benne, hogy teljesen természetes növényi anyagokból készült, szóval nem mérgezi vele magát az ember úgy mint a gyógyszerekkel!! Ráadásul sokminden másra is jó hatással van! Ha valakit érdekel részletesebben, írjon: veka88@freemail.hu
u.i.: személyes találkozó alkalmával ki is lehet próbálni a terméket!


136127.2008.03.09. 22:07
   anon_506851
sZIA

Esetleg elárulhatnád mi a megoldás!

22 éve van migénem , ja és 30 éves vagyok.
Köszi


135755.2008.03.05. 11:28
   anon_507006
 
Sziasztok !

Nekem, van olyan kollegínám, akinek migrénesen fáj a feje, kipróbált Ő is mindent, de nem segített.
Mostmár 1 hónapja nem panaszkodik, mert megmutattam, neki egy az orra előtt lévő gyógymódot, alkalmazza és úgy néz ki, hogy müködik.
Ha esetleg tudok segíteni, akkor állok elébe.
Tehát csak pozítívan, van megoldás.

Csak ennyit szerettem, volna leírni ezzel kapcsolatban.

Üdvözlettel.


134681.2008.02.23. 12:35
   anon_505435
 
Sziasztok !
Már 30 éve migrénes vagyok.
Persze, hogy minden létező gyógymódot kipróbáltam, nekem a Relpax nevű gyógyszer a megoldás, minden hátrányával és mellékhatásával együtt másfél napra tünetmentessé tesz.
Nagyon felháborító, amikor netán új ideggyógyász feltérképezi a betegségemet, kikérdez,és a kérdések között szerpel az, is hogy :-nem vette észre, hogy bizonyos ételek is kiváltják a migrénes rohamot ?
Most komolyan gondolja, hogy odamennék sorba állni, egy halom pénzt kifizetni, beszednék komoly mellékhatással bíró gyógyszereket, ha ilyen egyszerűen elkerülhetném a rohamot, hogy nem eszem mondjuk narancsot? Felháborító.
Ez olyan mintha a Mari néni kérdezné , és nem egy orvos, akinek tudnia kellene, hogy hormonális háttere van a dolognak.
Edit


133067.2008.02.07. 20:37
   anon_503516
 
Üdv mindenkinek.

Én is migrénben szenvedtem. A gyógyszerek mit sem használtak. Római katolikus vagyok, és tavaly nyáron Budapesten az egyik templomban voltam egy gyógyító misén, és hála Istennek, elmúlt a migrénem, viszlát fejfájás és görcs. Jézus meggyógyított.

Még több infó: kaufmen@freemail.hu

Isten áldjon mindenkit!

UI: a legjobb orvos JÉZUS


130949.2008.01.22. 17:34
   anon_501365
 
Sziasztok!

Nitah vagyok, 21 éves lány, 9 éve migrénes.
Most gondoltam arra, hogy keresek egy fórumot, ahol "hozzám hasonlókkal" kommunikálhatok.
Történetem röviden:
12 évesen arc- és homloküreggyulladásom volt. Felgyógyultam és kis szünet után migrénes lettem.
Féloldali fejfájás, fény- és hangérzékenység, aura, hányinger, beszédzavar, zsibbadás, "idegentest"érzés, mozgásképtelenség. (Nem hozzám tartozik a kezem. Láttam már korábbi hozzászólásokban is, örülök, hogy nem vagyok hibbant.)
Jöttek az orvosok, gyógyszerek...
Egy neurológus az elején megállapította a migraine simplex- et. Kaptam Divascant, Indometacinumot.
Aztán 2004- ben megszületett a kislányom és a migrének ereje gyengült. Már egyáltalán nem jelentkezik a beszédzavar azóta, ennek örültem, mert megijesztett, amikor elgondoltam, hogy mit mondok és mikor kinyitottam a számat, érthetetlen, összefüggéstelen zagyvaság jött ki rajta. 2005. szept. óta szedek fogamzásgátlót, amit nagyon nem javasolnak migréneseknek, de nekem ez is bejött, ismét csökkentek a rohamok.
Szüleim miatt újra orvosok, gyógyszerek, mikor éppen fájt a fejem. Mert mi lesz a gyerekkel, ha ők már nem lesznek és nekem éppen rohamom van... Szívultrahang, kamerás- csöves szívvizsgálat. Előbbin megállapítottak egy lyukat, utóbbin nyeglén közölte a "kardiológus orvos", hogy "jah, bocsánat, elnéztük"...
Migrénem miatt vádoltak már szimulálással, feltűnési viszketegséggel is... Az emberek buták és nem ismerik ezt a betegséget, talán ez a legnagyobb baj...
Egy ideje nincs több orvos, belefáradtam, meguntam. Már korán észlelem a tüneteket, 1 Contramal és 4 órán belül rendben vagyok. (Eddigi leghosszabb rohamom 6 órás volt, én a szerencsésebbek közé tartozom.) Még a roham napján levert vagyok, nem tudok enni, de másnap már minden rendben.
Ami nagyon zavar az az, hogy rémképek között élek, amit szüleim felől kapok. Agydaganat, sm, szívbaj... Én értem, hogy aggódnak, de engem nem érdekel senkinek a barátnőjének a szobatársának a fiának a féltestvérének a rémmeséje...
Én csak nyugodtan szeretnék élni, "egyszerű migrénesként"...

Köszönöm, hogy leírhattam a történetem és mindenkinek fájdalommentes napokat kívánok!!!

Nitah


122635.2007.10.17. 10:38
   anon_488406
 
Sziasztok!

Nekem 10 éve 21 éves korom óta van migrénem. Most is, a csúcsom Brüsszelben volt tavasszal - 1 nap alatt 3 db. A furcsaság amit észrevettem, hogy az aurához -elég erőssen jelentkezik, látótérkiesés, zizi, villámok, hullámok és minden ami kell - újabban olykor testérzékelés zavar is társul azaz, néha nem tudom, hogy az egyik kezem hozzám tartozik, olyan idegen, mozog de mintha nem én irányítanám, de amit akarok azt mégis megcsinálja. A másik, hogy nem tudok beszélni összekeverednek a betűk és csak lassan koncentrálva tudom helyesen összerakni a mondatokat, gondolatban még rendben, de nem tudom elmondani, vagy akadozik, kimarad a beszédkészségem. Nehéz megfogalmazni, mint, amikor a corpus callosum-ot elvágják a súlyos epilepszásoknál. Ajánlom Szondi Lipót: Káin a törvényszegő című könyvét, éredekes. Sokszor utal az epilepsziára és a migrénre analógiaként.
Ezzel a szerotonin dologgal kellene valamit kezdeni.
És egy kérdés van valaki, akinek autoimmun betegséggel együttjár a migrénje?
Üdv: írjatok fontosak ezek a tapasztalatok


121451.2007.10.04. 08:28
   anon_487411
 
Sziasztok!

Én 26 éves vagyok és körülbelül 12 éves korom óta küzdök a migrénnel! Én is végigjártam már minden lépcsőt (háziorvos, ideggyógyász, szűrővizsgálatok, fejfájásambulancia...), de persze eredmény nélkül! A gyógyszerekkel ugyanez a helyzet, abból is már mindent próbáltam és most már ott tartok, hogy a qualerin (nem biztos hogy így kell írni) és az analgetika együttes bevétele eddig hatott, de már sajnos az sem! Az orvos szerint ez már igazán brutális adag így együtt... adjunk a májnak, hogy úgy mondjam. A legutóbbi pár alkalommal ez sem működött és kértem a háziorvostól inekciót ami egy koktél volt mivel már három napja gyakorlatilag a víz sem maradt meg bennem. Szóval hányinger és fájdalom elleni koktélt! Az előző alkalommal ez még használt, de most legutoljára már ez sem!
Szóval a lényeg, érdeklődnék, hogy járt e valaki közületek akupunktúrán???? A háziorvosom ezt ajánlotta. Szerinte sok betegének ez segített! Mivel úgye a migrénnek nem tudják az okát meghatározni, ezért csak a tüneteket kezelik na most az meg ugye lutri, hogy használhat-e bármilyen gyógyszer!
Ha valaki tud nekem "bevált" akupunktúrás orvost ajánlani az segítsen! Meg természetesen a tapasztalatok is érdekelnek...


119499.2007.09.12. 20:01
   anon_490368
 
Sziasztok !

Én 25 éves vagyok, és egy éve van migrénem. Eleinte havonta kb. egyszer volt aztán nyáron volt olyan, hogy heti 3x. Nem tudtam előrre tervezni mert mindig ott volt, hogy mit csinálok, ha megint rohamom lesz, pont aznap amikor utaznánk stb.. Aztán elkezdödött a suli és rögtön első héten kétszer is hiányoztam ez miatt. Elmentem orvoshoz, ahol megállapitották, hogy migrénes vagyok. Szinte biztosra veszik, hogy az életmód változás miatt, ugyanis egy éve elköltöztem Magyarországról. A sztoryhoz hozzátartozik, hogy nem akartam jönni Finnországba, vőlegényem kapott munkát itt és ezért jöttünk. Előtte kiskoromban soha nem fájt a fejjem nemhogy migrénem nem volt fejfájjásom se nagyon. Most gyogszert szedek minden este Triptyl a neve igazándiból dunsztom sincs mi van benne de amióta szedem nem volt migrénem maximum fejfájjásom. Ha fájj a fejjem Miranaxot szedek ami baromi jó csak enyhe mellékhatása, hogy bealszok tőle, tehát ha megyek suliba vagy akkárhova nem tudom beszedni. Mivel migrénemkor hányok ezért kaptam kupot is de szerencsére azt még nem kellett alkalmaznom..
Érdekes, hogy itt kicsit máshogy kezelik a migrént. Nem az van, hogy elküldenek vizsgálatokra (pl. fülészet, szemészet, fogászat)vért vettek, adtak egy injekciot, kértek vizelet mintát majd megfgyelésre benttartottak 3 óráig.
Azt utálom a legjobban, hogyha mondom valakinek, hogy migrénem van csak legyintenek, hogy hát nekem is van sokszor mégis tudok dolgozni járni stb.. Sokan keverik a fejfájjásal, és ugy tekintenek erre a betegségre ami egyáltalán nem komoly. Amiotta migrénem van leromlott a sporteredményeim, mig régebben simán végigcsináltam egy egy edzést most érzem, hogy gyenge, kába vagyok és nem ugy teljesitek ahogy kellenne
Bocs, hogy hosszú voltam de nem sokan értik meg ezt a problémámat itt végre kiirjatam magamból


116899.2007.08.13. 18:36
   anon_483531
 
Üdvözlet mindenkinek!

Én egy 15 éves lány vagyok,és három éve küzdök a migrénnel!
Vékony magas alkatú lány vagyok,így ugyebár a naggyáválás nekem egy kicsit késett!Eleinte azt hittem,hogy ez okból jön elő honaponta a migrén!Az orvosok is erre gondoltak,sőt teljesen elzártak szinte mindentől!Napi egy óra internet,tv-ből is kevesebbet,kb 3 órát nem ülhettem a tv-t bámulva,olvasni is,csak mértékkel olvashatok,és a szememnek semmi baja!Ideggyógyászhoz is küldtek,és ott is a számitógépre gyanakodtak!
Végülis betartottam és még most is betartom,amit az orvos írt,ám iskola időben is előjött,és most nyáron is,sőt júliusban kétszer is előfordult,pedig már átléptem a nagylányka jelén!Sajnos a migrén még mindig nem múlt el,és a hónapos rosszullétek miatt kimaradtam az iskolából,és most félek,hogyha tovább megyek,ismét rosszul leszek,és itt is kifogok maradni!A legrosszabb az,hogy a legrosszabkor jön elő,amikor iskolába vagyok,nem pedig előtte!
Most ez nagyon hülyén fog hangzani,sőt elmebetegen,de többször is megfordult az öngyilkosság bennem,ám nem értem el odáig,hála!
Nem tudom mit tegyek,és mit ne!


KagomeR


116667.2007.08.09. 16:11
   anon_483226
 
én is gyermkként kezdtem. a mai napra már heti egy alkalommal fáj a fejem és ez legkevesebb 3 napig tart. a lehető összes vizsgálaton részt vettem ami ezzel kapcsolatos. sajnos sehol sem tudtak semmi konkrétumot mondani méginkább segíteni. volt olyan orvos aki contramal-t szedetett velem ami daganatos betegeknek írhatófel. a központi idegrendszerre hat. elég erős azt mondják. nekem semmilyen gyógyszer sem segített. még pánik betegséggel is kezeltek és egy csomó dilibogyót kellett szednem míg végre megelégeltem az egészet és egycsapásra abbahagytam a szedésüket. az anti depresszánsok és az altatók megtették a hatásukat és több mint egy hónapig szenvedtem az elvonási tünetektől. semmi nem változott hogy már nem élek velük. az én fejfájásomon az imigrán 100mg segített. sajnos nagyon drága mert 6db/doboz és közel 10000 ft. most találtam más szumatriptán tartalmú gyógyszereket úgyhogy mindenképpen kipróbálom mert lényegesen olcsóbbak. Aki teheti próbálja ki aSZIBELIUM tablettát mert az migrén megelőző kúra. pár évvel ezelőtt nekem is segített. de az én migrénem a nagyon erős akkut fajtából való. a migrénjeim alatt még az álkapcsom és az összes izmom csontom nagyon fáj, olyan mintha még köszvényem is lenne. amíg nem volt az imigrán addig minden migrénem kapcsán foglalkoztam az öngyilkosság gondolatával mert úgy érezetem hogy így nem tudok élni és a családom is szenved a használhatatlanságomtól. hát így állunk szóval sok sikert

116664.2007.08.09. 15:50
   anon_483226
 
mondk valami újdonságot annak aki imigránt szed és abból is a 100mg-ot.új szumatriptan hatóanyagú gyógyszerek jelentek meg a piacon. jóval olcsóbbak mint az imigrán. én személyszerint havi 3 dobozzal használok el úgyhogy átütő siker. írjatok a tapasztalatokról. ennek a lapnak az adatbázisában is megtalálhatók amióta újították az oldalt.

115780.2007.07.26. 21:20
   anon_482172
 
Évekkel ezelőtt mindennapos migrénes fejfájásokkal küszködtem. Feleségem unszolására részt vettem egy kineziológiai oldáson. A fejfájásom már az első oldás után megszünt. Úgy döntöttem, hogy én magam is megtanulom a módszert. Azóta kineziológusként segitek másokon.

06302936927


113223.2007.06.25. 10:49
   anon_479863
 
írjátok össze egy papírra az összes elhangzott bevált módszert kb 20 van és próbáljátok ki őket valamelyikbeválik nektek is.

Zsuzsa


113218.2007.06.25. 10:09
   anon_479863
 
Sziasztok !

Azért írok, hogy ex-migrénesként megosszam veletek tapasztalataimat.
Én is már egészen kiskorom óta szenvedtem a migréntől.Nekem is megvoltak a szokásos utak (CT,szemészet,EEG,pszichológus,neurológus, fül-orr gégészet,fogászat...) plusz alternatív gyógyászat (reflexológia,akupunktúra...) semmi nem működött évekig.Volt amikor már annyira erős volt a fájdalom, hogy szószerint nem láttam.
Ebben nőttem fel és kihatott a tanulmányaimra, nyaralásokra...

Aztán 1999 elvégeztem az agykontrollnak az alap tanfolyamát teljesen más okból ( tanulás) pozitív mellékhatásaként viszont fokozatosan megszűnt a migrén pár hónap alatt. Persze nem a tanfolyam elvégzése segített, mert csodák nincsenek, hanem az Alapgyakorlat nevű kazetta /CD napi meghallgatása ami valami jót csinál az idegrendszerrel. Ha naponta, két naponta csinálom nem jön a migrén egyáltalán. Hangsúlyozom ezt megelőzésre használom, nem akkor mikor már fáj a fejem. Azóta is több ezer forintot spórolok gyógyszeren és nem zavarja a migrén az életem folyását.

Néha mikor lustaságból elhagyom a napi CD/kazi hallgatást másnap már fáj is a fejem. Ha ez előfordul általában főtt esetleg sült krumplit eszem , mert attól elmúlik a migrén. Mindenki kiröhög ezért a módszerért, de pár hónapja olvastam egy neves alternatív gyógyász ( Váradi ?) könyvében, hogy a krumpliban és sok más gyökérzöldségben tényleg vannak olyan vegyületek amelyek megszüntetik a fej fájást vagy enyhítik. Ha nincs krumpli jó a zeller répa is.

Remélem segítek valakinek ezzel.
Plusz ,tudom elcsépelt,de, igyatok sok szénsav mentes vizet, mert sok víz mellett az idegrendszer jobb állapotban van.


112863.2007.06.20. 17:02
   anon_479441
Helo
Régóta küzdök a migrénes fejfájással, a quarelin már rég nem használ nekem. Fejfájás ambulancián a Relpax 40 Mg -ot adták amit ha a fejfályás elején szedek be akkor kb 1-2 órán belül elmúlik


111890.2007.06.05. 22:07
   anon_477832
 
Sziasztok!
Nagyon örülnék valami bíztató válasznak... 16 éves vagyok.
Nem először van migrénszerű rohamom, de a mostani mindenen túl tett... Pokoli nagy fájdalmat éreztem, mintha szét akarna robbanni a fejem. Teljesen kikészültem, bevettem algopyrint, de nem múlt el, ezért cataflamot, amitől enyhült... gyorsan lefeküdtem és megpróbáltam elaludni... a lényeg... hogy ez 3 napja volt... és azóta is iszonyatosan gyengének és kábának érzem magam, kimerült vagyok, kedvtelen, és nem tudok koncentrálni.... ez természetes? mert félek ettől az állapottól... úgy tudom már el kellett volna múlnia... köszi, a választ előre is...


elsőelőző6789101112következőutolsóSzponzorált hirdetések