Hírlevelek
Regisztráció

Fókuszban


Fórumok Időrend: növekvő
Megjelenítve (db/oldal): 
Hozzászólások száma: 205 
1234következőutolsó

Levél a moderátoroknakModerátor: patika
 
Cikk betűmérete:

280476.2012.05.09. 11:32
   Jucc73
Szia Pimike!

Öröm olvasni az ilyen szép eredményeket, jaj de jó!!! Csak így tovább! Mindenkinek jó, hogy ilyet is olvashatunk, erőt ad!
És gratulálok a pocaklakóhoz is, vigyázzatok magatokra!


Erre kiváncsi?

Tudjon meg többet!

279565.2012.04.29. 19:26
   pimike
 
Sziasztok.
Már nagyon régen nem voltam itt.A lányom 2. osztályos és NAGYON szépen fejlődik.Szinte mindenkihez szól ha hallkan is,de szól és nincs benne feszkó.Egyedül a fiúk,na azokhoz semmiképp .Ha szóba kerül még most is azt mondja SOHAAAAAAA.Bácsiknak köszön beszél csak az osztálytársak tabuk,kivéve egy fiút akit még az előző oviból ismert.
Suliba kitűnő,ezenkívül furulyára,szolfésra jár és nagyon jó neki a sikerélmény. Volt féléves vizsga ahol a szülők előtt kellett furulyázni,semmi gond nélkül megvolt.Most anyáknapja oda is készül simán kimegy előadja amit tanult.Évvégi furulyán pedig már zongora kisérettell teszi meg.

Bár mi enyhébb lefolyású mutisták vagyunk,de én ennek a változásnak is örülök.

Most pedig úgy néz ki tesó lesz az pedig FIÚ (NEM AKARTA),de most már kezdi szeretni pocilakót .Remélem ez mégjobban megerősíti ,a fiúk elleni némaságát megtöri.

Kitartást és minden jót nektek.


273546.2012.02.21. 14:12
   Jucc73
Kedves Erika!

Sajnos mi még nem lábaltunk ki, nem emiatt írok Neked. Azon akadt meg a szemem, hogy a tanárok nem fogadják el a fiadat. Gondolom, jártatok már szakembernél, aki megállapította, mi a baj, esetleg jártatok terápiákra? Ugyanis egy szakvéleményt köteles az iskola elfogadni, és figyelembe venni, másképp kezelni az ilyen gyerekeket, esetükben kizárólag írásban számon kérni, stb. Tudom, hogy van olyan, aki ezek ellenére is cseszteti a gyereket, nagyon szomorú iylet hallani. Ehhez ennyit tudok mondani. Ezen kívül javasolnám még, hogy nézzetek át a babanet.hu-ra, ahol a társalgón belül a gyermekek, betegségek, gondok címre kattintva a (sz)elektív mutizmus alcímen újabb társalgást találhattok a témában. Többen írtak innen is már, ez a fórum sem pörög mostanában, de vannak sikerélmények, érdemes ezt is átolvasni esetleg.

Alternatív iskola nem jöhet szóba Nálatok? Szerencsére mi ilyenbe tudjuk járatni a fiúkat / a kicsi még csak most lesz elsős/, és nagyon sokat számít az elfogadó környezet! De ha ez nem megy, akkor is segíteniük kellene a tanároknak!

A legjobbakat mindenkinek!

Jucc


273545.2012.02.21. 14:02
   Jucc73
Kedves Ginik!

Volt egy megérzésem, hogy be kellene ide néznem...

Nem tudok a pszichológusról semmit, de rendszeresen járunk az érdi pedagógiai szakszolgálathoz, de nem találkoztam vele. Szerintem nyáron lesz 3 éves a fia, lehet hogy utána jön vissza. Ha nem szül megint. De úgy tudom, magán helyen dolgozott a baba mellett is, ezt a helyet meg is találtam, Csernák-Gyimesi Melinda ő egyébként:
http://vilagkucko.hu/elerhetoseg.html
Érdiek vagytok Ti is, azért kérdezel tőlem? Épp ma tudtam meg, hogy 40 gyerek áll sorba pszichoterápiás kezelésért a nevtanban, sajnos mi sem tudtunk most bekerülni. A kisebbik fiam is valószínűleg mutista, egyre erősebb a gyanú, vele szerettünk volna bekerülni, de lehet, hogy kénytelenek leszünk magán úton keresni valamit...
Egyébként tudom javasolni az Ayres terápiát, a neten sok infót találni róla. Mi erre járunk mindkét fiúval, és mellette családterápiára, most ennyi van. Apró eredmények vannak, egyre jobb a helyzet, bár azt nem tudom, meg fognak-e szólalni, de már nem görcsölök emiatt.
Üdv!
Jucc


273270.2012.02.17. 16:23
   ginik75
Kedves Jucc73,

Ismeretlenül szólítnálak meg, ha nem haragszol. Nem tudom, olvasod-e még ezt az oldalt, de hátha....
Az én kislányomnál is felmerült a mutizmus "gyanúja". Szeretném megkérdezni, hogy megadnád-e esetleg annak a pszichológus hölgynek a nevét, elérhetőségét, akihez a fiaddal jártatok. Látom, még 2009-ben írtad a levelet, hátha azóta visszatért a szülési szabadságáról a hölgy.

Előre is nagyon köszönöm! Remélem, nálatok ezalatt a két év alatt is volt fejlődés

Köszi, ginik75


272102.2012.02.03. 10:55
   erika1977erika
 
Szép napot mindenkinek!Olyan emberek segítségét várom akik már átélték gyermekükkel a mutizmust és sikerült nekik kilábalni belőle!!Sajnos mi is ebben szenvedünk,most 12 éves a fiam és sajnos nem beszél az iskolában,ami egyre nagyobb gondot jelent!A tanárok nem igazán akarják elfogadni,azt hiszik,hogy a gyerek direkt nem beszél!Szeretnék tanácsot kérni,ki az aki már túl jutott ezen,és ha tuljutott akkor hogyan???Gondolkoztam a vadaskert alapítványon,de nem tudok róla sokat.Miben tudnak ott segíteni,és mennyit kell érte fizetni??Ha valaki tud erről valamit legyen szíves írjon nekem,mert már nem tudom hova forduljak tanácsért!Köszönöm mindenkinek aki segít!!Üdvözlettel:Erika.

241355.2011.02.04. 09:21
   besi11
 
Sziasztok!
Végigolvastam a hozzászólásaitokat , az én fiam is mutista. Ő már 14 éves és még mindíg nem beszél idegenekkel és némelyik rokonnal sem. Oviban vettük észre, hogy nem beszél az idegenekkel, de nem tulajdonítottunk neki semmit gondoltuk félénk. A gyerekekkel nem volt semmi gondja az iskolában sem. A felelésnél ha felszólították válaszolt egyébként semmi.Negyedikben vittük el először pszihológushoz zserintem nem is hallot még a mutizmusról mert a diagnózisban nem írt semmit róla sőt azt mondta majd kinövi.Az iskolához sem adott semmi könnyítést neki pl., hogy ne keljen szóban felelnie.Ez az iskola egyben gimnázium is és megpróbáltunk felvételizni hatodikban, mondanom sem kell az elbeszélgetésen meg sem szólalt. Azt tanácsolták maradjon az általános iskolai részen hátha megnyílik, hát nem változott. Hetedikben ezért újra pszihológushoz vittük családterápiára jártunk, semmi változás. Nem is szeretett oda járni pedig érdekes játékokat játszottunk,együtt rajzoltunk.Most volt az írásbeli felvételi a középiskolákba de ahová jelentkeztünk lessz szóbeli meghalgatás is nem tudom mi lesz,papírt nem kaptunk, hogy ne keljen szóbeliznie (em is tudtam, hogy lehet ilyet kérni)most még megpróbálom de jövőhéten leszcsak a pszihológus aki foglalkozott velünk.Remélem sikerül és ez az új iskola változást hoz az életében. Mindenkinek kitartás
Timi


236113.2010.12.22. 06:56
   kiserzsi1
 
Sziasztok!

Nagy a csend! Ki hogy van?

Viki túl van a Vadaskerti terápián,most is jól érezte ott magát,csak nem szerette,hogy sok volt a fiú.
Lecserélték a gyógyszerét másikra,hátha kevésbé lesz indulatos,csökkennek a dühkitörések.
Aznap,mikor hazahoztam a Vadaskertből,nagyon nehéz volt,mindenen kiborult,az egyik percben még nem bírt a jókedvével,a következőben meg már dühöngött.
Mondta is,hogy sokszor szeretett volna hangos lenni a Vadaskertbe,de nem tudott,és ez zavarta. Így itthon vezette le.
Remélem,most a szünet alatt megnyugszik kicsit,próbálok többet lenni csak kettesben vele,amikor csak lehet.
Az orvos szerint ez segíthet,bár korábban másik doki pont ezt nem javasolta.
Aztán legyek okos,találjam ki,a sok jó tanácsból mi az ami segít
Azt is mondja a pszichiáter,Vikinek az lenne az ideális világ,amibe csak ő+én vagyunk,mindenki más csak átmeneti látogató.
Szerinte Viki nem tudja feldolgozni a tesók létét,ezért támadja őket olyan hevesen.

Azt is mondta,hogy az itthoni szabályokat mindenképp tartassam be vele,ne a dühöngések szabják meg a dolgokat.
Próbálom is,de nem könnyű,pont ebből van a sok hiszti,hogy nem úgy vannak mindig a dolgok,ahogy Viki szeretné,és nem csinálhat bármit,amit akar.

Most itt tartunk.
Reménykedünk,hogy jobb lesz.

Szép napot mindenkinek!

Erzsi


234420.2010.12.03. 12:28
   kiserzsi1
Sziasztok!
Örülök,hogy megint van itt egy kis élet!

Melinda!

A lovasterápiáról: mi Soroksárra jártunk,2500ft./fél óra.
Ők kifejezetten problémás gyerekekkel foglalkoznak.
Itt tudod megnézni:http://sorilovi.hu/

Nekünk azt mondták,nem kell Vikinek terápia,mert minden képessége rendben van,nincs szüksége fejlesztésre,maga a lovaglás,a ló közelsége az,ami jót tesz neki,amúgy is imádja a lovakat,bár mostanában csökkent az érdeklődése,nincs kedve lovagolni menni,úgyhogy pihentetjük a dolgot.

A terápia úgy nézett ki,hogy különböző egyszerű gyakorlatokat végeztetett a terapeuta a gyerekkel,jobb,ill. bal oldal megkülönböztetése,a ló bizonyos részeinek megsimogatása,célba dobás lóhátról.
Ezek után jött a kérdez-felelés. Egyet kérdezett a terapeuta,Viki válaszolt (úgyahogy),aztán a gyerek kérdezhetett,ha akart.

Láttam érdekel a Vadaskert.
Viki eddig háromszor 5 napot töltött ott,most 13-án megy újra.
Eddig nagyon jól érezte ott magát.
Neki a Vadaskertben diagnosztizálták a mutizmust,előtte egy pszichológusnak sem jutott eszébe,hogy nagyobb a baj,mint egy kis szégyenlősség.
Nagyon jó szakember csapat van,rendkívül elfogadóak,minden a gyerek és a család érdekeit szolgálja.
A két hetes kivizsgálás alatt úgy zajlottak a vizsgálatok,hogy mikor mentem Vikihez,kérdeztem,volt e valamilyen vizsgálat, legtöbbször azt mondta,nem. Aztán kiderült napi 3-5 vizsgálat volt,csak olyan formában,hogy a gyerekek nem tekintették annak.
És ami nagyon fontos volt nekem,nem csináltak semmit a tudtom nélkül.
Mindenről tájékoztattak,a gyógyszer adását is hosszas egyezkedés után,a beleegyezésemmel kezdték el.

Első alkalommal nagyon nehéz volt neki is,nekem is,hogy ott kellett hagynom,de aztán nagyon megszerette az egészet.

Ő kapott gyógyszert is (szorongáscsökkentőt),amit a mai napig szed.
A hatás vegyes,itthon javult a helyzet tőle,egy ideig a suliban is,de most majdnem ugyanott vagyunk,ahonnan elindultunk.

Remélem tudtam segíteni.
Erzsi


234396.2010.12.02. 23:14
   Jucc73
Ez egy jó kérdés. Elvileg a lovasterápia kimondottan terapeuta mellett zajlik, tehát olyan pszichológus foglalkozik az emberrel, aki a lovasterápiát is kitanulta. Nagyon kevés ilyen van. Akihez 7000-ért jártunk volna, ilyen lett volna. Ahova most járunk, ott nem ilyen emberke foglalkozik Balázzsal. Ettől még lehet hasznos a dolog, hiszen sok esetben maga az állattal való kapcsolat, a vele való foglalkozás segít, nem kell semmi extra. De sokszor érzem úgy, hogy szívesen kipróbálnám, milyen lehet, amikor valóban szakember foglalkozik a gyerekkel. Nagy türelemmel foglalkoznak Balázzsal, mégis néha az az érzésem, hogy elsősorban lovast akarnak belőle faragni, és ez a fontos, nem pedig a lelke egészsége. De Balázs hallani se akar változásról / ami nála nagyon tipikus reakció /
Remélem, valamit segítettem!
Judit


234392.2010.12.02. 23:00
   tatimeme
Szia. Köszönöm a hozzászólásodat Azért majd érdeklődőm hozzánk közzelebb lévő terápíát találni. Amúgy azt tudom hogy lovaglási lehetőség van itt Pécelen is .Csak kérdés hogy maga a terápia mit foglal magába? Szóval azt esetleg valami szakember végzi.?.. vagy csak elég ha rendszeresen eljárunk a helyi lovardába lovagolni...Ez most lehet buta kérdés..de ha tudsz kérlek írd meg a véleményedet.. Előre is köszönöm!! Szió Melinda.

234319.2010.12.02. 17:47
   Jucc73
Szia Melinda!

Sajnos budapesti lovas terápiát nem tudok, mi Sóskútra járunk Habsburg Eilikáékhoz. Itt most 3000 Ft egy alkalom, ez nagyon baráti ár. Valahol itt a környéken érdeklődtem még ezügyben, ott 7000 Ft lett volna egy alkalom, azt mi se tudtuk bevállalni Szóval valahol ezek környékén kell elképzelned az árakat.

Nálunk sincs gyógyszer, pedig egyszer még családi unszolásra rá is kérdeztem, hogy nem segítene-e, de a pszichiáter itt a nevelési tanácsadóban már a gondolattól is felháborodott. Én meg örülök ennek. Azt mondta, azzal csak a tüneteket nyomnánk el, a valódi ok nem kerülne felszínre, és véglegesen nem hozna megoldást, sőt egyre több gond lehet.

Írj még magatokról! Minden jót kívánok Nektek ezen a nehéz úton!


234109.2010.12.01. 10:31
   tatimeme
 
Sziasztok! Szeretnék érdeklődni hogy ez a lovasterápia hol van Budapesten?Gondolom ez jo kis fizetős terápia? Megtudja valaki mondani kb mennyíre számíthatunk ?Sajnos elég szűk a költségvetésünk Melindának hívnak, és van egy 4és fél éves kislányom Anita, és egy 2 éves Alíz. Anitám tavaly kezdte az óvodát, most középsős. Sajnos azóta sem beszél max 2-3 kislánnyal egy keveset.Az óvonőkkel semmit csak bólint .Lógopédus javaslatára kerültünk pszihológushoz. Ott diagnosztizálták az Elektív mutizmust. Egyébként kiskorától visszahuzodó, kislány volt.Anitám..De mivel a keresztlányom is ilyen volt aki most 8 éves. Nem az a sztorizgatós a suliban de válaszol ha kérdezik,Anyáknapján hangosan szépen elmondta a versét az összes szülő előtt... Gondoltam majd Anita is megbátorodik. ígaz a keresztlányomat nem küldték pszihológushoz, így nem diagnosztizált hogy nálla is ez volt a gond,az tuti hogy a logopédus nagycsopiban sem tudta felmérni.. Azért bizakodó vagyok Amúgy otthon benem áll a szája. vagy pl a buszon hangosan énekelget, de ha valaki hozzászól (Idegen) leblokkol. Ha tudtok a Vadasparkos terápíáról is írjatok pár sort, Az is pesten van?Amúgy a mi pszihológusunk nem írt gyógyszert ,aminek örülök! Nektek kell vmit szedni? Előre is köszönöm ha ír valaki!!!! Sziasztok. Melinda.

232482.2010.11.13. 16:10
   anon_604143
 
Sziasztok sajnos nálunk sincs pozitiv változás voltunk Félixel Bpesten a lovas klinikán decemberre elö is jegyezték.Nekünk tetszik a hely de Félix még nem igazán szeretne menni.Jelenleg járunk terápiára nem sok eredményel.Hát egyelöre enyit rolunk.sziasztok.
.


231714.2010.11.05. 14:02
   kiserzsi1
 
Sziasztok!
Hogy vagytok? Hogy alakulnak a dolgok?

Viki most megint hullámvölgyben van.
A suliban is,itthon is nehezebb neki és vele.
A múlthéten énekórán kérte a tanár,énekeljen,amitől szegény teljesen ledermedt,egy hang nem jött ki a torkán. Erre persze a többiek azonnal szekálni kezdték.
Szerencsére nem lett baj belőle,beszéltem a tanárral,mondta,hogy mivel ötödikben még hajlandó volt énekelni,gondolta,most is fog.
De ezzel le is zárta,se egyest nem kapott,se máskor nem fogja kérni,hogy énekeljen.
Most megint azon gondolkozunk,beszéljünk e az osztállyal?
Annyira rossz az osztály összetétele,nem tudom,nem lenne e rosszabb?

Pár napja kiborult azon is,hogy megkértem,menjen el a boltba kenyérért,pedig ez már ment neki az utóbbi hónapokban.

Decemberben megint indul szorongásoldó terápia a Vadaskertben,lehet mennie kéne újra.
Kedve van hozzá,talán megpróbáljuk.

Az ellenséges viselkedése sem változott,még mindig utálja a világ nagy részét
Így állunk most.
A kezdeti javulás után,megint ott vagyunk ahonnan elindultunk.

Remélem másnál jobb a helyzet.
Meséljetek!

Sziasztok!


230036.2010.10.20. 11:38
   Jucc73
 
Nagyít!
Sziasztok!

Több, mint egy éve nem írtam ide, de időnként benéztem, és örülök, hogy ilyen aktív társaság jött itt össze Igazából azért nem írtam, mert semmi újat nem tudtam hozzátenni ahhoz, amit Ti is leírtatok, de nagyon érdekelt, hogy mi van veletek.
Felkeltette a figyelmemet a Vadaskert, de én sem tudom elképzelni, hogy elmenjen nélkülünk a gyerek. Ő is volt már táborban, erdei iskolában, és nagyszülőknél nélkülünk, de a nagyszülőket kivéve utálta a dolgot, és mindig tiltakozik ellene. Szóval nem erőltetném, nem hiszem, hogy be lehetne oda úgy zárni, hogy ő nem akar, és még eredmény is legyen.

Röviden pár szót írok azért magunkról, hogy ne kelljen visszakeresnetek Balázs nyáron votl 8 éves, másodikos most, a Rogers személyközpontú suliba jár / alapítványi iskola, ahol persze többségében problémamentes gyerekek tanulnak, de elfogadják a problémásakat is, és elfogadásra nevelnek/. Nagyon szeretjük ezt az iskolát, egyelőre elfogadják tényleg Balázst, bár a gyerekek időnként elkezdenek türelmetlenkedni, hogy mikor fog már beszélni. Nála az oviban derült ki a mutizmus, ott is elfogadták, aranyosak voltak a gyerkőcök. Ettől függetlenül, hogy szeretik, elfogadják, nagyon jó lenne, ha lenne változás, mert így nem éli meg az igazi gyerekkort, ami járna neki. De ezt Ti is tudjátok.
Jelenleg nem járunk pszichológushoz, kettőt kipróbáltunk már, az első elment gyesre, a második rémes volt. Most kinéztem egy újat, ez már magán úton / eddig nevtanba jártunk/, de még nem kerestük meg.
Járunk egy éve lovasterápiára, szereti Balázs, vannak sikerélményei, ez biztos jó, de ott sem beszél senkivel.
Apróbb változások vannak nála, és mindennek örülni kell. Pl. a hatéves oltását még úgy tudták beadni, hogy ketten lefogtuk, de még úgy is őrült ellenállást tanusított. Most télen beadattuk neki a H1N1 elleni oltást, simán bevállalta, hogy ne menjünk az orvosunkhoz, hanem ő a suliban beadatja. Ahol senki sem pátyolgatta, nem fogta a kezét, még csak le se kísérte a tanítója a rendelőbe Ez nagyon meglepő nekem, persez nem győztük hangsúlyozni, milyen ügyes, és milyen büszkék vagyunk rá. Az oviban soha nem engedte meg, hogy a védőnő megnézze pl. a haját, vagy vizsgálgassa, a suliban nincs ezzel gondja. Az oviban nem tornázott, nem vett részt a foglalkozásokon, csak kívülállóként figyelt. Itt mindenben bennevan, néma szereplőként szerepel minden műsorban is. Idén nyáron volt az első alkalom, hogy magától belement abba, hogy elmennek a mamáékhoz nyaralni nélkülünk. Háromszor is megcsinálta a tesójával, és szuperül sikerült.
És a múlt hétvégén elmentek az öccse keresztszüleivel állatkertbe, eddig velük sosem beszélt, most végre sikerült Egész nap be nem állt onnantól a szája, ez is egy kis lépés. És valamikor a tavasz folyamán vigyázott rájuk a régi óvónénije, akivel sosem beszélt, és akkor ez a jég is megtört, megunta, hogy mutogat, meg a tesóval közvetíttet, és ez is sikerült. Ezekből a kis jelekből gondolom/remélem, hogy talán mégsem fog belekényelmesedni ebbe az állapotba, hanem rájön, hogy sokkal jobb lesz beszélve kommunikálni mindenkivel, és lassan sikerül is.

Én gyesen vagyok vele, emelt csp-vel, bár most épp gond van a meghosszabbítással. A nyáron elment a pszichiáter a nevtanból, aki tavaly adta az igazolást, és nem votl helyette senki. Nekem augusztusban kellett volna hosszabbítást intézni, de nem volt kivel. Végül szeptemberben sikerült, most lesz egy hónapja, hogy feladtam a MÁK-nak, de még semmi. Lassan nem bánnám, ha jönne a pénz, a papír, az utazási kártya...
Mi gyógyszert nem kaptunk, így közgyógyot nem kértem.

Még az ellenségeskedésre akartam írni:
Balázsnak is volt egy időszaka elsőben, amikor azt vettem észre, hogy már szinte sosem játszik senkivel, magában szöszöl inkább a szünetekben, és ha megkérdeztem, miért, azt mondta, hogy mindenki rossz gyerek, már szinte egy barátja sincs, hülye mindenki. Én nem hagytam ennyiben, próbáltam rámutatni, hogy bizony akik a barátai voltak, ők még mindig aranyosak, kedvesek, próbálnak is vele játszani. Az, hogy ők hangosak,még nem jelenti azt, hogy rosszak.
Aztán amikor nem láttam változást, fogtam magam, és meghívtam egy-egy társát családostul játszani hozzánk, akiket tudtam, hogy szeretett, kedvesebb, csendesebb gyerekek voltak ők. Szuperül sikerültek ezek a délutánok, ők is visszahívtak minket, sokat számított ez. Most, hogy megkezdődött az új tanév, és még nem fáradt talán annyira, újult lendülettel vágott bele a közösségi életbe is, sokat játszik mindenkivel, és szinte senkire nem mondja, hogy rossz, vagy hülye. A tanítók azt mondják-tapasztalatból-, hogy a mutistáknál ezt szokták látni: hullámhegyek, hullámvölgyek váltakoznak, nyilván az év végén, amikor már nagyon fáradtak, inkább a hullámvölgy a jellemző.

Húúú, bocsánat, rövid akartam lenni....


230024.2010.10.20. 08:43
   kiserzsi1
Sziasztok!

Mi kértünk közgyógy igazolványt,meg is kaptuk,de...
Az állandó gyógyszerére nem adtak keretet,csak évi 6000 forintnyi eseti keretet kaptunk. Indoklás: szedhet olcsóbb gyógyszert is. Hozzáteszem,a mostani sem vészes,kb.3000 ft/hó.
Megfellebbeztem a döntést,igazolással,hogy nem javasolja az orvos,hogy mást szedjen,ennek a legkisebb a kockázata. Most várom az eredményt.

A sulival nincs gond,jobban megy neki mint tavaly, 4,8 átlagot teljesített szeptemberben,a tavalyi 3,6 után.
Viszont szinte minden gyereket utál,ellenséges lett.
Beszélni még mindig keveset beszél,bár a korábbiaknál azért jobb a helyzet.
Ami nagy változás, elmentek az osztállyal fogászatra,hagyta megnézni a fogait,ilyen eddig nem volt,sose engedte.

Amivel nem tudok mit kezdeni,az az ellenséges viselkedése.
Minden gyerekben az ellenséget látja,azt mondja,mind rossz,gonosz,utálja őket. Én meg hiába beszélek...
Most itt tartunk.
Ki hogy van?
Sziasztok!


229796.2010.10.18. 16:58
   anon_602098
 
Sziasztok!
Na végre valahára megkaptuk a kártyát a MÁK-tól! 6 hetet vártunk rá
Valaki Tőletek kért közgyógyos vagy parkoló igazolványt?Amúgy nálunk nem sok a változás.A lányom utálja a sulit és imádja a lovakat.Minden héten lovagolni járunk és nem unja.Lótenyésztő lesz állitása szerint.Meséljetek ki ,hogy van? Erzsy


229436.2010.10.15. 09:26
   liatris
 
Sziasztok!

Remélem jól vagytok!Sajnálattal olvasom a rossz dolgokat a gyerekekkel kapcsolatban,de viszont örülök hogy Viki szép lassan,de pozitív irányba halad!!
Ilyenkor hiszem el,hogy van remény!!!
Nekünk is természetesen megkezdődött a suli,de sajnos egy hétig jár iskolába,két hétig itthon van,mert beteg.(De az ovis éveink is így telt el sajnos.
Már látom az csütörtök körül hogy jól érzi magát az iskolába,és pénteken már tüszköl,köhög.Hétfőn irány a doki.Szegénykémnek esélye sincs beilleszkedni.

De ha aktívan járunk iskolába,akkor szerencsére sok pozitívum történik.Nem beszél sajnos a gyerekekkel,de viszont a tanároknak súg a fülükbe.Torna órán tornázik, (oviba soha nem tornázott) és a kis padtársával jól megértik egymást.Szerencsére a kis padtárs anyukája gyerekpszichológus,és tudja hogy a lánya hogy bánjon a lányommal.

Egyébként semmi panaszom nincs az iskolára!Nagyon jók a tanárok,és kedvesek a gyerekek.Bár,a jó múltkorában az egyik kis osztálytárs megkérdezte tőlem,hogy a lányom miért nem beszél.Röviden annyit tudtam erre a kérdésre mondani,hogy -Tudod,Ő kis csendes,és szégyenlős.- ! Hogy most ez a válasz ennek a kislánynak kimerítő volt-e,azt nem tudom.
Ez az iskola egyébként Katolikus iskola,és nagyon figyelnek a tanárok arra,hogy tiszteljék egymást a gyerekek.
Ja,és a másik ami megnyugtatott,hogy a 4.osztályba jár egy kisfiú,és Ő is mutista.Úgyhogy az osztályfőnökök ha szükséges,tudnak a gyerekekkel kapcsolatban egymástól tanácsot kérni!

Hát így állunk mi.Még csak apró változások,de ezeknek is örülünk!

Kellemes napot kívánok!Használjátok ki még ezt a kellemes őszi napsütést!Sziasztok!!


229113.2010.10.12. 14:23
   kiserzsi1
Sziasztok!
Juczelka!

Viki Zoloftot szed,nem igazán tapasztalunk mellékhatást,esetleg azt,hogy kicsit növekedett az étvágya.Nem tartalmaz altatót,nyugtatót,ezért egyeztem bele.
Írja ugyan a papír,hogy okozhat menstruációs zavarokat,de ebbe a korba ez egyébként sem csoda.
A korházat mindenképp csak ajánlani tudom.
Kérj egy időpontot,menjetek oda,hagy lássa Félix,milyen hely.

Igen,Viki is elég félős,könnyen megijed,főleg az új,váratlan dolgoktól.
Rendkívül rugalmatlan,nem szereti a változást.Rosszul is reagálja le.
Ezek a dolgok mind szorongást váltanak ki,aminek következményeként nem beszél.
Tehát nem a mutizmus miatt lett félénk,hanem a félénkség,szorongás nyilvánult meg a mutizmusban
De mostanában kicsit ez is jobb.
Most vinnem kell Vikit fogászatra,majd még benézek.
Sziasztok!


1234következőutolsóSzponzorált hirdetések