Hírlevelek
Regisztráció

Az év kórháza 2012

Gyógyítás a természettel karöltve

Az Év kórháza szavazás kapcsán bemutatkozik a Harkányi Gyógyfürdőkórház

2012.10.15.

Felhívjuk figyelmét, hogy ez a cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, ezért elképzelhető, hogy nem minden adata pontos. Kérjük, az Ön számára kiemelten fontos információkat szükség szerint ellenőrizze!

 HáziPatika.com

A harkányi gyógyvíz a mozgásszervi betegek, valamint a pszoriázisban, krónikus nőgyógyászati gyulladásokban szenvedők körében fogalom, különösen azokban az időkben, amikor az emberek egyre inkább a természetközeli gyógyító protokollokat keresik.

Információk, kapcsolat:

Cím: 7815 Harkány, Zsigmondy sétány 1.ÚtvonaltervTérkép
Igazgató: Kerécz Tamás
Tel.: 72/ 580-900
Fax: 72/ 580-949
Web: http://www.harkanykorhaz.hu

Megújult infrastruktúra

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az intézmény kívül-belül megújult. A harkányi gyógyhelyi fejlesztés nem csak a Dél-Dunántúl, hanem Magyarország egészét tekintve is egyedi, kiemelt jelentőséggel bíró projekt. Jelentőségét a harkányi gyógyvíz egyedülálló gyógyhatására épülő komplexitása jelenti. A medencecsarnok a rekonstrukció során a kórháznak egy teljesen korszerű, elegáns részévé zárkózott fel.
Az infrastruktúra átalakításának kezdeti lépései 2002-ig nyúlnak vissza. Már ekkor megfogalmazódott az a fajta szükséglet, amely az épület betegek általi gördülékenyebb megközelítését, tereinek mind hatékonyabb kihasználását, azok korszerűsítését célozta meg. A kórház mindeddig is ismert és elismert hatékony gyógyító tevékenységének további fejlesztését és még hatékonyabbá tételét modern berendezések és eszközök beszerzése is segíti.Néhány szó a rehabilitációs tevékenységről

A rehabilitáció célkitűzéseiben és módszereiben különbözik a hagyományos orvoslástól, hiszen az emberre jellemző tevékenységekben és társadalmi részvételükben korlátozott betegekkel foglalkozva olyan célt tűz ki maga elé, amely lehetővé teszi, hogy a kezelés után a továbbiakban minél önállóbb, minél teljesebb életet élhessen. A mozgásszervi rehabilitáció során felhasználják az intézményben adott komplex fizioterápia minden elemét, ami a beteg állapotfelmérését követően egyéni rehabilitációs tervvel egészül ki.

A harkányi vízen alapuló eljárás hatékonyságát több, mint 160 ezer sikeresen gyógyított és kezelt reumatológiai, bőrgyógyászati és nőgyógyászati eset igazolja. A kardiológiai rehabilitációs osztályon a súlyos kockázati tényezőktől terheltek vagy már megbetegedettek és eszközös, műtéti beavatkozást 4-6 héttel korábban kiálltak számára nyújtanak önerőre építő, szívműködést javító, bizonyítékokon alapuló szakmai programot.

Oktatás és tudományos tevékenység

Az intézmény a rehabilitációs szakorvosképzés akkreditált mozgásszervi rehabilitációs gyakorlati képzőhelye, illetve többek között a PTE Egészségtudományi Karával együttműködve gyógytornász és gyógymasszőr szakon tanuló hallgatók gyakorlati képzését végzik.

Társaságuk heti rendszerességgel orvosi szakmai referátumokat tart, ahol orvosaik, illetve meghívott előadók ismertetik szakterületük friss eredményeit.

Elmondható, hogy hagyománnyá vált a térség háziorvosai, illetve a járóbeteg-szakrendelések szakorvosai részére tartott szakmai konferenciák, továbbképzések megrendezése. Kreditpontos továbbképző konferenciáik a megyében, a régióban, sőt országosan elismertek.Felkérésre több orvosuk ad elő, és továbbképzési céllal vesz részt különböző hazai, külföldi fórumokon. Orvosaik mellett szakdolgozóik is folyamatosan vesznek részt kredit pontszerző továbbképzéseken, tanfolyamokon valamint 2012-ben első alkalommal saját szervezésű kreditpont szerző továbbképzést rendeztek szakdolgozók részére.

Elérhetőség: www.harkanykorhaz.hu, az intézményre pedig ezen a linken szavazhat az Év kórháza megmérettetésen!