Árvíz: mindenhol biztosított az egészségügyi ellátás

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

Az árvízi védekezés miatt az OTH és több intézet is 24 órás ügyeletben van. A járó- és fekvőbeteg-ellátás mindenhol zavartalanul működik.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) folyamatosan működő, 24 órás központi ügyelete továbbra is megerősített szolgálatot ad, az árvízi védekezést segítő ideiglenes munkacsoport készenlétben áll arra, hogy szükség esetén az (OTH) Veszélyhelyzet Kezelési Központjában folyamatos tevékenységre térjen át.
Az ÁNTSZ országos intézetei, így az Országos Epidemiológiai Központ, az Országos Környezetegészségügyi Intézet, az Országos Kémiai Biztonsági Intézet, valamint az Országos "Frédéric Joliot-Curie" Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Intézet is emelt szintű készültséggel működnek, szükség szerint vesznek részt a szakmai feladatok megoldásában.

A Megyei Kormányhivatalok Népegészségügyi Szakigazgatási Szervei és a Járási Népegészségügyi Intézetek munkatársai a megyei, illetve helyi Védelmi Bizottságok munkájában részt vesznek, illetékességi területükön a katasztrófa egészségügyi ellátás jogszabályokban rögzített előírásai szerint, a tevékenységeket az egészségügyi ellátó rendszer teljes vertikumában szervezik, irányítják, koordinálják és végzik. A védekezési munkákkal párhuzamosan megkezdődött az árvíz utáni helyreállítási időszakára vonatkozó feladatok előkészítése is.

Jelenleg mindenhol biztosított a fekvő-, a járóbeteg- és a háziorvosi ellátás. A Dunakanyar háziorvosi és gyógyszertári ügyeleti ellátásának átszervezése már korábban megtörtént, és hasonló intézkedésre volt szükség Tahitótfaluban valamint Szigetszentmiklós-Lakihegy városrészen. A Komáromi Sellye János Kórház esetleges kitelepítésének végrehajtására továbbra is készen állnak, ha szükségessé válna, 2 órán belül végrehajtható a művelet.A járványügyi helyzet a védekezés minden szakaszán jelenleg stabil. Járványveszély kialakulására utaló jelek eddig még nincsenek. Az ÁNTSZ továbbra is mindenkit kér az általános higiénés szabályok fokozott betartására. A védvonalakon dolgozók figyelmét külön is felhívjuk arra, hogy a munkavégzés során felhevült testet a megáradt folyó vizével hűsíteni tilos! A víz fertőző források közvetítője lehet, a kézről szájon át, illetve a nyálkahártyákon keresztül (pl. szemet megdörzsölve) nagyon könnyen kerülhetnek olyan kórokozók a szervezetbe, amelyek bél- és gyomorrendszeri panaszokat okozhatnak. A szülők számára különösen fontos, hogy gyermekeiket ne engedjék az árvízzel elöntött sekély részeken a vízben játszani, pancsolni.
Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag