Mi alapján választanak spermadonort a nők?

Intellektuális, visszafogott, nyugodt és módszeres - ilyen férfira vágynak a nők, már ha a spermadonorok kiválasztásából le lehet vonni ilyen következtetést.

Egy ausztrál kutatás fényt derített arra, hogy milyen spermadonort keresnek a nők. A Queensland University of Technology tanulmányából kiderül, hogy a nők olyan férfiakat keresnek, akik intellektuálisak, visszafogottak, nyugodtak és módszeresek, közreműködésükkel ugyanis több gyermek születik, mint az extrovertált donoroktól. Minderről többet Stephen Whyte és Prof. Benno Torgler tanulmányából lehet megtudni, amely az Applied Economic Letters szaklapban jelent meg.
Világszerte nagy az igény a spermadonorokra, olyannyira, hogy ma már egy informális online piacon zajlik a spermadonorok iránti kereslet, vége a formális, klinikai környezetben történő apakeresésnek - állítja Whyte. A szakértő hozzátette: azt gondolnánk, hogy egy online környezetben a férfiaknak sok erőfeszítést kellene tenniük ahhoz, hogy "el tudják magukat adni" a nőknek, erre az önpromócióra pedig az extrovertált férfiak jobban képesek. A kutatások azonban ennek éppen az ellenkezőjére mutatnak rá.

Intellektuális, visszafogott, nyugodt és módszeres - ilyen férfira vágynak a nők

Intellektuális, visszafogott, nyugodt és módszeres - ilyen férfira vágynak a nők

A queenslandi kutatók vizsgálataik során 56 férfitól gyűjtöttek adatokat spermadonor oldalakon és fórumokon. Elmondásuk szerint az online donorpiac főként abban tér el a termékenységi klinikáktól, hogy több kapcsolatot biztosít a donorok és a fogadó személyek között, jobban meg lehet ismerni a donorok személyiségét és emiatt jobban is lehet választani.

Az adatok azt mondják, hogy a nők nemcsak a túlságosan ügyetlen, balkezes vagy dühös férfiakat nem választották maguknak, hanem a túlságosan extrovertált, hangosabb személyiségű férfiakat sem akarták donornak. (Az érintett 56 személy 23 és 66 év között volt, származási helyeik pedig Ausztrália, Kanada, Nagy-Britannia, Olaszország, Svédország és az USA.)

Whyte szerint az emberek jól mérik fel mások személyiségjegyeit és intelligenciáját is, amikor pedig ezt értékelik, a külsőség és a viselkedés alig képes mindezt megváltoztatni. A kutatók hozzátették: a spermadonorok 73 százaléka kapcsolatban is maradt "gyermekeivel": voltak olyanok, akik személyesen is találkoztak velük, mások csak emaileztek, telefonon beszéltek, esetleg videochateltek egymással.

Forrás: Sciencedaily.com

Mindent jól tud a köhögésről?

VideóRendelő: Igaz, hogy este 6 után már nem szabad enni?

További cikkek
Hozzászólások

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+5, +10 °C
Minimum:
+1, +6 °C

Hazánkban szombaton délelőtt továbbra is sok lesz felettünk a felhő, de nyugaton helyenként elvékonyodik a felhőzet.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag