Membrános sebtapasz - egyetlen kötszer a gyógyulás végéig

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Speciális membránt tartalmazó új sebtapaszt fejlesztettek ki, amely a levegőt még átereszti, a vizet viszont már egyáltalán nem. Így a gyógyulásig nem kell rendszeresen cserélgetni a kötszert, az amerikai 3M steril filmtapasza százszázalékos védelmet nyújt a vízzel, a szennyeződésekkel és a kórokozókkal szemben, és bátran használható zuhanyzáskor, fürdőkádban vagy az uszodában is.

A "vízálló sebtapasz" kifejezés mostanáig csupán azt jelentette, hogy a felragasztott kötés nem ázik le. Sajnos azonban ezek ettől függetlenül a nedvességet felszívják, a gézes rész oldalról átnedvesedik, és a hideg, vizes tapasz nemhogy védené a sebet, de még fel is áztatja - ismertette a problémát a fejlesztő cég.

Az amerikai kutatólaborban ezt a gondot oldották meg azzal, hogy egy speciális membránt fejlesztettek ki, amelynek szálszerkezete csak a levegőt engedi át, a víz és egyéb molekulákat már nem. Így bátran használható zuhanyzáskor, a fürdőkádban vagy az uszodában is. A NexcareTM Aqua nevű filmtapasz egyedülálló újítást jelent az otthoni sebkezelésben, mivel elég egyetlen kötszert használni a gyógyulás végéig, nincs szükség annak rendszeres és fájdalmas cserélgetésére.
A hajszálvékony, már a hazai gyógyszertárakban is kapható filmtapasz alapanyagának köszönhetően nem feszíti a bőrt, a hajlatokban is rugalmasan és erősen tart, ráadásul nem hagy nehezen lemosható, ragacsos foltot, hiszen a bőrrel párhuzamosan húzva maradéktalanul eltávolítható.
Gyere és fuss az életmódváltókkal!
Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol
Aktuális
Munkahelyi stressz tesztStressz

Munkahelyi stressz tesztFeszült? Úgy érzi, túl stresszes az élete?

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isCukorbetegség

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isAz utóbbi 12 évben megduplázódott a cukorbetegek száma Magyarországon

	Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?Édesítőszerek

Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?A tudatosan táplálkozók számára is jó választás

Ez történik, ha átvilágítanakArctisztítás

Ez történik, ha átvilágítanakMelyik képalkotó eljárás miben segít?

BokarándulásSérülések

BokarándulásEzért kell komolyan venni!

Kiemelt téma cikkei

Bőrápolási kvíz

A bőr három rétegből áll. Melyek ezek?

Tippek

Hetente érdemes bőrradírral eltávolítani az elpusztult hámsejteket, és felpezsdíteni a bőr anyagcseréjét. Radírozás után jobban szívódnak fel az ápoló krémek értékes anyagai.