A nők veszélyeztetettebbek, mint a férfiak, mivel többet mosogatnak

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  stop.hu

Az ekcémás megbetegedés a gyerekek közel tíz százalékát, a felnőtt lakosságnak pedig a 30 százalékát érinti. Ennek egyik oka, hogy a háztartásokban egyre erősebb tisztítószereket használunk, de vannak, akiknél velük született örökletes hajlamról beszélünk.
Az ekcéma a bőr megbetegedésének egyik fajtája, ami valójában egy allergiás reakció következménye - magyarázza a Blikk szakértője, dr. Faragó Katalin bőrgyógyász. "A veleszületett, örökletes hajlamnak köszönhetően gyermekkorban is találkozhatunk vele, de a gyerekek általában kinövik ezt a betegséget. A kellemetlen viszketéssel, apró hólyagokkal járó elváltozás teljes mértékben szinte soha nem szüntethető meg, ezért nagyon fontos, hogy minél előbb kiderítsük, mire vagyunk allergiások. Erre egy allergiateszt során két-három héten belül választ kapunk."
A leggyakoribb allergén anyagok
A háztartási munka miatt a nők között sokkal több az allergiás ekcémában szenvedő, mint a férfiak között. Az egyre erősebb tisztítószerek rendszeres használata során megsérül a bőr védekező-rétege. A mosóporok, a bőrből készült övek, a különféle fémek és ékszerek, gumiszármazékok, hajfestékek szintén hasonló reakciókat válthatnak ki, ezért fontos, hogy tudjuk, mire vagyunk allergiások.
Az ekcéma kezelése
Az ekcémának egyelőre csak tüneti kezelése ismert. A különféle krémek remekül csillapítják a viszketést, megakadályozzák a hámlást, és segítik a bőrt abban, hogy ismét felépítse védekező-rendszerét. A gyógynövény-kivonatos kenőcsökkel nem árt vigyázni, mert vannak, akiknél ez is allergiát vált ki, másoknál viszont kiválóan beválhat.
STOP

Kapcsolódó cikkek

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Kiemelt téma cikkei

Bőrápolási kvíz

Melyik az a testrészünk, ahol nem alakulhat ki pattanás?

Tippek

A problémás bőrterületekre javasolt speciális krémek drágák, de ezeket elég a kényes helyekre kenni. A szomszédos bőrfelületeket elég általános bőrápolóval kenni.