2013-as őszi-téli hajtrend: így készíthet lófarkat és tupírt

Az őszi/téli szezon frizurái kreatívak és elbűvölőek, ráadásul a családi összejövetelektől a fekete nyakkendős eseményekig bárhol pompásan megállják a helyüket.

Összeállításunkban megmutatjuk mi lesz az idei trend, ráadásul olyan frizurák segítségével, melyeket otthon, akár egyedül is elkészíthetőek.

Sally Brooks a London Hairdresser of the Year háromszoros bajnoka, és a brit fodrász közösség elismert tagja. Olyan híres divattervezők felkérésére készített frizurákat, mint Alexander McQueen, és rendszeresen kreál hajkölteményeket a vezető divatmagazinok számára. Ő a NIVEA nemzetközi hajstylistja 2008-óta és az alábbi frizurák is az ő keze munkáját dicsérik.

Kacér Bob

Kacér bob

Ezt a természetes, mégis alkalmi jellegű megjelenést egyáltalán nem nehéz kialakítani: a haj lelapulását legegyszerűbben úgy kerülhetjük el, ha a szárítást mindig közvetlenül a hajtőnél kezdjük. A frizura annál rugalmasabb és természetesebb, minél jobb állapotban van a haj.

Így kell elkészíteni:

  • Elkészítés előtt egyenletesen oszlassa el a nedves hajon egy adag Volume Sensation hajhabot, hogy dúsabb hatású legyen a frizura - a legjobb eredmény érdekében ügyeljen arra, hogy a habból mindenhová elegendő jusson, a hajtövektől a hajvégekig.
  • Válassza külön, és fogja össze a fejtetőn lévő hajat, majd csatolja fel, hogy ne zavarjon a munkában. A haj szárítását kezdje az alsó tincsekkel. Még dúsabb hatást érhet el, ha közepes méretű körkefe segítségével hajtja végre a műveletet. Haladjon tincsenként, és várja meg, amíg a hajfürt kihűl, csak azután tekerje le a keféről. Így tartósabb lesz a forma.
  • A fejtetőn lévő tincsek szárítása során praktikus lehet tépőzáras hajcsavarót használni, de ha nincsen otthon, a körkefe továbbra is megteszi. A frufrut szárítsuk előre, hogy megtartsa a frizura modern megjelenését. A kész frizurát rögzítse Diamond Gloss hajlakkal - ez csodás fényt ad a hajnak.

Bohém Tupír

Bohém tupír

Ez a bohém, szemet gyönyörködtető frizura minden tekintetet vonzana még a vörös szőnyegen is. A 60-as évek trendjét követő hajviseletet otthon sem nagy ördöngösség elkészíteni, és nem is kell hozzá feltétlenül ilyen hosszú haj.

  • Az elülső hajtincseket válasszuk külön, és rögzítsük egy csattal. Ezt a rész később formázzuk.
  • Tupírozzuk fel a fejtetőn lévő hajtincseket, hogy megkapjuk a ’60-as évekre jellemző formát.
  • Simítsuk át az eddig letűzve várakozó tincseket egy természetes sörtéjű kefével, hogy visszakapják fényüket.
  • A hátsó tincseket formázzuk hajsütővassal. Válasszunk olyan feltétet, amivel nagyobb, lazább hullámokat tudunk kialakítani, a kész tincseket pedig húzzuk szét az ujjainkkal.
  • Rögzítsük a frizurát!

Dús lófarok

Készül a lófarok

A lófarok mindig egy kicsit másként, de évről évre feltűnik a kifutókon. Ez a frizura ugyan a 60-as évekből merít, mégis egy igazán vagány, modern változat, mely tovább bővíti a lófarok fogalmát . Elkészítés:

  • Vigyen fel Volume Sensation hajhabot a haj teljes hosszára. Ez segít a haj formázásában, és megóvja a hajszálakat a hajszárítás során.
  • Egy nagyméretű körkefe segítségével szárítsa meg a hajat tincsenként, ügyelve arra, hogy a hajtövet mindig megemelje. Így sokkal dúsabb hatás érhető el.
  • Válassza el az arcot keretező tincseket, és rögzítse csattal. Kicsit tupírozza meg a fejtetőn lévő tincseit, majd fogja össze a többi hajtinccsel úgy, hogy a fejtető alatti részen legyen a legnagyobb hajtömeg.
  • Simítsa hátra a hajat, és egy természetes sörtéjű kefével fésülje fényesre a lófarkat, majd rögzítse egy hajgumi segítségével a tarkónál.
  • Simítsa hátra az első lépésben lecsatolt tincseket is, és csavarja körbe a lófarok tövénél, majd rögzítse hajtűvel.
  • Tupírozza fel egy kissé magát a lófarkat is, hogy tovább tartsa a formáját.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

Napos idő várható gomolyfelhő-képződéssel és északnyugat felől növekvő fátyolfelhőzettel, amely délutántól az Észak-Dunántúlon már vastagszik is. Helyenként alakulhat ki zápor, északnyugaton esetleg zivatar is lehet. A nyugatias szelet az északi megyékben kísérhetik élénk, erős, záporok, zivatarok környékén esetleg viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő. Továbbra is változékony marad az időjárás.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra