2013-as őszi-téli hajtrend: így készíthet lófarkat és tupírt

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Az őszi/téli szezon frizurái kreatívak és elbűvölőek, ráadásul a családi összejövetelektől a fekete nyakkendős eseményekig bárhol pompásan megállják a helyüket.

Összeállításunkban megmutatjuk mi lesz az idei trend, ráadásul olyan frizurák segítségével, melyeket otthon, akár egyedül is elkészíthetőek.
Sally Brooks a London Hairdresser of the Year háromszoros bajnoka, és a brit fodrász közösség elismert tagja. Olyan híres divattervezők felkérésére készített frizurákat, mint Alexander McQueen, és rendszeresen kreál hajkölteményeket a vezető divatmagazinok számára. Ő a NIVEA nemzetközi hajstylistja 2008-óta és az alábbi frizurák is az ő keze munkáját dicsérik.

Kacér Bob

Kacér bob

Kacér bob

Ezt a természetes, mégis alkalmi jellegű megjelenést egyáltalán nem nehéz kialakítani: a haj lelapulását legegyszerűbben úgy kerülhetjük el, ha a szárítást mindig közvetlenül a hajtőnél kezdjük. A frizura annál rugalmasabb és természetesebb, minél jobb állapotban van a haj.
Így kell elkészíteni:
 • Elkészítés előtt egyenletesen oszlassa el a nedves hajon egy adag Volume Sensation hajhabot, hogy dúsabb hatású legyen a frizura - a legjobb eredmény érdekében ügyeljen arra, hogy a habból mindenhová elegendő jusson, a hajtövektől a hajvégekig.
 • Válassza külön, és fogja össze a fejtetőn lévő hajat, majd csatolja fel, hogy ne zavarjon a munkában. A haj szárítását kezdje az alsó tincsekkel. Még dúsabb hatást érhet el, ha közepes méretű körkefe segítségével hajtja végre a műveletet. Haladjon tincsenként, és várja meg, amíg a hajfürt kihűl, csak azután tekerje le a keféről. Így tartósabb lesz a forma.
 • A fejtetőn lévő tincsek szárítása során praktikus lehet tépőzáras hajcsavarót használni, de ha nincsen otthon, a körkefe továbbra is megteszi. A frufrut szárítsuk előre, hogy megtartsa a frizura modern megjelenését. A kész frizurát rögzítse Diamond Gloss hajlakkal - ez csodás fényt ad a hajnak.

Bohém Tupír

Bohém tupír

Bohém tupír

Ez a bohém, szemet gyönyörködtető frizura minden tekintetet vonzana még a vörös szőnyegen is. A 60-as évek trendjét követő hajviseletet otthon sem nagy ördöngösség elkészíteni, és nem is kell hozzá feltétlenül ilyen hosszú haj.

 • Az elülső hajtincseket válasszuk külön, és rögzítsük egy csattal. Ezt a rész később formázzuk.
 • Tupírozzuk fel a fejtetőn lévő hajtincseket, hogy megkapjuk a '60-as évekre jellemző formát.
 • Simítsuk át az eddig letűzve várakozó tincseket egy természetes sörtéjű kefével, hogy visszakapják fényüket.
 • A hátsó tincseket formázzuk hajsütővassal. Válasszunk olyan feltétet, amivel nagyobb, lazább hullámokat tudunk kialakítani, a kész tincseket pedig húzzuk szét az ujjainkkal.
 • Rögzítsük a frizurát!

Dús lófarok

Készül a lófarok

Készül a lófarok

A lófarok mindig egy kicsit másként, de évről évre feltűnik a kifutókon. Ez a frizura ugyan a 60-as évekből merít, mégis egy igazán vagány, modern változat, mely tovább bővíti a lófarok fogalmát. Elkészítés:

 • Vigyen fel Volume Sensation hajhabot a haj teljes hosszára. Ez segít a haj formázásában, és megóvja a hajszálakat a hajszárítás során.
 • Egy nagyméretű körkefe segítségével szárítsa meg a hajat tincsenként, ügyelve arra, hogy a hajtövet mindig megemelje. Így sokkal dúsabb hatás érhető el.
 • Válassza el az arcot keretező tincseket, és rögzítse csattal. Kicsit tupírozza meg a fejtetőn lévő tincseit, majd fogja össze a többi hajtinccsel úgy, hogy a fejtető alatti részen legyen a legnagyobb hajtömeg.
 • Simítsa hátra a hajat, és egy természetes sörtéjű kefével fésülje fényesre a lófarkat, majd rögzítse egy hajgumi segítségével a tarkónál.
 • Simítsa hátra az első lépésben lecsatolt tincseket is, és csavarja körbe a lófarok tövénél, majd rögzítse hajtűvel.
 • Tupírozza fel egy kissé magát a lófarkat is, hogy tovább tartsa a formáját.
Év magánrendelője 2017

Keressük az Év magánrendelőjét!

Ossza megmásokkal is személyes tapasztalait!

Szavazatával wellness hétvégét nyerhet!

Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol
Aktuális
Utazás és sport inkontinenciával?Utazás

Utazás és sport inkontinenciával?Döntsük le a tabut és beszéljünk a megoldási lehetőségekről!

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreKegel-gyakorlat

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreHétköznapi tevékenység közben is végezhető

Zöldséges sült csirkeRecept

Zöldséges sült csirkeRostdús fogás az egész családnak

Fényvédelem: milyen krémet keressünk?Fényvédelem

Fényvédelem: milyen krémet keressünk?Elmondjuk miért fontos és milyen krémeket érdemes választani

Ez történik, ha átvilágítanakArctisztítás

Ez történik, ha átvilágítanakMelyik képalkotó eljárás miben segít?

Kiemelt téma cikkei

Bőrápolási kvíz

Mi az urea?

Tippek

A bőrt a ceramidok, a hialuronsav és húgysav látják el leghatékonyabban nedvességgel. Ellenőrizze, hogy megtalálhatók-e ezek a hatóanyagok kozmetikumaiban.