A magyar nők allergiásabbak, mint a férfiak

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  Medipress

allergia

Magyarországon a lakosság egyharmada szenved valamilyen allergiás tünettől saját bevallása szerint - derül ki egy 2010 májusában végzett felméréséből. Legnépszerűbb alternatív megoldásnak a sóbarlangot és a sópipát tekintik az allergiás emberek.

Kiderül a GfK piackutató vállalat LHS HealthCare 2010 kutatásból az is, hogy a 15 év feletti magyar lakosság körében az allergiásoknak 47 százaléka szenved szezonális allergiában, 44 százalékuknak állandó panaszai vannak, és egytizedük allergiás hatóanyagra, gyógyszerre, vagy rovarcsípésre.

Ismerje meg az allergén növényeket!

Ismerje meg az allergén növényeket!
Nőket sokkal jobban érinti a folyamatosan fennálló allergia: 56 százalékuk szenved állandó allergiás tünetektől, míg a férfi allergiások csupán 30 százalékát érinti ez a probléma. Magyarázata az ékszerhasználattal és az öltözködési szokásokkal hozható összefüggésbe. Szezonális allergiától szenvedők szervezetét pedig március és október között terheli meg a pollenszórás. Közel 31 százalékuknak a parlagfű szezonnal kezdődnek el kellemetlenségeik. Másik ilyen periódus májusban van, ekkor a szezonális allergiában szenvedők 20 százalékánál jelentkeznek a tünetek.

"Továbbá az allergiások 38 százaléka nem tesz semmit allergiája ellen, és 34 százalékuk fordul orvoshoz, illetve szedi az orvos által felírt gyógyszereket. Összesen 12 százalékuk választ alternatív gyógyászati megoldást, 10 százalékuk pedig a kiváltó ok elkerülésében, illetve az életmódváltásban látja a megoldást" - mondta Dr. Lantos Zoltán, a GfK Hungária ügyfélkapcsolati igazgatója. Összességében a nők tekinthetőek aktívabbnak a megoldások keresésében: 50 százalékkal többen szednek ugyanis nem vényköteles gyógyszert, és 26 százalékkal többen fordulnak közülük alternatív gyógymódhoz a magyar férfiaknál - áll a GfK felmérésében.
Legkedveltebb gyógymódnak a sópipát és a sóbarlangot tekintik az allergiás betegek, valamint előnyben részesítik a homeopátiás készítményeket is. Használóiknak száma eléri a gyógyszertárakban recept nélkül kapható gyógyszereket vásárlók közel 60 százalékát. A gyógyszert szedők mintegy 37 százaléka pedig akkor kezd el gyógyszeres kezelést alkalmazni, amikor már érzi az allergia okozta tüneteket, a másik csoportot alkotó 31 százalék pedig a korábbi tapasztalatai alapján, még a tünetek jelentkezése előtt megteszi az óvintézkedéseket. Egynegyedük pedig csak akkor fordul gyógyszerekhez, amikor már nagyon súlyosak a tünetei. Folyamatos allergia gyógyszer szedésére pedig a magyar lakosság 6 százaléka kényszerül.

Képgaléria: HáziPatika.com

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekA betegek több információt igényelnek a biohasonló készítményekről

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag