Ezekben a kórházakban van látogatási tilalom

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Az országos influenzajárvány miatt a fekvőbeteg intézmények közül többen rendeltek el látogatási tilalmat az ott ápolt betegek védelme érdekében.

A súlyos, életveszélyes állapotban lévő betegek látogatását az egészségügyi intézmény vezetője külön szabályozza, melyről az adott kórházban adnak tájékoztatást. A lista folyamatosan frissül, de ajánlott látogatás előtt helyben is érdeklődni.

Fővárosi és Pest megyei intézmények

 • Bethesda Gyermekkórház (1146 Budapest, Bethesda u. 3.) III. Csecsemő Osztályán (2013. 02. 06-tól), II. Belgyógyászati-, III. Belgyógyászati-, Sebészeti-, Gégészeti-, Intenzív- és Égés Intenzív Osztályain (2013. 02. 11-től).
 • Szent Imre Kórház (1115 Budapest, Tétényi út 12-16.) Szülészeti Osztály és Intenzív Terápiás Egységek (2013. 02. 13.).
 • Toldy Ferenc Kórház (2700 Cegléd, Törteli út 1-3.) részleges látogatási tilalmat rendelt el a Szülészet-Nőgyógyászati-, Csecsemő- és Gyermekgyógyászati-, Központi Anaesthesiológiai-Intenzív Terápiás Osztályain, valamint Kardiológiai Őrzőben (2013. 02. 13-tól).

Baranya megye

 • Mohácsi Kórház (Mohács, Szepessy tér 7.) látogatási tilalom a következő osztályokon: szülészet, gyermekosztály, intenzív osztály
 • PTE Klinikai Központ (Pécs, Rálóczi út 2.; Ifjúság út 13.; Akác utca 1.; József Attila utca 23.) látogatási tilalom a következő osztályokon illetve intézményben: haematológia, onkoterápiás osztály, felnőtt és gyermek intenzív osztály, szülészeti és nőgyógyászati klinika

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

 • DEOEC Kazincbarcikai Kórház Kft. Ápolási Osztályán (Kazincbarcika, Május 1. utca 56.) saját hatáskörben elrendelt teljes körű látogatási tilalom valamint betegfelvételi zárlat van.

Fejér megye

 • A Székesfehérvári Járási Népegészségügyi Intézet illetékességi területén működő Fejér Megyei Szent György Kórházban (Székesfehérvár, Seregélyesi u. 3.) minden osztályra kiterjedően látogatási tilalmat rendeltek el 2013. február 8-től.

Hajdú-Bihar megye

A betegek védelme érdekében 2013. február 13-tól visszavonásig részleges látogatási tilalmat rendeltek el a Kenézy Kórház NP. Kft. (Debrecen) alábbi osztályain:
 • Központi Intenzív Terápiás Osztály
 • Szülészet és Nőgyógyászati Osztály
 • Fül-Orr-Gége, Fej- és Nyaksebészeti Osztály
 • Ápolási Osztály
 • Pulmonológiai Osztály

Előzmények

A klinikai és a virológiai adatok értékelése alapján a szakemberek megállapították, hogy a 2013. év 5. hetében már az egész ország területén terjed az influenza. Az első naptári héttől kezdődően a hétről-hétre emelkedő országos morbiditás az 5. héten átlépve a járványküszöböt (150%ooo) 167,6%ooo-nek felelt meg. A területek érintettsége között jelentős különbség figyelhető meg, a 100 ezer lakosra jutó influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma 40 és 256 között változott. Az influenzavírusok cirkulációja megerősödött, az influenza-pozitivitási arány 19,2% volt. A héten 7-7 influenza A és B vírus mellett 5 RS vírust azonosítottak.
Gyere és fuss az életmódváltókkal!
Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol
Aktuális
Munkahelyi stressz tesztStressz

Munkahelyi stressz tesztFeszült? Úgy érzi, túl stresszes az élete?

Az intim szőrtelenítés veszélyeiSzőrtelenítés

Az intim szőrtelenítés veszélyeiMilyen veszélyeket rejthet magában a csupaszság?

Miért lehet fájdalmas az együttlét? Szexualitás

Miért lehet fájdalmas az együttlét? A jelenség mögött gyakran nőgyógyászati problémák állnak

Frissítse fel a lábait!Lábápolás

Frissítse fel a lábait!Egy hosszú nap után fáradtnak, nehéznek érezte a lábait? Tippünk!

A beteg kutat, segítenünk kell nekiOkosgyógyszer

A beteg kutat, segítenünk kell nekiLimfómánál is életet menthet a józan ész

Életmódtippek aranyereseknekAranyér

Életmódtippek aranyereseknekA legfontosabb: rendszeresség és higiénia

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
+14, +19 °C
Minimum:
+6, +11 °C

Hazánkban pénteken délelőtt észak felől tovább szakadozik, vékonyodik a felhőzet, de sokfelé mindig erősen felhős lesz az ég.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!
GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag