bezár

FIGYELMEZTETÉS

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek
az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V.
kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.

Elmúltam 18 évesNem múltam el 18 éves

Anális szex: megerőszakolt tinédzser lányok és biszexuális fiúk között gyakori

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  Medipress

A heteroszexuális tinédzserek és fiatal felnőttek körében egyre gyakoribb az anális szex, különösen azok körében, akik korábban nem védekeztek vaginális nemi aktus során - derült ki a Bradley Hasbro Gyermek Kutató Központ (BHCRC) kutatóinak tanulmányából.

Az eredmények tükrözik a friss adatokat, mely szerint 1995 és 2004 között megkétszereződött az anális aktust létesítő fiatalok száma. A tanulmány online jelent meg az American Journal of Public Health-en. Az elsők közt jelezte a kevéssé ismert faktorokat, mely a heteroszexuálisok anális közösülését jellemzi.

"Az anális szex kérdése gyakran tabutéma, különösen, ha fiatalokról van szó, bár tudjuk, hogy ez a fajta viselkedés komoly kockázatot jelent a HIV és más nemi úton terjedő betegségek tekintetében. Elengedhetetlenül fontos, hogy belássuk, egyre több fiatal választja a közösülés e módját, csak így nyithatjuk meg a kommunikációs csatornákat, hogy megóvjuk az egészségüket" - mondta a szerző, Celia Lescano, a Bradley Hasbro munkatársa.

A kutatók 1 348 tinédzser és fiatal szexuális szokásait vizsgálták. A 15-21 éves fiatalok a felmérést megelőző 3 hónapban közösültek védekezés nélkül. Az eredmények szerint 16 százalékuk létesített heteroszexuális anális kapcsolatot ez idő alatt, de csak az esetek 29 százalékában védekeztek.

A heteroszexuális anális kapcsolatot létesítő lányok általában párkapcsolatban élnek, két-vagy több szexpartnerük van, vagy korábban már áldozatul estek nemi erőszaknak. A heteroszexuális anális kapcsolatot létesítő fiúk általában homoszexuálisnak, biszexuálisnak vagy bizonytalannak tartják magukat. "Ezek az eredmények azt sejtetik, hogy az anális közösülés a lányok körében kapcsolatban áll a szexuális kapcsolataik hatalmi arányaival" - mondta Lescano, aki a Brown Egyetem Warren Alpert orvosi karán is dolgozik kutató pszichiáter adjunktusként. "Meg kell tanítanunk a tinédzser lányoknak és fiatal nőknek, hogy válogassák meg partnereiket, hogyan utasítsák vissza a nem kívánt aktust, hogyan vegyék rá partnerüket a védekezésre akár vaginális, akár anális közösülés esetén."

Az anális közösüléssel kapcsolatban több faktort is találtak, mely mindkét nemnél jelen van. Általánosságban azok választották a közösülésnek ezt a formáját, akik úgy vélik, hogy a gumióvszer csökkenti az élvezet mértékét, és azok, akik közösülés során drogot használtak, illetve kockázatosabban viselkednek.
A felvilágosítás során ezért meg kell őket győzni, hogy a biztonság nem feltétlenül megy az élvezet rovására.

Kapcsolódó cikkek

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükHasmenés

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükGyakran előforduló bélrendszeri panasz a hasmenés, a túlzott bélgáztermelődés

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Ébredj fel

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Bizonyos betegségek kialakulásában éppoly meghatározóak lehetnek a genetikai tényezők, mint az életvitelünk.

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag