bezár

FIGYELMEZTETÉS

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek
az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V.
kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.

Elmúltam 18 évesNem múltam el 18 éves

A nők egyharmada nem jut el az orgazmusig

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

Aggasztó, hogy a nemek mennyire eltérően találkoznak az orgazmussal - mutatnak rá a szexuális viselkedést kutató tanulmányok.

A felmérésekből kiderül, hogy míg a férfiak háromnegyede jut el az orgazmusig szex közben, addig a megkérdezett nőknek csupán 29 százaléka mondhatja ezt el magáról. Extra stimulációval (például vibrátorral) a nők további egyharmada képes örömet szerezni magának: azonban az adatok arra is rámutatnak, hogy a nők egyharmada nem jut el az orgazmusig partnerével, és ami rosszabb, a nők egytizede úgy éli le életét, hogy sosem tapasztal orgazmust.
A University of Groningen kutatói (Dr. J.R. Georgiadis és kollégái) ezt kezdték el vizsgálni: arra voltak kíváncsiak, hogy a női agy különböző területei miként viselkednek a szexuális izgatottság egyes fázisaiban, illetve orgazmus közben.

Miért nézik a férfiak a nők fenekét

A kőkor befolyásolja még mindig a férfiakat, akik a "homokóra alakú" nőket keresik - állapította meg egy tudományos tanulmány. És valójában nem is a nők feneke érdekes, hanem a gerincük hajlásszöge! Tudjon meg többet, kattintson!

Kiderült, hogy a női orgazmus során az agy mely területei - a ventrális középagy vagy a szürkeállomány részét képező nucleus caudatus - például a aktivizálódnak, míg a homloklebeny és a temporális lebeny aktivitása jelentősen csökken. A kutatók külön felfigyeltek a homloklebenyben megtalálható úgynevezett frontális orbitális kéregre, amely a szexuális viselkedés kontrollálásáért illetve elnyomásáért is felelős.

Georgiadis és társai úgy vélik: a frontális orbitális kéreg, főként annak bal fele felelős a szexuális kontrollért, így annak kikapcsolásával lehetne elősegíteni az olyan ellazultabb tudatállapotot, amelyben több orgazmust élhetnének át. Ezt első körben úgy lehet elérni, ha az esetleges félelem és szorongás teljesen eltűnik.

A nők egy része nem tapasztalja meg az orgazmust

A nők egy része nem tapasztalja meg az orgazmust


Meglepő módon Dr. Barry Komisiruk idegkutató és társai a groningeni adatoknak teljesen ellentmondó eredményeket tudtak felmutatni. Szerintük a női agy frontális orbitális kérge éppenhogy aktivizálódott az orgazmusok során. Az eltérés vélhetően ott rejlik, hogy a vizsgálatok során a nők eltérő módon élveztek el: Georgiadisék kísérletei során a nők partnerükkel élték át az orgazmust, Komisirukék vizsgálatainál pedig a nők egyedül élveztek el. Mindez természetesen arra utal, hogy a női agy különböző módon érheti el az orgazmust annak körülményeitől és résztvevőitől függően.

Dr. Komisiruk úgy véli, hogy a nők képesek az orgazmus (vagy a többszöri orgazmus) elérésére, erre pedig több megoldás is létezik: a progresszív relaxáció, meditáció vagy irányított fantáziák mellett bármilyen megoldás működhet, amely képes kondicionálni az agyat az ellazulásra, illetve eljuttathatja a nőket egy olyan agyi állapothoz, amelyben sokkal könnyebb elérni a csúcspontot.
Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag