bezár

FIGYELMEZTETÉS

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek
az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V.
kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.

Elmúltam 18 évesNem múltam el 18 éves

A legrosszabb tévhitek a női maszturbációról

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  HáziPatika.com

szex, nők, önkielégítés, maszturbálás

Bármi is az oka, a női maszturbáció még mindig tabunak számít, ami meglepő, mert a maszturbálás fizikailag és lelkileg is kifejezetten jó hatással bír, semmi ok nincs arra, hogy féljünk vagy tartsunk tőle. Alábbi válogatásunkban a legfurcsább, női maszturbációval kapcsolatos tévhiteket gyűjtöttük össze - és cáfoljuk meg.

Tévhit: Csak a szinglik maszturbálnak

Tény: Az emberek nagy része maszturbál, akár párkapcsolatban van, akár nem. Ha csak az amerikai adatokat nézzük: a 14 évnél idősebb amerikaiak 78 százaléka maszturbál a NSSHB szexuál-egészségügyi kérdőív szerint. Nem csak akkor önkielégítünk, ha egyedül vagyunk - a libidónk jóval összetettebb ennél!

Tévhit: Ha már maszturbálunk, akkor a párkapcsolatunk biztosan rossz

Tény: Pont fordítva, ez is izgalmasabbá teheti párkapcsolatunkat. A maszturbálás egy párkapcsolaton belül segíthet abban, hogy erősebb legyen a kötelék. Ugyanis amikor csak magunkkal foglalkozunk, van időnk és lehetőségünk kísérletezni azzal, hogy mi működik nekünk, mit szeretünk - ez növeli önbizalmunkat és ezt párunknak is felfedhetjük. Ha pedig szexuálisan nem feltétlenül passzolunk össze párunkkal, a maszturbálással segíthetünk magunkon is és nem kényszerítjük partnerünket semmibe sem.

13 ok: ezért egészséges a maszturbálás

A maszturbálásról nem alakult ki túl jó kép, évszázadokon át szégyellni való dolognak lett beállítva. Ma már más szelek fújnak, és az "egyszemélyes szex" előnyei mindenki számára nyilvánvalók. De nézzük részletesebben!

Tévhit: Rontja az orgazmus esélyét is

Tény: Egyáltalán nem, több szexuálterapeuta egybehangzó véleménye szerint is minél többet maszturbálunk, annál nagyobb az esélye az orgazmusnak, amikor mással vagyunk. Saját magunkat tanuljuk meg és fedezzük fel az önkielégítéssel, úgyhogy partnerünknek egészen pontos instrukciókat tudunk adni, ha éppen arra van szükség.

Tévhit: A nők nem önkielégítenek annyit, mint a férfiak

Tény: Dehogynem, csak nem beszélnek róla annyit. Kultúránkba ez ivódott be - a férfiak dicsekednek vele, a nők pedig egyszerűen elhallgatják. A Kinsey Insititute anyagai szerint a 18 és 49 év közötti nők körülbelül annyit önkielégítenek, mint a férfiak.

A nők is ugyanúgy önkielégítenek, mint a férfiak

A nők is ugyanúgy önkielégítenek, mint a férfiak

Tévhit: Maszturbálni csak egyedül lehet

Tény: Ugyan a szó tényleg azt jelenti, hogy saját magunkat stimuláljuk, de ez nem egyenlő azzal, hogy más ne lehetne közben mellettünk. Kifejezetten intim pillanatokat tudunk okozni partnerünknek azzal, ha ilyen játékokat is folytatunk.

Tévhit: Maszturbálni önző dolog

Tény: És mi a rossz abban, ha időről időre önzőek vagyunk? És ha már itt tartunk, a maszturbálással többet tudunk meg magunkról, tehát ha a saját örömünkön dolgozunk, az hosszú távon a párunk örömévé is válhat - azért pedig senki sem szúrhat le minket, hogy jobbak akarunk lenni az ágyban.

Tévhit: Az orgazmuson kívül nincs értelme a maszturbálásnak

Tény: Leszámítva azt, hogy jobban alszunk utána, jobb az önbecsülésünk és jobban el tudjuk fogadni saját testünket, valamint még a feszültséget is csökkentjük? És hogy az orgazmusnak még gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása is van? Nem, ezeken kívül tényleg nincs.

Tévhit: Ha nem szeretsz maszturbálni, akkor furcsa vagy

Tény: Az önkielégítés a fentiektől teljesen függetlenül egy nagyon személyes döntés. Lehet, hogy imádjuk, lehet, hogy nagyon nem szeretjük - bármi is a véleményünk ezzel kapcsolatban, az a sajátunk és másnak nincsen joga ezt vitatni. A maszturbálás csak akkor jó, ha szeretjük csinálni. Azonban hozzátennénk: ha azért fogjuk vissza magunkat, mert valaki azt mondta nekünk, hogy így viselkedni rossz, erkölcstelen vagy helytelen, akkor mindenféleképpen revideáljuk nézeteinket.

Ha kérdése van ebben a témában, kérdezzen szakértőnktől!

Gyetvai Viktória
mentálhigiénés szakember, transzperszonális terapeuta, meddőség-tanácsadó
Kérdezek tőle

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükHasmenés

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükGyakran előforduló bélrendszeri panasz a hasmenés, a túlzott bélgáztermelődés

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Ébredj fel

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Bizonyos betegségek kialakulásában éppoly meghatározóak lehetnek a genetikai tényezők, mint az életvitelünk.

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag