bezár

FIGYELMEZTETÉS

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek
az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V.
kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.

Elmúltam 18 évesNem múltam el 18 éves

A keménység a boldogság kulcsa a szexben?

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  Medipress

A férfiak erekcióval kapcsolatos önbizalma nagyon eltérő Európa különböző országaiban: a spanyol férfiakat aggasztja a leginkább, és a németek a legelégedettebbek e téren - derül ki a Pfizer gyógyszergyár által készített felmérésből.

A 12 európai országra kiterjedő tanulmány kimutatta, a felnőttek 95 százaléka véli úgy, hogy a férfi szexuális önbizalma a jó szexuális élet leglényegesebb összetevője. A megkérdezett férfiak 84 százaléka pedig úgy gondolja, a férfiak szexuális önbizalmának alapeleme a partnerének szexuális kielégítésére irányuló képessége. A megkérdezett nők közel háromnegyede egyetértett ezzel. A nők több mint egyharmada viszont úgy véli, partnere keményebb erekcióra vágyik, hogy javíthassa szexuális életét.

A spanyol férfiakat aggasztja a leginkább az erekció; 83 százalékuk állítja, a keményebb erekció javítaná szexuális életét. A török férfiak 80 százalékkal a második, az olaszok pedig 76 százalékkal a harmadik helyen állnak. A német férfiak bizonyultak a legelégedettebbeknek, közülük mindössze 40 százalék állítja azt, hogy keményebb erekcióra vágyik.

"A kérdőív eredményei megerősítik a korábbi kutatások eredményeit, melyek azt mutatták, hogy a férfi erekciójának keménysége szoros összefüggésben áll a partnerének szexuális kielégítésére való képességébe vetett önbizalmával" - állítja Dr. John Dean, a független, nonprofit londoni klinika szexológusa. "A férfiaknak magabiztosnak kell érezniük magukat a szexszel kapcsolatban ahhoz, hogy élvezni tudják szexuális élményüket, ahhoz azonban, hogy szexuálisan magabiztossá váljanak, azt is tudniuk kell, hogy ki tudják elégíteni partnerük szexuális igényeit, és kemény erekcióra is képesek."

A 8576 férfi és nő részvételével készült felmérés azt is kimutatta, hogy a válaszadók 90 százaléka úgy vélte, a szexuális önbizalom hiánya negatív hatással lehet a férfiak általános önbizalmára. Az eredmények azt is megerősítették, hogy a merevedési zavarok a kor előrehaladtával egyre gyakoribbá válnak.

Ian Banks, a független brit Men's Health Forum orvosa és tanácsadója szerint a merevedési zavarok bármilyen életkorú férfiakat érinthetik, és sokkal gyakoribbak, mint gondolnánk. A kérdőív azt bizonyítja, hogy a 25 és 64 év közötti európai férfiak 70 százaléka tapasztal kemény merevedést, ez az arány azonban az 55 és 64 év közötti korosztályban 50 százalékra esik vissza.

"Ennek következtében ezek a férfiak elveszítik szexuális önbizalmukat, és nem bíznak abban, hogy képesek kielégíteni partnerüket, ezért fennáll a depresszió, a szorongás és az alacsony önbecsülés kialakulásának kockázata."

A felmérést áprilisban és májusban végezték. Alább azon férfiak százalékos aránya olvasható, akik szexuális életük javulása érdekében keményebb merevedésre vágynak:

Spanyolország: 83 százalék
Törökország: 80 százalék
Olaszország: 76 százalék
Nagy-Britannia: 62 százalék
Franciaország: 57 százalék
Belgium: 50 százalék
Svédország: 47 százalék
Románia, Dánia: 46 százalék
Hollandia: 42 százalék
Finnország: 41 százalék
Németország: 40 százalék

Copyright AFP [2009] / Translation Medipress

Kapcsolódó cikkek

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekA betegek több információt igényelnek a biohasonló készítményekről

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag